Μάστορες τα φώτα σας!!

πιο πολυ σε ροζετα μου φερνουν αυτα παρα σε τσιμουχα. δε νομιζω οτι κανουν στεγανοποιηση, απλα καλυπτουν την τρυπα.

Το boiler είναι τριπλής ενέργειας;
Συνδέεται σε κάποιο λέβητα εννοώ;
Γιατί από τις φώτο αυτό φαίνεται.
Είναι είναι γο ανοδιο αυτά που φαίνονται

Οι λιπωδεις σταγόνες που είδες λογικά είναι απο το εξαεριστικο του κλειστού κυκλώματος που έχει το αντιπηκτικο μέσα, που είναι λογικό με τέτοιες θερμοκρασίες να στάζει.

Για να μην στάζει και σε συνέπεια να μην χάνουμε υγρά, βάζουμε ένα μικρό δοχείο διαστολής πάνω εκεί
Nαι,3πλης είναι.Το είδα σε πρόσφατο βίντεο στο youtube για το δοχείο διαστολής,αλλά πόσοι εγκαταστάτες σωστοί υπάρχουν για να το κάνουν;

Καλημέρα, για να κάνουν τι; σόρι δεν το καταλαβα

Εννοείς το να προτείνουν στον πελάτη το δοχείο διαστολής κλειστού κυκλώματος ;
Κανονικά θα έπρεπε να ενημερώνουν ναι

• Like
Reactions: KOSSTV
Τα ηλιακά θέλουν το σουβλάκι του Γιανούδη για να δουλέψουν σωστά και μάλιστα το μεγάλο :cool:
Εγώ το έφτιαξα και το έβαλε ο Υδραυλικος ήθελε δεν ήθελε.

Νταξει δεν λέω..
Απαραίτητα στο 100%.δεν είναι..
Το έχω κάνει σε πελάτη, αλλά δεν πείθεις εύκολα τον άλλον να κάνει αυτήν την επένδυση.
Στο πατρικό μου, ηλιακός του 86, δουλεύει ρολόι χωρίς κανένα σουβλάκι..

Νταξει δεν λέω..
Απαραίτητα στο 100%.δεν είναι..
Το έχω κάνει σε πελάτη, αλλά δεν πείθεις εύκολα τον άλλον να κάνει αυτήν την επένδυση.
Στο πατρικό μου, ηλιακός του 86, δουλεύει ρολόι χωρίς κανένα σουβλάκι..
Όσο πιο παλιός,τόσο πιο καλός.Στο άλλο μου σπίτι,ο ηλιακός της SIEMENS δουλεύει απροβλημάτιστα -mhn ton mati;asc-εδώ και 26 χρόνια,χωρίς ανεπίστροφες,χωρίς δοχεία διαστολής και χωρίς πολλά-πολλά service.

• Like
Reactions: enduras1
off topic.

Σκέφτομαι να βάλω καινούργιο air condition σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην Αθήνα καθως επισης την επανατοποθέτηση του παλιού σε άλλο δωμάτιο και προκείμενου να προτιμήσω κάποιον άγνωστο σκέφτηκα οτι θα ήταν καλύτερα να πάνε τα λεφτά σε κάποιο μέλος του φόρουμ γιαυτό εάν και εφόσον υπάρχει εγκαταστάτης air condition που μας διαβάζει και θέλει να αναλάβει την τοποθέτηση ας ερθει σε επαφη μαζι μου.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Like
Reactions: enduras1
Ωραίος, σ' ευχαριστώ.
Να πω την αλήθεια, το σκέφτηκα αλλά λέω μήπως υπάρχει άλλος τρόπος για να μην "στραβώσω" τα δόντια, μιας και είναι λεπτές οι λίμες.
Θα μου πεις εδώ τρώνε ξύλο και σίδερο, τι θα πάθουν;

ένας παλιος μάστορας με ειχε διδαξει να μη πιάνουμε ούτε καν με γυμνα χερια τις λιμες ειδικά των αλυσοπριονων γιατι με το ιδρωτα κολλάνε βρωμιές λάδια και στομώνουν οι λίμες, πάντα αμέσως στην θήκη τους. προσέχουμε να έχει κάθε μια την πλαστική θήκη όταν την αγοράζουμε, γενικά γράσα βρωμιές λάδια σκουριές και όλα αυτά τις στομώνουν.
τώρα αν και δεν το έχω δοκιμάσει λογικά ή νέφτι ή βενζίνη ή wd 40 και μετα πίεση με το αέρα ξανά και ξανά μέχρι να φύγει η βρωμια που κάνει τα γρέζια να κολλάνε και να μη κοβει ή λίμα.

Καλημέρα μάστορες.
Πως ξεστομώνουμε λίμες και ράσπες;
αν εισαι ψειρας βεβαια, αγοραζεις την ειδικη βουρτσα για λιμες...file card λεγεται.
εγω την πηρα απο το λερου μερλιν, αλλα μην την ψαξεις με αυτο το ονομα. Ουτε και αυτοι ξερουν τι ειναι

Ωραία φαίνεται και φθηνή.
Μιας και πάω συχνά στο Leroy θα την ψάξω.

@tasnt: Κι εγώ τέτοια σκεφτόμουν, ή τίποτα ματζούνια με ξύδια κλ.π. αλλά μιας και δεν έχω αέρα να τις φυσήξω θα το ρίξω στο τρίψιμο.

Ωραία φαίνεται και φθηνή.
Μιας και πάω συχνά στο Leroy θα την ψάξω.

@tasnt: Κι εγώ τέτοια σκεφτόμουν, ή τίποτα ματζούνια με ξύδια κλ.π. αλλά μιας και δεν έχω αέρα να τις φυσήξω θα το ρίξω στο τρίψιμο.
δεν ειναι τιποτα ο καθαρισμος αν τον κανεις καθε τοσο..

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθειά σας. Εχω ένα τραπεζάκι μπρούτζινο, αρκετά παλαιό και πολύ συμπαθητικό. Έχει όμως φθορές (οξείδωση) και χρειάζεται επισκευή και γυάλισμα. Σκεύθηκα μήπως πάω σε καμιά βιοτεχνία με εκκλησιαστικά είδη ... αλλά δεν ξέρω εαν θα το πάρουν

Εχετε κάποιον καλό τεχνίτη να μου προτείνετε?

20240824_163628.jpg

Last edited:
χρειαζεσαι απλα elbow grease :D

για δες λιγες μερες πισω...καποιο αλλο μελος ειχε το ιδιο θεμα με ενα χερουλι.

βασικα θες, ξυδι, ψιλο συρματινο σφουγγαρακι κ Brasso... και πολυ δουλεια με το χερι. διαφορετικα πανοβουρτσα σε δραπανο

• Like
Reactions: ΕΥΜΑΙΟΣ
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθειά σας. Εχω ένα τραπεζάκι μπρούτζινο, αρκετά παλαιό και πολύ συμπαθητικό. Έχει όμως φθορές (οξείδωση) και χρειάζεται επισκευή και γυάλισμα. Σκεύθηκα μήπως πάω σε καμιά βιοτεχνία με εκκλησιαστικά είδη ... αλλά δεν ξέρω εαν θα το πάρουν

Εχετε κάποιον καλό τεχνίτη να μου προτείνετε?

View attachment 237807

Αν θέλεις να ασχοληθείς μόνος σου, τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχω δει με αυτόν τον συνδυασμό (κετσές με σαπούνι):
20190413_131212.jpg

Έχω προσαρμόσει τον κετσέ σε τροχό χειρός για περιπτωσεις όπως η δική σου. Θέλει αρκετό κόπο και είναι "βρώμικη" δουλειά γιατί εκτοξεύονται παντού κομμάτια υφάσματος από τον κετσέ μαζί με το σαπούνι.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Συνεχίζεις με πανόβουρτσα και κάποιο υγρό γυαλίσματος μετάλλων και όπου απαιτείται με το χέρι.

Συνήθως το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Ένα τυχαίο site με πολλά υλικά: https://www.abrasives.gr/προϊόν/σαπούνια-στίλβωσης-γυαλίσματος/

ειναι παντα επιφανειακη