Μάστορες τα φώτα σας!!

Πιστεύω θα είναι πιο πρακτικό αν γυρνάνε όλες οι σανίδες ταυτόχρονα. Κάνε καμιά αναζήτηση για "μηχανισμό για κάθετες περσίδες" ή "rotating wooden slat divider" μήπως βρεις κάποιον έτοιμο μηχανισμό και προσθέσεις μόνο τις σανίδες και το πλαίσιο.

• Like
Reactions: newbie
Το τρύπημα στο πλαίσιο εννοείς την πάνω και την κάτω σανίδα να τις τρυπήσω πριν να το φτιάξω ταυτόχρονα; Για να μην έχω διαφορά και να μην μπούμε οι σανίδες στραβά;
Γενικά ξέρω ότι θέλει τρελή υπομονή και άπειρες μετρήσεις για να βγει σωστό. Θα το πάω σιγά σιγά.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πλαίσιο εννοώ αυτό που θα κουμπώσουν επάνω οι σανίδες, το οποίο λογικά θα έχει περισσότερο υλικό. Σαν 4 καδρόνια το φαντάζομαι. Στο κάτω μέρος θα μπει το εξάρτημα και επάνω οι πίροι. Το επάνω και κάτω καδρόνι πρέπει να τρυπηθούν μαζί με τρυπάνι πχ 4mm, ώστε να δημιουργήσεις οδηγούς για τα επόμενα τρυπήματα. Στο κάτω καδρόνι θα έβαζα έτσι το εξάρτημα:

1731533877637.png

Οι τρύπες στις σανίδες είναι πιο ευκολες, εφόσον μπορείς να βρεις τα κέντρα. Αν το προχωρήσεις με αυτόν τον τρόπο, τρύπες θα κάνεις μόνο στο επάνω μέρος.

Αφού τρυπηθεί το πλαίσιο και μπουν τα εξαρτήματα, θα τοποθετήσεις και τα 2 πλαϊνά καδρόνια (σαν ανάποδο Π), μετά τις σανίδες και στο τέλος θα κουμπώσεις το επάνω καδρόνι. Έτσι το σκέφτομαι εγώ, εσένα μπορεί να βολεύει άλλη σειρά.
Μέχρι εδώ είναι σχετικά εύκολα. Το δύσκολο είναι να παραμείνει τετραγωνισμένο και μετά την τοποθέτηση στο παράθυρο.

Θα σου πρότεινα να κάνεις και πατούρες για να μειώσεις τα κενά, αλλά...............

Καλημέρα, μένω Αττική και λέω να βάψω για συντήρηση ένα μπαλκόνι που καλύπτεται απο πάνω αυτο το ΣΚ. Να το επιχειρήσω αν έχει καλό καιρό ή πρέπει να περιμένω να ανοίξει ο καιρός;

Καλημέρα, μένω Αττική και λέω να βάψω για συντήρηση ένα μπαλκόνι που καλύπτεται απο πάνω αυτο το ΣΚ. Να το επιχειρήσω αν έχει καλό καιρό ή πρέπει να περιμένω να ανοίξει ο καιρός;
Εάν είναι σε εσοχή δεν έχεις θέμα....
Εάν δεν είναι σε εσοχή και είναι εκτεθημενο στο αερα περνεις ρίσκο.. γιατί θα φέρνει βροχή μεσα...
Αύριο έχει δώσει ασθενής βροχή για Αθηνα...!!!

Εγώ θα έλεγα να περιμένεις...ουτε καν μπορεις φανταστείς τι γίνεται εάν το χρωμα το "κατεβάζει" η βροχή κάτω...Ο Youseιn Bold θα είναι αργός μπροστά σου ωστε να τα συμμαζεψεις...!!!:D:D

Συνάδελφοι, καμιά ιδέα πως επισκευάζουμε αυτό; (καλώδιο τσακισμένο ακριβώς μετά τον στυπιοθλίπτη). Ο φορτιστής (λαπτοπ) είναι πρεσσαριστός και δεν έχει βίδες για να ανοίξει και ο στυπιοθλίπτης είναι ένα με το καλώδιο. Σκεφτόμουνα κάτι σε ανοιχτό θερμοσυστελλόμενο αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Όπως είναι τώρα το καλώδιο είναι ζήτημα χρόνου να κοπεί.
Καλώδιο.jpg

Μπορεις να παρεις ενα πλαστικο καπακι απο αναψυκτικο, να δημιουργησεις δυο αντικριστά ανοιγματα σε σχημα U για να χωθει μεσα το καλωδιο και να γεμισεις το καπακι κολλα σιλικονης απο θερμοπιστολο η απο σωληναριο.

Εχω κανει το ιδιο με υψηλης ταχυτητας καλωδιο USB αλλα δυστυχως δεν ειμαι σπιτι για να σου δειξω φωτο.
Αν θελεις περιμενε μεχρι την Τριτη να ανεβασω φωτο για να καταλαβεις καλυτερα. Δουλευει τελεια!

Με κομμενο στη μεση θερμοσυστελλομενο δεν θα κανεις την ιδια γερη δουλεια, αλλα δεν θυμαμαι τι ακριβως ειχα κανει και δουλεψε οταν ειχα πειραματιστει σε δοκιμες με κομμενα θερμοσυστελλομενα. Νομιζω ειχα δεσει γερα το κομμενο συστελλομενο με λεπτο χαλκινο συρματακι και με τον αναπτηρα εκλεισε καλα το θερμοσυστελλομενο.

Last edited:
Συνάδελφοι, καμιά ιδέα πως επισκευάζουμε αυτό; (καλώδιο τσακισμένο ακριβώς μετά τον στυπιοθλίπτη). Ο φορτιστής (λαπτοπ) είναι πρεσσαριστός και δεν έχει βίδες για να ανοίξει και ο στυπιοθλίπτης είναι ένα με το καλώδιο. Σκεφτόμουνα κάτι σε ανοιχτό θερμοσυστελλόμενο αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

View attachment 242014

Δημήτρη, μπορείς να βάλεις φωτό με τα στοιχεία του φορτιστή κσι το βύσμα; Έχω αρκετούς που δεν χρησιμοποιώ. Αν σου κάνει κάποιος, σου τον στέλνω.

View attachment 242014
Το έχουμε αναφέρει και παλιότερα. Σε αυτες τις περιπτώσεις, το sugru είναι τέλεια λυση. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά :)

• Like
Reactions: tonal
@Χιώτης ναι, βάλε μια φωτογραφία όποτε μπορέσεις.
@newbie, ευχαριστώ πολύ για την προσφορά. (y)Αλλά ο φορτιστής δουλεύει μια χαρά, απλά ψάχνω τρόπο επισκευής γενικά για τέτοιες περιπτώσεις.
@nikfor , suguru δεν το βρίσκω στο ιντερνετ από Ελλάδα. Βρήκα αυτό (Loctite flexible putty) που καταλαβαίνω ότι είναι ίδιο υλικό-άλλη μάρκα. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.

Moυ εστειλε τωρα τη φωτο ο φιλος που του εφτιαξα το καλωδιο. Για να μην περιμενεις :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H δουλεια επρεπε να γινει με οτι υλικο υπηρχε εκεινη τη στιγμη στο σπιτι του.
Οπότε, καποιος που θα εχει χρονο και διαθεση μπορει να αυτοσχεδιασει πανω στην ιδεα με πολυ καλυτερο αισθητικα αποτελεσμα. Εννοω να γινει καλυτερη τοποθετηση του καλωδιου στο καθε ειδους 'καπακι'.

Μιχάλη, για λύση ανάγκης καλό βγήκε. Εγώ ρώτησα πιο πολύ μήπως υπάρχει τίποτα εξειδικευμένο μου κάνει εντύπωση πως δεν έχουν βγάλει κάτι σε στυλ μισό θερμοσυστελλόμενο ή κάποιου είδους θήκη που να αγκαλιάζει καλώδιο και χαλασμένο στυπιοθλίπτη.

Δεν εχω δει κατι εξειδικευμενο.

Υπαρχει σε σωληναριο κατι αντιστοιχο με τους ελαστικους στοκους τυπου sugru -που δινουν αξιολογο αποτελεσμα- αλλα πρεπει να εισαι τυχερος να σου ερθει φρεσκο...

• Like
Reactions: dk31
Μιχάλη, για λύση ανάγκης καλό βγήκε. Εγώ ρώτησα πιο πολύ μήπως υπάρχει τίποτα εξειδικευμένο μου κάνει εντύπωση πως δεν έχουν βγάλει κάτι σε στυλ μισό θερμοσυστελλόμενο ή κάποιου είδους θήκη που να αγκαλιάζει καλώδιο και χαλασμένο στυπιοθλίπτη.
Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο..
Αν μπορείς να βγάλεις το φις στο τέλος και να περάσεις κάτι τέτοιο καπελο ώστε να σφηκει σταθεροποιηθει...αμα θες το κολλάς κι οι ολας..
Έπειτα βάζεις καινούριο φις στο τέλος..

Screenshot_20241116_201918_Chrome.jpg

View attachment 242014

Λύσεις υπάρχουν αρκετές:
- Μήπως σου κάνει αυτό, σε συνδυασμό με κάποια κόλλα;
- Αν το βύσμα είναι στρογγυλό, πας σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι φτηνό, αλλά 2-3 στρώσεις θα βάλεις και θα σου μείνει το υπόλοιπο. Μπορείς να βρεις και φθηνότερα θερμοσυστελλόμενα με λόγο συρίκνωσης στο 1/3 του αρχικού.
- Νομίζω ότι τα παιδιά παραπάνω, μιλάνε για κάτι τέτοιο.
- Αν έχεις 3D printer, φτιάχνεις κάλυμα και το συνδυάζεις με κόλλα.
1731786081304.png

Αν έχεις διάθεση για πατέντες:
Παίρνεις ένα μικρό κομμάτι διάφανο λάστιχο σιλικονης, το κόβεις κατά μήκος στην μία πλευρά και το ψεκάζεις εσωτερικά με κάποιο spray σιλικόνης. Η διατομή να είναι όσο περίπου η πράσινη γραμμή. Το τοποθετείς στο σημείο και το γεμίζεις με κάποια από τις κόλλες που είπαν τα παιδιά παραπάνω. Μόλις αρχίσει και σταθεροποιείται η κόλλα, βγάζεις το λάστιχο. Την σιλικόνη την βάζουμε για να αποφύγουμε να κολλήσει το λάστιχο. Βάζουμε διάφανο λάστιχο για ελέγχουμε την πλήρωση με κόλλα.

1731785700581.png

Αν θέλεις βάλε φωτό του βύσματος, μήπως υπάρχει και κάτι άλλο.

Αλλη λυση του φτωχου, το ετοιμοθανατο καλωδιο μπορει να τυλιχτει σφιχτα με λεπτο σπαγγο/παχια κλωστη, με λεπτη πετονια, η με λεπτο χαλκοσυρμα απο πηνιο και να 'βαφτει' απο πανω με βενζινοκολλα. Ετσι θα διατηρησει και την ελαστικοτητα του και ο ογκος της επιδιορθωσης θα ειναι ο μικροτερος δυνατον.

Καλη η ιδεα με το καλουπακι απο χαρτονι και το γεμισμα με θερμοκολλα, οπως και το ανοιχτο καλυμα απο 3D printer και γεμισμα επισης με θερμοκολλα.

Η πιο αρχοντικη λυση ειναι βεβαια ο ελαστικος στοκος η το σωληναριο με το υγρο καουτσουκ,

Απο το Τεμου, για παρομοια περιπτωση, βρηκα ενδιαφερουσα σαν ιδεα αυτα τα ναρθηκακια που κουμπωνουν πανω απο το καλωδιο.