Μάστορες τα φώτα σας!!

επειδή σε άλλο δωμάτιο είχαμε ζημιά από διαρροή πλυντηρίου, περσίδες ήδη έχουν μπει σε όλο το σπίτι. ελπιζω να φτιαξει σε λιγο καιρο

• Like
Reactions: KOSSTV
Τώρα που το αναφέρεις εάν το πάτωμα του έχει σκάρωμα σταυρωτο μέχρι το τελικό πάτωμα ενδεχομενως οι σωληνώσεις να ιδρωνουν μέσα εκεί με την διαφορά θερμοκρασίας...λέω ένα ενδεχόμενο..

Νίκο οι σωληνώσεις ενδεχομενως να είναι πολύ ψηλά και γίνεται ότι σε εσένα...
Παίζει ρόλο ότι δεν έχει αρμο αλλά αν δεν το ακούς κούφιο όταν το χτυπάς μην ασχολεισαι..
Δεν είναι ότι το ακούω κούφιο Κωστή ..... σηκώθηκαν 5-6 πλακάκια στο κέντρο και βρίσκει η πόρτα .... αλλά και όταν πατάω επάνω υποχωρούν σχεδόν μισό πόντο κάτω. Παλαιά πλακάκια μπάνιου 20χ20 που ντύθηκε τοίχος και πάτωμα με τα ίδια. :)
Η σωλήνες είναι μέσα σε σπιράλ.... όταν τα ξηλώσω θα δω για υγρασία. :cool:

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλημέρα στα μαστόρια.
Θέλω να κάνω μια κατασκευή σαν την παρακάτω (φωτό και link)
Ψάχνω αρχικά να βρώ τα κουτιά ετσι ώστε να πάρω μέτρα για τα ξύλα στην πορεία.
Που βρίσκω τέτοια κουτιά με ενισχυμένα πλαινά ετσι ώστε να μπορουν να κρατηθούν ετσι οπως τα τοποθετεί ο φίλος?
Υπάρχει και η λύση να βάλω και απο κάτω ξύλο αλλα ιδανικά θέλω να το αποφύγω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
1.jpg2.jpg

edit

εδω σκεφτομουν να πάω αλλά δεν ξέρω απο θέμα αντοχής

Last edited:
  • Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Εμένα με έχει βολέψει αυτή η σειρά από Leroy
(αλλά από αντοχή, είναι σε λογικά όρια, μην περιμένεις κάτι πολύ στιβαρό και άθραυστο)
Μετα απο 2 καλοκαιρια στον ηλιο διαλυθηκαν.

Εγω θα σου προτεινα το μαυρο του Jumbo.

Ειναι το μονο που αντεξε.

1733918885510.png

• Like
Reactions: mitsubae and nikfor
Δημήτρη, τα κουτιά που φαίνονται στο video, στηρίζονται στο επάνω μέρος:
1733918343584.png

Αν κρίνω από αυτά που έχω πάρει εγώ από JUMBO ΙΚΕΑ κτλ, δεν νομίζω ότι θα αντέξουν. Το ότι όλα αυτά τα κουτιά είναι κωνικά (το κάτω μέρος είναι πιο στενό από το επάνω), δεν σου επιτρέπει την εύκολη στήριξη από κάτω. Αν βρείς παραλληλόγραμμα, τα στηρίζεις με τον ίδιο τρόπο από κάτω και λύνεις το πρόβλημα αντοχής.

• Like
Reactions: mitsubae and nikfor
Αυτά είχα βάλει στην κατασκευή που είχα κάνει. Στο σημείο με τον κόκκινο κυκλο της φωτογραφίας του Στέλιου, είναι επίπεδα οπότε μπορούν να στηριχτούν εύκολα από επάνω (από το χείλος) και ο πάτος να είναι στον αέρα. Αν τα φορτώσεις πολύ, αντέχουν μεν, αλλά είναι εύκολο να σου φύγουν από τις ράγες που στηρίζονται (επειδή έχουν μια ελαστικότητα). Αν σκοπεύεις να τα φορτώνεις πολύ, βάλε τις ράγες έτσι ώστε τα κουτιά να χωράνε ίσα-ίσα στο πλάτος τους.

• Like
Reactions: mitsubae and newbie
Τα dexion δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμα στην Αμερική;

Αν θελησςι μελλοντικά να αλλάξει κουτιά επειδή π.χ. έσπασαν και ο κινέζος αποφασίσει να κάνει 2 πόντους μεγαλύτερο/μικρότερο το επόμενο κουτί τι θα κάνει; Θα τα ξηλώσει όλα;

Υ.Γ. μανία οι αμερικάνοι με τα ξύλα....από σπίτια μέχρι ράφια.

Υ.Γ. μανία οι αμερικάνοι με τα ξύλα....από σπίτια μέχρι ράφια.
Όχι άδικα. Οι ανακαινίσεις και οι μετατροπές πάνε σύννεφο.
ΜΕΓΑΛΗ μπίζνα με ΠΟΛΛΑ μπάκς που υπο-στηρίζει πολλά επαγγέλματα.

Έχω κάτι φωτιστικά inox που από το πιάσε βάλε βγάλε λάμπες με τα χρόνια έχουν γίνει όλο δαχτυλιές κι έχουν θαμπώσει. Τι υλικό υπάρχει για καθάρισμα; Δοκίμασα αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ τα σπρέυ για inox που δεν έκαναν απολύτως τιποτα.
Αυτό όπως το κόβω θέλει αυτές τις αλοιφές που γυαλίζουν τα μπρουτζινα, τα ασημικά κλπ

Attachments

• 20241213_155758.jpg
    20241213_155758.jpg
    1.8 MB · Views: 41
Έχω κάτι φωτιστικά inox που από το πιάσε βάλε βγάλε λάμπες με τα χρόνια έχουν γίνει όλο δαχτυλιές κι έχουν θαμπώσει. Τι υλικό υπάρχει για καθάρισμα; Δοκίμασα αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ τα σπρέυ για inox που δεν έκαναν απολύτως τιποτα.
Αυτό όπως το κόβω θέλει αυτές τις αλοιφές που γυαλίζουν τα μπρουτζινα, τα ασημικά κλπ
Για inox μόνο οινόπνευμα...!!!

Πήρα αυτή την αλοιφή από ένα χρωματοπωλειο..Κάτι κάνει αλλά θέλει πολύ τρίψιμο ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ
Επειδή έχω πολλά φωτιστικά, μάλλον θα πάρω κάνα φθηνό αλοιφαδορο.

Attachments

• 20241213_200456.jpg
    20241213_200456.jpg
    528.3 KB · Views: 21
  • 20241213_200532.jpg
    20241213_200532.jpg
    2.3 MB · Views: 20