lazarefa
AVClub Addicted Member
- 18 October 2007
- 1,529
Στέλιο μέτρησα τις αποστάσεις των προσθηκών από το πλακάκι του τοίχου και είναι μεταξύ τους ίσες (58 χιλ. αμφότερες). Το πρόβλημα υπάρχει στην αριστερή πλευρά και μπορεί κάποιος να το διακρίνει στη φωτό παρακάτω:Λάζαρε νομίζω ότι μπορείς να επέμβεις και να διορθώσεις το λάθος. Αν δεν φταίει η προοπτική της φωτογραφίας, η δεξιά παροχή πρέπει να είναι πιο "μέσα" από την αριστερή και έχουν αρχίσει οι παντέντες για να φτάσουν στην ίδια ευθεία. Το "κακοποιημένο" έκκεντρο δεξιά στην φωτογραφία, είναι από μια ίδια κατάσταση.
Αν και μπαίνω στα χωράφια των υδραυλικών, πλέον υπάρχουν όλες οι λύσεις. Τόσο με έκκεντρα (ή Ζήτα ή Σίγμα, ανάλογα την ηλικία του υδραυλικού), όσο και σε συνδυασμό με προεκτάσεις/μούφες. Τις προκτάσεις τις σφίγγουμε με allen (και τις torx) και οι περισσότεροι υδραυλικοί που έχω δει, πρώτα σφίγουν τα έκκεντρα στις προεκτάσεις και μετά σφίγγουν στην αναμονή του τοίχου. Το κανάβι δεν χρησιμοποιείται πλεόν σε τέτοιες δουλειές και την θέση του έχει πάρει το νήμα τεφλόν.
View attachment 244421

όπου φαίνεται ότι το αριστερό ρακόρ της μπαταρίας πατάει υπό γωνία κι όχι εντελώς πρόσωπο. Η αιτία για αυτό είναι ότι τα Ζ έτσι όπως τοποθετήθηκαν από το τζιμάνι τον υδραυλικό δημιουργούν μια απόσταση περί τα 155 χιλ. (όπως τα μέτρησα) αντί για 150 χιλ. που θα έπρεπε. Αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός να είναι αδύνατον να προσαρμοστεί απευθείας σε αυτά μπαταρία (αφού στα ροκόρ σύνδεσης επιβάλλεται η απόσταση να είναι 150 χιλ.), κι αφετέρου με τις προσθήκες μετά τα Ζ να είναι εφικτή η σύνδεση της μπαταρίας αλλά με παρπαλευρη απώλεια τη γωνία με την οποία πατά το αριστερό ρακόρ στην αντίστοιχη προσθήκη (κάτι το οποίο φυσικά είναι από μόνο του πρόβλημα, καθώς λίγο να ζοριστεί το σημείο εκείνο, είναι πιθανό να χάσει το πάτημά του το εσωτερικό στεγανοποιητικό λάστιχο και να αρχίσει να δακρύζει από το σημείο του ρακόρ).
Σε σχέση με το τεφλόν σε νήμα, σαφώς το έχω υπόψην, αλλά επειδή την έχω πατήσει με τεφλόν (αλλά ποτέ με κανάβι) σε "σοβαρές" συνδέσεις γενικά προτιμώ το κανάβι κι ας φαντάζει (ή κι ας δείχνει όπως φαίνεται στη φωτό) ντεμοντέ.