Μάστορες τα φώτα σας!!

παίδες, τελειώνω ανακαίνιση και έχω ενα ακομη θέμα να λύσω ... το μπανιο είναι 2*2 και με την νεα διάταξη και αυτά που μπήκαν, η υπάρχουσα πόρτα 70 εκ δεν θα ανοιγει τελείως, καθώς θα βρισκει στην λεκάνη ... στην αρχή είπα σιγά τα αυγά, θα βάλω ένα στοπ, αλλά τώρα θέλω να βάλω σπαστή ή να μετατρέψω την υπάρχουσα σε σπαστή.

υπάρχουν έτοιμες φυσαρμόνικα πλην είναι από pvc και δεν μου αρέσουν, έχω δει ξύλινες σπαστές, πλην δεν ξέρω τι κοστος και φασαρία έχουν...

το ιδανικο είναι να φτιάξει κάποιος μάστορας την δική μου, κόψιμο σε δύο μέρη, σιδηροδρομος με ρουλεμαν στο πάνω μέρος της κάσας, μεντεσέδες στα δύο μερη κλπ.

υπάρχει κανένας μάστορας να κάνει τέτοια, ή γνωρίζετε κάποιον εδώ Αθήνα να κάνει τέτοιες πόρτες, κλπ ?

ευχαριστώ

παίδες, τελειώνω ανακαίνιση και έχω ενα ακομη θέμα να λύσω ... το μπανιο είναι 2*2 και με την νεα διάταξη και αυτά που μπήκαν, η υπάρχουσα πόρτα 70 εκ δεν θα ανοιγει τελείως, καθώς θα βρισκει στην λεκάνη ... στην αρχή είπα σιγά τα αυγά, θα βάλω ένα στοπ, αλλά τώρα θέλω να βάλω σπαστή ή να μετατρέψω την υπάρχουσα σε σπαστή.

υπάρχουν έτοιμες φυσαρμόνικα πλην είναι από pvc και δεν μου αρέσουν, έχω δει ξύλινες σπαστές, πλην δεν ξέρω τι κοστος και φασαρία έχουν...

το ιδανικο είναι να φτιάξει κάποιος μάστορας την δική μου, κόψιμο σε δύο μέρη, σιδηροδρομος με ρουλεμαν στο πάνω μέρος της κάσας, μεντεσέδες στα δύο μερη κλπ.

υπάρχει κανένας μάστορας να κάνει τέτοια, ή γνωρίζετε κάποιον εδώ Αθήνα να κάνει τέτοιες πόρτες, κλπ ?

ευχαριστώ
Έχω δει έτοιμες τέτοιες πόρτες σπαστες σε σπίτι...κοντά στο 500αρη τους είχε στοιχησει η μία..
Είναι πολύ δύσκολο στην ήδη υπάρχον να κάνεις και πολλά γιατί από.οσο θυμάμαι ήταν εξολοκλήρου ειδική κατασκευή απο 2 ξεχωριστά φύλλα με πολλούς μεντεσέδες και φυτευτους σιδηροδρόμους στο πάνω μέρος της κασας..πολύ πολύπλοκο...δεν νομίζω να αναλαμβάνει κάποιος την ήδη υπάρχον..
Μόνο καμία τέτοια πατέντα εάν σκεφτείς να κάνεις..
Screenshot_20250304_172534_Facebook.jpg

Αν η πόρτα είναι συμπαγής, ίιιιιισως να γίνεται να την μετατρέψεις σε σπαστή, αλλά θέλει πολλή δουλειά και δεν θα το κάνει κανείς.
Θα πρέπει να κοπεί, να μπουν μεντεσέδες σπαστής ανάμεσα στα δυο κομμάτια, να την κόψεις από πάνω για να μπει ο μηχανισμός σπαστής, να αλλαχτεί η κλειδαριά και το αντίκρισμά της κι άλλα τέτοια.
Πιο φθηνή θα σου βγει μια καινούρια μάλλον, που θα έχει και καλύτερη εφαρμογή.

Το να αναστρέψεις το άνοιγμα, έχει πάλι ιστορία.
Θα πρέπει να γίνουν νέες τρύπες anuba, νέο φάγωμα κλειδαριάς, αντικρίσματος κλπ

Επειδή κι εγώ έχω θέμα με την τουαλέτα και δεν ανοίγει πλήρως η πόρτα (βρίσκει στο επιπλάκι του νεροχύτη στις ~70μοίρες), το σκέφτηκα για σπαστή στην αρχή, αλλά τελικά θα κάνω μια συρόμενη εξωτερική. Στην δική μου περίπτωση θα κερδίσω όλο το άνοιγμα και η πόρτα θα ανοίγει σε σημείο του χωλ που δεν χάνω και τίποτα.
Δες μήπως σε βολέψει κάτι τέτοιο.

ευχαριστώ

Κάνε και μια ερώτηση εδώ, μήπως μπορούν να προσαρμόσουν κάποια στην υπάρχουσα κάσα και με κάποιο λογικό κόστος.

Αν καταλήξεις σε συρόμενη, μια φθηνή λύση είναι αυτή, εφόσον σε καλύπτουν οι διαστάσεις.

Από όσο θυμάμαι, αυτά τα φθηνά του Leroy είναι μόνο τα πορτόφυλλα. Δεν περιλαμβάνουν το μηχανισμό. Επίσης δεν έχουν και κλειδαριά, μάλλον θα είναι σημαντικό για την τουαλέτα να υπάρχει :p

• Like
Reactions: newbie
αν ανοίγει προς τα έξω η πόρτα?
το κοιτάω σαν δυνατή λύση.

Παίζει να ανατρέψεις το άνοιγμα.. ;
Δηλ οι μεντεσέδες να πάνε από την άλλη.. Η υπάρχει και έτσι θέμα.. ;
μάλλον ναι. θα το κοιτάξω.

σε ευχαριστώ

Αν η πόρτα είναι συμπαγής, ίιιιιισως να γίνεται να την μετατρέψεις σε σπαστή, αλλά θέλει πολλή δουλειά και δεν θα το κάνει κανείς.
Θα πρέπει να κοπεί, να μπουν μεντεσέδες σπαστής ανάμεσα στα δυο κομμάτια, να την κόψεις από πάνω για να μπει ο μηχανισμός σπαστής, να αλλαχτεί η κλειδαριά και το αντίκρισμά της κι άλλα τέτοια.
Πιο φθηνή θα σου βγει μια καινούρια μάλλον, που θα έχει και καλύτερη εφαρμογή.

Το να αναστρέψεις το άνοιγμα, έχει πάλι ιστορία.
Θα πρέπει να γίνουν νέες τρύπες anuba, νέο φάγωμα κλειδαριάς, αντικρίσματος κλπ

Επειδή κι εγώ έχω θέμα με την τουαλέτα και δεν ανοίγει πλήρως η πόρτα (βρίσκει στο επιπλάκι του νεροχύτη στις ~70μοίρες), το σκέφτηκα για σπαστή στην αρχή, αλλά τελικά θα κάνω μια συρόμενη εξωτερική. Στην δική μου περίπτωση θα κερδίσω όλο το άνοιγμα και η πόρτα θα ανοίγει σε σημείο του χωλ που δεν χάνω και τίποτα.
Δες μήπως σε βολέψει κάτι τέτοιο.
ευχαριστώ ! το κοιτάω και αυτό.

Κάνε και μια ερώτηση εδώ, μήπως μπορούν να προσαρμόσουν κάποια στην υπάρχουσα κάσα και με κάποιο λογικό κόστος.
ευχαριστώ !

Από όσο θυμάμαι, αυτά τα φθηνά του Leroy είναι μόνο τα πορτόφυλλα. Δεν περιλαμβάνουν το μηχανισμό. Επίσης δεν έχουν και κλειδαριά, μάλλον θα είναι σημαντικό για την τουαλέτα να υπάρχει :p

Έχεις δίκιο. Για την κλειδαριά, υπάρχουν εναλλακτικές αλλά ο μηχανισμός ειναι extra

• Like
Reactions: nikfor
Έχω δει έτοιμες τέτοιες πόρτες σπαστες σε σπίτι...κοντά στο 500αρη τους είχε στοιχησει η μία..
Είναι πολύ δύσκολο στην ήδη υπάρχον να κάνεις και πολλά γιατί από.οσο θυμάμαι ήταν εξολοκλήρου ειδική κατασκευή απο 2 ξεχωριστά φύλλα με πολλούς μεντεσέδες και φυτευτους σιδηροδρόμους στο πάνω μέρος της κασας..πολύ πολύπλοκο...δεν νομίζω να αναλαμβάνει κάποιος την ήδη υπάρχον..
Μόνο καμία τέτοια πατέντα εάν σκεφτείς να κάνεις..
View attachment 248244
Ωραίο είναι αυτό..
Και όταν ρίχνεις το σιμοχέ, σε βλέπουν κιόλας 🤣

Μαστόρια καλημέρα, τα φώτα σας

Ψάχνω κόλλα (σε σωληνάριο σιλικόνης ιδανικά) για να κολλήσω ορειχάλκινα μπουλόνια σε μπετό.

Τρύπα στο μπετό, φύσημα να φύγουν οι σκόνες, κόλλα και τοποθέτηση του μπουλονιού στο τέλος.

Το μπουλόνι φανταστείτε το σαν μια βίδα Φ10 με μήκος 10 πόντους. Αυτό που θα φαίνεται στο τέλος θα είναι το κεφάλι της βίδας και δυο τρείς πόντους απο το σπείρωμα.

Ουπα κλπ δε βολευουν διοτι το μπουλόνι δεν έχει σπείρωμα.

Ευχαριστώ

Μαστόρια καλημέρα, τα φώτα σας

Ψάχνω κόλλα (σε σωληνάριο σιλικόνης ιδανικά) για να κολλήσω ορειχάλκινα μπουλόνια σε μπετό.

Τρύπα στο μπετό, φύσημα να φύγουν οι σκόνες, κόλλα και τοποθέτηση του μπουλονιού στο τέλος.

Το μπουλόνι φανταστείτε το σαν μια βίδα Φ10 με μήκος 10 πόντους. Αυτό που θα φαίνεται στο τέλος θα είναι το κεφάλι της βίδας και δυο τρείς πόντους απο το σπείρωμα.

Ουπα κλπ δε βολευουν διοτι το μπουλόνι δεν έχει σπείρωμα.

Ευχαριστώ
Δημήτρη, ψάξε για ρητίνες αγκύρωσης πχ . Υπάρχουν και σε αμπούλες .

Τα παραπάνω είναι τυχαία αναφορά. Η αγκύρωση θέλει πολύ μελέτη, ειδικά αν απαιτεί συγκράτηση φορτίων. Κάνε και μια ερώτηση εδώ

Υπάρχουν και αυτά 😁

• Like
Reactions: mitsubae
Δε θα φέρει φορτία.
Η στέψη του θα πάρει υψόμετρο μετά από τοπογραφικες παρατηρήσεις.
Επίσης θα τοποθετηθεί κάθετα σε υφισταμενο τοίχο φανταστείτε...
IMG_20250306_104449.jpg

Δε θα φέρει φορτία.
Η στέψη του θα πάρει υψόμετρο μετά από τοπογραφικες παρατηρήσεις.
Επίσης θα τοποθετηθεί κάθετα σε υφισταμενο τοίχο φανταστείτε...
View attachment 248328

Εύκολο, βάλε αυτό που πρότεινε ο @papakitou. Μην ξεχάσεις να φυσήξεις την τρύπα για να φύγουν οι σκόνες.

• Like
Reactions: mitsubae
τρυπημα σιδηρογωνιας....

δοκιμασα χθες να τρυπησω μια σιδηρογωνια, αλλα ζοριστηκα, ειδικα οσο ανεβαινα στα μεγεθη (προτρυπημα 3mm και τελικο 6)

1ον η ποντα δεν αφηνε κανενα σημαντικο σημαδι
2ον στο τελος-τελος του τρυπηματος ξανα ζοριτανε το τρυπανακι, λες και υπηρχε μια πολλη σκληρη φλουδα στην αλλη μερια.
3ον απο τα 3 στα 6 χιλιοστα δεν γινοτανε δουλεια, νομιζω οτι πρεπει να ανεβαινω ανα χιλιοστο
4ον τρυπανια κοβαλτιου απο το σιδηροπωλειο, σε κασετινα
5oν εχω την εντυπωση οτι εδινα πολλες στροφεςακομα και σητν μικρη σκαλα (με το ρυθμιζομενο τρυπανι της φωτο,, που ειναι αντιγραφο του B&D)
6ον λιπανση με wd40 μολις επιανε το τρυπανι

ρε μπας και αντι για σιδερο, επεσα σε ατσαλινη γωνια?

τρυπημα σιδηρογωνιας....

δοκιμασα χθες να τρυπησω μια σιδηρογωνια, αλλα ζοριστηκα, ειδικα οσο ανεβαινα στα μεγεθη (προτρυπημα 3mm και τελικο 6)

1ον η ποντα δεν αφηνε κανενα σημαντικο σημαδι
2ον στο τελος-τελος του τρυπηματος ξανα ζοριτανε το τρυπανακι, λες και υπηρχε μια πολλη σκληρη φλουδα στην αλλη μερια.

Αυτά θυμίζουν επιφανειακή σκλήρυνση. Ειδική επεξεργασία μετάλλου, αλλά θέλουν παραγγελία. Κάποιος μεταλλουργός θα μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

3ον απο τα 3 στα 6 χιλιοστα δεν γινοτανε δουλεια, νομιζω οτι πρεπει να ανεβαινω ανα χιλιοστο

Ίσως επιφανειακή σκλήρυνση, αλλά συμβαίνει μερικές φορές και στα απλά σίδερα να ¨κεφαλώνει¨ η τρύπα και να μην προχωράει το τρυπάνι. Κάτι σαν "βάψιμο" λόγω θερμοκρασίας και λαδιού σε συνδυασμό είτε με κακό τρυπάνι είτε με πολλές στροφές.

Πολλοί επιμένουν ότι τα κοβαλτίου δεν κάνουν για δράπανα χειρός, αλλά δεν θυμάμαι την αιτιολογία. Αν θυμάμαι καλά, ο @nickolas είχε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση, αλλά που είναι;