Μάστορες τα φώτα σας!!

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,817
Αθηνα
μαλλον γιαιτ ειναι πιο ευκολο να σπσουν
Τα κοναλτιου 8% δεν σπάνε τόσο εύκολα εάν δεν ζοριστουν/κακομεταχειρηστουν... ..αλλά σε πάρα πολύ σκληρό μέταλλο γενικως δεν φτουράει..

Εάν και δεν κατάλαβα τι είδους σιδερογωνια αναφέρεις εντούτοις παίζει ρόλο.το υλικο παρασκευής της,η σκληρότητα και το τρυπανι προς χρήση..

Πάντως όταν έχω πολύ σκληρά μεταλλα να.τρυπησω η πολύ παχιά πλέον χρησιμοποιώ μόνο τα Bosch HSS-G..ξεκινώντας πάντα από μικρό τρυπανι και ανεβαίνοντας σε μεγαλύτερο..

Έχω βίντεο αλλά δεν ξέρω πως να στο στείλω να το δεις..

• Like
Reactions: nikfor and newbie

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,851
Αν θυμάμαι καλά, ο @nickolas είχε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση, αλλά που είναι;

Βασικά, το ερώτημα είναι που είναι ο ίδιος ο @nickolas :unsure:

Ένα από τα μηνύματα που είχε γράψει ο Nickolas για τα τρυπάνια είναι εδώ (και σε άλλα μηνύματα αυτού του thread)

Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αλλά έμενα με βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν βρίσκω τα ζόρια αυτά τα Dewalt κοβαλτίου :)

newbie

AVClub Addicted Member
2 January 2021
1,385
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βασικά, το ερώτημα είναι που είναι ο ίδιος ο @nickolas :unsure:
Μου έχουν λείψει οι αναλύσεις του. Ελπίζω να είναι καλά.

Ένα από τα μηνύματα που είχε γράψει ο Nickolas για τα τρυπάνια είναι εδώ (και σε άλλα μηνύματα αυτού του thread)
(y)(y)(y)

Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αλλά έμενα με βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν βρίσκω τα ζόρια αυτά τα Dewalt κοβαλτίου :)

Είναι φανταστικά τρυπάνια, όπως και αυτά που έβαλε ο Κωστής @KOSSTV. Στα συν των DEWALT, ο κεντραδόρος στα μεγαλύτερα νούμερα.
Τα έχω και τα 2 μεν, αλλά με πιάνει η @@@@@ και τα κρατάω για κάποια "σοβαρή" δουλεια και τελικά κάθομαι και τα θαυμάζω 😖.
Βέβαια έχω βολευτεί με τα WERKO κοβαλτίου που είναι εξίσου καλά. Το ότι είναι στις ίδιες περίπου τιμές, περνάει απαρατήρητο :LOL::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Love
Reactions: nickolas

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,160
Αθήνα
Κι εγώ έχω και τα δύο, Dewalt και Bosch, και είναι όντως πολύ καλά, αν και τελευταία τα Dewalt μου κάνουν νούμερα. Τα μικρά νούμερα που χρησιμοποιούσα πιο συχνά έχουν στομώσει και δεν κόβουν σχεδόν καθόλου. Κι αυτά είναι δύσκολο να τροχιστούν.
Τα Bosch τα πήρα σχετικά πρόσφατα και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ, κάποια αντίστοιχα IZAR όμως αντέχουν μια χαρά.
Στο πίσω μέρος οι κασετίνες τις Bosch έχουν και ένα πινακάκι που μπορείς να συμβουλευτείς σχετικά με τις στροφές ανάλογα τη διάμετρο.

IMG_0967.jpeg

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Καλα τα Dewalt κοβαλτιου, μεχρι που δοκιμασα και τα Bosch-co (κοβαλτιου) που ειναι ανωτερα κατα την γνωμη μου ιδιαιτερα οσον αφορα την αντοχη στην φθορα.

Σε περιπτωσεις που πρεπει να τρυπησω σκληρο η/παχυ ατσαλι, λειαινω/τρωω πρωτα λιγα χιλιοστα την επιφανεια ευκολα με φρεζακι 3μμ και dremel η ακομα καλυτερα με μεγαλυτερο 6μμ φρεζακι και ευθυ λειαντηρα. Αυτο αν δεν σε πειραζει το αισθητικο αποτελεσμα καθως η φρεζα αφηνει σημαδι μεγαλυτερο απο την τρυπα του τρυπανιου.

Σε καθε περιπτωση χρειαζεται λιπανση (ακομα και με νερο αν δεν υπαρχει διαθεσιμη ειδικη παστα/λαδι και σωστες στροφες.

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,488
Εάν και δεν κατάλαβα τι είδους σιδερογωνια αναφέρεις εντούτοις παίζει ρόλο.το υλικο παρασκευής της,η σκληρότητα και το τρυπανι προς χρήση..
τι να σου πω.....δεν μπορω να ξερω τι ειναι....πατεντα εκανε καποιος με αυτη σε παλιο κρεβατι.

ευχαριστω για το πιανκακι, αλλα αντε να μετατρεψεις τις στροφ σε βαθμιδες του τρυπανιου

ανανεωση...
πηρα το ταπεινο 12βολτο του λιντλ, και με την χαμηλη ταχυτητα κ διακοπτομενα πατηματα πηγε πολυ καλα με τρυπανια κοβαλτιου.
ανα χιλιοστο, 3/4/5 και μενει να αγορασω ενα 6αρι για το τελος.

τελιακ το δραπανο ρευματος παραειναι γρηγορο

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,817
Αθηνα
ανανεωση...
πηρα το ταπεινο 12βολτο του λιντλ, και με την χαμηλη ταχυτητα κ διακοπτομενα πατηματα πηγε πολυ καλα με τρυπανια κοβαλτιου.
ανα χιλιοστο, 3/4/5 και μενει να αγορασω ενα 6αρι για το τελος.

τελιακ το δραπανο ρευματος παραειναι γρηγορο
Είδες για να βάλω το βίντεο.. ;
Κάτι έμαθες...!!!

enduras1

Moderator
Staff member
Τα κοναλτιου 8% δεν σπάνε τόσο εύκολα εάν δεν ζοριστουν/κακομεταχειρηστουν... ..αλλά σε πάρα πολύ σκληρό μέταλλο γενικως δεν φτουράει..

Πάντως όταν έχω πολύ σκληρά μεταλλα να.τρυπησω η πολύ παχιά πλέον χρησιμοποιώ μόνο τα Bosch HSS-G..ξεκινώντας πάντα από μικρό τρυπανι και ανεβαίνοντας σε μεγαλύτερο..

Έχω βίντεο αλλά δεν ξέρω πως να στο στείλω να το δεις..

Κωστη τα κοβαλτιου ειδικα τα 8% αν ξεφυγεις απο την καθετο σπανε σαν καροτα.

Γιαυτο ενδεικνυνται για χρηση σε κολωνατα.

Stl24

New member
4 February 2024
99
Καλησπέρα στην παρέα.

Πριν κάνα χρόνο είχε πάρει νερό το παρκέ ξύλου στο υπνοδωμάτιο

Έχει κάποια κενά τώρα εκεί που εννοούν τα ξύλα .από συστολες./ διαστολές και θέλω να το γεμίσω .

Προτείνετε.να τα γεμίσω με κόλλα BISON WOOD MAX ή μαστίχα BISON Wood & Floor

Σκέφτομαι την κόλλα, ως πιο στιβαρό, επειδή πρόκειται για πάτωμα

Τέλος, μπορώ και στα 2 υλικά να περάσω από πάνω βερνίκι ή θα συρρικνωθεί η κόλλα/μαστίχα

Δείτε παρακάτω ένα σημείο

Attachments

• 20250318_214919.jpg
    20250318_214919.jpg
    40.9 KB · Views: 24

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
παιδες μερσί για την αγαπη σας! ειμαι καλα , ολα καλα , καιρο τωρα ασχολουμαι και διαβαζω για φιλοσοφια και τετοια ψαγμενα. :)
αναγκαστικά για καιρο τωρα , εγιναν αλλαγες στην αποθηκουλα-εργαστηρι μου, επρεπε να βαλω πραγματα που πια δεν χωρουσα να δουλεψω, ηταν και ο χειμωνας στη μεση , ψιλοαφραγκέ η κατασταση , ομως ολα καλα! θα επανελθω καποια στιγμη.
εχετε την αγαπη μου και τη σκεψη μου ολοι σας

dennmtr

New member
15 November 2022
5
Καλημέρα, θέλω να βάλω αυτό το Module για να ανοίγω και να κλείνω το παράθυρο απ την εφαρμογή Tuya.
Το Module έλεγε ότι χρειάζονται 4 καλώδια για να δουλέψει και δε δουλεύει με DC Motors.
Ενθουσιάστηκα εγώ και το πείρα (δεν ήταν ακριβό)

Το πρόβλημα που ακολούθησε,
Τα καλώδια είναι μεν 4 αλλά το όλο σενάριο της εγκατάστασης απέχει πολύ με αυτά που ζητάει το Module.

1) Καφέ και κόκκινο καλώδιο όλα οκ, είναι για τις εντολές πάνω και το κάτω
2) Τα Μάυρα καλώδια τα οποια ο ηλεκτρολόγος έχει τσοντάρει και τα έχει συνδέσει απο κάτω δεν έχω ιδέα τι κάνουν. Καταρχάς κανένα απ τα καλώδια δε φέρει 220V ρεύμα που χρειάζεται το Module. Όπως βλέπετε στις μετρήσεις τα νούμερα είναι ότι να ναι. Προφανώς το μοτέρ παίρνει κατευθύαν ρεύμα και ουδέτερο και δε ξέρω όμως τι δίνει στον διακόπτη, το ρέυμα σίγουρα δε περνάει απ τον διακόπτη στο Μοτερ ειναι προφανές.

Στο άλλο το παράθυρο στο σαλόνι υπάρχει μόνο ένα καλώδιο μαυρό συνδεδεμένο και όχι δύο.

Επίσης δε ξέρω για πιο λόγο σε κάθε παράθυρο έχει συνδέσει ο ηλεκτρολόγος δύο διακόπτες (για κάθες παράθυρο) και λειτουργεί μόνο ο ένας απ τους δύο.

Αυτό που ζητάω είναι τι Module να ψάξω που να δουλεύει με αυτή την εγκατάσταση που εκτός ότι μου φαίνεται (εμένα) πολύπλοκη δε φέρει ρεύμα 220V για να τροφοδοτήσει το Module.

Πατήστε εδώ για όλες τις φώτο σε εξωτερικό σύνδεσμο

GNkyFeK.jpeg

UPj5rzH.jpeg

lNtD6eO.jpeg

J2mKDS5.jpeg

bKwe7tY.jpeg

FYGlvD3.jpeg

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Kαλημερα,

Η αναρτηση θα μεταφερθει για αρχειοθετηση στο νημα "Μαστορες τα φωτα σας"

Απο κει και περα το Φορουμ δεν μπορει να αναλαβει την ευθυνη της οποιας απαντησης καθως το θεμα, εκ νομοθεσιας, χρηζει αντιμετωπισης απο εξειδικευμενο και αδειοδοτημενο προσωπικο.

vespas

Senior Member
19 November 2013
696
από τη φωτογραφία με τα καλώδια στον τοίχο δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά. πρέπει να ανοίξεις να δεις εκεί που είναι το μοτέρ θα υπάρχει κάποια πλακέτα από την οποία φεύγουν τα καλώδια προς τους διακόπτες. πρέπει να βρεις την υπάρχουσα συνδεσμολογία πριν προχωρήσεις.

dim tz

Senior Member
24 September 2023
443
Ρε παιδια βλεπω σε διάφορα βιντεακια κάποιοι να ψεκαζουν την κολλα στιγμης με ένα σπρει και αυτή να στεγνώνει άμεσος...ξέρει κανείς τι ειναι?