Μάστορες τα φώτα σας!!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Θα μαζέψω τα σύνεργα και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω την επέμβαση και θα επανέλθω με το αποτέλεσμα.

Για τα καγκελα τα ηλεκτρικά μέσα στο τριψιμο δεν βοηθούν πολύ...
Επειδή έχω δει πολλούς επαγγελματιες να βάφουν κάγκελα κάνουν ότι και εγώ σε περίπτωση που θέλουν να βγάλουν το χρώμα.. χρησιμοποιούμε όταν και εφόσον χρειαστεί και ειναι εκτεταμενη η ζημια και δεν γινεται αλλιως remover 2-3 φορες μέχρι να βρεθεί σιδερο.
Καραβολα,γυριστα,"λουλούδια και άλλα περίεργα ΔΕΝ μπορούν να γίνουν αλλιώς..

Ειδαλως με πολύ τρίψιμο είτε με ντουκοχαρτο,είτε με γυαλόχαρτο,είτε συρματοβουρτες χειρος η καμπάνα γωνιακου και αντε σε ευθεία σημεία τριβειο παλμικο η μη..4 στις 5 περιπτώσεις έτσι γίνεται..

Χωρίς χέρι σωστό αποτέλεσμα δεν βγαίνει και με σειρά grid από μικρό σε μεγάλο..

Για τέτοιες δουλειές, πήρα το TEXORO της BOSCH αλλά ενώ το αποτέλεσμα είναι άψογο, δυστυχώς το κόστος των αναλωσίμων είναι υπερβολικά μεγάλο.

Αυτο ειναι ενα εξειδικευμενο και μοναδικο στο ειδος του τριβειο αλλα πραγματι το κοστος των αναλωσιμων του ειναι πολυ μεγαλο οπως σωστα ειπες.
Και δυστυχως εχει αρκετα αναλωσιμα -και για ξυλο και για μεταλλα- τα οποια σχεδον ολα ειναι χρησιμα...

• Like
Reactions: newbie
Για τα καγκελα τα ηλεκτρικά μέσα στο τριψιμο δεν βοηθούν πολύ...
Επειδή έχω δει πολλούς επαγγελματιες να βάφουν κάγκελα κάνουν ότι και εγώ σε περίπτωση που θέλουν να βγάλουν το χρώμα.. χρησιμοποιούμε όταν και εφόσον χρειαστεί και ειναι εκτεταμενη η ζημια και δεν γινεται αλλιως remover 2-3 φορες μέχρι να βρεθεί σιδερο.
Καραβολα,γυριστα,"λουλούδια και άλλα περίεργα ΔΕΝ μπορούν να γίνουν αλλιώς..

Ειδαλως με πολύ τρίψιμο είτε με ντουκοχαρτο,είτε με γυαλόχαρτο,είτε συρματοβουρτες χειρος η καμπάνα γωνιακου και αντε σε ευθεία σημεία τριβειο παλμικο η μη..4 στις 5 περιπτώσεις έτσι γίνεται..

Χωρίς χέρι σωστό αποτέλεσμα δεν βγαίνει και με σειρά grid από μικρό σε μεγάλο..

Κωστή αυτή η διαδικασία είναι καθαρά επαγγελματική και απαιτεί δεξιότητες, υπομονή και αντοχές (δυστυχώς ου γαρ έρχεται μόνον) που εγώ τουλάχιστον δεν έχω. Παρεμπιπτόντως, αν και χρησιμοποιώ αρκετά συχνά remover, μια φορά έβαλα σε κάγκελα και χάλασα τα μάρμαρα, τους αρμούς από τα πλακάκια, μέχρι και τις γλάστρες με τα λουλούδια :LOL::ROFLMAO:

Εσύ είσαι επαγγελματίας με άπειρες τέτοιες εργασιες στο ενεργητικό σου, οπότε η διαδικασία της εργασίας είναι όχι μόνο γνωστή, αλλά θα την κάνεις και με τέτοιο τρόπο που μετά μπορείς να πας να παίξεις μπάλα. Αν την κάνω εγώ, θα χρειαστώ 2 φυσικοθεραπευτές και ίσως νοσηλεία στο ΚΑΤ :ROFLMAO::ROFLMAO:

Πάντως με την συρματόβουρτσα στο TEXORO τα καταφέρνω και στα δύσκολα σημεία. Το κόστος είναι ένα θέμα, αλλά σε ερασιτεχνικό επίπεδο αντιμετωπίζεται.

Αυτο ειναι ενα εξειδικευμενο και μοναδικο στο ειδος του τριβειο αλλα πραγματι το κοστος των αναλωσιμων του ειναι πολυ μεγαλο οπως σωστα ειπες.
Και δυστυχως εχει αρκετα αναλωσιμα -και για ξυλο και για μεταλλα- τα οποια σχεδον ολα ειναι χρησιμα...

Ακριβώς όπως τα λές Μιχάλη και δυστυχώς όσα Κινέζικα αναλώσιμα έχω χρησιμοποιήσει ήταν άχρηστα και σε κάποιες περιπτώσεις "επικίνδυνα" γιατί έφυγαν κομμάτια.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Θα μαζέψω τα σύνεργα και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω την επέμβαση και θα επανέλθω με το αποτέλεσμα.

Το νου σου, εφοσον συνεβη σε ενα ειναι θεμα χρονου να συμβει σε ολα.

Καθαρισε τα με συρματοβουρτσα σε τροχο η δραπανο και γωναξε ενα σιδερα να τα κολλησει γυρω γυρο ΟΛΑ.

Για υγρομονοση ταράτσας έχω περάσει πριν καμμιά 10αρια χρόνια ελαστομερες . σκέφτομαι φέτος να περάσω τσιμεντοειδες μονοτικο .τι λέτε ;ποιο προτείνεται;

Για υγρομονωση ταράτσας έχω περάσει πριν καμμιά 10αρια χρόνια ελαστομερες . σκέφτομαι φέτος να περάσω τσιμεντοειδες μονωτικο .τι λέτε ;ποιο προτείνετε;
Πάλι ελαστoμερες θα περάσεις..

Το τι θα βάλεις ξανά εξαρτάται με το τι έχεις κάνει πριν από 10 χρόνια..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Για υγρό μόνωση ταράτσας που δεν έχει τίποτα 16τ.μ. περίπου, τι θα προτείνατε γιατί μου είπαν 600ευρω για να το φτιάξουν.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλως την.

Θα βοηθουσε να αναφερεις σε ποια περιοχη βρισκεται το ακινητο (αλλο Μυκονος, αλλο Χιος, αλλο Ασπροπυργος και Εκαλη) και εαν υπαρχει ευκολη προσβαση στην ταρατσα. Μια φωτο ακομα καλυτερα.

Το γεγονος οτι δεν εχει τιποτα, σημαινει οτι θα μπουν ολα τα υλικα εξ'αρχης. Δεν ειναι δηλαδη συντηρηση/επισκευη οπου ειναι πιο οικονομικη.

Σου ζητανε ~38 ευρω το τετραγωνικο το οποιο μου φαινεται λιγο υψηλο, χωρις να γνωριζω βεβαια εαν υπαρχουν ιδιαιτεροτητες στην ταρατσα και τι υλικα θα χρησιμοποιηθουν.

Θα σε ενημερωσουν μελη μας που εχουν καλυτερη αποψη και εμπειρια.

Ναι επέστρεψα και θα με δείτε μάλλον συχνά γιατί έχουμε να κάνουμε ένα παλιό σπιτάκι βιώσιμο ξανά. Θα μου χρησιμεύσουν πολύ οι συμβουλές σας.
Το σπίτι βρίσκεται Θεσσαλία σε χωριό 25 χλμ από τη Λάρισα. Όχι κοντά σε θάλασσα. Όντως δεν έχει ξαναμπεί τίποτα από πάνω και έχει αρκετη υγρασία γιατί το φτιάξανε πριν χρόνια πρόχειρα.
Έχει κι άλλα θέματα που θα τα βάλω τις επόμενες μέρες. Θα προσπαθήσουμε να γίνει με προσωπική εργασία. Κάθε πρόταση δεκτή!! Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αλλά δεν έχω φωτογραφία ακόμα.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω να ανοίξω μια τρύπα 10 μμ σε πέτρινο τοίχο πάχους 56 εκατοστών.
Θα τα καταφέρει να τρυπήσει ένα τρυπάνι τόσες πέτρες; Μιλάμε φυσικά για sds.

Υπομονή χρειάζεται Μπίλ…
μιά χαρά θα ανοίξει, και δεν θα είναι μόνο πέτρα, θα βρείς και μαλακό, λάσπη δηλαδή.
Αποκλείεται να είναι μονοκόμματη πέτρα σε τοίχο 56 cm.
Καλό τρυπάνι και υπομονή.

Ναι βέβαια θα ανοίξει.. Έχω ανοίξει σε ένα μέτρο μην ανησυχείς.. Ξεκίνα με μικρότερο τρυπάνι αν υπάρχει η δυνατότητα..
Και κυρίως άσε το Sds να κάνει τη δουλειά του, χωρίς πολλή πίεση

• Like
Θέλω να ανοίξω μια τρύπα 10 μμ σε πέτρινο τοίχο πάχους 56 εκατοστών.
Θα τα καταφέρει να τρυπήσει ένα τρυπάνι τόσες πέτρες; Μιλάμε φυσικά για sds.
Όπως λέει και ο Μπάμπης θέλει υπομονή..
Θέλει 70εκ και άνω τρυπανι...αν υπάρχει θα κάνει μια χαρά την δουλειά σου...
Να σταματάς τακτικά εάν ανάψει το εργαλείο για είναι μεγάλο το μήκος τρυπηματος..

• Like