Έχω δυό τέτοια στριφονια μήκους 6 πόντους και διάμετρο 8mm.
Θέλω να τα βιδωσω όχι τέρμα μέσα , σε ταβάνι από mdf πάχους 1 πόντο. Τι βάρος πιστεύετε ότι μπορεί να αντέξουν;
Θα κρεμαστεί προτζεκτορας 13 κιλών οπότε πρέπει να είναι μηδενική η περίπτωση να γλιστρήσει από το mdf.
Ενημερωτικα κρεμόταν ήδη για πολλά χρόνια ο προτζεκτορας χωρίς κανένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένα στριφονια.
Η διαφορά είναι ότι παλιά ήταν 2 φύλλα mdf 1 πόντο το καθένα, τώρα θα είναι ένα φύλλο.
1)Θα αντέξει λέτε;
2) Αν ναι, καλύτερα νέες τρύπες ή στις παλιές;
3) αν όχι τι άλλη στήριξη προτείνετε; Πρέπει οπωσδήποτε να έχει κεφάλι στριφονιού για να μπορεί να σφίξει με κλειδί, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί κατσαβίδι.

Αν την κόψω, στο σημείο κοπής, θα φύγει η όποια προστασία (ανοξείδωτο) και θα σκουριάσει πολύ γρήγορα.Κόψιμο της 12χ12?
Τάσο, εγώ θα το φοβόμουν. Θα χρησιμοποιούσα κάτι τέτοιο (τυχαίο το παράδειγμα) που να ανοίγει και να "κοντράρει" από πίσω.
Πρώτα το τερματίζεις για να ανοίξει και μετά το ρυθμίζεις ανάλογα.
View attachment 262761
...Σημειωτέον δεν υπάρχει πρόσβαση πίσω από το mdf και δεύτερον όπως έγραψα πρέπει να έχει η βίδα κεφάλι για γερμανικό κλειδί για να σφίξει. Όχι κεφάλι για κατσαβίδι.
Αν την κόψω, στο σημείο κοπής, θα φύγει η όποια προστασία (ανοξείδωτο) και θα σκουριάσει πολύ γρήγορα.
και εγω το ιδιο θα ελεγα...πρακτικα μοιραζεις την ταση στις βιδες σε μεγαλυτερη επιφανεια. ειδικα να φαει κανενα χτυπημα η κολωνα του προβολεαΑν είναι αισθητικά αποδεκτό, θα έκοβα ένα παραλληλόγραμμο από σκληρό ξύλο (κόντρα πλακέ π.χ.) όσο η βάση του προβολέα, και θα το στερέωνα με ξυλόκολλα και 4 βίδες πάνω στο ταβάνι. Μετά, θα χρησιμοποιούσα τα παλιά στριφώνια, κάνοντας νέες τρύπες.
Έτσι, θα βρεθείς στην προηγούμενη κατάσταση του μεγαλυτέρου πάχους του ξύλου που στηρίζει τον προβολέα.
Ωπα....τι ανοξειδωτο ειναι τοτε? μηπως εχει φινιισμα ΣΑΝ ανοξειδωτο?Αν την κόψω, στο σημείο κοπής, θα φύγει η όποια προστασία (ανοξείδωτο) και θα σκουριάσει πολύ γρήγορα.
Δεν απαιτεί πρόσβαση. Εκτονώνεται το πίσω μέρος σφίγγοντας την βίδα. Το συγκεκριμένο θέλει εργαλείο αλλά υπάρχουν και άλλαΣημειωτέον δεν υπάρχει πρόσβαση πίσω από το mdf
Από την στιγμη που έχει σπείρωμα, βάζεις ότι βίδα θέλειςδεύτερον όπως έγραψα πρέπει να έχει η βίδα κεφάλι για γερμανικό κλειδί για να σφίξει. Όχι κεφάλι για κατσαβίδι.

Καλά, μπορεί να κάνω και λάθος και να μη σκουριάσει αλλά αισθητικά θα είναι απαράδεκτο.
Εκτός αν το πάω σε κάποιον που έχει κάποιο κριβό μηχάνημα που κόβει σωστά, όπως η υδροκοπή που αναφέρθηκε.
Πόσο να κοστίζει άραγε και ποια είναι αυτά τα μαγαζιά που το κάνουν αυτό;
Αν ξέρει κανείς ας βάλει ένα λινκ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.