Μάστορες τα φώτα σας!!

Η αληθεια ειναι οτι το χρησιμοποιησα επειδη το ειχα, ηταν και ετοιμο σε σωληναριο και δεν ηθελα να αγορασω μεγαλη ποσοτητα σκονης.

Η κολλα πλακιδιων βεβαια ακουγεται σαν πιο καταλληλο προιον. Αν δεν ειχα, θα αγοραζα μικρη συσκευασια και ετοιμη.

• Like
Reactions: KOSSTV
Έχω δυό τέτοια στριφονια μήκους 6 πόντους και διάμετρο 8mm.
Θέλω να τα βιδωσω όχι τέρμα μέσα , σε ταβάνι από mdf πάχους 1 πόντο. Τι βάρος πιστεύετε ότι μπορεί να αντέξουν;
Θα κρεμαστεί προτζεκτορας 13 κιλών οπότε πρέπει να είναι μηδενική η περίπτωση να γλιστρήσει από το mdf.
Ενημερωτικα κρεμόταν ήδη για πολλά χρόνια ο προτζεκτορας χωρίς κανένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένα στριφονια.
Η διαφορά είναι ότι παλιά ήταν 2 φύλλα mdf 1 πόντο το καθένα, τώρα θα είναι ένα φύλλο.
1)Θα αντέξει λέτε;
2) Αν ναι, καλύτερα νέες τρύπες ή στις παλιές;
3) αν όχι τι άλλη στήριξη προτείνετε; Πρέπει οπωσδήποτε να έχει κεφάλι στριφονιού για να μπορεί να σφίξει με κλειδί, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί κατσαβίδι.

Attachments

• 20251214_192729.jpg
    20251214_192729.jpg
    2.5 MB · Views: 3
Η σχάρα που έχω τώρα είναι 11εκ x 11εκ.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν μόνο 10x10 και..12x12...
Δεν υπάρχει 11x11!
Την κάτσαμε τη βάρκα...όλα τα κουφά μου τυχαίνουν.

Αν βάλω τη 10x10 θα φτιάξω, αναγκαστικά, ένα μεγάλο αρμό γύρω - γύρω από τη σχάρα...
Θα είχνει άσχημο αλλά...δεν βλέπω κι άλλη λύση.

Έχω δυό τέτοια στριφονια μήκους 6 πόντους και διάμετρο 8mm.
Θέλω να τα βιδωσω όχι τέρμα μέσα , σε ταβάνι από mdf πάχους 1 πόντο. Τι βάρος πιστεύετε ότι μπορεί να αντέξουν;
Θα κρεμαστεί προτζεκτορας 13 κιλών οπότε πρέπει να είναι μηδενική η περίπτωση να γλιστρήσει από το mdf.
Ενημερωτικα κρεμόταν ήδη για πολλά χρόνια ο προτζεκτορας χωρίς κανένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένα στριφονια.
Η διαφορά είναι ότι παλιά ήταν 2 φύλλα mdf 1 πόντο το καθένα, τώρα θα είναι ένα φύλλο.
1)Θα αντέξει λέτε;
2) Αν ναι, καλύτερα νέες τρύπες ή στις παλιές;
3) αν όχι τι άλλη στήριξη προτείνετε; Πρέπει οπωσδήποτε να έχει κεφάλι στριφονιού για να μπορεί να σφίξει με κλειδί, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί κατσαβίδι.

Τάσο, εγώ θα το φοβόμουν. Θα χρησιμοποιούσα κάτι τέτοιο (τυχαίο το παράδειγμα) που να ανοίγει και να "κοντράρει" από πίσω.
Πρώτα το τερματίζεις για να ανοίξει και μετά το ρυθμίζεις ανάλογα.
1765747477310.png

• Like
Reactions: dk31
Τάσο, εγώ θα το φοβόμουν. Θα χρησιμοποιούσα κάτι τέτοιο (τυχαίο το παράδειγμα) που να ανοίγει και να "κοντράρει" από πίσω.
Πρώτα το τερματίζεις για να ανοίξει και μετά το ρυθμίζεις ανάλογα.
View attachment 262761

Αυτό που κάνουν και οι μεταλλικές βίδες για γυψοσανίδες. Σαν αυτό
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σημειωτέον δεν υπάρχει πρόσβαση πίσω από το mdf και δεύτερον όπως έγραψα πρέπει να έχει η βίδα κεφάλι για γερμανικό κλειδί για να σφίξει. Όχι κεφάλι για κατσαβίδι.

...Σημειωτέον δεν υπάρχει πρόσβαση πίσω από το mdf και δεύτερον όπως έγραψα πρέπει να έχει η βίδα κεφάλι για γερμανικό κλειδί για να σφίξει. Όχι κεφάλι για κατσαβίδι.

Αν είναι αισθητικά αποδεκτό, θα έκοβα ένα παραλληλόγραμμο από σκληρό ξύλο (κόντρα πλακέ π.χ.) όσο η βάση του προβολέα, και θα το στερέωνα με ξυλόκολλα και 4 βίδες πάνω στο ταβάνι. Μετά, θα χρησιμοποιούσα τα παλιά στριφώνια, κάνοντας νέες τρύπες.

Έτσι, θα βρεθείς στην προηγούμενη κατάσταση του μεγαλυτέρου πάχους του ξύλου που στηρίζει τον προβολέα.

• Like
Reactions: kospap
Αν την κόψω, στο σημείο κοπής, θα φύγει η όποια προστασία (ανοξείδωτο) και θα σκουριάσει πολύ γρήγορα.

Δεν ξέρω αν κόβεται με κάποιο ψαλίδι/πρέσα (μηχάνημα σε σιδερά). Εναλλακτικά για υδροκοπή δε ξέρω αν αξίζει.

Αν είναι αισθητικά αποδεκτό, θα έκοβα ένα παραλληλόγραμμο από σκληρό ξύλο (κόντρα πλακέ π.χ.) όσο η βάση του προβολέα, και θα το στερέωνα με ξυλόκολλα και 4 βίδες πάνω στο ταβάνι. Μετά, θα χρησιμοποιούσα τα παλιά στριφώνια, κάνοντας νέες τρύπες.

Έτσι, θα βρεθείς στην προηγούμενη κατάσταση του μεγαλυτέρου πάχους του ξύλου που στηρίζει τον προβολέα.
και εγω το ιδιο θα ελεγα...πρακτικα μοιραζεις την ταση στις βιδες σε μεγαλυτερη επιφανεια. ειδικα να φαει κανενα χτυπημα η κολωνα του προβολεα

Αν την κόψω, στο σημείο κοπής, θα φύγει η όποια προστασία (ανοξείδωτο) και θα σκουριάσει πολύ γρήγορα.
Ωπα....τι ανοξειδωτο ειναι τοτε? μηπως εχει φινιισμα ΣΑΝ ανοξειδωτο?

Καλά, μπορεί να κάνω και λάθος και να μη σκουριάσει αλλά αισθητικά θα είναι απαράδεκτο.

Εκτός αν το πάω σε κάποιον που έχει κάποιο κριβό μηχάνημα που κόβει σωστά, όπως η υδροκοπή που αναφέρθηκε.
Πόσο να κοστίζει άραγε και ποια είναι αυτά τα μαγαζιά που το κάνουν αυτό;
Αν ξέρει κανείς ας βάλει ένα λινκ.

Σημειωτέον δεν υπάρχει πρόσβαση πίσω από το mdf
Δεν απαιτεί πρόσβαση. Εκτονώνεται το πίσω μέρος σφίγγοντας την βίδα. Το συγκεκριμένο θέλει εργαλείο αλλά υπάρχουν και άλλα

δεύτερον όπως έγραψα πρέπει να έχει η βίδα κεφάλι για γερμανικό κλειδί για να σφίξει. Όχι κεφάλι για κατσαβίδι.
Από την στιγμη που έχει σπείρωμα, βάζεις ότι βίδα θέλεις
1765787955028.png

Αυτό που πρότεινε ο Νίκος @nikfor, νομίζω ότι είναι το ιδανικό αν έχεις την δυνατότητα υλοποίησης.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Καλά, μπορεί να κάνω και λάθος και να μη σκουριάσει αλλά αισθητικά θα είναι απαράδεκτο.

Εκτός αν το πάω σε κάποιον που έχει κάποιο κριβό μηχάνημα που κόβει σωστά, όπως η υδροκοπή που αναφέρθηκε.
Πόσο να κοστίζει άραγε και ποια είναι αυτά τα μαγαζιά που το κάνουν αυτό;
Αν ξέρει κανείς ας βάλει ένα λινκ.

Ισως αυτο να βοηθαει που ειναι 11.5εκ. Παντως απο μια γρηγορη ματια σαν διασταση υπαρχει 11χ11 οπως αυτο. Αρα με λιγο ψαξιμο θα βρεις.
-keywords: σχαρακια δαπεδου/μπανιου 11χ11 , σιφωνι δαπεδου, σιφωνι σκετο, κλπ..

Δεν ξερω αν τα ακριβα χαλκινα ειναι οκ.

Ισως αυτο να βοηθαει που ειναι 11.5εκ. Παντως απο μια γρηγορη ματια σαν διασταση υπαρχει 11χ11 οπως αυτο. Αρα με λιγο ψαξιμο θα βρεις.
-keywords: σχαρακια δαπεδου/μπανιου 11χ11 , σιφωνι δαπεδου, σιφωνι σκετο, κλπ..

Δεν ξερω αν τα ακριβα χαλκινα ειναι οκ.

Καλά έχω φάει όλα τα ίντερνετς και αυτά που έβαλες δεν τα βρήκα!
Χίλια ευχαριστώ!

Αυτά τα μπρούτζινα όπως τα αναφέρει, όχι χάλκινα, άραγε είναι αντοχής;

• Like
Reactions: Χιωτης
Δεν ειναι μπρουτζινα ειναι ορειχαλκινα (διαφορετικες προσμιξεις με χαλκο το καθενα). Τα λεω χαλκινα για να καταλαβαινουμε οτι η βαση ειναι χαλκος.

Τα ανοξειδωτα ειναι σιγουρα πιο ανθεκτικα και πιο φτηνα καθως τα χαλκινα ειναι μεν πιο ομορφα αλλα θελουν συντηρηση οταν θαμπωνουν.

• Like
Reactions: KOSSTV
Δεν ταιριάζουν σαν χρώμα, αλλιώς μάλλον εκεί θα κατέληγα αφού μόνο αυτά έχουν τις σωστές διαστάσεις.
Με βλέπω τελικά να παίρνω τον τροχό και να προσπαθήσω να το φέρω στα μέτρα που θέλω...