Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα λεβεντόπαιδα, μια βοήθεια. Τα πλακάκια στο μπαλκόνι έχουν κουφώσει, και τα περισσότερα σοβατεπί έχουν ξεκολλήσει. Σαν αποτέλεσμα το μπαλκόνι πίνει νερά, τα οποία φυσικά βγάζει από κάτω, στο μπαλκόνι του ισογείου. Εννοείται πως κανονικά τα πλακάκια πρέπει να ξηλωθούν και να αντικατασταθούν, αλλά τώρα δεν είναι ώρα για τέτοια επένδυση, μιλάμε για περιμετρικά μπαλκόνια περίπου 60 μέτρα μήκος. Υπάρχει κάποιο υλικό που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να σφραγίσω τα υπάρχοντα, από την μεριά των σοβατεπί τουλάχιστον; Ευχαριστώ!

Καλησπερα Νικο...
Εαν τα πλακακια εχουν "κουφωσει" και τα σοβατεπια "καμπανιζουν" οταν τα χτυπας ελαψρως ειναο δυσκολο να περαστει κατι απο πανω..
Το λεω γιατι οτι και να βαλεις απο πανω εχει ξεκινησεο ηδη απο κατω να "δουλευει"..

Μια απλη κινηση ειναι μαστιχα διαφανη αντιμουχλικη αλλα δεν ξερω ποσα κενα εχεις 60τμ και ενδεχομενος να θες πολλες..

Υλικο μονωτικο διαφανο δεν αξιζει να περασεις απο πανω..δεν θα κανει τιποτα τωρα..

Καλημέρα σε όλους.
Έχω λείες και γυαλιστερές επιφάνειες (τοίχους) που θέλω να βάψω.
Είναι πολύ λείες, φανταστείτε σαν πλακάκι λείο και γυλιστερό.
Πώς βάφω σε τόσο λεία επιφάνεια;
Ποιο αστάρι χρησιμοποιώ;

Το ΑΙ μου πρότεινε:
1. ένα της Sika, το απορρίπτω γιατί προτιμώ κάτι ελληνικό

2. Αστάρι Vechro Smaltoplast Universal Primer 1L · 5,39 €

Γενικής χρήσης αστάρι πρόσφυσης που δουλεύει αρκετά καλά σε παλιές βαμμένες και λείες επιφάνειες εσωτερικού χώρου.

3. Αν ο τοίχος μοιάζει πραγματικά «υαλώδης»

Mercola Αστάρι για Γυαλί / Ξύλο / Πέτρα 1kg · 5,00 €
Εξειδικευμένο bonding primer για πολύ λείες επιφάνειες με χαμηλή απορροφητικότητα.

Στη φωτό φαίνεται ο τοίχος, είμαι στη διαδικασία που τον 'ξεφλουδίζω', το αριστερό κομμάτι είναι το καθαρισμένο και πολύ λείο που αναφέρω.

1778579731339.png

Last edited:
Καλησπερα Νικο...
Εαν τα πλακακια εχουν "κουφωσει" και τα σοβατεπια "καμπανιζουν" οταν τα χτυπας ελαψρως ειναο δυσκολο να περαστει κατι απο πανω..
Το λεω γιατι οτι και να βαλεις απο πανω εχει ξεκινησεο ηδη απο κατω να "δουλευει"..

Μια απλη κινηση ειναι μαστιχα διαφανη αντιμουχλικη αλλα δεν ξερω ποσα κενα εχεις 60τμ και ενδεχομενος να θες πολλες..

Υλικο μονωτικο διαφανο δεν αξιζει να περασεις απο πανω..δεν θα κανει τιποτα τωρα..
Ευχαριστώ Κώστα..

Καλημέρα σε όλους.
Έχω λείες και γυαλιστερές επιφάνειες (τοίχους) που θέλω να βάψω.
Είναι πολύ λείες, φανταστείτε σαν πλακάκι λείο και γυλιστερό.
Πώς βάφω σε τόσο λεία επιφάνεια;
Ποιο αστάρι χρησιμοποιώ;

Το ΑΙ μου πρότεινε:
1. ένα της Sika, το απορρίπτω γιατί προτιμώ κάτι ελληνικό

2. Αστάρι Vechro Smaltoplast Universal Primer 1L · 5,39 €

Γενικής χρήσης αστάρι πρόσφυσης που δουλεύει αρκετά καλά σε παλιές βαμμένες και λείες επιφάνειες εσωτερικού χώρου.

3. Αν ο τοίχος μοιάζει πραγματικά «υαλώδης»

Mercola Αστάρι για Γυαλί / Ξύλο / Πέτρα 1kg · 5,00 €
Εξειδικευμένο bonding primer για πολύ λείες επιφάνειες με χαμηλή απορροφητικότητα.

Στη φωτό φαίνεται ο τοίχος, είμαι στη διαδικασία που τον 'ξεφλουδίζω', το αριστερό κομμάτι είναι το καθαρισμένο και πολύ λείο που αναφέρω.

View attachment 271465
Αυτο θελει πρωτα τριψιμο να λειανθουν οι ακμες....
Επειτα καλο σκουπισμα και ασταρωμα ωστε να σταθεροποιηθουν οι ακμες..
Μετα ενα χερι σπατουλαρισμα με παρετινη στις ακμες και 2 ολο..οταν στεγνωσει καλα τριψιμο και παλι ασταρωμα ολος ο τοιχος ωστε να μην φαινονται σκιες....

Οσο αφορα τα υλικα ο AI ειναι πολυ πισω για να καταλαβει ακριβως τι χρειαζεται...καμια σχεση αυτα που σου βγαζει...

Ασταρι νερου θα παρεις αυτα που αραιωνονται 1/3..και αυτο που εβαλες κανει αλλα δεν "ποτιζει" τοσο τον τοιχο ωστε να δεσει...

Απο χρωμα εαν ο τοιχος σου ειναι γυαλιστερος η σατινε υπαρχουν υλικα που κανουν την επιφανεια αυτην...
Εδω εισαι..

Γενικα δεν ειναι ευκολο το εγχειρημα αλλα αν τα καταφερνεις, ολο και κατι θα γινει...

Ασταρι νερου θα παρεις αυτα που αραιωνονται 1/3..και αυτο που εβαλες κανει αλλα δεν "ποτιζει" τοσο τον τοιχο ωστε να δεσει.
Κωστή, προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;
Αυτό;

Εγώ πριν ένα μήνα πέρασα αυτό το αστάρι διαλύτου σε τσιμέντο για να το περάσω τσιιμεντόχρωμα. Μιλάμε για τρελή πρόσφυση. Όταν στεγνώσει κόλαγαν οι σόλες από τα παπούτσια.

Εγώ πριν ένα μήνα πέρασα αυτό το αστάρι διαλύτου σε τσιμέντο για να το περάσω τσιιμεντόχρωμα. Μιλάμε για τρελή πρόσφυση. Όταν στεγνώσει κόλαγαν οι σόλες από τα παπούτσια.
Δαπεδο..;
Ναι ειναι μια οικονομικη λυση και αχετικα καλη αυτο το σετακι .!!

Πρέπει να καθαρίσω από σκουριές και να βάψω περίπου 11-12 μέτρα κάγκελα στο σπίτι.
Τα τελευταία 1-2 χρόνια κάνω ότι δεν τα βλέπω, αλλά πλέον ήρθε ο καιρός.

Σκέφτομαι:
Καθάρισμα στα σημεία που έχει σκουριά με τον τροχό και με βούρτσα όπου δε χωράει ο τροχός
Σε όλο το μήκος ελαφρύ τρίψιμο με το τριβείο (180άρι?) και με το χέρι όπου δε χωράει το τριβείο
Πέρασμα μίνιο(?) στα σημεία που καθαρίστηκαν από σκουριά
Βάψιμό σε όλο το μήκος

Καλά τα σκέφτομαι ή θα είναι τσάμπα η ταλαιπωρία;
Τι υλικά προτείνετε για τα παραπάνω;

Επιπλέον, το κάτω μέρος της καγκελόπορτας κόπηκε γιατί είχε σκουριάσει και κολλήθηκε νέο κομμάτι γαλβανιζέ.
Αυτό τι υπόστρωμα να το περάσω πριν το βάψιμο;

Attachments

• 20260425_193723(1).jpg
    20260425_193723(1).jpg
    1.6 MB · Views: 18
  • 20260425_195056(1).jpg
    20260425_195056(1).jpg
    1 MB · Views: 16
Έχω τα ίδια θέματα. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ. Πλησιάζει η ώρα να τα ξηλωσω και να βάλω αλουμίνια ή inox.
Και επειδή ΔΕΝ τις προλαβαίνεις ποτέ τις σκουριές , γίνονται χάλια και οι ποδιές τα μάρμαρα από κάτω. Σιχαμενα σίδερα. Μιλάω για κάγκελα μπαλκονιού.

Πρέπει να καθαρίσω από σκουριές και να βάψω περίπου 11-12 μέτρα κάγκελα στο σπίτι.
Τα τελευταία 1-2 χρόνια κάνω ότι δεν τα βλέπω, αλλά πλέον ήρθε ο καιρός.

Σκέφτομαι:
Καθάρισμα στα σημεία που έχει σκουριά με τον τροχό και με βούρτσα όπου δε χωράει ο τροχός
Σε όλο το μήκος ελαφρύ τρίψιμο με το τριβείο (180άρι?) και με το χέρι όπου δε χωράει το τριβείο
Πέρασμα μίνιο(?) στα σημεία που καθαρίστηκαν από σκουριά
Βάψιμό σε όλο το μήκος

Καλά τα σκέφτομαι ή θα είναι τσάμπα η ταλαιπωρία;
Τι υλικά προτείνετε για τα παραπάνω;

Επιπλέον, το κάτω μέρος της καγκελόπορτας κόπηκε γιατί είχε σκουριάσει και κολλήθηκε νέο κομμάτι γαλβανιζέ.
Αυτό τι υπόστρωμα να το περάσω πριν το βάψιμο;
Καλο τριψιμο οπως ειπες παντου.
Καλο καθαρισμα μετα .
Σταθεροποιητη σκουριας (rastabil chrotex) στα σκουριασμενα σημεια και επειτα αντισκωριακο ασταρι (vechro oxidol )
Μετα 2 χερια ντουκο (verolac vitex) γυαλιστερο με αραιωση μολις 5-10%..

8-10 χρονια ανετα τα εχεις.
Έχω τα ίδια θέματα. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ. Πλησιάζει η ώρα να τα ξηλωσω και να βάλω αλουμίνια ή inox.
Και επειδή ΔΕΝ τις προλαβαίνεις ποτέ τις σκουριές , γίνονται χάλια και οι ποδιές τα μάρμαρα από κάτω. Σιχαμενα σίδερα. Μιλάω για κάγκελα μπαλκονιού.
Εαν ακολουθησεις τα παραπανω ταπεινα δεν θα εχεις θεμα..

• Like
Reactions: KostasMo
Άσε, άλλη γενναία απόφαση του μπαλκονιού. Τα ίδια κάγκελα, τα ίδια μέτρα, με τη σκουριά όπως λες στα πεζουλια. Απλά δεν ειναι σε τόσο κακή κατάσταση

Καλο τριψιμο οπως ειπες παντου.
Καλο καθαρισμα μετα .
Σταθεροποιητη σκουριας (rastabil chrotex) στα σκουριασμενα σημεια και επειτα αντισκωριακο ασταρι (vechro oxidol )
Μετα 2 χερια ντουκο (verolac vitex) γυαλιστερο με αραιωση μολις 5-10%..

8-10 χρονια ανετα τα εχεις.

Εαν ακολουθησεις τα παραπανω ταπεινα δεν θα εχεις θεμα..
Ευχαριστώ πολύ! Φαντάζομαι το αστάρι το βάζω μόνο όπου έχω περάσει το rastabil και στο άβαφο κομμάτι. Όχι και στο υπόλοιπο βαμμένο κομμάτι που θα τρίψω.

Ευχαριστώ πολύ! Φαντάζομαι το αστάρι το βάζω μόνο όπου έχω περάσει το rastabil και στο άβαφο κομμάτι. Όχι και στο υπόλοιπο βαμμένο κομμάτι που θα τρίψω.
Ναι ετσι ακριβως..
Το ασταρι επεισης μπορει να μπει και σημεια οπου εχει ξεθωριασει/αδυνατισει εμφανισιακα αρκετα το χρωμα ..

• Like
Reactions: KostasMo
Ολα αυτά τα υλικά που είπες βγαίνουν και σε σπρέι;
Ειναι κάποια σημεία που πρέπει να μπει πινέλο ζωγραφικής. Άσε που 99,99% όταν θα τα θαναχρειαστεις θα είναι για πέταμα τα υγρά. Τουλάχιστον με την δική μου χρήση.

Ολα αυτά τα υλικά που είπες βγαίνουν και σε σπρέι;
Ειναι κάποια σημεία που πρέπει να μπει πινέλο ζωγραφικής.
Τα συγκεκριμενα οχι..
Βγαινουν σε αλλες εταιριες και δεν νομιζω οτι ειναι ιδια ποιοτικα..
Εξαλλου με σπρευ ειναι ασυμφορο να βαψεις εαν εχεις πολλα μετρα καγκελα..!!!

Ασε που 99,99% όταν θα τα θαναχρειαστεις θα είναι για πέταμα τα υγρά. Τουλάχιστον με την δική μου χρήση.

Εχει να κανει με το τροπο αποθηκευσης..
Ενταξυ δεν θα κρατησουν 10 χρονια αλλα μια 5ετια συγουρα.

Δεν έχω πολλά μέτρα. Δέκα σημεία 2 πόντων έχω. Γι αυτό λέω σπρέυ.
Εχει σιγουρα το θεμα ειναξ οτι σαν το ρολο και το πινέλο δουλεια δυακολα να κάνεις με τα σπρει ειδικά αν δεν ασχολείσαι.. για εμενα ειναι προσωρινή λύση τ σπρει..κάνε λίγο υπομονή και βαλε πινέλο.. ετσι βιαστικά και εγω περσυ ενω ειχα τριψει αρκετά καλα με παλμικο και 80 grid ολο το μηκος απο τα καγκελα τα πέρασα ασταρι 2 συστατικών για βιομηχανική χρήση και μετα άκουσα τα γειτονιά να λου λενε παρε το πιστοκη να τελειώνεις...εεε εκτός αποτι τα έκανα ολα ενα γυρο π@@@να έριξε και μια πούδρα απλή.. τωρα θελω να σταματήσουν λιγο αυτες οι βροχές να τα πλύνω καλα με το πιεστικο ενα γυαλόχαρτο όπου εχει μεινει σγουρια ,καπελάκι και ρολο αδερφε...να μεινει μπογιά!!

• Like
Reactions: KOSSTV