Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπαρχει τροπος να κολλησεις εκει που πρεπει, τσοχακια, λαστιχα η silicone bumpers οπως τα λενε οι παλιοί?
Φυσικα πρεπει να δεις και τον καταλληλο τροπο/μερος που θα τα κολλησεις, λογω των ισχυρων κρουστικων κραδασμων.

Εχω βαλει σε σιδερενιο πορτακι με τον απλο μηχανισμο κλεισιματος ακριβως οπως τον δικο σου και η διαφορά ειναι εμφανεστατη.
Εχω βαλει και σε πορτα με τον δευτερο μηχανισμο που πηρες γιατι εκλεινε και αυτος δυνατα παρόλες τις ρυθμισεις.

• Like
Reactions: dk31
Πήρα προχτές διάφορα σίδερα σκραπ για δοκιμές με την ηλεκτροκόλληση.
Μεταξύ άλλων ήταν και αυτή η βέργα: είναι Φ16mm και έχει δύο εξογκώματα σαν ράγες το ένα απέναντι απο το άλλο (δηλαδή από μπροστά έχει σχήμα "Φ"). Ξέρει κανείς που χρησιμεύει αυτό το στυλ βέργας;
x1.jpg

Υπαρχει τροπος να κολλησεις εκει που πρεπει, τσοχακια, λαστιχα η silicone bumpers οπως τα λενε οι παλιοί?
Φυσικα πρεπει να δεις και τον καταλληλο τροπο/μερος που θα τα κολλησεις, λογω των ισχυρων κρουστικων κραδασμων.

Εχω βαλει σε σιδερενιο πορτακι με τον απλο μηχανισμο κλεισιματος ακριβως οπως τον δικο σου και η διαφορά ειναι εμφανεστατη.
Μιχάλη δυστυχώς τα έχω κάνει όλα αυτά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχα βάλει και ένα αφρώδες υλικό και μέχρι την επόμενη ημέρα το είχαν εξαφανίσει τα μυρμήγκια 😂.
Είναι μέρος συρόμενης και μεταδίδονται οι κραδασμοί παντού.

Εχω βαλει και σε πορτα με τον δευτερο μηχανισμο που πηρες γιατι εκλεινε και αυτος δυνατα παρόλες τις ρυθμισεις.

Πως τον έβαλες; Με τον τρόπο που ρώτησα;
Δεν έχω κάσωμα.

Πήρα προχτές διάφορα σίδερα σκραπ για δοκιμές με την ηλεκτροκόλληση.
Μεταξύ άλλων ήταν και αυτή η βέργα: είναι Φ16mm και έχει δύο εξογκώματα σαν ράγες το ένα απέναντι απο το άλλο (δηλαδή από μπροστά έχει σχήμα "Φ"). Ξέρει κανείς που χρησιμεύει αυτό το στυλ βέργας;
View attachment 272579

Δεν διακρίνεται καλά. Αν μπορείς βάλε μια φωτο από μπροστά.
Αν δεν είναι οδηγός, ίσως να είναι για κάγκελα.

Δεν διακρίνεται καλά. Αν μπορείς βάλε μια φωτο από μπροστά.
Αν δεν είναι οδηγός, ίσως να είναι για κάγκελα.
Δεν θυμάμαι πάντως να έχω δει ποτέ κάγκελα με τέτοιο προφίλ.
Η κάτω "ράγα" που δεν την έπιασε το φλας, δείχνει καλύτερα το εξόγκωμα. Εξέχει 1-2mm στα 16 χιλιοστά που είναι η κανονική βέργα.
x2.jpg

Δεν θυμάμαι πάντως να έχω δει ποτέ κάγκελα με τέτοιο προφίλ.
Η κάτω "ράγα" που δεν την έπιασε το φλας, δείχνει καλύτερα το εξόγκωμα. Εξέχει 1-2mm στα 16 χιλιοστά που είναι η κανονική βέργα.
View attachment 272628

Οδηγός δεν είναι. Αν δεν είναι από πολύ παλιό κάγκελο, δεν έχω ιδέα.
Πιθανόν τα εξογκώματα να μειώνουν την κάμψη, οπότε πάμε για χρήση σε ειδικές κατασκευές.

Πρέπει να βάλουμε στην παρέα και έναν μεταλλουργό :cool: .