Από τα λίγα που θυμάμαι από τον στρατό, αυτές οι μπαταρίες κανονίζουν μόνες τους το ρεύμα φόρτισης, το οποίο πέφτει ανάλογα με το ποσοστό που είναι φορτισμένη η μπαταρία.
Ενας φορτιστης απο το temu που εχω ετσι φορτιζει την μπαταρια αυτοκινητου. Συν τω χρονω πεφτουν τα αμπερ.
Ξεκιναει με 7 και στο τελος φορτιζει με 1 αμπερ. (Μετρησεις με αμπεροτσιμπιδα)
Από τα λίγα που ξέρω και εγώ, όλοι οι φορτιστές και όλοι οι τύποι μπαταρίας φορτίζουν με τον ίδιο τρόπο: ξεκινάς με Χ αμπέρ και όσο η μπαταρία πλησιάζει προς το φουλ ο φορτιστής (όχι η μπαταρία) ρίχνει σταδιακά τα αμπέρ.
Αυτό που δεν "βλέπει" από μόνος του ο φορτιστής είναι πόσο μεγάλη (σε αμπερώρια Ah) είναι η μπαταρία - πόσο είναι τα Χ αμπέρ που θα ξεκινήσει να φορτίζει. Κάποιοι έχουν ρύθμιση για να διαλέξεις πχ του Μπάμπη διαλέγεις Min ή Μαχ,
ένας που έχω εγώ έχει ψηφιακό μενού και επιλέγεις με βήμα 0,1 αμπέρ (πχ τον ρυθμίζεις στα 7,1 αμπέρ). Κάποιοι δεν ρυθμίζονται και ξεκινάνε με συγκεκριμένα αμπέρ.
Για κάθε μπαταρία, ο κατασκευαστής δίνει specs για το ρεύμα φόρτισης ή αν δεν τα βρίσκεις, πηγαίνεις με τα στάνταρ που υπάρχουν για κάθε τύπο μπαταρίας (υπάρχουν παντού στο ιντερνετ). Ο γενικός κανόνας είναι:
-αν βάλεις περισσότερα αμπέρ από αυτά που προβλέπονται, μειώνεται η ζωή της μπαταρίας
-αν βάλεις πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπονται, η μπαταρία καταστρέφεται
-αν βάλεις λιγότερα από αυτά που προβλέπονται, δεν υπάρχει πρόβλημα - απλά διαρκεί περισσότερο χρόνο η φόρτιση.