teodor_ch
AVClub Addicted Member
Μέχρι τώρα ήμουν σίγουρος ότι το ρελέ ανιχνεύει διαφορά ανάμεσα στην φάση και τον ουδέτερο (30mA συνήθως στις οικιακές εγκαταστάσεις, όπως είπε και ο vespas). Αφού στο ρελέ συνδέουμε μόνο φάση και ουδέτερο, πως ανιχνεύει διαρροή στην γείωση;
Έχω σοβαρό θέμα με το ρελέ του σπιτιού για αυτό με "καίει". Συγκεκριμένα όσο είμαστε στο σπίτι δεν πέφτει, αλλά αν κάνουμε το λάθος και φύγουμε Σ/Κ όταν γυρίσουμε θα το βρούμε κάτω (σαν να θέλει να το πάρουμε μαζί μας). Εννοείται ότι έχουν έρθει αρκετοί ηλεκτρολόγοι για να βρούν λύση, αλλά όλοι κατέληγαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα κουτιά, οπότε μετά θα έπρεπε να βαφτεί όλο το σπίτι ( με βάση τον νόμο του Μερφυ αποκλείεται να έβρισκαν την ζημιά στο 1ο κουτί)
Έχω αλλάξει αρκετούς τύπους ρελέ.
βρές τις ασφάλειες που ΔΕΝ μπορείς να κλείσεις (ψυγείο, καταψύκτης, συναγερμός κλπ) και την επόμενη φορά που θα φύγεται κατέβασε ΟΛΕΣ τις άλλες
αν πάλι πέσει αρχίζεις και βάζεις μπαλαντέζες και δοκιμάζεις να ρίχνεις τις υπόλοιπες μέχρι να βρείς αν φταίει η συσκευή ή το κύκλωμα
αν δεν πέσει τότε χώρισε τις σε δύο ομάδες και σήκωσε τις ασφάλειες της μία ομάδας
την επόμενη φορά της άλλης ομάδας και συνεχίζεις μέχρι να βρείς το πρόβλημα
Αυτά τα κάνεις και μόνος σου εύκολα και δωρεάν!
εναλλακτικά τί αλλάζει όταν λείπετε?
συναγερμός? δεξαμενή νερού γεμίζει (και έχει φλοτέρ μέσα?) κλπ κλπ