Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Ωραια αστεια λεμε.

Οι γυφτοι οντως ειναι βρωμιαρηδες, οντως διακινουν και ναρκωτικα (οπως και παρα πολλοι λευκοι) και ειναι μια φυλη?μαζα? (δεν με ενδιαφερει) οι οποιοι δημιουργουν μικροπροβληματα.

Σιγα σιγα εντασσονται και αυτοι στην ελληνικη κοινωνια ετσι οπως ειμαστε και εμεις, αλλα με παρα πολυ αργους ρυθμους.

Δεν ξερω ποσοι εχετε στο απεναντι οικοπεδο γυφτους, αλλα σιγουρα το θεαμα ειναι αντιαισθητικο. Δεν ξερω ποσοι παιρνατε απο καταυλισμους, οπου εχουν στηθει σε πλατειες μικρων συνοικιων, διπλα σε ποταμι και σε κεντρικη αρτηρια, για να δειτε ποσα σκουπιδια εχει το ποταμι, πως ξηλωνουν την ασφαλτο και αφηνουν το δημοτικο νερο να τρεχει στον δρομο και ποσοι αρουραιοι κυκλοφορουν.

Αλλα βλεπω και την πολιτεια να μην ενδιαφερετε στις καταγγελιες των κατοικων. Ευτυχως βεβαια που φτιαχνουν το καινουριο λιμανι στην Πατρα, και ο αντιδημαρχος ειναι ευαισθητοποιημενος (ειναι και Αιγυπτιος νομιζω) και τους βρηκε μερος να πανε να μεινουν.

Ναι δεν λεω οι δικοι μας ειναι ολοι πεντακαθαροι και απο καλαισθησια αλλο τιποτα... Οι πολεις μας ειναι μεσα στην ομορφια.
Το τι ασχημεια βλεπεις γυρω σου δεν λεγεται.
Δεν νομιζω οτι ειναι ετσι τα πραγματα ρε παιδια.
Σιγουρα οι γυφτοι δεν και παραδειγμα αλλα δεν εχουμε και ποτε ασχοληθει σοβαρα μαζι τους.

Σε τι κοιωνικές έρευνες και στατιστικές στηρίζεις ότι "Στο μέγιστο ποσοστό τους είναι κλέφτες, διακινούν ναρκωτικά, πωλούν προστασία, και όλα τα κακά της μοίρας;"
Στην ίδια στατιστική που δίνει προβάδισμα ενός κόμματος έναντι του άλλου, σε αυτή που λέει ότι αν καπνίζεις θα πεθάνεις πιό σύντομα από το αναμενώμενο, κ.ο.κ. Οντως δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί μια τέτοια έρευνα.
Εχω ζήσει πολλά χρόνια ως μειονότητα εκτός Ελλάδος.(όπως πολλοί Ελληνες ανα τον κόσμο). Πολλοί μας αντιμετώπισαν με καχυποψία και επιφυλακτικότητα. Οι περισσότεροι από εμάς όμως δώσαμε αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά, ενσωματωθήκαμε, και προοδεύσαμε στους "ξένους τόπους". (Κάτι που βλέπω να αρχίζουν να κάνουν και οι Αλβανοί στην χώρα μας)
Πείτε μου λοιπόν γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ΓΥΦΤΟΥΣ? Πέρα από το turbo που απέκτησε το Toyota, σε τι έχουν αλλάξει τα τελευταία 30-40 χρόνια?
Αν κάποιος μείνει ένα χρόνο στην ζούγκλα θα μάθει πολλά για το ζωικό βασίλειό της. Αν κάποιος επίσης ζήσει πολλά χρόνια έχοντας κοντά του κοινότητες γύφτων θα μάθει την συνήθη συμπεριφορά τους.

Φορτώστε τα όλα στους τσιγγάνους....
Έχω περάσει από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Πάτρα και πραγματικά η κατάσταση είναι άθλια. Οι τοπικοί φορείς δεν έχουν μερίδιο ευθύνης γι αυτή την κατάσταση; Όχι μόνο στην Πάτρα αλλά παντού.
Το γεγονός ότι κάποιοι κλέβουν, διακινούν ναρκωτικά κτλ. μάλλον οφείλεται στην εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων στην οποία μερίδιο έχουν και οι ίδιοι αλλά και η ίδια η πολιτεία που δεν μεριμνά.
Ποιός φταίει που οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε δίπλωμα, ούτε ασφάλεια;
Ποιός φταίει που δεν μαθαίνουν ούτε την αλφαβήτα;
Απλά το κράτος δεν ασχολείται με αυτούς τους ανθρώπους.
Και όσο για τους μετανάστες, ενσωματώνονται στην ελληνική κοινωνία ευκολότερα αφού προέρχονται από παρόμοιου τύπου κοινωνίες.
Οι τσιγγάνοι έτσι ήταν απ'ανέκαθεν.

Ο φίλος από τον Πύργο νομίζω ότι μπορεί να μας επιβεβαιώσει ποιοι κύριοι πήγαν για αρπαχτή στην Ηλεία, ήταν πολλοί περισσότεροι οι καλοντυμένοι με τις τσάντες !!!!!

Κάποιοι από αυτούς ήδη βρίσκονται στο αυτόφωρο....

Στην ίδια στατιστική που δίνει προβάδισμα ενός κόμματος έναντι του άλλου, σε αυτή που λέει ότι αν καπνίζεις θα πεθάνεις πιό σύντομα από το αναμενώμενο, κ.ο.κ. Οντως δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί μια τέτοια έρευνα.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λένε οι στατιστικές. Η στατιστικές δε λένε αν καπνίζεις θα πεθάνεις. Λένε αν καπνίζεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του πνεύμονα από κάποιον που δεν καπνίζεις. Οι στατιστικές ασχολούνται με αντιπροσωπευτικά δείγματα για να βγάλουν πιθανότητες για πληθυσμούς. Όχι με μεμονομώνες περιπτώσεις του τύπου: "Ήταν αδύνατος, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, αλλά πέθανε από καρδιά" /

Απάντηση: Re: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Ο φίλος από τον Πύργο νομίζω ότι μπορεί να μας επιβεβαιώσει ποιοι κύριοι πήγαν για αρπαχτή στην Ηλεία, ήταν πολλοί περισσότεροι οι καλοντυμένοι με τις τσάντες !!!!!

Κάποιοι από αυτούς ήδη βρίσκονται στο αυτόφωρο....

Ναι ρέ Καλοντυμένοι Ξανθοί Γύφτοι.Δεν το έμαθες οτι και πάλι Γύφτοι ήταν??
Μονον που έβαψαν το μαλλί και έκαναν ανταύγειες για να μοιάζουν με τούς Ημίθεους Ξανθούς Ελληνες και να μάς δυφημήσουν την ράτσα...........
Και σύμφωνα με την νέα θεωρία τού Κατοίκου Ζεφυρίου ,Κυρίου Κύρτσου,τούς γύφτους τούς έβαλε ο Αλογοσκούφης να κλέβουν τα τριχίλιαρα και να τού τα πηγαινουν στο Υπουργείο.Ο άνθρωπος έχει εσωτερική πληροφόρηση......................

Απάντηση: Re: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Ναι ρέ Καλοντυμένοι Ξανθοί Γύφτοι.Δεν το έμαθες οτι και πάλι Γύφτοι ήταν??
Μονον που έβαψαν το μαλλί και έκαναν ανταύγειες για να μοιάζουν με τούς Ημίθεους Ξανθούς Ελληνες και να μάς δυφημήσουν την ράτσα...........
Και σύμφωνα με την νέα θεωρία τού Κατοίκου Ζεφυρίου ,Κυρίου Κύρτσου,τούς γύφτους τούς έβαλε ο Αλογοσκούφης να κλέβουν τα τριχίλιαρα και να τού τα πηγαινουν στο Υπουργείο.Ο άνθρωπος έχει εσωτερική πληροφόρηση......................

Το θεωρείς παρατραβηγμένο;
Εγώ από την άλλη μόνο ως ύποπτο μπορώ να θεωρήσω τον τρόπο που αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα;
Και σε κάτι τέτοια, αρκεί ένα λαμόγιο χωρίς να έχουν γνώση οι από πάνω...

Ναι το θεωρώ εντελώς παρατραβηγμένο έως απαράδεκτο αυτό που είπε ο Κύρτσος ,που ο πόνος του είναι (σαν παλιός Ν.Δ.)οτι κανείς δεν τον θέλει στο κόμμα του.
Δεν ξέρω πολλούς τρόπους που θα μπορουσαν να δώσουν αμέσως τα χρήματα.
Οσο για τίς δημοτικές και Νομαρχιακές αρχές δεν είναι αθώες του αίματος ειδικά οταν είναι τής αντιπολιτευσης στην περιοχή.
Ο καθένας ηθελε να δώσει τα χρήματα απο την δική του σκοπιά για να πάρει ψήφους.

Εχω ζήσει παρόμοια κατάσταση στούς σεισμούς της Καλαμάτας το 1986 με ακριβώς ανάποδη κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Και τότε γινόταν χαμός και τσακωνόντουσαν για το ποιός θα μοιράσει λεφτά και τροχόσπιτα.
Πάλι υπήρχαν τέτοια φαινόμενα .Αρκετοί αετονύχηδες πούλησαν και τα τροχόσπιτα μετά.Και αρκετοί δήλωναν σεισμόπληκτοι.
Σαφώς και δεν εφταιγε γι´αυτό ο τότε Υπουργός Οικονομικών.
Τα τοπικά συμφέροντα ήταν αυτά που τον είχαν εκθέσει.

Θα ήθελα να είμαι από μία γωνιά και να βλέπω τον πυροπαθή να έχει πάει στη νομαρχία ή το δημαρχείο και να του κάνουν κόνξες γιατί είναι ΝΔ.
Έ ρε γέλια που θα κάναμε.
Αν υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε ικανοί για τέτοια καραγκιοζιλίκια, τότε είμαστε ικανοί για τα πάντα και άξιοι για το χειρότερο!!!
Από την πρώτη στιγμή που άκουσα πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αυτό που συνέβη! Ο τρόπος με τον οποίο διάλεξαν να δώσουν το επίδομα ήταν εξ'αρχής προβληματικός. Οπότε μιλάμε ή για ανίκανους αφού δεν μπόρεσαν να το προβλέψουν (γεγονός που αποκλείω)
ή για καιροσκόπους (Δεν τα δίνουμε μέσω της Πράσινης Τ.Α. ώστε να μην δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τους αντιπάλους)
ή για ευθυνόφοβους (επωμίζεται την διανομή η τράπεζα και αν συμβεί κάτι στραβό εμείς δεν έχουμε εθύνη)
ή για μεγάλα λαμόγια...
Και μη μου πείτε πως αυτά δεν γίνονται σήμερα...
Όλα αυτά δεν απαλάσσουν την Τ.Α. από τις ευθύνες τις οποίες γνωρίζουν καλύτερα όσοι ζουν την κατάσταση από κοντά.

Και για να συμπληρώσω, δεν θα θεωρούσα ποτέ ως υπεύθυνο για μία τέτοια κίνηση βουλευτή ή μέλος της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Δεν μου περνάει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Μόνο και μόνο η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος θα σήμαινε πανωλεθρία.

Συμφωνώ με τον Δημήτρη Αντωνόγλου, όπως τοποθετήθηκε και με τον Σπύρο.
Το ότι κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν το βοήθημα, έτσι "χύμα" δεν με εκπλήσει, είναι πάγια τακτική, ιδιαίτερα προεκλογικά.
Επίσης, ήξεραν ότι θα υπάρξουν και οι γνωστοί "αετονύχηδες" που θα εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός. Αν είναι "γύφτοι" ή "ελληνάρες" δεν μου λέει τίποτα. Στην Ελλάδα ζω και το περίμενα. Αλλά, μια ζωή φταίνε οι "άλλοι", ποτέ εμείς.

Βρε δεν πας να είσαι πυροπαθής, σεισμόπληκτος , πλημμυροπαθής
Και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αν δεν είμαστε σε προεκλογική
περίοδο φράγκα δεν παίρνεις .-

Και για να συμπληρώσω, δεν θα θεωρούσα ποτέ ως υπεύθυνο για μία τέτοια κίνηση βουλευτή ή μέλος της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Δεν μου περνάει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Μόνο και μόνο η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος θα σήμαινε πανωλεθρία.

Αξίζει τον κόπο να βρεθείς σε επαρχία σε τετοιες καταστάσεις.Θα καταλάβεις τι σημαίνει κομματισμός και πόσο κενός οποιασδήποτε ιδεολογίας είναι.Εκεί θα δείς εκβιασμούς,μικροσυμφέροντα και θα αηδιάσεις.
Βεβαια ο φανατισμός είναι τεράστιος,λόγω τού ότι τα συμφέροντα ειναι πολλά.
Προσωπικά είχα τέτοια εμπειρία στην μετάβαση Μητσοτάκη-Παπανδρεου το 1993,όταν εργαζόμουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης.Τα είχα αναφέρει τοτε επωνύμως στο επιστημονικό περιοδικό ´Ψυχιατρικά Τετράδια´γιατί αφορούσαν απαράδεκτες παρεμβάσεις αγραμμάτων κομματικών αποφοιτων τής τρίτης Γυμνασίου στα τής ψυχικής υγείας.
Μού έκανε πολύ καλό βεβαια η εμπειρία αυτη γιατί αποφάσισα να μήν δουλέψω ποτέ στο δημόσιο.

Από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε.
Ίσως είμαι μικρός και δεν έχουν δει πολλά τα μάτια μου...
Για το μπάχαλο δεν φταίνε οι αετονύχηδες. Φταίει το κράτος το οποίο δεν είναι οργανωμένο. Και για την ανοργανωσιά του κράτους φταίνε όσοι κυβέρνησαν και για όσους κυβέρνησαν, εμείς είμαστε υπεύθυνοι.
Το κλέφτη θα τον θεωρήσεις υπεύθυνο για την κλεψιά. Αν μείνει ατιμώρητος όμως θα πρέπει να θεωρήσεις υπαίτιο το Δικαστή που δεν εφάρμοσε τον νόμο ή τον νομοθέτη που δεν προέβλεψε τιμωρία ώστε να αποτρέψει τον κλέφτη.
Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να κομματικοποιήσουμε την κρατική μηχανή με αποτέλεσμα όποτε λειτουργεί, να λειτουργεί από φιλότιμο και όχι με βάση ένα σχέδιο ορισμένο από νόμους και κανόνες.
Στο μόνο που ελπίζω είναι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να γίνει κατανοητό σε όλους ότι πλέον έχουμε φτάσει σε τέλμα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ποιός νέος άνθρωπος, μη βολεμένος, θα μπορούσε να ισχυριστεί πως όλα είναι εντάξει; Ποιός είναι πραγματικά περήφανος για τη χώρα στην οποία ζούμε; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό;
Τη μία είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και την άλλη λέμε "Στην Ελλάδα ζω και το περίμενα";;;
Το σχόλιο δεν είναι προσωπικό αλλά αντικατοπρίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης μας και την ηττοπάθειά μας.
Ακούσαμε διάφορα για επανίδρυση του κράτους, για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Και όσο για τους "άλλους" είναι το ίδιο και περισσότερο υπεύθυνοι γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Το πιο αστείο και συνάμα χυδαίο είναι το γεγονός ότι μας δουλεύουν, μας κοροϊδεύουν κοιτώντας μας κατάματα και εμείς τρέχουμε από πίσω τους. Τα όσα ακούμε και διαβάζουμε δεν αρκούν για να αλλάξουμε στάση;
Γι'αυτό έχουμε και μεις μερίδιο στην ευθύνη. Μεγάλο μερίδιο.
Και ξεκινάμε από το στρατό και τους βυσματίες. Από εκεί αρχίζει η συναλλαγή. Και ακόμα κι αν το βύσμα δεν είναι πολιτικό, τουλάχιστον δείχνει ακριβώς πως σκέφτεται ο σημερινός Έλληνας και μάλιστα ο νέος: "Αφού μπορώ να ωφεληθώ ακόμα και εις βάρος του άλλου, ας ωφεληθώ".
Άρα το πρόβλημα είναι η ακεραιότητα μας, την οποία, οι πολιτικοί (σκόπιμα ή όχι έχει μικρή διαφορά) κάνουν τα πάντα για να κλωνίσουν κάνοντάς μας να τους θεωρούμε αναγκαίους για την προσωπική μας ευημερία, διαιωνίζοντας τα προβλήματα όπως την ανεργία και την γραφειοκρατεία.

Last edited:
Μα οι αετονύχηδες είναι συχνά μέλη κυβερνητικών κομμάτων
Ειμαστε κράτος αεριτζήδων και μεταπρατών.Από την δολοφονία τού Καποδίστρια μέχρι και σήμερα.......

Τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης σε τρία άτομα για παράνομη είσπραξη των 3.000 ευρώ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=828093&lngDtrID=244

Δεν το αναφέρει βέβαια το άρθρο, αλλά τσιγγάνοι ήταν.

Προσέξτε τι αναφέρεται στο άρθρο:
"Από το πρωί έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων που ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, υποστηρίζοντας ότι δεν έκαναν τίποτα κακό."

Η αναφορά είναι στο πλήθος τσιγγάνων, καθώς και στον "πρόεδρό" τους, που έβγαινε και έκανε δηλώσεις.

Η συμπεριφορά αυτή μου κάνει για ομάδα εγκληματιών. Απλά και καθαρά. Έτσι έχουν μάθει πιθανώς, στις μικροκομπίνες, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Όχι, δεν ρέπουν φυλετικώς ή γεννετικώς στο έγκλημα ή δεν ξέρω τι άλλες μπούρδες έχουν ειπωθεί κατά καιρούς γι' αυτούς.

Όμως εν προκειμένω δεν έχουμε να κάνουμε παρά με μία σφόδρα αντικοινωνική συμπεριφορά, ακόμη περισσότερο, με μία απάνθρωπη συμπεριφορά, ιδιαίτερα μεγάλης κοινωνικής και ποινικής απαξίας. Μόνο να στηλιτεύσουμε μπορούμε μια τέτοια συμπεριφορά, όχι να ψέξουμε την κοινωνία γι' αυτή. Ποια κοινωνία, την τοπική κοινωνία των καμμένων?

Δηλαδή τί περιμένετε από ανθρώπους που είναι αγράμματοι, ζουν νομαδικά και δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα κοινωνικό πλαίσιο και το ίδιο το κράτος δεν ασχολείται μαζί τους ακόμα και όταν παρανομούν;