Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Τα ανωτέρω δεν τους κάνουν και ακαταλόγιστους. Το να σπεύδει κανείς την επόμενη σχεδόν της καταστροφής να επωφεληθεί εις βάρος των πληγέντων, είναι αχαρακτήριστο ως συμπεριφορά ανθρώπου. Ενταγμένου ή μη στην ελληνική ή σε οποιαδήποτε κοινωνία. Αυτό είναι συμπεριφορά ύαινας.

Δεν δικαιολογώ την αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά σε καμία περίπτωση αλλά την αιτιολογώ.

Πιστεύετε ότι μπορούν οι γύφτοι να ενταχθούν στην κοινωνία;
Εγώ δεν το πιστεύω. Αιώνες τώρα πάντα έτσι ήταν.
40 χρόνια τους ζω πολύ κοντά μου και τους έχω σιχαθεί.
Σε άλλες χώρες (π.χ. Τσεχία) τους έχουν καταλάβει και τους κρατάνε απομονωμένους και τους έχουν υπό αυστηρό έλεγχο.
Ξέρουν πως συμπεριφέρονται. Τι κάνουν. Δεν ασχολούνται με πολιτισμένες θεωρίες αλλά με την πραγματικότητα.

Ένα παράδειγμα: μόνο οι γύφτοι αφήνουν τα παιδιά τους μόλις που περπατάνε, να πηγαίνουν στο δρόμο με αυτοκίνητα χωρίς να ενδιαφέρονται.
Μόλις όμως κάποιο γυφτάκι το χτυπήσει αυτοκίνητο, αρχίζουν και χτυπιούνται, κλαίνε, χαλάνε τον κόσμο και φυσικά απαιτούν αποζημίωση από τον "απρόσεκτο" οδηγό.
Μου έχει τύχει 2 φορές. Τη δεύτερη κόντεψα να αρπαχτώ επειδή υποστήριξα τον οδηγό.
Ο φουκαράς έπαθε σοκ από τις φωνές και τα ουρλιαχτά χωρίς λόγο. Νόμιζε ότι το σκότωσε το γυφτάκι ενώ απλώς το έριξε κάτω.
Κι αυτό το μπάσταρδο πετάχτηκε από το πουθενά. Είναι αδύνατον να το δεις όταν πετάγεται ανάμεσα από αυτοκίνητα παρκαρισμένα.

Είναι ένα από τα κόλπα τους.

Απάντηση: Re: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης σε τρία άτομα για παράνομη είσπραξη των 3.000 ευρώ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=828093&lngDtrID=244

O αγράμματος δημοσιογράφος του ΔΟΛ γράφει τρεισημισι χρόνια.
Αν ήταν 6 μήνες λιγότερη η ποινή τι θα έγραφε; Τρεις χρόνια φυλάκισης;
Ουδέτερο είναι. Τα χρόνια. Τρία είναι τα χρόνια, ή τριάμισυ τα χρόνια στην προκειμένη περίπτωση.

Αντε γιατί μ' αυτούς τους καραγκιόζηδες που έχουν τελειώσει με τα χίλια ζόρια ένα γυμνάσιο και το παίζουν δημοσιογράφοι κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα ελληνικά μας.

Μελίδης Μιχάλης said:
Πιστεύετε ότι μπορούν οι γύφτοι να ενταχθούν στην κοινωνία;
Ναι, απλά θέλει χρόνο και προσπάθεια.
Το ότι υπάρχουν τσιγγάνοι που και στο σχολείο στέλνουν τα παιδιά τους και κανονική δουλειά έχουν, δείχνει ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.
Να τους θεωρήσω ζώα δεν μπορώ.
Σίγουρα όσοι τους ζείτε έχετε λόγους και είστε αγανακτισμένοι. Η καλύτερη λύση για σας θα ήταν να σηκωθούν και να φύγουν χθες. Έτσι όμως δε λύνεται το πρόβλημα αλλά μεταφέρεται κάπου αλλού, στη γειτονιά κάποιου άλλου, στη δική μου γειτονιά και δεν βρίσκεται ποτέ λύση.

Νόμος για την υποχρεωτική εκπαίδευση δεν υπάρχει;
Ας ξεκινήσουν από εκεί και ας βρουν τρόπο για να τον εφαρμόσουν.
Αλλά τι μ@λ@κίες κάθομαι και λέω. Εδώ δε νοιάζονται για τα παιδιά των υπολοίπων Ελλήνων που πληρώνουν φόρους...

Η διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και οι διαφορές μεταξύ των λαών είναι βέβαια υπαρκτές και σίγουρα σχετίζονται τόσο με την κληρονομικότητα όσο και με το περιβάλλον, αλλά τελικά δεν πρέπει να μας πολύ-ενδιαφέρει αυτό. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι με ποιο τρόπο η Ανθρωπότητα, η οποία αποτελείται από το σύνολο όλων των λαών, θα μεγιστοποιήσει τα θετικά της στοιχεία και θα ελαχιστοποιήσει τα αρνητικά της.
Το πρόβλημα με τη σχέση των τσιγγάνων με εμάς ομοιάζει με το πρόβλημα της σχέσης ενός παραβατικού/περιθωριοποιημένου ατόμου με έναν «νομοταγή», το οποίο πρόβλημα βέβαια δεν έχει λυθεί ακόμα. Ιδανικά η λύση θα περιελάμβανε τρία σκέλη, το καθένα μεγαλύτερης αξίας από το προηγούμενο:
1) Δίκαιοι νόμοι, ικανή αστυνόμευση και ορθή δικαστική επιβολή ποινών.
2) Σωφρονισμό με χαραχτήρα όχι τιμωρίας ή εκδίκησης αλλά με διαδικασίες & μεθόδους για την ψυχολογική θεραπεία (οι περισσότερες έντονα παραβατικές συμπεριφορές κρύβουν ψυχολογικά προβλήματα –ίσως ο «γιατρός» να μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο-) των παραβατών και την στήριξή τους –οικονομικά, με επανεκπαίδευση κτλ- ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία. Αυτό το σκέλος θα περιορίσει την επανάληψη της παραβατικότητας.
3) Ορθή παιδεία αλλά και προστασία από την ανέχεια και την περιθωριοποίηση, κυρίως στους νέους, με στόχο να εκφράσουν το δημιουργικό κομμάτι του εγώ τους. Αυτό το σκέλος είναι το μόνο το οποίο, δυνητικά, θα λύσει το πρόβλημα από τη ρίζα του.
Κάποιος ποιο ειδικός από εμένα θα μπορούσε να με διορθώσει αν έκανα κάπου λάθος σε αυτά.

Είναι προφανές ότι από τα παραπάνω τρία σκέλη η Ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία δεν έχει κατορθώσει να εφαρμόσει ούτε το πρώτο.

Αν και απέχουμε πολύ ακόμα σαν ανθρωπότητα από το να εφαρμόσουμε το παραπάνω τρύπτυχο στις σχέσεις μεταξύ των εθνών/κρατών/φυλών που αποτελούν το σώμα της ανθρωπότητας, πιστεύω ότι η ορθή σχέση με τους τσιγγάνους θα επιτευχθεί μόνο με την εφαρμογή του παραπάνω τρίπτυχου.
Όπως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, έτσι υπάρχουν και διαφορετικοί λαοί. Για την ευημερία της κοινωνίας απαιτούνται ορθές ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των μελών της. Ανάλογα, για την ευημερία της ανθρωπότητας, απαιτούνται ορθές σχέσεις μεταξύ των λαών της γης.

Ο φίλος από τον Πύργο νομίζω ότι μπορεί να μας επιβεβαιώσει ποιοι κύριοι πήγαν για αρπαχτή στην Ηλεία, ήταν πολλοί περισσότεροι οι καλοντυμένοι με τις τσάντες !!!!!

Κάποιοι από αυτούς ήδη βρίσκονται στο αυτόφωρο....

Εγω περιεγραψα σκηνες που εζησα.

Σημερα τα πραγματα ηταν τελειως διαφορετικα, προς το καλυτερο.

Περισοτερη αστυνομευση που δεν χρειστηκε. Οι γυφτοι ηταν ελαχιστοι ενω εγινε συγκεντρωση για ´συμπαρασταση´στα δικαστηρια.

Η περιοχη μου σαν αγροτικη εχει γυφτους. Αυτοι ομως δεν ζουν στον Πυργο ουτε στην στην περιοχη των καμμενων. Ζουνε στην Αχαγια, περιπου στο μεσο της διαδρομης Πατρας - Πυργου. Εχω να δω τσαντιρι με σκηνες στον Πυργο αρκετα χρονια.

Αντιθετα στον Πυργο ζουνε αρκετοι τσιγγανοι, σε σπιτια, καθαροι και εργατικοι. Τα παιδια τους πανε σχολειο και ειναι αποδεκτοι διοτι εχουν αλλη συμπεριφορα. Τα πραγματα ειναι βελτιωμενα και στην Αμαλιαδα.

Οσο για τους καλοντυμενους με τους χαρτοφυλακες, η λαμογια ειναι 'εθνικο σπορ':flipout:

Τώρα το πρωί που ξύπνησα είδα λίγο TV στον αλφα και έδειχνε ένα κάρο γύφτους στην ουρά για το επίδομα.
Η ρεπόρτερ πλησίασε κάποιον που έλεγε "αφήστε με από την Τρίτη καίγομαι"
Όταν τον ρώτησε ποιο είναι το χωριό του το ξέχασε και έψαχνε να το βρει.
Μετά είπε "από δω πιο κάτω". !!!!
ΉΤαν μαζί με την γύφτισα.
Τελικά τα πήραν τα 3000 ευρώ. Τους ρώτησαν και το είπαν.

Αργότερα οι ΙΔΙΟΙ ήταν σε άλλη τράπεζα ξανά για να τα πάρουν.
Εκεί αρνήθηκαν ότι τα είχαν πάρει πιο νωρίς.
Και τα ξαναπήραν και κοίταζαν τα χαρτιά και γελούσαν.

Τι να πω άλλο.

Εγώ λέω όποιον βλέπουμε μελαμψό με μουστάκι σε καφετέριες, εστιατόρια, μέσα συγκοινωνίας, αγορά κτλπ να το συλλαμβάνουμε αμέσως. Να βγει ένας νόμος που να τους απαγορεύει να βγούν από τους καταυλισμούς βρε αδερφέ.

Αυτοί είναι κακοί και εμείς καλοί ε; Εμείς πολιτισμένοι και αυτοί απολίτιστοι έτσι; Εμείς πάμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και έχουμε αρχές και ανώτερη ηθική. Μα πάντα αυτό ισχυρίζεται η κάθε ψευτοκαθωσπρέπει και υποκριτική κοινωνία σε όλα τα ρατσιστικά καθεστώτα.

Σε τι κοιωνικές έρευνες και στατιστικές στηρίζεις ότι "Στο μέγιστο ποσοστό τους είναι κλέφτες, διακινούν ναρκωτικά, πωλούν προστασία, και όλα τα κακά της μοίρας;"

Να σου πω εγώ. Σε καμία. Απλά πιστεύεις ότι βλέπουν τα μάτια σου. Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι υπάρχουν και πράγματα που δε μπορούν να δουν τα μάτια σου; Ή που ενδεχομένως δε θέλουν να τα δουν; Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι όλοι αυτοί οι "ΓΥΦΤΟΙ" που περιγράφεις αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των τσιγγάνων;

συμφωνω μαζι σου Δημητρη

δυστηχως τα ματια του gecart δεν βλεπουν ποιο περα

ετσι ειναι ομως ...οι ''ΓΥΦΤΟΙ'' του εκαναν εντυπωση

.

Οι γύφτοι δεν αλλάζουν με τίποτα.
Ζουν παρασιτικά πάντα.
Το μυαλό τους στην αρπαχτή, την κλεψιά και την απάτη.
Ωςτόσο, μπορούν να ενταχθούν. Το ζήτημα είναι, εμείς θα μπορέσουμε να τους δούμε σαν κάποιους από εμάς? Αετονύχιδες και αρπακτικά υπάρχουν σε όλες τις μειονότητες, αλλά και στους υπόλοιπους, τους πάππου προς πάππου Έλληνες. Τα ίδια λέγαμε πριν δυό δεκαετίες γιά τους μαύρους και πιό προσφατα γιά τους Αλβανούς. Κάποιοι από όλους αυτούς κατάφεραν ήδη να ενταχθούν στον μέσο όρο. Υπάρχουν γύφτοι που ζούσαν με τον Βαγγέλη (...την αρκούδα τους) και σήμερα τα παιδιά τους δεν διαφέρουν από εμάς. Απλά χρειάζεται χρόνος και αληθινή συμπαράσταση από το κράτος. Ή μήπως δεν υπάρχουν καθώς πρέπει μαγαζάτορες με γραβάτα και μερσεντούρες που ξεσκίζονται στην απάτη στις εκπτώσεις?

... Ένα παράδειγμα: μόνο οι γύφτοι αφήνουν τα παιδιά τους μόλις που περπατάνε, να πηγαίνουν στο δρόμο με αυτοκίνητα χωρίς να ενδιαφέρονται.
Μόλις όμως κάποιο γυφτάκι το χτυπήσει αυτοκίνητο, αρχίζουν και χτυπιούνται, κλαίνε, χαλάνε τον κόσμο και φυσικά απαιτούν αποζημίωση από τον "απρόσεκτο" οδηγό.
Μου έχει τύχει 2 φορές. Τη δεύτερη κόντεψα να αρπαχτώ επειδή υποστήριξα τον οδηγό.
Ο φουκαράς έπαθε σοκ από τις φωνές και τα ουρλιαχτά χωρίς λόγο. Νόμιζε ότι το σκότωσε το γυφτάκι ενώ απλώς το έριξε κάτω.
Κι αυτό το μπάσταρδο πετάχτηκε από το πουθενά. Είναι αδύνατον να το δεις όταν πετάγεται ανάμεσα από αυτοκίνητα παρκαρισμένα.

Είναι ένα από τα κόλπα τους.

Έτσι είναι, έχω δει και 'γώ στον Φοίνηκα Θεσσαλονίκης ανάλογο περιστατικό. Πραγματικός τρόμος γιά τον ανίδεο οδηγό.
Μακριά από'δώ, αν μου τύχαινε ανάλογο περιστατικό, δεν θα έγαινα απ'το αμάξι, θα καλούσα αμέσως τους μπάτσους και το εκάβ και θα περίμενα κλεδωμένος. Και στα σκούρα θα την έκανα. Όχι γιά να κρυφτώ αλλά γιά να σωθώ!

Ωςτόσο, μπορούν να ενταχθούν. Το ζήτημα είναι, εμείς θα μπορέσουμε να τους δούμε σαν κάποιους από εμάς?

Πολύ γέλιο θα έκανα αν ήμουν μπροστά την ώρα που θα μάθαινες ότι η 15χρονη κόρη σου βγαίνει με τον γύφτο συμμαθητή της που κάθονται πλάϊ πλάϊ στο θρανίο στο σχολείο και είναι "τσιμπημένη" μαζί του! :flipout:

Nα διαπιστώσω αν θα έλεγες τα ίδια και τότε!

Re: Απάντηση: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Πολύ γέλιο θα έκανα αν ήμουν μπροστά την ώρα που θα μάθαινες ότι η 15χρονη κόρη σου βγαίνει με τον γύφτο συμμαθητή της που κάθονται πλάϊ πλάϊ στο θρανίο στο σχολείο και είναι "τσιμπημένη" μαζί του! :flipout:

Nα διαπιστώσω αν θα έλεγες τα ίδια και τότε!

Και καλά τον μελαμψό "γύφτο" τον αναγνωρίζεις εύκολα από το χρώμα. Με το λευκό γύφτο που έχει βάλει στόχο την προίκα, τον νεοέλληνα έφηβο που θα τραβάει στο κινητό την ερωτική τους ζωή και θα το κάνει upload στο Youtube, τον Ελληνάρά ανατολίτη που θα γκομενιάζει και θα τη βαράει ένα χρόνο μετά από το γάμο, πως τους παίρνεις πρέφα;

Άν για όλα τα κοινωνικά μας προβλήματα έφταιγαν μόνο οι γύφτοι και οι Αλβανοι θα τους εκπολιτίζαμε. Αλλά τι να εκπολιτίσεις άμα είσαι ο ίδιος απολίτιστος.

Κ

Άν για όλα τα κοινωνικά μας προβλήματα έφταιγαν μόνο οι γύφτοι και οι Αλβανοι θα τους εκπολιτίζαμε. Αλλά τι να εκπολιτίσεις άμα είσαι ο ίδιος απολίτιστος.

αυτό είναι κλασσικό επιχείρημα απόρριψης μίας τέτοιας συζήτησης. Φυσικά όλα τα προβλήματά μας δεν λύνονται με την αντιμετώπιση ενός μόνο εξ αυτών. Αλλά αυτό καταλήγει επιχείρημα να μην κάνει κανείς τίποτα για τίποτα.
Ας αρχίσουμε με το απλό:
Αναγνωρίζουμε τη συμπεριφορά των τσιγγάνων, ειλικρινά και πέρα από στερεότυπα, ως προβληματική;
Το πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπισή της στην επίλυση γενικώς των προβλημάτων μας είναι άλλο ζήτημα. Είναι πάμπολα τα προβλήματα στον κοινωνικό μας βίο τα οποία καθ' εαυτά δεν αποτελούν κανένα Μεσανατολικό, όπως στοιβαζόμενα δημιουργούν παγόβουνο.

Eίμαι υπέρ των συμβολισμών και των υπαρκτών στερεότυπων γιατί δημιουργούνται από πραγματικές καταστάσεις.
Το ότι υπάρχουν "γύφτοι" και όχι τσιγγάνοι συμβολίζει μία ευρύτερη κατάσταση. Σαφώς και το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι γύφτοι, ούτε οι Αλβανοί, αλλά η αδυναμία/αδιαφορία της κοινωνίας πρώτα και του κράτους ύστερα να βρουν λύση σε τέτοια προβλήματα, υποδεικνύει γενικότερα τον τρόπο που λειτουργούν.

Στερεότυπο αποτελεί το να κρίνεις όλους τους τσιγγάνους/γύφτους (αγνοώ την πραγματική διαφοροποίησή τους, συγχωρέστε με) με βάση συμπεριφορές όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Το να απορρίψεις όμως και την ύπαρξη ακόμη τέτοιων συμπεριφορών ή να τις κρίνεις όλως εξαιρετικές (ενώ είναι λίαν διαδεδομένες), αποτελεί πράξη εθελοτυφλίας. Φυσικά, βρίσκουν και κάνουν, αυτό είναι αλήθεια. Το πόσο φταίει γι' αυτό (πέρα από τους ίδιους εννοείται) μόνο το κράτος όμως δεν γνωρίζω. Αφού όλοι το ξέρουμε ότι εάν αποφασίσει να σφίξει τα λουριά και να εφαρμόσει το νόμο, θα βρεθούν κατευθείαν πολλοί να πουν ότι το κάνει επιλεκτικά, κλείνοντας τα μάτια στην "καλή" κοινωνία.

Το να απορρίψεις όμως και την ύπαρξη ακόμη τέτοιων συμπεριφορών ή να τις κρίνεις όλως εξαιρετικές (ενώ είναι λίαν διαδεδομένες), αποτελεί πράξη εθελοτυφλίας. Φυσικά, βρίσκουν και κάνουν, αυτό είναι αλήθεια. Το πόσο φταίει γι' αυτό (πέρα από τους ίδιους εννοείται) μόνο το κράτος όμως δεν γνωρίζω. Αφού όλοι το ξέρουμε ότι εάν αποφασίσει να σφίξει τα λουριά και να εφαρμόσει το νόμο, θα βρεθούν κατευθείαν πολλοί να πουν ότι το κάνει επιλεκτικά, κλείνοντας τα μάτια στην "καλή" κοινωνία.

Ακριβώς! Θα βγουν όλοι οι συνασπισμένοι ψευτοαριστεροί, ψευτοπροοδευτικοί και θα ουρλιάζουν στα παράθυρα των καναλιών και στις φυλλάδες για το αστυνομικό κράτος, για την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, για τον μπαμπούλα του ρατσισμού, για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, κατάλυση της δημοκρατίας και άλλα τέτοια γραφικά... :violent-smiley-030:

Ας αρχίσουμε με το απλό:
Αναγνωρίζουμε τη συμπεριφορά των τσιγγάνων, ειλικρινά και πέρα από στερεότυπα, ως προβληματική;
Το πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπισή της στην επίλυση γενικώς των προβλημάτων μας είναι άλλο ζήτημα. Είναι πάμπολα τα προβλήματα στον κοινωνικό μας βίο τα οποία καθ' εαυτά δεν αποτελούν κανένα Μεσανατολικό, όπως στοιβαζόμενα δημιουργούν παγόβουνο.

Δε διαφωνώ καθόλου. Απλώς μερικές φορές υπερβάλλω κάπως, προσπαθώντας να εξισσοροπήσω την τάση προς τη φυλετική διάκριση. Θεωρώ ότι μια κοινωνία που δεν είναι λίγο αυστηρή προς τον εαυτό της, δεν επαναξιολογεί τις δομές της και το πλέγμα αξιών της και θεωρεί τον εαυτό της αξιωματικά ανώτερο από ότι είναι έξω από αυτήν είναι καταδικασμένη στην παρακμή. Αυτή την νοοτροπία θέλω να αγωνίζομαι για να την αλλάξω.

Υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν ότι η πατριδοκαπηλεία, ο ναρκισσισμός, ο νεοποτισμός και το να ευλογάς τα γένια σου σε κάνει ανώτερο. Εγώ αυτά τα θεωρώ αυταπάτες και κόμπλεξ. Τα θεωρώ την πηγή των περισσότερων δεινών της χώρας.

Δε θέλω, ούτε τη ξενομανία, ούτε το στρουθοκαμιλιστικό εθνοκεντρισμό. Απολαμβάνω την παράδοση και τον πολιτισμό της χώρας μου, αλλά απολαμβάνω και το να γνωρίζω την τέχνη, τον πολιτισμό, τη φυσική ομορφιά και τις συνήθειες και συμπεριφορές του υπόλοιπου 99,9 % του πλανήτη.

Κάποτε κάποιοι το θεωρούσαν αδύνατο να ενωθούν η Αθήνα και η Σπάρτη σε ένα κράτος.