Re: Απάντηση: Μαύρα Διαμάντια: Καλές ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής σε βινύλιο.
Την απέκτησα κι εγώ λοιπόν (αυτό το νήμα έχει καταβροχθίσει τις οικονομίες μου :bigcry: ). Πρόλαβα να ακούσω μόνο την πρώτη πλευρά και έχω να πω ότι η ηχογράφηση είναι θεϊκή. Καθόλου τυχαίο, παραγωγός ήταν o Harold Lawrence, παλαίμαχος της Mercury. Η ερμηνεία μου αρέσει εν πολλοίς, επιφυλάσσομαι να ποστάρω σχετικά στο νήμα παρουσίασης όταν την ακούσω μέχρι το τέλος.
Καμιά φορά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Τότε πετυχαίνεις μαζί την κορυφαία ερμηνεία και ηχογράφηση.
Αυτό συμβαίνει στην 3η συμφωνία του Mahler.
Σέβομαι τον Kubelik και οι ηχογραφήσεις του στην DG είναι καλές. Συμπαθητική και σαφώς audiophile είναι και η 3η του Solti (ας μη με ξακανακάνουν παρέα οι μαλερικοί του forum).
Η σούπερ όμως ηχογράφηση είναι του Horenstein στην Unicorn. Μπορεί να τρίζει το δωμάτιο αλλά χτυπάς χωρίς πρόβλημα τα 100 db. Η ηχογράφηση έγινε το 1970 στην Fairfield Halls στο Croydon του Λονδίνου. Δεν ξέρω τι σημαίνει αλλά γράφει «an 8 channel Dolby sound system recording». Recording engineer: Bob Auger
Η φωτογραφία είναι από αγορά που έκανα πρόσφατα για φίλο μου. Οι δίσκοι είναι test pressing της Αγγλικής Unιcorn. Εγώ έχω τους Αμερικάνικους που ευτυχώς ακούγονται το ίδιο καλά.
View attachment 74728
Απορώ που δεν έχουν αναφέρει το επίπεδο ηχογράφησης οι φίλοι μαλερικοί στην παρουσίαση της συμφωνίας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ομορφότερη είναι αυτή του Κάιλη εκτός και αν τονίζουν λάθος το επίθετο.
Την απέκτησα κι εγώ λοιπόν (αυτό το νήμα έχει καταβροχθίσει τις οικονομίες μου :bigcry: ). Πρόλαβα να ακούσω μόνο την πρώτη πλευρά και έχω να πω ότι η ηχογράφηση είναι θεϊκή. Καθόλου τυχαίο, παραγωγός ήταν o Harold Lawrence, παλαίμαχος της Mercury. Η ερμηνεία μου αρέσει εν πολλοίς, επιφυλάσσομαι να ποστάρω σχετικά στο νήμα παρουσίασης όταν την ακούσω μέχρι το τέλος.