Mede8er MED600X3D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Win 7; Όταν λες σε συνδυασμό με αγγλικά, εννοείς στο Formats ή στο Location; (αυτό σε Win7, σε XP ούτε που θυμάμαι πως είναι)

ναι win7, στο formats, στο location έχω greece

Έκανα το Update στην έκδοση της 20March (με τον emergency method), thanks
Δουλεύει πια το play folder και για φάκελο μουσικής, επίσης είδα ότι διορθώθηκε και η γρήγορη κίνηση σε τραγούδι και πάει μέχρι x16 (πριν πήγαινε μόνο μέχρι x2)

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να παίζω ένα φάκελο/αλμπουμ μόνο μία φορά (αυτό δεν είναι το πιο λογικό; δεν θέλω όταν τελειώνει να ξαναξεκινάει... σαν να ακούω ένα CD)
Από τις επιλογές που έχει (Repeat All, Repeat One, Repeat Off, Shuffle Loop) με την repeat all ξεκινάει από την αρχή ενώ με την Repeat Off παίζει ένα κομμάτι και μετά σταματάει...ούτε καν next δεν μπορείς να πας…

Παίξαμε λίγο με το μηχανάκι του Colombos74 στον W1070, ακολουθούν μερικές παρατηρήσεις:

1) Πολύ χρήσιμη για τους κατόχους του W1070 η δυνατότητα εξαγωγής ως frame packing των SBS, αλλά έχει ένα θεματάκι: σε 2 από 3 αρχεία με ίδια και κανονική σειρά των ειδώλων, χρειάστηκε να κάνουμε αναστροφή.

2) Υπότιτλοι sub/idx με κατάληξη ".gr" δεν αναγνωρίστηκαν.

3) Σε παραπάνω από τα μισά divx/xvid που προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε, πήραμε το μήνυμα "unsupported file"...

3) Σε παραπάνω από τα μισά divx/xvid που προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε, πήραμε το μήνυμα "unsupported file"...

Αυτό δυστυχώς είναι ενα θέμα (μη γνωστό σε πολλούς), σύμφωνα με τη mede8er:
Divx ID codes are not recognised in this firmware. Divx are not accepting that Realtek can claim Divx support without a licenced chip. A general H263 codec dosn't count.

Since both Divx and Xvid are processed by the same H263 codec, changing the ID code to Xvid will get them to play.

So if a file that played before is deemed unsupported, it probably contains Divx ID's.

Παίξαμε λίγο με το μηχανάκι του Colombos74 στον W1070, ακολουθούν μερικές παρατηρήσεις:
Για κάποια divx υπάρχει λύση με αυτό
http://www.fourcc.org/changer/
αλλάζοντας τον 4cc header σε xvid. Το δοκίμασα, δουλεύει για κάποια αλλά όχι για όλα.

Εχω μια ιδεα αλλα δεν εχω καποιο αρχειο που δεν παιζει να το δοκιμασω. Αν "μασκαρεψεις" το avi σε mkv μηπως παιζει; Δηλαδη να το βαλεις στο mkvtoolnix και να στο "κανει" mkv. Η διαδικασια ειναι πολυ γρηγορη γιατι δεν κανει μετατροπη. Για δοκιμασε και πες μας...

καλησπερα

Εχω κι εγω το med600 και περναω το νεο firmware.ποσο χρονο διαρκει η νεα αναβαθμιση ?? γιατι ειμαι ηδη στα 2 λεπτα και περιμενω ...να ανησυχω?

lord ετσι οπως το βλεπω οχι καφε να κανω...αλλα και να κοψω καφε προλαβαινω :)
εχει μεινει η οθονη με το σημα του med εδω και 5 λεπτα

Παιδιά εγώ βρήκα αυτό...
Φαντάζομαι οτι το θέμα του jukebox είναι να γίνει aggregated (δηλαδή να μπορείς να δεις τις ταινίες σου ανά είδος, έτος, ή άλλες κατηγορίες). Οπότε αν έχεις χρησιμοποιήσει το media center master και το thumbgen για να οργανώσεις τους φακέλλους ένα scan με το Mamj θα δημιουργήσει τα σωστά xml, db κλπ και θα τα βάλει σε έναν φάκελλο (πχ jukebox) και εκείνον μπορείς να τον χρησιμοποιείς για το aggregated jukebox σου.

Τα λέω καλά ή όχι;

τι θελεις να κανεις? το MEDIA CENTER οπως λεει και ο online ειναι καλο αλλα εχει παρα πολλα τα οποια δεν νομιζω να τα χρειαζομαστε,ενα εξωφυλλο θελουμε πιστευω ολοι ισα ισα να αλλαζει το ματι μας, με το yadis που χρησιμοποιουμε ι περισσοτεροι εχουμε και χρονολογια και ειδος

Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά είχα το wdtv gen1 και είχα οργανώσει τις ταινίες μου με το thumbgen. Στην συνέχεια για να τις αναγνωρίσει το plex χρειάστηκε να βάλω και τις χρονολογίες σε παρένθεση, οπότε χρησιμοποίησα το media center master που κάνει rename, βγάξει και ένα σωρό xml και κατεβάζει και μια τεράστια περίληψη της ταινίας. Τώρα δεν θέλω να βάλω και yadis και y2med για να κάνω το jukebox... με το mamj μάλλον θα δουλέψει και απλά ρωτώ την γνώμη σας μην τα κάνω μαντάρα...

Με ρωτησε ενας φιλος που τον ενδιαφερει το med αν υποστηριζει full sbs.γνωριζει καποιος?

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά είχα το wdtv gen1 και είχα οργανώσει τις ταινίες μου με το thumbgen. Στην συνέχεια για να τις αναγνωρίσει το plex χρειάστηκε να βάλω και τις χρονολογίες σε παρένθεση, οπότε χρησιμοποίησα το media center master που κάνει rename, βγάξει και ένα σωρό xml και κατεβάζει και μια τεράστια περίληψη της ταινίας. Τώρα δεν θέλω να βάλω και yadis και y2med για να κάνω το jukebox... με το mamj μάλλον θα δουλέψει και απλά ρωτώ την γνώμη σας μην τα κάνω μαντάρα...
για thumgen μπορείς να δεις εδώ
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,2006.0.html
και εδώ
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,7114.0.html

Κρίμα. Μεγάλη πατάτα.Μου αρέσει που όλοι ψάχναμε αν διαβάζει 3D iso, frame packing, πως πάει με srt υπότιτλους, τι γίνεται με το δίκτυο και τι bitrate σηκώνει και τώρα βλέπουμε ότι δεν αναπαράγει τα απλά και ταπεινά avi....:smash:

Δηλαδή αν κάποιος έχει μια μεγάλη συλλογή από avi, τι θα κάνει; Θα ξαναδημιουργήσει μία καινούρια συλλογή μόνο με mkv....

Δεν με νοιάζει αν το γνωρίζει η mede8er, το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει. Εδώ μέχρι και οι απλοί αποκωδικοποιητές της DIGEΑ διαβάζουν avi.

Εχω μια ιδεα αλλα δεν εχω καποιο αρχειο που δεν παιζει να το δοκιμασω. Αν "μασκαρεψεις" το avi σε mkv μηπως παιζει; Δηλαδη να το βαλεις στο mkvtoolnix και να στο "κανει" mkv. Η διαδικασια ειναι πολυ γρηγορη γιατι δεν κανει μετατροπη. Για δοκιμασε και πες μας...

Δοκίμασα τυχαία 13 avi και δεν έπαιξε τα 3 λόγω κωδικοποίησης DivX. Τα απλά xvid τα είδε κανονικά. Τα μετέτρεψα σε mkv, όπως λες με το MKVtoolnix, αλλά και πάλι δεν τα έπαιξε....

Έκανα το Update στην έκδοση της 20March (με τον emergency method), thanks
Δουλεύει πια το play folder και για φάκελο μουσικής, επίσης είδα ότι διορθώθηκε και η γρήγορη κίνηση σε τραγούδι και πάει μέχρι x16 (πριν πήγαινε μόνο μέχρι x2)
λάθος έκανα, δεν διορθώθηκε..απλά δουλεύει για τα mp3, στα flac όμως πάει μόνο μέχρι x2...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να παίζω ένα φάκελο/αλμπουμ μόνο μία φορά (αυτό δεν είναι το πιο λογικό; δεν θέλω όταν τελειώνει να ξαναξεκινάει... σαν να ακούω ένα CD)
Από τις επιλογές που έχει (Repeat All, Repeat One, Repeat Off, Shuffle Loop) με την repeat all ξεκινάει από την αρχή ενώ με την Repeat Off παίζει ένα κομμάτι και μετά σταματάει...ούτε καν next δεν μπορείς να πας…

Επανέρχομαι και ρωτάω: μόνο εμένα ενοχλεί αυτό; δεν μπορεί κάποιο λάθος θα κάνω, θα μπορώ να παίζω κάπως ένα φάκελο μόνο μια φορά...
(γιατί repeat off=παίξε ένα κομμάτι μόνο;; )

Δοκίμασα τυχαία 13 avi και δεν έπαιξε τα 3 λόγω κωδικοποίησης DivX. Τα απλά xvid τα είδε κανονικά. Τα μετέτρεψα σε mkv, όπως λες με το MKVtoolnix, αλλά και πάλι δεν τα έπαιξε....

Μηπως μπορεις να ανεβασεις ενα κομματι απο αυτο το avi? Να κοψεις 1 λεπτο με το virtual dub και να το ανεβασεις για να πειραματιστω λιγο?

Έχω καλά νέα για τα seamless branching ISOs. Δεν ξέρω αν ισχύει για όλα αλλά με αυτά που δοκίμασα έπαιξαν νεράκι.

-Ξεκινάτε την ταινία. Πατάτε Menu (κάτω αριστερά από βελάκια)->Playlist. Εκεί θα δείτε τόσο τα κεφάλαια στα οποία αλλάζει ο δίσκος κεφάλαια μέσω seamless branching αλλά θα δείτε και τον full τίτλο της ταινίας. Πχ, στο Wreck it Ralph, είδα όλα τα κεφάλαια αλλά και 2 τίτλους με διάρκεια 1 ώρα και 44 λεπτά, όση είναι και η διάρκεια της ταινίας. Το ένα ήταν η ταινία με Αγγλικό περιεχόμενο και το δεύτερο ήταν η ταινία με Πολωνικά (αν δεν κάνω λάθος) κάποια σημεία στην εικόνα τις ταινίας, πχ ταμπέλες κλπ.
-Επιλέγετε τον full τίτλο της ταινίας και τελειώσατε. Το δοκίμασα με το Wreck it Ralph, το Star Wars Ep IV που είχα τραβήξει και το video αλλά και το Dredd 3D. Το καλό είναι ότι στους Full τίτλους 'παίζουν' και τα chapters.

Στο παραπάνω πονηρεύτηκα και το 'έπαιξα' λίγο καθώς έκανα μια δοκιμή με το MakeMKV. Μου φάνηκε περίεργο να βλέπει τους επιμέρους τίτλους και κεφάλαια αυτό και όχι το med. Μιας και ανέφερα το MakeMKV να αναφέρω ότι έκανα rip το Wreck It Ralph από ISO που έχω. Λοιπόν, όταν ριπάρεις 3D MVC, ριπάρεις πραγματικό 3D. Αυτό τουλάχιστο σε medx3d παίζει σίγουρα. Με το που το παίζεται στο player, εμφανίζεται 2D αλλά πάλι πηγαίνοντας στο Menu κι επιλέξετε 3D top bottom έχετε μια πανδαισία 3D. Μπορώ να πω μάλιστα ότι το 3D αποτέλεσμα ήταν ανώτερο από ότι ήταν παίζοντας το ως ISO με καλύτερο βάθος στην εικόνα. Το μόνο περίεργο ότι οι υπότιτλοι (άφησα τους Ελληνικούς ριπαρισμένους από το ISO) φαίνονταν ως 2D αλλά με τα γυαλιά μπορώ να πω ότι ήταν με διαφορά πιο ξεκούραστοι.

2013-03-21 19.52.27.jpg

Γενικά, θα το σκεφτώ πολύ να αγοράσω ένα licence MakeMKV ασχέτως αν δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Ουσιαστικά, μπορείς να κρατήσεις ταινία με DTS-HD αλλά και ότι άλλο συμπληρωματικό ήχο και υπότιτλους θες και να μειώσεις τον χώρο που καταλαμβάνει η ταινία. Με τα Medx3D είναι εγγύηση και τα MKV μέσω του MakeMKV. Διαλέχτε και πάρτε...