Mede8er MED600X3D

Μισό λεπτό ρε παιδιά...
Πρώην κάτοχος eGreat M34A και μέχρι να με αφήσει χρόνους, απόλυτα ευχαριστημένος από αυτό...
Το συγκεκριμένο πρόβλημα -αν κατάλαβα καλά- στα fps το έχουν όλα τα Realtek μηχανάκια;
Γιατί εγώ, όσο παλιό και να ήταν το eGreat -το οποίο, βέβαια, φορούσε sigma πάνω- δεν είχα παρατηρήσει ποτέ ανάλογα σπασίματα στα 42 sec όπως αναφέρετε κι εσείς...
By the way...
Βρέθηκα στην παρέα σας εδώ, μιας και αναζητώ πλέον ένα νέο μηχάνημα -βλέπετε μας άφησε το eGreat, ξαναλέω!
Αν και δεν με ενδιαφέρει ακόμα η θέαση 3D υλικού, αναζητώ ένα player για mkv, άντε και BR's αρχείων... Για την ώρα, βέβαια...
Λοιπόν...
Himedia 900B, Mede8er 600X, eGreat τα καινούρια δεν με ικανοποιούν (λόγω της βλάβης που αντιμετώπισα, φυσικά), WD 3Gen (δεν μου αρέσουν ρε γαμώτο, ποτέ δεν τα συμπάθησα)...
Αυτά είναι στις επιλογές μου, άντε και το παλιότερο το 500άρι X της Mede8er που το βρήκα σε αγγελία εδώ...
Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι...
Το 600Χ, με το realtek, αντιμετωπίζει προβλήματα για το υλικό που θέλω να αναπαράξω;
Μιλάω για τα συγκεκριμένα fps, έτσι;
Α, και κάτι ακόμα...
Με τους υπότιτλους, ζητήθηκε και πιο πριν στο νήμα αλλά χωρίς απάντηση...
Μιλάμε πάντα για HD υπότιτλους, έτσι; (το καημένο το eGreat εκεί υστερούσε)
Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής θέσης, μεγέθους και χρώματος, ει δυνατόν;

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Μισό λεπτό ρε παιδιά...
Πρώην κάτοχος eGreat M34A και μέχρι να με αφήσει χρόνους, απόλυτα ευχαριστημένος από αυτό...
Το συγκεκριμένο πρόβλημα -αν κατάλαβα καλά- στα fps το έχουν όλα τα Realtek μηχανάκια;
Γιατί εγώ, όσο παλιό και να ήταν το eGreat -το οποίο, βέβαια, φορούσε sigma πάνω- δεν είχα παρατηρήσει ποτέ ανάλογα σπασίματα στα 42 sec όπως αναφέρετε κι εσείς...
By the way...
Βρέθηκα στην παρέα σας εδώ, μιας και αναζητώ πλέον ένα νέο μηχάνημα -βλέπετε μας άφησε το eGreat, ξαναλέω!
Αν και δεν με ενδιαφέρει ακόμα η θέαση 3D υλικού, αναζητώ ένα player για mkv, άντε και BR's αρχείων... Για την ώρα, βέβαια...
Λοιπόν...
Himedia 900B, Mede8er 600X, eGreat τα καινούρια δεν με ικανοποιούν (λόγω της βλάβης που αντιμετώπισα, φυσικά), WD 3Gen (δεν μου αρέσουν ρε γαμώτο, ποτέ δεν τα συμπάθησα)...
Αυτά είναι στις επιλογές μου, άντε και το παλιότερο το 500άρι X της Mede8er που το βρήκα σε αγγελία εδώ...
Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι...
Το 600Χ, με το realtek, αντιμετωπίζει προβλήματα για το υλικό που θέλω να αναπαράξω;
Μιλάω για τα συγκεκριμένα fps, έτσι;
Α, και κάτι ακόμα...
Με τους υπότιτλους, ζητήθηκε και πιο πριν στο νήμα αλλά χωρίς απάντηση...
Μιλάμε πάντα για HD υπότιτλους, έτσι; (το καημένο το eGreat εκεί υστερούσε)
Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής θέσης, μεγέθους και χρώματος, ει δυνατόν;

Να τα μεγαλώσεις, να τα μικρύνεις , να τα μετακινήσεις , να τα βάψεις ότι χρώμα θες , κανένα πρόβλημα με τα fps. Πάρτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Να τα μεγαλώσεις, να τα μικρύνεις , να τα μετακινήσεις , να τα βάψεις ότι χρώμα θες , κανένα πρόβλημα με τα fps. Πάρτο.
Να τολμήσω να παρεκκλίνω του νήματος και να ρωτήσω εάν θα έλεγες με σιγουριά το ίδιο και για το 500X (το παλιότερο);
Εννοώ για τα ζητούμενα πεδία που θέλω να ικανοποιήσω...
Αν έχει, βέβαια, περάσει από τα δικά σου χέρια, εννοώ, και το γνωρίζεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Να τολμήσω να παρεκκλίνω του νήματος και να ρωτήσω εάν θα έλεγες με σιγουριά το ίδιο και για το 500X (το παλιότερο);

Δυστυχώς δεν το ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα Realtek based μηχανάκια το κάνανε αυτό καιρό τώρα....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Πάρε το 600αρι με τον νέο επεξεργαστή.
Μην πας σε πιο παλιά μοντέλα .
Δες και το dune 303.Προσφέρει πολλα για τα χρήματα του (δίκτυο,3d,κίνηση,κορυφαία εικονα,wifi)

μερικές φωτό από τις σύντομες δοκιμές του v2 beta

το 23,976 πλέον και στο menu!
_1 23976.jpg

και στο info
_1 ghost.jpg

και δοκιμάστηκε τόσο σε ταινίες όσο και στο πάτερν του JL...
αψεγάδιαστη κίνηση... το πρώτο realtek με κλείδωμα στα 23,976 είναι γεγονός... τέρμα οι λόξιγκες :firstprize:

Πάμε παρακάτω...

δοκιμές iso 3D και 3d υπότιτλοι:

το menu είναι 3D
_2 menu.jpg

ενσωματωμένοι υπότιτλοι μια χαρά
_3  ens.jpg

εξωτερικοί υπότιτλοι στο avatar... 3d pass
_4 avatar.jpg

εξωτερικοί υπότιτλοι στο Captain America... 3d pass
_5 captain america.jpg

εξωτερικοί υπότιτλοι στο prometheus... 3d pass
_6 promitheus.jpg

εξωτερικοί υπότιτλοι στο hugo... 3d fail - 2d pass (wtf?)
_7 hugo.jpg

εξωτερικοί υπότιτλοι στο trasformers... 3d fail - 2d pass (wtf? x2)
_8 transformers.jpg

Δοκίμασα ακόμη καμια δεκαριά ISO 3D με υπότιτλους... τα περισσότερα ήταν εντάξει αλλά μερικά πάλι εμφανίζονταν σε 2D...
βέβαια και κάποιες σκηνές των ταινιών εμφανίζονται σχεδόν 2D... να είναι αυτό? να είναι κάτι άλλο? ???

Aύριο θα προσπαθήσω να λύσω το μυστήριο... πως γίνεται αυτό ρε παιδιά? άλλοι να είναι 3d και άλλοι 2d???

TO μονο που δεν θελω ειναι να γινομαι κουραστικος,αλλα εξηγηστε μου αν θελετε για να καταλαβω αλλιος παντα θα υπαρχει η απορια,εχθες ανεβασα screen shot απο το himedia kai apo to prodigy (σελ 12) οι τιμες που εμφανιζονται ειναι πλασματικες?

TO μονο που δεν θελω ειναι να γινομαι κουραστικος,αλλα εξηγηστε μου αν θελετε για να καταλαβω αλλιος παντα θα υπαρχει η απορια,εχθες ανεβασα screen shot απο το himedia kai apo to prodigy (σελ 12) οι τιμες που εμφανιζονται ειναι πλασματικες?

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτές που θα έπρεπε, δηλαδή 23,976.Νομιζω σε αυτές τις τομές κλείδωνε η κίνηση τους.
Μέχρι τώρα μόνο η mede8er έχει δώσει fw με 23,976

κάτοχος και εγώ του med600x3d
όντως η κίνηση είναι νερό
το firmware είναι σταθερότατο, μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση

το 3 rows jukebox δεν κατάφερα να το κάνω όπως και το set watched
το jukebox θέλει PC αλλά η διαδικασία είναι εύκολη

Το 3 rows jukebox δεν το κατάφερα κι εγώ να το κάνω ! Θέλει κάποιο κόλπο η.. θα βγει στο official firmware?

καλή ερώτηση; δεν ξέρω, υποτίθεται ότι δουλεύει

τελικά το set as watch δουλεύει, απλά το set το έψαχνα αλλού και βρισκόταν αλλού.

τελικά το κατάφερα το 3 rows jukebox.

αυτό που έκανα:

α) στο setup το jukebox είναι on
β) έχω ένα folder π.χ. media που μέσα έχει άλλα folders που έχουν τις ταινίες. Αυτό το folder media το βάζω στο favorite
γ) από το κουμπί menu στο remote επιλέγεις (hide movie info)
δ) πάω στα favorites όπου βρίσκεται το folder media. Κάνω scan folder. To scan folder το επιλέγεις με το κουμπί menu από το remote
ε) μετά εγώ πήγα στο genre (πάλι από το κουμπί menu στο remote) και του έδωσα ένα τίτλο HD media ή κάτι τέτοιο, δε νομίζω ότι παίζει ρόλο τελικά
ζ) μετά μπήκα στο folder media και τώρα εμφανίζονται 3 γραμμές

:award:

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

pap καλορίζικο!

Άν έχεις χρόνο κάνε μια δοκιμή σε flac/wav/mp3 (ότι έχεις) απο στικάκι ή εξωτερικό δίσκο...
έφαγα ήττα σήμερα το πρωί... δεν τα έβλεπε καν το med!

ελπίζω να είναι λόγω beta και να επιστρέψουν στη τελική έκδοση του fw.

+++
επίσης αν έχεις 3d iso τσέκαρε τους εξωτερικούς υπότιτλους. κάποιους μου τους δείχνει 2D (δεν καίγομαι, αλλά οπωσδήποτε είναι καλύτερο να τους βλέπεις να πλέουν στο χώρο)

+++
δείτε και τα skins που έχουν ανεβάσει στο site τους μέχρι και xbmc confluence έχει ο μπαξές :award:

πως γίνεται αυτό ρε παιδιά? άλλοι να είναι 3d και άλλοι 2d???

Είναι λόγω του ότι ΔΕΝ είναι 3D οι υπότιτλοι. Μ'άλλα λόγια : Οταν τους δείχνει 2D διαβάζει .srt κι όχι idx/sub .

To σωστό είναι 23.976. Ότιδήποτε άλλο κάποια στιγμή θα κάνει το περιοδικό σπασιματάκι. Πιθανότατα να το κάνει πιο αργά (μεγαλύτερη χρονική περίοδος και να είναι ασήμαντο βέβαια!
Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις κατεβάζοντας το avclub motion test 3 - 1080p23,976Hz του καλού μας Γιάννη (JL_? ή αλλιώς το "Γατί") :worshippy:

Θα παρακολουθήσεις (προσεχτικά) κατά την αναπαραγωγή του αρχείου αν η ροή των γραμμάτων (οποιασδήποτε σειρά) παρουσιάσει μια έντονη / χαρακτηριστική ασυνέχεια (λόξιγκας).
Αν τη βρεις τότε δεν έχεις καλή αναπαραγωγή 23,976. Εφόσον την βρεις ξαναπαίξε το αρχείο και μέτρα χρόνο απο την αρχή ως τον λόξιγκα. Αν είναι περίπου 42 sec είσαι στα 24Hz. Aν ο χρόνος είναι μεγαλύτερος, μάλλον λίγο κάτω απο τα 24... Αν δεν το δεις καθόλου, πάλι παίζει να μην έχεις 23,976 και να μην έφτασε ο χρόνος αναπαραγωγής / διάρκεια του αρχείου. Για να το σιγουρέψεις βάλε τα 4-5 πρώτα λεπτά του hugo και παρακολούθησε προσεκτικά (2-3 φορές) αν παρουσιαστεί ο "λόξιγκας". Αν όχι είσαι εντάξει (ή τουλάχιστον δεν αξίζει να ασχοληθείς με το θέμα!

Last edited:
για τα flac/wav/mp3, κάτι είδα στο setup, μήπως θέλει εκεί ενεργοποίηση.

θα δοκιμάσω πάντως.

3D ISO δεν έχω ακόμα

Είναι λόγω του ότι ΔΕΝ είναι 3D οι υπότιτλοι. Μ'άλλα λόγια : Οταν τους δείχνει 2D διαβάζει .srt κι όχι idx/sub .

Μα και οι υπόλοιποι εξωτερικοί που δοκίμασα δεν ήταν idx/sub! τυχαία srt κατεβάζω από subs4free Greeksubtitles κτλ...

Αν δεν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο στο θέμα, για bug μου μοιάζει εμένα Νικόλα!

λοιπόν, μέσω δικτύου μπήκα στα folders με τα mp3s, όπου μπήκα τα είδε κανονικά,
επέλεξα και 2 όπου τα έπαιξε κανονικά

από stick θα κάνω αργότερα ...