Mede8er MED600X3D

Κοίταξε να δεις. lol

Το να παίζει ένα Player τις συχνότητες που του δίνεις στις σωστές συχνότητες είναι βασικό spec. Τουλάχιστον τις βασικές (23,976, 24, 50 και 60)
To med μέχρι να βγει το beta firmware έπαιζε τα 23,976 και τα 24 στα 24.
Με το νέο firmware παίζει τα 23,976 και τα 24 στα 23,976. Πάλι λάθος δηλαδή.
Το ότι το 90% των ταινιών είναι 23,976 δεν μου λέει τίποτα αν θέλω να έχω ένα Player σαν βασικό Player.
Επίσης δεν μου λεει τίποτα ότι εσύ βλέπεις κίνηση νερό. Απολύτως τίποτα. Θυμάμαι από το πρώτο xtreamer που είχε βγει και είχε το κλασικό αυτό πρόβλημα των realtek που οι μισοί ορκίζονταν ότι η κίνηση ήταν νεράκι. Εγώ λοιπόν επειδή το είχα πάρει το xtreamer (κι ακόμη το έχω) έβλεπα για πλάκα το πρόβλημα.

Τα προβλήματα του καινούριου dune είναι γνωστά, δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε ξανά. Τους δίνω όμως λίγο χρόνο επειδή είναι το πρώτο firmware. Μέχρι τότε βλέπω από το Dune h1 το οποίο από τότε που το πήρα δεν έχει τύχει καμία ταινία που να μην παίξει σωστά. Και όλες τις ταινίες τις βλέπω σε full bluray.

Αν εσένα σε καλύπτει το Med καλά κάνει και σε καλύπτει. Μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις κι αυτό δεν είναι κακό.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλωστε το avclub τεχνικό forum είναι κι αυτό πρέπει να κάνουμε.
Αν δεν σου κάνει κόπο διάβασε το mini review που έκανα στο dune base 3d να δεις θάψιμο που του έριξα. Επειδή δηλαδή το έχω αγοράσει πρέπει να υποστηρίξω την αγορά μου? Γιατί πολλές φορές νιώθω ότι πολλοί εδώ μέσα (και δεν το λεω για σένα) προσπαθούν να υποστηρίξουν την αγορά τους λες και είναι μέτοχοι.

προτιμώ το δικό μου μάτι από τις μετρήσεις κάποιων ... που τις κάνουν σε δικά τους μέσα ... και τις ερμηνεύουν όπως θέλουν αυτοί ...

Ρε guys, cool 😎 άρετε λίγο. Σεβαστές όλες οι απόψεις είναι και ο καθένας μας θα καταγράψει πιστεύω και τις δικές του εντυπώσεις μόλις παραλάβει το μηχάνημα. Εξάλλου όπως σωστά αναφέρει ο προλαλήσαντας το μάτι του καθενός είναι διαφορετικό

Ρε guys, cool 😎 άρετε λίγο. Σεβαστές όλες οι απόψεις είναι και ο καθένας μας θα καταγράψει πιστεύω και τις δικές του εντυπώσεις μόλις παραλάβει το μηχάνημα. Εξάλλου όπως σωστά αναφέρει ο προλαλήσαντας το μάτι του καθενός είναι διαφορετικό

πριν το "άρετε" τι είναι;

Τωρα το τραβας.

Θα ζητησω ταπεινα συγνωμη που ασχοληθηκα κι εγραψα 3 γραμμες παραπανω απο αυτες που επρεπε τελικα.
Κριμα που αναλωσα το χρονο μου να δοκιμασω και να πω τη γνωμη μου για κατι που ουτως η αλλως
προοριζα οχι για το "καλο μου συστημα" αλλα για την ταπεινη τηλεοραση.

Επισης για οσους πιστεψαν οτι ειχα "σκοπο", τους διαβεβαιωνω οτι δεν υπαρχει κανεις. Δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι αλλο για να το επιβεβαιωσω.
Δηλωνω επισης οτι δεν ειμαι ειδημων, ειμαι διαλακτικος, και το περιθωριο λαθους μου ειναι πολυ μεγαλο.

Νεκ , ελπιζω αυτα να σε καλυψαν γιατι με κουρασες.

οβερ & αουτ

Γιατί το παρατραβάω? Εσύ καλά έκανες και έγραψες την γνώμη σου για το μηχανάκι και μάλιστα την θεώρησα άκρως αντικειμενική.
Θα έπρεπε να το είχες καταλάβει από αυτά που έγραψα που σαφώς και δεν τα έγραψα για σένα. Παρεξηγιέσαι εύκολα ρε συ.

Εγώ απλά πιάστηκα από την φράση σου:
"Για μενα δεν εχει αλλαξει κατι εδω και χρονια. Ποτε δεν προκειται να βαλω σε προβολεα οτιδηποτα αλλο απο htpc "

και σου απάντησα. Γιατί κι εγώ έτσι ένιωθα ανέκαθεν αλλά δοκιμάζοντας άλλαξα γνώμη. Οπότε να μην είσαι απόλυτος, τουλάχιστον πριν δεις την σοβαρή εναλλακτική που λέγεται Dune χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου δώσει καλύτερη εικόνα από το htpc. Πιστεύω όμως ότι είναι σοβαρός candidate.

Last edited:
προτιμώ το δικό μου μάτι από τις μετρήσεις κάποιων ... που τις κάνουν σε δικά τους μέσα ... και τις ερμηνεύουν όπως θέλουν αυτοί ...

Αν επιτρέπεται σε τι μέσο προβάλεις?

Ευχαριστώ.

μια απλή και ταπεινή τηλεόραση μέσω ενός AVR.
έχω και μία 2η, χωρίς AVR.

Γιατί το παρατραβάω? Εσύ καλά έκανες και έγραψες την γνώμη σου για το μηχανάκι και μάλιστα την θεώρησα άκρως αντικειμενική.
Θα έπρεπε να το είχες καταλάβει από αυτά που έγραψα που σαφώς και δεν τα έγραψα για σένα. Παρεξηγιέσαι εύκολα ρε συ.

Εγώ απλά πιάστηκα από την φράση σου:
"Για μενα δεν εχει αλλαξει κατι εδω και χρονια. Ποτε δεν προκειται να βαλω σε προβολεα οτιδηποτα αλλο απο htpc "

και σου απάντησα. Γιατί κι εγώ έτσι ένιωθα ανέκαθεν αλλά δοκιμάζοντας άλλαξα γνώμη. Οπότε να μην είσαι απόλυτος, τουλάχιστον πριν δεις την σοβαρή εναλλακτική που λέγεται Dune χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου δώσει καλύτερη εικόνα από το htpc. Πιστεύω όμως ότι είναι σοβαρός candidate.

Ειμαι παρεξηγιαρης γιαυτο μαγαπας τοσα χρονια τωρα :grandpa:

Για το πισι θα σου πω γιατι εχω παρει αυτη την αποφαση και δεν την αλλαζω.
Θεωρω οτι ειναι το πιο παραμετροποιησιμο μεσο σε ολα τα επιπεδα, κατι που δεν το εχω δει σε κανενα player μεχρι τωρα.
Θα πρεπει να βαλω στη μεση καποιο scaler για να πω οτι το συζητω.
Επισης υπαρχουν και θεματα frontend που παλι θελουν συζητηση σαν παραγοντες επιλογης !
Σε αλλους αρεσει η λιστα, αλλοι βλεπουν folder, κι αλλοι θελουν κατι πιο.....ομορφο !!

Μια μικρή παράνθεση ... επειδή έχω δει πολλά HTPC να παίζουν σε σοβαρά συστήματα με προβολείς (και TV) και έχω δει και το Dune H1.
Συμπέρασμα .... το dune δεν έχει να ζηλέψει σε ΤΙΠΟΤΑ ένα πολύ καλό HTPC.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Μια μικρή παράνθεση ... επειδή έχω δει πολλά HTPC να παίζουν σε σοβαρά συστήματα με προβολείς (και TV) και έχω δει και το Dune H1.

Εισαι σιγουρος ??? :flipout:

Οι υποτιτλοι εχουν πολυ ευχρηστο μενου οσον αφορα τη θεση, το μεγεθος και το συγχρονισμο τους.
Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν το περιγραμα τους που ειναι λιγο κακο και δεν μπορεις να το πειραξεις.
Γενικως η ποιοτητα του srt θεωρω οτι δεν ειναι αυτη που πρεπει. Ισως να πειραζετε με καποιον τροπο θα το ψαξω.

Θερμή παράκληση Browser ή όποιος άλλος φίλος μπορεί.
Επειδή μ' ενδιαφέρει πολύ το θέμα των υποτίτλων, είναι δυνατόν να δημοσιεύσετε μια-δυο φωτογραφίες με .srt υποτίτλους;

Ευχαριστώ.

Χωρίς ρυθμίσεις , χωρίς βοηθητικά , (trumotion , real cinema , ktlp) original movie (όχι remuxes , encodes και τα ρεστα) , θέλω να μου πείτε πόσοι από εσάς θα παρατηρήσετε το......0,024 fps το οποίο προκύπτει από την διαφορά 24 και 23.976

Χαλαρώστε....θα έρθει και το απόλυτο. Προς το παρόν....όποιος παρέχει τα περισσότερα σε εικόνα, κίνηση, ήχο, ρυθμίσεις , βελτιώσεις , δικτύωση και λειτουργικότητα...τον προτιμάμε definitely !!
οπως και να λέγεται η μάρκα.....

Εχω ανα htpc (με ati 6850) και tmt5 - mpc (madvr κ.τ.λ) και το egreat A1080-"dune prime" , σε 100" με τον 10αρακι sony το htpc εχει μια μικρη υπεροχη αλλα στην 63αρα τηλεοραση δεν αξιζει για μενα να ανοιγω το pc...

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Χωρίς ρυθμίσεις , χωρίς βοηθητικά , (trumotion , real cinema , ktlp) original movie (όχι remuxes , encodes και τα ρεστα) , θέλω να μου πείτε πόσοι από εσάς θα παρατηρήσετε το......0,024 fps το οποίο προκύπτει από την διαφορά 24 και 23.976

Χαλαρώστε....θα έρθει και το απόλυτο. Προς το παρόν....όποιος παρέχει τα περισσότερα σε εικόνα, κίνηση, ήχο, ρυθμίσεις , βελτιώσεις , δικτύωση και λειτουργικότητα...τον προτιμάμε definitely !!
οπως και να λέγεται η μάρκα.....

Δηλαδη Νικο, το σκαλωμα καθε τοσο δεν το βλεπεις εσυ ?

Θερμή παράκληση Browser ή όποιος άλλος φίλος μπορεί.
Επειδή μ' ενδιαφέρει πολύ το θέμα των υποτίτλων, είναι δυνατόν να δημοσιεύσετε μια-δυο φωτογραφίες με .srt υποτίτλους;

Ευχαριστώ.

Θα το κανω φιλος

Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή, όπως και για κάποια άλλα mp, προκειμένου να καταλήξω σε ένα που θα ικανοποιεί τις (λίγες) απαιτήσεις μου.

Πείστηκα, από όσα διάβασα, από τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί πολύ καιρό με τους mp και τους γνωρίζουν καλά, αφού μερικοί έχουν περισσότερους τους ενός και έτσι διαμορφώνουν εγκυρότερες απόψεις και, ευτυχώς, τις μοιράζονται στο forum, για να μαθαίνουν και οι νέοι (στο θέμα, όχι στην ηλικία, απαραίτητα).

Στις τελευταίες σελίδες αναπτύσσεται μια υπερβάλλουσα, κατά την ταπεινή μου άποψη, παράθεση στοιχείων και γνωμών, για το συγκεκριμένο mp, τα οποία μπορεί να βοηθάνε ορισμένους (λίγους νομίζω), με τελείως εξειδικευμένες απαιτήσεις από το μηχανάκι, και τραβάνε τα φώτα και τη συζήτηση σε άλλη κατεύθυνση, ενώ, αντίθετα, η πλειοψηφία αυτών που διαβάζουν το topic, και, κυρίως, αυτών που αγόρασαν τον mp με το pb, διψάνε για απλές οδηγίες και συμβουλές, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του με τον καλλίτερο και πιο ωφέλιμο τρόπο.

Έμαθα πολλά, και φαντάζομαι πολλοί άλλοι, από τις παρατηρήσεις των Browser, papdoux και άλλων, στις προσπάθειες που έκαναν για να δοκιμάσουν το μηχανάκι.

Παρακαλώ, λοιπόν, τους ειδήμονες να επικεντρωθούν στα βασικά θέματα που θα βοηθήσουν όλους εμάς τους μη γνώστες, να ανέβουμε μερικά επίπεδα παραπάνω, σε γνώση, όχι για να τους συναγωνιστούμε, αλλά για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το μηχανάκι που ... ΘΑ παραλάβουμε ...

ΥΓ Ζητώ συγγνώμη, για το μακροσκελές post, αλλά ήθελα να επισημάνω ότι ... υπάρχουμε και εμείς ...