Mede8er MED600X3D

λοιπον,μπηκα στο φακελο με τα στριμ,διαλεξα το μεγαλυτερο και επαιξε κανονικα χωρις προβλημα.(στριμ απο ΝΑΣ).
Καλη φαση,αντι να ψαχνει το πλειερ τι να διαβασει μεσα απ'ολο το φακελο με τα στριμ,του υποδεικνυεις εσυ ποιο να παιξει και βουαλα.

Ειχα παλι το ιδιο προβλημα με το λαπτοπ,ενω επαιζα το αβαταρ στριμαροντας απ'το λαπτοπ,μετα απο κανα μισαωρο κολλαει βγαζοντας μου μηνυμα,οτι το αρχειο μετακινηθηκε και παγωνει το Συμπαν,πρεπει να το βγαλω απ'το ρευμα για να συνελθει.

Εχω μια ιδεα αλλα δεν εχω καποιο αρχειο που δεν παιζει να το δοκιμασω. Αν "μασκαρεψεις" το avi σε mkv μηπως παιζει; Δηλαδη να το βαλεις στο mkvtoolnix και να στο "κανει" mkv. Η διαδικασια ειναι πολυ γρηγορη γιατι δεν κανει μετατροπη. Για δοκιμασε και πες μας...

Δοκίμασα να κάνω επανακωδικοποίηση με το Super σε avi και κωδικοποίηση Xvid σε ένα αρχείο Dvix που δεν έπαιζε και το είδε κανονικά.Πρόσθεσα και ένα avi πριν το .srtστους υπότιτλους και το είδε κανονικά.

Λοιπόν, όταν ριπάρεις 3D MVC, ριπάρεις πραγματικό 3D. Αυτό τουλάχιστο σε medx3d παίζει σίγουρα. Με το που το παίζεται στο player, εμφανίζεται 2D αλλά πάλι πηγαίνοντας στο Menu κι επιλέξετε 3D top bottom έχετε μια πανδαισία 3D. Μπορώ να πω μάλιστα ότι το 3D αποτέλεσμα ήταν ανώτερο από ότι ήταν παίζοντας το ως ISO με καλύτερο βάθος στην εικόνα. Το μόνο περίεργο ότι οι υπότιτλοι (άφησα τους Ελληνικούς ριπαρισμένους από το ISO) φαίνονταν ως 2D αλλά με τα γυαλιά μπορώ να πω ότι ήταν με διαφορά πιο ξεκούραστοι.

Έχει αναφερθεί και πιο πάνω. Δοκίμασε να βάλεις TB' ή '3DTAB', στον τίτλο του έργου και θα στο παίξει κατευθείαν ο player σε 3D, χωρίς να βάλεις 3D top bottom από το menu.

Δηλαδή: Wreck.it.Ralph.ΤΒ.mkv

Δοκίμασα να κάνω επανακωδικοποίηση με το Super σε avi και κωδικοποίηση Xvid σε ένα αρχείο Dvix που δεν έπαιζε και το είδε κανονικά.Πρόσθεσα και ένα avi πριν το .srtστους υπότιτλους και το είδε κανονικά.

Πόσο χρόνο σου πηρε η επανακωδικοποίηση;

enterhere σου εχω καλα νεα! Κατεβασα το αρχειο που μου εστηλες και το περασα απο το ΥΑΜΒ, ενα προγραμμα που κανει τα αρχεια σε mp4 χωρις να τα επανακωδικοποιει. Το εβαλα στο mede8er και επαιξε τελεια!! Δοκιμασε και εσυ και πες μου! Παντως κοιτα συμπτωση: το αποσπασμα που μου εστηλες ηταν απο το "Awakenings", που ειναι στις 5 αγαπημενες μου ταινιες ever! Φοβερη ταινια!

αυτά τα avi που δεν παίζουν λόγω divx, έχει δοκιμάσει κανείς να τα κάνει rename σε mp4 και να δει αν παίζουν έτσι;

έβαλα το terminator salvation BD δομή το οποίο είναι seamless branching.
Πήγα menu -> playlists, είχε όλα τα playlists αλλά να βγάζει όνομα π.χ. terminator salvation δεν είδα.
Τα δύο πρώτα playlists νομίζω ότι έδειχναν τη συνολική διάρκεια και τα υπόλοιπα μερικά λεπτά ή δευτερόλεπτα

έβαλα το terminator salvation BD δομή το οποίο είναι seamless branching.
Πήγα menu -> playlists, είχε όλα τα playlists αλλά να βγάζει όνομα π.χ. terminator salvation δεν είδα.
Τα δύο πρώτα playlists νομίζω ότι έδειχναν τη συνολική διάρκεια και τα υπόλοιπα μερικά λεπτά ή δευτερόλεπτα
Βγάζει μόνο διάρκεια και chapters.
Η ταινία είναι στο 3 κ 4 με διάρκεια 1:47:00 (κατι τέτοιο)... Απο δίκτυο μεσω SMB έχει συνεχόμενα σπασιματα ενώ απο docking station στην USB του Med παίζει κανονικά χωρίς προβλήματα αναπαραγωγής.

Καλο είναι το θέμα να γίνει sticky και η προβληματική αναπαραγωγη οπως και το θέμα με τα αρχεία 24fps να αναφέρονται στο πρώτο post του νήμα τις για να υπάρχει άμεση και καλυτερη ενημέρωση. Αυτο καλο είναι να γίνει για όλα τα mp (τουλαχιστον για αυτα που ειναι sticky) όπου στο πρώτο post πέρα απο τα χαρακτηριστικά του, να αναφέρεται το τρεχών firmware και τα προβλήματα/αδυναμίες αναπαραγωγής* του κάθε player.

* τα βασικα προβληματα και όχι ελλείψεις πχ jukebox, αυτόματο κατέβασμα υπότίτλων κτλ

δεν του έκανα testing, απλά το έβαλα για λίγα δευτερόλεπτα να δω τι εμφανίζει από το μενού για τα playlists σε σχέση με αυτά που γράφει ο vertical παραπάνω.
Λογικά στο Σ/Κ θα προσπαθήσω να παίξω με το BD μέσω δικτύου σε SMB & NFS να δω τι λέει μαζί με HD audio.

Να πω επίσης ότι το fw που έχει το med δεν είναι τελευταίο beta. Δεν ξέρω ποιο fw έχει ο vertical.
Θα βάλω το τελευταίο να δω τι γίνεται.

Δεν έχω αλλάξει από αυτό που μας πέρασε ο αντιπρόσωπος. Λογικά 13/3. Αν επιλέξεις αυτά που έχουν την συνολική διάρκεια, θα σου τα παίξει χωρίς διακοπές. Μην κάνεις αναβάθμιση αν σου την παίζει την ταινία.

Εγώ να κάνω μια ερώτηση. Επειδή δεν έχω βρει ακόμη χρόνο να παίξω με Yadis και Yadis2Mede8er (μου έγινε εμμονή το seamless branching), θα το κάνω από Δευτέρα. Με τα BD ISO folders, ποια πρέπει να είναι η δομή στον φάκελο; Πχ έχω

c:\movies\Star Wars Episode IV A New Hope\BDMW & CERTIFICATE

Είναι σωστή η δομή ή πρέπει να αλλάξω κάτι; Αν είναι σωστή που δημιουργεί το Yadis το xml;

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Δεν έχω αλλάξει από αυτό που μας πέρασε ο αντιπρόσωπος. Λογικά 13/3. Αν επιλέξεις αυτά που έχουν την συνολική διάρκεια, θα σου τα παίξει χωρίς διακοπές. Μην κάνεις αναβάθμιση αν σου την παίζει την ταινία.

Εγώ να κάνω μια ερώτηση. Επειδή δεν έχω βρει ακόμη χρόνο να παίξω με Yadis και Yadis2Mede8er (μου έγινε εμμονή το seamless branching), θα το κάνω από Δευτέρα. Με τα BD ISO folders, ποια πρέπει να είναι η δομή στον φάκελο; Πχ έχω

c:\movies\Star Wars Episode IV A New Hope\BDMW & CERTIFICATE

Είναι σωστή η δομή ή πρέπει να αλλάξω κάτι; Αν είναι σωστή που δημιουργεί το Yadis το xml;

Αν και αυτο δεν ειναι iso folder, ετσι πρεπει να ειναι, κι αυτο και το iso

πχ c:\movies\Star Wars Episode IV A New Hope\Star Wars Episode IV A New Hope.iso

Ρε παιδιά τι παίζει με το deep color ?

Αγόρασα νέο 15μετρο και πλέον κλειδώνει στα 1080p 60hz , μόλις βάλω το deep color στο auto χάνω εντελώς την εικόνα και φαίνεται σαν να κολλάει , ανοίγοντας ταυτόχρονα την tv (έχω και τα δυο στον yamaha με δύο tv out) τότε το σήμα έρχεται κανονικά , κλείνω tv και πάλι μαύρη οθόνη στον προβολέα .
Αλλάζω (με ανοικτή την tv φυσικά για να βλέπω τι κάνω) σε 12 bit και η εικόνα επανέρχεται και μένει και με σβηστή την tv αλλά με έγχρωμους κύκλους σαν πίνακας αφηρημένης τέχνης , βάζω 10 bit και στρώνει η εικόνα αλλά με χιόνια όπως έπαιζε με το παλιό καλώδιο .
Στο off όλα καλά .
Δοκιμάζω το wdtv live το οποίο έχει ρύθμιση για 12 η 8 bit , στα 8 όλα καλά σε σήμα 1080p 60hz , στα 12 βλέπω τους ίδιους έγχρωμους κύκλους , αλλάζοντας χειροκίνητα σε 1080p 24hz τότε δέχεται τα 12 bit .

Μου φαίνεται ότι θέλουν να 'ψήσουμε' το chip στο οποίο γράφεται η πληροφορία του f/w για να κάνουν crash test για τα 5 χρόνια εγγύηση. Εγώ περιμένω με αυτό που έχω εκτός και αν βγει κάτι συνταρακτικό.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Ρε παιδιά τι παίζει με το deep color ?

Αγόρασα νέο 15μετρο και πλέον κλειδώνει στα 1080p 60hz , μόλις βάλω το deep color στο auto χάνω εντελώς την εικόνα και φαίνεται σαν να κολλάει , ανοίγοντας ταυτόχρονα την tv (έχω και τα δυο στον yamaha με δύο tv out) τότε το σήμα έρχεται κανονικά , κλείνω tv και πάλι μαύρη οθόνη στον προβολέα .
Αλλάζω (με ανοικτή την tv φυσικά για να βλέπω τι κάνω) σε 12 bit και η εικόνα επανέρχεται και μένει και με σβηστή την tv αλλά με έγχρωμους κύκλους σαν πίνακας αφηρημένης τέχνης , βάζω 10 bit και στρώνει η εικόνα αλλά με χιόνια όπως έπαιζε με το παλιό καλώδιο .
Στο off όλα καλά .
Δοκιμάζω το wdtv live το οποίο έχει ρύθμιση για 12 η 8 bit , στα 8 όλα καλά σε σήμα 1080p 60hz , στα 12 βλέπω τους ίδιους έγχρωμους κύκλους , αλλάζοντας χειροκίνητα σε 1080p 24hz τότε δέχεται τα 12 bit .

1080p60 με 8bit χρώμα, απαιτούν από το καλώδιο να μπορεί να κλειδώσει τη σύνδεση σε συχνότητα 148,5MHz.

1080p60 με 10bit χρώμα, απαιτούν από το καλώδιο να μπορεί να κλειδώσει τη σύνδεση σε συχνότητα 185,6MHz.

1080p60 με 12bit χρώμα, απαιτούν από το καλώδιο να μπορεί να κλειδώσει τη σύνδεση σε συχνότητα 222,8MHz.

1080p24 με 8bit χρώμα, απαιτούν από το καλώδιο να μπορεί να κλειδώσει τη σύνδεση σε συχνότητα 74,25MHz.

1080p24 με 12bit χρώμα, απαιτούν από το καλώδιο να μπορεί να κλειδώσει τη σύνδεση σε συχνότητα 111,4MHz.

(Πηγή: ΤΙ)

Άρα, το καλώδιό σου, φαίνεται να μπορεί να επιτρέπει επιτυχές κλείδωμα μεταξύ των συγκεκριμένων συσκευών, εγγυημένα, μέχρι τα 148,5MHz.

Ευχαριστώ , θα μου χρειαστούν πιστεύεις περισσότερα από 148,5 τώρα η μεθαύριο με αγορά 3D προβολέα ?
Δηλαδή παίζει ρόλο στην απεικόνιση των χρωμάτων ?

Ρε παιδιά μία ερώτηση. Πάω από το μενού του mede8er στο media library και από εκεί διαλέγω network. Από εκεί workgroup και διαλέγω τον υπολογιστή μου που τον βλέπει. Στο network login βάζω τα στοιχεία μου (use name & password του iMac) και μου βγάζει login failed. Κανένα hint?