Mede8er MED600X3D

Σχετικά με την αναβάθμιση και τη διαδικασία αυτής, μια ερώτηση:

Από τη στιγμή που βγεί-μπει το καλώδιο τροφοδοσίας, πατάμε το κουμπί μέχρι να ανοίξει και ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης ή για 15" όπως λέει στο forum της mede8er;

πατάς το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το σήμα στην τηλεόραση.
συνήθως είναι γύρω στα 10 δεύτερα

Αυτό (το βάλε-βγάλε καλώδιο) στο manual αναφέρεται σαν Emergency Method και κάνει reset κι όλες σου τις ρυθμίσεις.
Με στικάκι πάς από Setup>Misc>USB upgrade. Κάνω λάθος;

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Αυτό (το βάλε-βγάλε καλώδιο) στο manual αναφέρεται σαν Emergency Method και κάνει reset κι όλες σου τις ρυθμίσεις.
Με στικάκι πάς από Setup>Misc>USB upgrade. Κάνω λάθος;

Κι εγώ αυτή την απορία έχω αλλά στις οδηγίες ενημέρωσης των beta 2.0 versions λέει να χρησιμοποιούμε την emergency method. Μπορείς πριν την ενημέρωση να κάνεις save config και έπειτα restore config οπότε φαντάζομαι δεν θα χάνονται οι ρυθμίσεις (δεν το δοκίμασα στην μία ενημέρωση που έχω κάνει)

Από την άλλη, κάποιες σελίδες πίσω, κάποιος ανάφερε ότι χρησιμοποίησε την επιλογή "USB upgrade" χωρίς πρόβλημα...

Σχετικά με το display ID3 tags σε FLAC έχω κάποιο θέμα για τα tags που είναι σε ελληνικά

Για το rip σε flac χρησιμοποιώ το EAC. Αν βάλω στο EAC "Write ID3v2 Tags using UTF16" ενώ στο med "Text Encoding"= Unicode(UTF8) δουλεύει μια χαρά αλλά μετά δεν εμφανίζονται σωστά οι υπότιτλοι στις ταινίες...

Με Text Encoding= Greek οι υπότιτλοι στις ταινίες βεβαίως πάιζουν μια χαρά αλλά τα id3 tags των flac όχι...

Καμιά ιδέα;

και το αλλο που ξεχασα να αναφερω,ασ δειξουν λιγο πως μας σεβονται,ειτε σαν χωρα ειτε σαν πελατες.....ποσο δυσκολο ειναι να βαλουν την ελληνικη γλωσσα

Από την άλλη, κάποιες σελίδες πίσω, κάποιος ανάφερε ότι χρησιμοποίησε την επιλογή "USB upgrade" χωρίς πρόβλημα...

Ισχύει αυτό... Το μηχάνημά σου έχει τώρα τη version 2.0. Για να βάλεις την καινούρια της 26ης Μαρτίου απλά την κατεβάζεις, την κάνεις unrar (αν χρησιμοποιείς winrar) ή unzip (άν χρησιμοποιείς winzip) και βάζοντας το αρχείο "install.img" στο root του flash card (FAT 32 κι όχι NTFS) πάς από Setup>Misc>USB upgrade και κάνεις την αναβάθμιση κανονικά.

εχετε παρατηρησει πως η εγκατασταση δεν φτανει στο 100% εμενα καπου στο 70% μου βγαζει complete,εσας?

Ισχύει αυτό... Το μηχάνημά σου έχει τώρα τη version 2.0. Για να βάλεις την καινούρια της 26ης Μαρτίου απλά την κατεβάζεις, την κάνεις unrar (αν χρησιμοποιείς winrar) ή unzip (άν χρησιμοποιείς winzip) και βάζοντας το αρχείο "install.img" στο root του flash card (FAT 32 κι όχι NTFS) πάς από Setup>Misc>USB upgrade και κάνεις την αναβάθμιση κανονικά.

Μιας και εγώ ήμουν που έκανα το USB upgrade μερικές σελίδες πίσω όπως αναφέρθηκε να διορθώσω οτι ο δίσκος ΔΕΝ ήταν fat32 αλλά 2tb NTFS... Όλα μια χαρά.
Βέβαια επειδή δεν ήξερα έκανα το upgrade έτσι, οπότε το επόμενο δεν νομίζω οτι θα το κάνω με τον ίδιο τρόπο... Δεν ήμουν γενναίος, αδαής ήμουν ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Μιας και εγώ ήμουν που έκανα το USB upgrade μερικές σελίδες πίσω όπως αναφέρθηκε να διορθώσω οτι ο δίσκος ΔΕΝ ήταν fat32 αλλά 2tb NTFS... Όλα μια χαρά.
Βέβαια επειδή δεν ήξερα έκανα το upgrade έτσι, οπότε το επόμενο δεν νομίζω οτι θα το κάνω με τον ίδιο τρόπο... Δεν ήμουν γενναίος, αδαής ήμουν ;)

Μάλιστα... Εμένα σέ δίσκο NTFS μου έλεγε οτι δεν βρίσκει αρχείο αναβάθμισης, με στικάκι FAT32 το είδε αμέσως. Μάλλον κάτι λάθος θα είχα κάνει και νόμιζα οτι φταίει το NTFS.
Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί είναι λάθος αυτός ο τρόπος και δεν θα το ξανακάνεις;

Κοίτα η mede8er σου λέει κάνε το emergency procedure. Κάτι θα έχουν στο μυαλό τους για να το ζητάνε αυτό. Αν το μηχανάκι brickάρει, με beta firmware μπορεί να μην αναγνωρίσουν την εγγύηση εφόσον δεν ακολούθησα τις οδηγίες τους.

Τραβηγμένο δεν λέω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Φυσικά κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος που μας λένε να κάνουμε εγκατάσταση με emergency procedure είναι γιατί ακριβώς ΕΙΝΑΙ beta και θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχουν μέσα στο μηχανάκι τίποτα χαζορυθμίσεις και δημιουργήσουν πρόβλημα στο debugging. Το πιο πιθανό είναι να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο 600αράκι μας. Αν κρίνω από τα release notes δεν έκαναν και καμιά σπουδαία αλλαγή στον κώδικα. Στον αντίποδα βέβαια, μερικές φορές σε αναβαθμίσεις firmware δεν γράφουν τα πάντα στα release notes και τυχόν βελτιώσεις κώδικα δεν φαίνονται εκεί.

Κι εγώ βαριέμαι να ξαναρυθμίζω το μηχανάκι μετά από κάθε αναβάθμιση αλλά φαίνεται να είναι το πιο ασφαλές.

Στην ταινία THE BLOB 1958 με ήχο PCM δεν μπορεί να τον διαχειριστεί σωστα και στέλνει τον ήχο μόνο το αριστερό ηχειο, προφανώς έχει προβλημα οπως και αρκετά media player με μπάντες ήχου PCM πχ popcorn A300 στο οποιο ομως διορθώνεται με την επιλογή Audio > PCM > Downmix και ΟΧΙ Passthrough. Στο med600 η μονη "λύση" που βρήκα, είναι να έχω μονοφωνικο ήχο (Mono) ενώ στο A300 μπορώ να έχω Dolby PLII το οποίο μετατρέπει το PCM 2.0 σε Dolby PLII Movie 5.1

Μερικά άλλα ελάττωματα, είναι η μεγάλη καθυστέρηση όταν πατάμε το stop σε μια ταινία (αναπαραγωγη μέσω δικτύου), η επιλογη γραμματοσειρας, θα μπορούσε να είναι bolt για να ειναι ευαναγνωστη και καλαίσθητη, και το μεγάλο διακενο στους υποτιτλους. Γενικά θέλει δουλειά το firmware.

για τους υπότιτλους μπορείς να βάλεις custom font, κάπου στο forum θα έχει οδηγίες

http://www.samsung.com/uk/consumer/memory-cards-hdd-odd/odd/odd/SE-S084F/RSBS-features

ενω το βλεπει κανονικα η συσκευη ,ξεκιναει η ταινια ,μου δινει την επιλογη να διαλεξω υποτιτλους αλλα δεν εχω εικονα και ηχο,επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις αλλα δεν ειδα φως,και στο φορουμ της med δεν βρηκα καποιο θεμα πανω σε αυτο,καμια ιδεα καποιος? στα αλλα 2 player παιζει μια χαρα

DVD βαζεις η Blu-ray? Σιγουρα Blu-ray δεν μπορει να παιξει γιατι δεν εχει το License αλλα για dvd δεν ξερω.

Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, ότι του έχω βάλει το έχει παίξει κανονικά και μεγάλα αρχεία άνω των 20GB π.χ που με το Popcorn κολλάγανε τώρα παίζουν νεράκι…

Yadis… όσο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι και δεν το βλέπω να βγάζω άκρη σύντομα… :blink::blink::blink:

Υπότιτλοι… Δεν δέχεται τους Ελληνικούς υπότιτλους να είναι Default και πρέπει κάθε φορά που βάζω να παίξει κάποια ταινία πρέπει να πηγαίνω στο menu και να επιλέγω τους υπότιτλους.. Άραγε κάνω κάτι λάθος ή έτσι είναι η λειτουργία του player???

Browser… Όταν τον ανοίγω μου κόβει στο πάνω μέρος κάνα δυο σειρές και δεν τα βλέπω όλα… έπαιξα με τις ρυθμίσεις της οθόνης μπας και ήταν αυτό αλλά δεν είχα καμία τύχη… :(

Όπως προείπα στην αρχή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αν καταφέρω να επιλύσω τα παραπάνω θεματάκια που έχω τότε απλά θα είμαι τρισευτυχισμένος…

εμ... είναι DVD writer...
δηλαδη,τι εννοεις?

στο sto prodigy και στο himedia δεν εχω απολυτος κανενα προβλημα,παιζει τα παντα

του εβαλα γνησιο dvd bond και δεν το επαιξε

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, ότι του έχω βάλει το έχει παίξει κανονικά και μεγάλα αρχεία άνω των 20GB π.χ που με το Popcorn κολλάγανε τώρα παίζουν νεράκι…

Yadis… όσο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι και δεν το βλέπω να βγάζω άκρη σύντομα… :blink::blink::blink:

Υπότιτλοι… Δεν δέχεται τους Ελληνικούς υπότιτλους να είναι Default και πρέπει κάθε φορά που βάζω να παίξει κάποια ταινία πρέπει να πηγαίνω στο menu και να επιλέγω τους υπότιτλους.. Άραγε κάνω κάτι λάθος ή έτσι είναι η λειτουργία του player???

Browser… Όταν τον ανοίγω μου κόβει στο πάνω μέρος κάνα δυο σειρές και δεν τα βλέπω όλα… έπαιξα με τις ρυθμίσεις της οθόνης μπας και ήταν αυτό αλλά δεν είχα καμία τύχη… :(

Όπως προείπα στην αρχή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αν καταφέρω να επιλύσω τα παραπάνω θεματάκια που έχω τότε απλά θα είμαι τρισευτυχισμένος…

για το yadis, γράψε τις απορίες σου, έχει και τον οδηγό στο forum http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10217.0.html και http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10520.0.html

για τους υπότιτλους, σε εμένα κάνει το ίδιο, δεν επιλέγει τους ελληνικούς όταν είναι ενσωματωμένοι. Όταν έχω srt και υπάρχουν ενσωματωμένοι άλλης γλώσσας, δεν επιλέγει το srt αλλά τους ενσωματωμένους

για τον browser, δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα. Μία φορά χρησιμοποίησα το google, δεν πρόσεξα να χάνω κάτι, δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία όμως