προσωπικα το παρατησα το nfs κτλ ... ο σκοπος ειναι να κανουμε την ζωη μας ευκολη ..τεσπα , θα πεφτουν οι ταινιες απο wifi στον σκληρο που ειναι πανω στο med , και ας κανουν και μια μερα να πανε. Στο διαταυτα : εχουν περασει απο τα χερια μου wd live- wd hub -netgear -mede8er (δεν θυμαμαι ποιο ),dune prime- popcorn 200 και 3 htpc. Απο media player , ειναι οτι καλυτερη εξελιξη εχω δει στα τοσα χρονια (3 αν θυμαμαι καλα).Προφανως και τα καινουργια τα αλλα θα ειναι ετσι. Ειναι ενα στοπ , στο να σε κανει να σκεφτεις αν θες htpc ή οχι .Σαν mp , εστω και με ελλειψεις ή bug ειναι παρα πολυ καλο. Στα bug βγαζω οτι που και που , οτι εκει στις ρυθμισεις (που το ελιωσα) κανει και κανενα restart .Επισης αυτο που ελεγα για το χειριστηριο (για την γωνια που πιανει ) , βαζουμε στα συν αλλα και μειον , οτι κολλαει-παγωνει και ξαναδινει εντολη μετα απο καποια δευτερολεπτα. Απο την αλλη τα οχι κινεζικα (επιτελους!!!) μενου το κανουν φιλικο και ευχαριστο. Ο ενσωματομενος scraper λυνει χερια και το παει ακομα πιο ψηλα. Η διασκεδαση ομως που προσφερει ενα mp ξεκινα και τελειωνει στην ουσια : στο πως αναπαραγει την ταινια. Εδω παιρνει ευσημα.Αν φτιαξω παλι htpc (μπορει να το κανω και αυριο αν μου την δωσει) , θα πρεπει να μπει εκτος απο δυνατος επεξεργαστης και μια δυνατη καρτα για να μπορει να εχει τυχη. Με τον zacate E350 , αλλα και με τον dual core με nvidia GT-440 δεν εχει καμμια τυχη κανενα htpc και το λεω απο πρωτο χερι.
ΑΛΛΑ...παντα υπαρχει ενα αλλα..οι δυνατοτητες που εχει το XBMC ειναι μερα με την νυχτα.Δεν ξερω αν δουλευει το browsing στο mede8er και αν ανοιγει σελιδες με flash , αλλα ειναι και το μονο που υστερει το XBMC.Απο εκει και περα, GUI και ενημερωσεις ειναι ετη φωτος μπροστα.Ο διαχωρισμος αλλα και ο ελεγχος πολλων ΤΒ σε σκληρους , φωναζουν XBMC.Αυτα βεβαια ολα θελουν 400 ευρουλακια + , για να πεις οτι εισαι καλος. Αρα με 180 το 600 3D (μαζι με wifi) , ειναι ο φτηνος μονοδρομος αλλα ΚΑΙ ποιοτικος.
Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αμεροληπτος γινοταν στην περιγραφη μου. Τελειο δεν υπαρχει. Μαλλον υπαρχει.Παιρνεις ενα πανακριβο BR player και αγοραζεις ταινιες, και καθε οποτε χρειαζεται ανανεωνεις μηχανημα. Χαιρω πολυ !!
Τελος να πω , επειδη πολυ λογος γινεται για επιμερους λεπτομερειες , και επειδη στην ζωη μου εχω χαλασει παρα πολλα λεφτα για τις λεπτομερειες , οταν το πανι των 120" γεμισει με εικονα , εκει δεν σε νοιαζει αν δικτυωνεται με 100αρι η με 1000αρι, αν παιζει το nfs ή το youtube αν παιζει hd. Θες μια να δεις μια ταινια, να απολαυσεις ησυχια και να μην στην σπαει τιποτα.
Ολα αυτα : γνωμη μου