Mede8er MED600X3D

@fits79: Είμαστε φόρουμ και όχι reviews site .
120 σελίδες είναι πολύ λιγες αν θες να αφιερώσεις χρονο για μια αγορά σου που πιθανότατα θα σου στοιχίσει.
Επειδή συνεχιζεις το ίδιο τροπάριο, απλα να σου πω πως θα συνεχίσεις να παίρνεις το ίδιο στυλ απαντήσεων.
Αν αυτά που ζητας τα εχεις βρει αλλού,πολύ ευχαρίστως να συνεχίσεις αλλου τις ανησυχίες σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω πως απο τον φακελο τεστ,μπαινεις μεσα στον φακελο επιλεγεις την ταινια που θελεις και την βαζεις κατευθειαν στο jukebox.

το έκανα έτσι αλλά τζίφος.
τείνω να πιστεύω ότι απλά πρέπει να έχεις κατεβάσει ήδη πληροφορίες και εικόνες, να έχει φτιάξει ένα xml πρώτα και μετά βάζεις όποιο φάκελο θέλεις στο jukebox+

Σωστος. Βασικα και ο φακελος data που φωναζα ηταν χαζομαρα μου. Μια χαρα δουλευει ,απλα τρεχεις το xml να στα δειχνει ολα. Πρωτα λοιπον ,οριζουμε εναν φακελο στον σκληρο,τον προσθετουμε στα αγαπημενα,παμε στα αγαπημενα και απο το μενου το οριζουμε ως συγκεντρωτικα jukebox. Μετα παμε στους φακελους που εχουμε τις ταινιες,τρεχουμε σαρωση και αφου τελειωσει προσθετουμε στο jukebox+. Λειτουργει αψογα. Σημαντικο επισης ειναι,ο καθε σκληρος να εχει ονομα (μητσος ,γιαννης κτλ :p ..label εννοω). Λιγο σπαστικο ειναι ,οταν μαρκαρεις ολοκληρο φακελο οτι τον εχεις δει,σου περνα μονο ενα ή δυο αρχεια...π.χ supernatural με ολους τους κυκλους,μαρκαρετε και μου δειχνει οτι εχω δει ενα δυο επεισοδια.

Σημερα θα δοκιμασω να παρω τους δισκους διπλα απο το mede8er και να τους κουμποσω στον υπολογιστη. Αν παιξει με ασυρματο δικτυο χωρις προβληματα....υποκλινομαι. Δεν ξερω τα αλλα players τα καινουργια αν ειναι καλυτερα ή οχι,αλλα πραγματικα δεν με ενδιαφερει,γιατι απο avi μεχρι και δομη ΒR παιζει με υποδειγματικη εικονα-κινηση. Ηχος ειναι μια χαρα,οπως παντου δλδ ειτε pc-media players. Δεν εχω τιποτα τρομερα ηχεια να καταλαβω διαφορα,αρα ολα οκ. Επιμενω στα μειον η μικρη γωνια του τηλεχειριστηριου καθως και μερικες φορες δινεις εντολη και καθυστερει (σαν να τρωει κολλημα)...
εναν benq 1070 ρε παιδια να το δοκιμασω :p

Θελω και εγω ενα media player να παιζει τα παντα ακομα και τα αρχεια που θα βγουν σε 10 χρονια.
Φυσικα να παει τον γιο μου στον παιδικο σταθμο και να μαθει την κορη μου να κανει τσισα στο γιογιο.

:flipout::HTEHETH63:

Θα τρελαθουμε με αυτα που διαβαζουμε!

το κατέβασμα υποτίτλων γίνεται από τη διαχείρηση των υποτίτλων που λέει αναζήτηση;
γιατί νόμιζα ότι κάνει αναζήτηση τοπικά για αρχεία που υπάρχουν σε άλλους φακέλους ή στον ίδιο φάκελο με άλλο όνομα.

αν έκαναν και κάτι τέτοιο ...

Με nfs δεν εχω ασχοληθει ποτε , και ομολογω οτι δεν μπορω να βγαλω ακρη. Εχω ενεργοποιησει απο τα windows nfs , αλλα δεν μπορω να το κανω να βλεπει το mede8er...καποιος ? λιγο?

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

το κατέβασμα υποτίτλων γίνεται από τη διαχείρηση των υποτίτλων που λέει αναζήτηση;
γιατί νόμιζα ότι κάνει αναζήτηση τοπικά για αρχεία που υπάρχουν σε άλλους φακέλους ή στον ίδιο φάκελο με άλλο όνομα.

αν έκαναν και κάτι τέτοιο ...
ναι

Το nfs ειναι στην ουσια το να κανεις οποιο φακελο των windows θελεις κοινοχρηστο και οσα μηχανηματα ειναι στο ιδιο δικτυο με τον υπολογιστη να βλεπουν αυτους τους φακελους?

To NFS των Windows εκτός του ότι δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις (σε 7 Ultimate / Enterprise και 8 Enterprise μόνο) είναι αρκετά περίεργο beast, δεν είναι πολύ εύκολο να δουλέψει όπως πρέπει και να δώσει share σε τρίτες συσκευές, όπως το mede8er και πολλές άλλες. Το NFS (ως server) δουλεύει πολύ καλά native σε συσκευές που δουλεύουν με linux (NAS, tomatoUSB, embedded, κλπ), δεν ξέρω αν υπάρχει σε Android. Σε windows είναι προτιμότερη η χρήση τρίτου προγράμματος που θα αναλάβει να φτιάξει τα share και την υπηρεσία NFS, τέτοιο είναι το Hanewin, δύο tutorial εδώ:

http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10625.0.html
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,11483.0.html

ΥΓ. Το Hanewin είναι shareware με περίοδο trial 30 ημερών. Δεν ξέρω αν υπάρχουν δωρεάν προγράμματα NFS για windows, παλιότερα που είχα ψάξει δεν θυμάμαι να είχα βρει κάτι αξιόλογο

Last edited:
Παντως το nfs ειναι αυτο που λεω και εγω ποιο πανω με πολυ απλα λογια ετσι δεν ειναι?

Ε για sharing φακέλων/αρχείων δεν λένε και τα tutorial; Το nfs είναι σίγουρα καλύτερο από το samba (smb) των windows σε θέματα απόδοσης/ταχύτητας.

Μια αλλη απορια. Στην περιληψη απο κατω σε καθε ταινια οταν ειναι μεγαλη μου δειχνει μεχρι ενος σημειου. Δεν μπορω να παω πανω κατω να διαβασω ολη την περιληψη της ταινιας ή της σειράς;

όχι δε γίνεται, τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω τρόπο να γίνεται.
Στο jukebox ειδικά που είναι εικόνα, σίγουρα δε γίνεται.
Τώρα στο media library πάλι δε νομίζω να γίνεται

υπάρχει το freenfs για windows (δωρεάν) αλλά αν καταφέρει κάποιος να το σετάρει ας πει και σε μένα γιατί με την καμία

To NFS των Windows εκτός του ότι δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις (σε 7 Ultimate / Enterprise και 8 Enterprise μόνο) είναι αρκετά περίεργο beast, δεν είναι πολύ εύκολο να δουλέψει όπως πρέπει και να δώσει share σε τρίτες συσκευές, όπως το mede8er και πολλές άλλες. Το NFS (ως server) δουλεύει πολύ καλά native σε συσκευές που δουλεύουν με linux (NAS, tomatoUSB, embedded, κλπ), δεν ξέρω αν υπάρχει σε Android. Σε windows είναι προτιμότερη η χρήση τρίτου προγράμματος που θα αναλάβει να φτιάξει τα share και την υπηρεσία NFS, τέτοιο είναι το Hanewin, δύο tutorial εδώ:

http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10625.0.html
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,11483.0.html

ΥΓ. Το Hanewin είναι shareware με περίοδο trial 30 ημερών. Δεν ξέρω αν υπάρχουν δωρεάν προγράμματα NFS για windows, παλιότερα που είχα ψάξει δεν θυμάμαι να είχα βρει κάτι αξιόλογο
Απλά σε δυο pc το έχω πάνω από 2-3 χρόνια και πότε δεν κλειδωσε ή έβγαλε καποιο μήνυμα ενεργοποίησης και δεν είναι κάποια πειραγμένη σπασμένη έκδοση.

Πολύ ενδιαφέρον, δεν το είχα προσέξει! Το είχα δοκιμάσει παλιότερα με το Xtreamer, αλλά εδώ και καιρό χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά τις δυνατότητες NFS του Asus RT N66U (ρούτερ) με TomatoUSB και εξωτερικό σκληρό στη θύρα USB του να "μοιράζει" στον VU+ Uno, και δεν μου χρειάστηκε.

προσωπικα το παρατησα το nfs κτλ ... ο σκοπος ειναι να κανουμε την ζωη μας ευκολη ..τεσπα , θα πεφτουν οι ταινιες απο wifi στον σκληρο που ειναι πανω στο med , και ας κανουν και μια μερα να πανε. Στο διαταυτα : εχουν περασει απο τα χερια μου wd live- wd hub -netgear -mede8er (δεν θυμαμαι ποιο ),dune prime- popcorn 200 και 3 htpc. Απο media player , ειναι οτι καλυτερη εξελιξη εχω δει στα τοσα χρονια (3 αν θυμαμαι καλα).Προφανως και τα καινουργια τα αλλα θα ειναι ετσι. Ειναι ενα στοπ , στο να σε κανει να σκεφτεις αν θες htpc ή οχι .Σαν mp , εστω και με ελλειψεις ή bug ειναι παρα πολυ καλο. Στα bug βγαζω οτι που και που , οτι εκει στις ρυθμισεις (που το ελιωσα) κανει και κανενα restart .Επισης αυτο που ελεγα για το χειριστηριο (για την γωνια που πιανει ) , βαζουμε στα συν αλλα και μειον , οτι κολλαει-παγωνει και ξαναδινει εντολη μετα απο καποια δευτερολεπτα. Απο την αλλη τα οχι κινεζικα (επιτελους!!!) μενου το κανουν φιλικο και ευχαριστο. Ο ενσωματομενος scraper λυνει χερια και το παει ακομα πιο ψηλα. Η διασκεδαση ομως που προσφερει ενα mp ξεκινα και τελειωνει στην ουσια : στο πως αναπαραγει την ταινια. Εδω παιρνει ευσημα.Αν φτιαξω παλι htpc (μπορει να το κανω και αυριο αν μου την δωσει) , θα πρεπει να μπει εκτος απο δυνατος επεξεργαστης και μια δυνατη καρτα για να μπορει να εχει τυχη. Με τον zacate E350 , αλλα και με τον dual core με nvidia GT-440 δεν εχει καμμια τυχη κανενα htpc και το λεω απο πρωτο χερι.
ΑΛΛΑ...παντα υπαρχει ενα αλλα..οι δυνατοτητες που εχει το XBMC ειναι μερα με την νυχτα.Δεν ξερω αν δουλευει το browsing στο mede8er και αν ανοιγει σελιδες με flash , αλλα ειναι και το μονο που υστερει το XBMC.Απο εκει και περα, GUI και ενημερωσεις ειναι ετη φωτος μπροστα.Ο διαχωρισμος αλλα και ο ελεγχος πολλων ΤΒ σε σκληρους , φωναζουν XBMC.Αυτα βεβαια ολα θελουν 400 ευρουλακια + , για να πεις οτι εισαι καλος. Αρα με 180 το 600 3D (μαζι με wifi) , ειναι ο φτηνος μονοδρομος αλλα ΚΑΙ ποιοτικος.
Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αμεροληπτος γινοταν στην περιγραφη μου. Τελειο δεν υπαρχει. Μαλλον υπαρχει.Παιρνεις ενα πανακριβο BR player και αγοραζεις ταινιες, και καθε οποτε χρειαζεται ανανεωνεις μηχανημα. Χαιρω πολυ !!
Τελος να πω , επειδη πολυ λογος γινεται για επιμερους λεπτομερειες , και επειδη στην ζωη μου εχω χαλασει παρα πολλα λεφτα για τις λεπτομερειες , οταν το πανι των 120" γεμισει με εικονα , εκει δεν σε νοιαζει αν δικτυωνεται με 100αρι η με 1000αρι, αν παιζει το nfs ή το youtube αν παιζει hd. Θες μια να δεις μια ταινια, να απολαυσεις ησυχια και να μην στην σπαει τιποτα.
Ολα αυτα : γνωμη μου

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

προσωπικα το παρατησα το nfs κτλ ... ο σκοπος ειναι να κανουμε την ζωη μας ευκολη ..τεσπα , θα πεφτουν οι ταινιες απο wifi στον σκληρο που ειναι πανω στο med , και ας κανουν και μια μερα να πανε. Στο διαταυτα : εχουν περασει απο τα χερια μου wd live- wd hub -netgear -mede8er (δεν θυμαμαι ποιο ),dune prime- popcorn 200 και 3 htpc. Απο media player , ειναι οτι καλυτερη εξελιξη εχω δει στα τοσα χρονια (3 αν θυμαμαι καλα).Προφανως και τα καινουργια τα αλλα θα ειναι ετσι. Ειναι ενα στοπ , στο να σε κανει να σκεφτεις αν θες htpc ή οχι .Σαν mp , εστω και με ελλειψεις ή bug ειναι παρα πολυ καλο. Στα bug βγαζω οτι που και που , οτι εκει στις ρυθμισεις (που το ελιωσα) κανει και κανενα restart .Επισης αυτο που ελεγα για το χειριστηριο (για την γωνια που πιανει ) , βαζουμε στα συν αλλα και μειον , οτι κολλαει-παγωνει και ξαναδινει εντολη μετα απο καποια δευτερολεπτα. Απο την αλλη τα οχι κινεζικα (επιτελους!!!) μενου το κανουν φιλικο και ευχαριστο. Ο ενσωματομενος scraper λυνει χερια και το παει ακομα πιο ψηλα. Η διασκεδαση ομως που προσφερει ενα mp ξεκινα και τελειωνει στην ουσια : στο πως αναπαραγει την ταινια. Εδω παιρνει ευσημα.Αν φτιαξω παλι htpc (μπορει να το κανω και αυριο αν μου την δωσει) , θα πρεπει να μπει εκτος απο δυνατος επεξεργαστης και μια δυνατη καρτα για να μπορει να εχει τυχη. Με τον zacate E350 , αλλα και με τον dual core με nvidia GT-440 δεν εχει καμμια τυχη κανενα htpc και το λεω απο πρωτο χερι.
ΑΛΛΑ...παντα υπαρχει ενα αλλα..οι δυνατοτητες που εχει το XBMC ειναι μερα με την νυχτα.Δεν ξερω αν δουλευει το browsing στο mede8er και αν ανοιγει σελιδες με flash , αλλα ειναι και το μονο που υστερει το XBMC.Απο εκει και περα, GUI και ενημερωσεις ειναι ετη φωτος μπροστα.Ο διαχωρισμος αλλα και ο ελεγχος πολλων ΤΒ σε σκληρους , φωναζουν XBMC.Αυτα βεβαια ολα θελουν 400 ευρουλακια + , για να πεις οτι εισαι καλος. Αρα με 180 το 600 3D (μαζι με wifi) , ειναι ο φτηνος μονοδρομος αλλα ΚΑΙ ποιοτικος.
Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αμεροληπτος γινοταν στην περιγραφη μου. Τελειο δεν υπαρχει. Μαλλον υπαρχει.Παιρνεις ενα πανακριβο BR player και αγοραζεις ταινιες, και καθε οποτε χρειαζεται ανανεωνεις μηχανημα. Χαιρω πολυ !!
Τελος να πω , επειδη πολυ λογος γινεται για επιμερους λεπτομερειες , και επειδη στην ζωη μου εχω χαλασει παρα πολλα λεφτα για τις λεπτομερειες , οταν το πανι των 120" γεμισει με εικονα , εκει δεν σε νοιαζει αν δικτυωνεται με 100αρι η με 1000αρι, αν παιζει το nfs ή το youtube αν παιζει hd. Θες μια να δεις μια ταινια, να απολαυσεις ησυχια και να μην στην σπαει τιποτα.
Ολα αυτα : γνωμη μου

Πολύ καλό ποστ φίλε, ευχαριστούμε!

δυο τρεις παρατηρήσεις.

Να πω ότι με το δικό μου δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα με τις γωνίες του rc, ακόμα και όταν δεν στοχεύω ακριβώς το med. Bέβαια το χειρίζομαι απο τα 2,5 μέτρα, ίσως αυτό είναι το μυστικό.

Επίσης το βλέπω απο χλωμό έως πολύ χλωμό να μπορείς να κάνεις όσα με το med, με ένα htpc των 400 ή και κάτι παραπάνω. Μη ξεχνάμε ότι είναι αθόρυβο και συμπεριλαμβάνει το κουτί.
Προσωπικά το έχω υπολογίσει πάνω απο 600 και πάλι εντελώς αθόρυβο στην θέση θέασης/ακρόασης δεν ξέρω αν θα είναι.

Τέλος να πω ότι αυτή τη στιγμή, με έμφαση στις λεπτομέρειες (ή ας πούμε τις ιδιοτροπίες του καθενός, μιας και εγώ το ψειρίζω το πράγμα) με μία συσκευή δεν το πετυχαίνεις.
Είμαι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω με το oppo93, αλλά πέραν του ότι πλέον έχει αντικατασταθεί με το 103, υστερεί αισθητά τόσο σε gui όσο και σε επιλογές στους υπότιτλους. Δεν έχει δε, αρκετές δικτυακές δυνατότητες που ενδιαφέρουν πολλούς.

Με ένα mp σαν τα med για 3D περιεχόμενο και ένα μικρό htpc για 2D με παθητική ψύξη, mpc + xbmc classic νομίζω πως το κυκλώνεις το θέμα άυλη αναπαραγωγή. Αν δε προσθέσεις και ένα οικονομικό αλλά καλό BDplayer δεν σου λείπει τίποτα. το σύνολον κάπου στα 700 , αλλα είσαι οκ τουλάχιστον για μια τριετία με καλές πιθανότητες να πετύχεις και καλές τιμές στη μεταπώληση.

:ernaehrung004:

ναι εχεις απολυτο δικηο Dalanik... υπαρχει htpc ετοιμο (καμμενη mb μονο -κοστος 75 euro ) ,και ισως μπει διπλα στο med αλλα ακομη δεν ξερω τι <δουλεια> θα του παρει...μια και τα 2D και τα αρχεια για πεταμα (λεμε τωρα) τα παιζει παραπανω απο μια χαρα..θα δουμε..
Θελω να ρωτησω κατι αλλο : αν μπω στην διαδικασια να δικτυωσω med με pc και router ολα ΕΝσυρματα , παλι μπαινω σε πολυπλοκη διαδικασια ? θα εχει αποτελεσμα?
Γιατι καλωδιο cat εχω.Παιρνω και καναλακι και εγινε ενσυρματο. Να αξιζει ομως.Να το κανω?
PS ..3 ωρες για να <παει> το oblivion στον σκληρο του med απο wifi ....