Mede8er MED600X3D

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Εάν δεν τον έχεις αγοράσει ακόμη, μια πιο φτηνή λύση είναι ένα docking station usb 3.0 (γύρω στα 25-30 ) και εσωτερικοί δίσκοι που κουμπώνουν πάνω σ' αυτό και έχουν φτηνήνει αρκετά.
Δωσε καποια στοιχεια το station.. Πλαισιο; eshop;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Δωσε καποια στοιχεια το station.. Πλαισιο; eshop;

Σιγα μην παμε να στο παρουμε κιολας ρε φιλε -bye-

Ειναι δυνατον να μην μπορεις να βρεις ενα ds ? Ολοκληρος Λαρρυ ????? :ernaehrung004:

Επανέρχομαι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω, αφού έκανα πάρα πολλούς συνδυασμούς και προσπάθειες.

Σύνδεσα το med και με το παλιό router, δηλαδή όπως ήταν πριν το vdsl, και ενώ το βρήκε και εμφάνισε την ώρα και τον καιρό, εξακολουθεί να μην βλέπει το δίκτυο, δηλαδή το ds και το δίσκο, αλλά τον βλέπει μόνο αν συνδέσω το usb του ds πάνω στο med.

Μήπως φταίει το μηχανάκι, τελικά;

έχεις το med σε auto ip ή static ip;
επίσης στο PC, έχει auto IP ή static;

στο router, βλέπεις και τα δύο να είναι συνδεδεμένα;

Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς αυτές τις πληροφορίες αφού το med βλέπει router και ίντερνετ, αλλά γράφω τα στοιχεία:

Στο med έχω DHCP IP (Αυτόματο) και στο επόμενο στάδιο της επιβεβαίωσης εμφανίζει:
Δοκιμή σύνδεσης, Συνδεδεμένο, Πιέστε ΟΚ για να συνεχίσετε, IP: 192.168.1.64 και Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0"

Στο router βλέπω συνδεδεμένα, εκτός από τα 2 pc's (με IP Address 192.168.1 και 2 στις θύρες LAN 4 και 3) και τα 2 κινητά (με IP Address 192.168.4 και 6 στη θύρα SSID1) και ένα "COM-MID1" (με IP Address 192.168.3 στη θύρα SSID1) που δεν ξέρω αν είναι η tv ή το med.

για να δούμε αν βρίσκονται όλα στο ίδιο δίκτυο ή μήπως είναι σε διαφορετικά με μπλέξιμο από σταθερές και auto διευθύνσεις μια και άλλαξες router.

το med IP: 192.168.1.64 (DHCP)

PC1 IP: 192.168.x.1 (υποθέτω 192.168.1.1)
PC2 IP: 192.168.x.2 (υποθέτω 192.168.1.2)

Mobile1 IP: 192.168.x.4 (υποθέτω 192.168.1.4)
Mobile2 IP: 192.168.x.6 (υποθέτω 192.168.1.6)

COM-MID1 (η τηλεόραση αν είναι ασύρματη IP: 192.168.x.3 (static?, υποθέτω 192.168.1.3)

όλα σε σταθερή IP εκτός από το med που παίρνει IP από DHCP ή όλα auto αλλά μου είναι περίεργο πως το med έχει .64 κατάληξη στη διεύθυνση και όλα τα άλλα < .10

θεωρώ ότι το router έχει IP 192.168.1.254 ή κάπου εκεί τριγύρω.

αν είναι έτσι τότε το med θα έπρεπε να βλέπει το PC εκτός και αν το PC έχει firewall και αν το med παίρνει συνέχει διαφορετικές IP από το DHCP ...

έχεις δοκιμάσει να βάλεις static IP στο med; π.χ. 192.168.1.10

Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς αυτές τις πληροφορίες αφού το med βλέπει router και ίντερνετ, αλλά γράφω τα στοιχεία:

Στο med έχω DHCP IP (Αυτόματο) και στο επόμενο στάδιο της επιβεβαίωσης εμφανίζει:
Δοκιμή σύνδεσης, Συνδεδεμένο, Πιέστε ΟΚ για να συνεχίσετε, IP: 192.168.1.64 και Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0"

Στο router βλέπω συνδεδεμένα, εκτός από τα 2 pc's (με IP Address 192.168.1 και 2 στις θύρες LAN 4 και 3) και τα 2 κινητά (με IP Address 192.168.4 και 6 στη θύρα SSID1) και ένα "COM-MID1" (με IP Address 192.168.3 στη θύρα SSID1) που δεν ξέρω αν είναι η tv ή το med.

δοκιμασε οπως σου ειπα ασυρματα.

Το στήσιμο είναι όπως το περιγράφεις και προσπάθησα με τη .10 αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ξανασύνδεσα το med στο προηγούμενο router (adsl), και με άλλη γραμμή adsl που έχω, και επανήλθε η κατάσταση όπως ήταν πριν.
Το συμπέρασμα είναι ότι η σύνδεση δικτύου του med επηρεάζεται είτε από το νέο router (vdsl) είτε από τη γραμμή vdsl.

Έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο;

@Λάκης
Προσπάθησα και ασύρματα αλλά μέσα από το med δεν είναι εύκολη η διαδικασία

Last edited:
Το στήσιμο είναι όπως το περιγράφεις και προσπάθησα με τη .10 αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ξανασύνδεσα το med στο προηγούμενο router (adsl), και με άλλη γραμμή adsl που έχω, και επανήλθε η κατάσταση όπως ήταν πριν.
Το συμπέρασμα είναι ότι η σύνδεση δικτύου του med επηρεάζεται είτε από το νέο router (vdsl) είτε από τη γραμμή vdsl.

Έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο;

που βρίσκεται το PC με το DS και που το med; σε διαφορετικά σπίτια σε διαφορετικές περιοχές; :flipout:

αν το router adsl αφήνει το med να βλέπει το PC με το DS τότε είναι ζήτημα του vdsl router.
Δεν ξέρω ποιο είναι το vdsl router αλλά μπορεί να έχει κάποια ρύθμιση ώστε να κόβει την επικοινωνία μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών στο τοπικό δίκτυο.

Πάντως να φταίει η γραμμή δε γίνεται εκτός και όντως μιλάμε για διαφορετικά σπίτια ....

Καλό το χιούμορ και χαλαρώνει λίγο τον προβληματισμό που έχω ακόμη.

Είναι απλό το θέμα. Λόγω ικανής απόστασης από το ΑΚ, έχω από χρόνια adsl και στις 2 γραμμές στο χώρο που μοιράζονταν στα 2 pc's.
Αποφάσισα να βάλω vdsl στη μια γραμμή και, όπως είναι φυσικό, και τα δύο pc's συνδέθηκαν πάνω στο νέο router όπως και τα κινητά, η tv και το med και η άλλη γραμμή (adsl) μένει χωρίς αντικείμενο, προς το παρόν, μέχρι να πάρω την οριστική απόφαση. Οι αποστάσεις μεταξύ των συσκευών είναι της τάξης των 0,50-0,60μ. εκτός α) από το δεύτερο pc που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο και συνδέεται με ethernet (όπως και το πρώτο) και β) την tv που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τις υπόλοιπες συσκευές αλλά σε απόσταση 4μ.

Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, φταίει το router (ΖΤΕ Η168Ν) και πρέπει να το ψάξω, αν και είναι δύσκολο στην εξερεύνησή του, σε σχέση με τα γνωστά μέχρι τώρα routers (adsl). Έχει πάρα πολλές καρτέλες και ρυθμίσεις και χωρίς τη βοήθεια της τεχνικής Βοήθειας της Wind θα ήταν αδύνατο να το σετάρω, ακόμη και με τις οδηγίες του manual.

Τηλεφώνησα στην ΤΒ της Wind και μετά από πολύωρη κουβέντα, μέχρι να καταλάβει όλο το στήσιμο, o υπάλληλος είπε ότι το router αφού δίνει σύνδεση ίντερνετ σε αυτές τις συσκευές (pc, κινητά, τηλεόραση) δεν μπορεί να αποκλείει καμία άλλη όπως του είπα και κατέληξε ότι ίσως χρειάζεται νέο σετάρισμα το med.

Αναφέρω, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι το Med έπαιρνε IP address 192.168.1.64 όταν ήταν συνδεδεμένο με το vdsl router και παίρνει IP address 192.168.1.64 όταν συνδέεται με το adsl router.

μπορείς να κάνεις ένα reset στο med, σώσε πρώτα το configuration, ίσως να έχει φάει κόλλημα... ποτέ δεν ξέρεις.

τo PC βλέπει το med; αν βάλεις το ds με τον δίσκο στο med, από το PC το βλέπεις; να έχεις ανοίξει το samba process από τα settings του med, στο network settings

μήπως έχεις κάποιο switch; αν ναι τότε βάλε το med και το PC που έχει πάνω του το ds στο switch και δες αν επικοινωνούν έτσι

Αν βάλω το ds στο med, δεν βλέπω το δίσκο στο pc ενώ αν το βάλω στο hub ή σε άλλη θύρα usb το βλέπω, με το samba είτε ανενεργό είτε ενεργό. Switch δεν έχω.

Καταλήγουμε, μάλλον, στο reset.

Βασικά, μην εμπλέκετε το internet με το Home Network. Δεν ευθύνεται το adsl ή to vdsl για την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών.
Makfil, δοκίμασε να βάλεις όπως ειπώθηκε πιο πριν 1 καλώδιο το οποίο θα φεύγει από τον ρούτερ και θα πηγαίνει σε ένα switch και θα δίνει internet. Από το switch θα φεύγουν καλώδια τα οποία θα συνδέουν το switch με τις υπόλοιπες συσκευές ( Med , PC , TV κτλπ. - όσες συνδέονται με σύρμα) Κάνε reset τον router μετά (με τις συσκευές κλειστές) Αφού σεταριστεί ο ρουτερ πάλι και είναι έτοιμος να δώσει IP's τότε ανοίγεις ένα - ένα τις συσκευές. Ολες θα παίρνουν από ένα Lan του ρούτερ. Μην βάλεις συσκευή επάνω στον ρούτερ. Ολες οι συσκευές θα παίρνουν ιντερνετ και θα συμδέονται επάνω του από το switch. Δοκιμάζεις και μας λές ......

Χμμ... Αρα κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις του νέου ρούτερ. Αμα δεν δω interface δεν μπορώ να βοηθήσω.........

Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό (interface);
Πάντως, το γεγονός ότι η κατάσταση επανήλθε στα φυσιολογικά, όταν σύνδεσα το med στο adsl router και σε adsl γραμμή, κάτι πρέπει να λέει.
Και δεν βλέπω να εμφανίζεται κάποιος που να έχει σύνδεση vdsl για να δούμε αν υπάρχει όμοιο πρόβλημα.

Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό (interface);
Πάντως, το γεγονός ότι η κατάσταση επανήλθε στα φυσιολογικά, όταν σύνδεσα το med στο adsl router και σε adsl γραμμή, κάτι πρέπει να λέει.
Και δεν βλέπω να εμφανίζεται κάποιος που να έχει σύνδεση vdsl για να δούμε αν υπάρχει όμοιο πρόβλημα.

Εγω εχω vdsl, αλλα αδυνατω να συνδεσω τα προβληματα που περιγραφεις με το ειδος της συνδεσης.
Ειναι ξεκαθαρα θεμα στησιματος του router και σε καμμια περιπτωση δεν σχετιζεται με το ειδος της γραμμης.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Βασικά, μην εμπλέκετε το internet με το Home Network. Δεν ευθύνεται το adsl ή to vdsl για την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών.
Makfil, δοκίμασε να βάλεις όπως ειπώθηκε πιο πριν 1 καλώδιο το οποίο θα φεύγει από τον ρούτερ και θα πηγαίνει σε ένα switch και θα δίνει internet. Από το switch θα φεύγουν καλώδια τα οποία θα συνδέουν το switch με τις υπόλοιπες συσκευές ( Med , PC , TV κτλπ. - όσες συνδέονται με σύρμα) Κάνε reset τον router μετά (με τις συσκευές κλειστές) Αφού σεταριστεί ο ρουτερ πάλι και είναι έτοιμος να δώσει IP's τότε ανοίγεις ένα - ένα τις συσκευές. Ολες θα παίρνουν από ένα Lan του ρούτερ. Μην βάλεις συσκευή επάνω στον ρούτερ. Ολες οι συσκευές θα παίρνουν ιντερνετ και θα συμδέονται επάνω του από το switch. Δοκιμάζεις και μας λές ......

Νικολα, κι αυτο ψιλοασχετο ειναι. Δεν εχει καμμια σχεση αν ειναι τα πραγματα συνδεδεμενα σε αλλο switch η στο switch που ειναι ενσωματωμενο στο router.
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Νικολα, κι αυτο ψιλοασχετο ειναι. Δεν εχει καμμια σχεση αν ειναι τα πραγματα συνδεδεμενα σε αλλο switch η στο switch που ειναι ενσωματωμενο στο router.
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Δυστυχώς δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει το ρούτερ. Μια μικρή ρύθμιση φτάνει να ανατρέψει την σωστή συνδεσιμότητα ακόμα και στους adsl routers ρε συ.... π.χ. τσεκαρισμενο "enable" το RIP κι όχι αυτόματα. Η οι Lan θύρες του να συμπεριφέρονται διαφορετικά μεταξύ τους από το by default set up τους. Πιαστο αυγό και κούρευτο....Εικασίες κάνουμε τώρα. Η λύση που πρότεινα πιο πάνω τουλάχιστον θα έδειχνε σαν τεστ πιο είναι το πρόβλημα πιο γρήγορα......