Mede8er MED600X3D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό (interface);
Πάντως, το γεγονός ότι η κατάσταση επανήλθε στα φυσιολογικά, όταν σύνδεσα το med στο adsl router και σε adsl γραμμή, κάτι πρέπει να λέει.
Και δεν βλέπω να εμφανίζεται κάποιος που να έχει σύνδεση vdsl για να δούμε αν υπάρχει όμοιο πρόβλημα.

Για πες πάλι (κάπου τόγραψες αλλά δεν το βρίσκω τώρα..) πιο ρουτερ έχεις?
Μπας και βρούμε settings στο internet.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Εγω εχω vdsl, αλλα αδυνατω να συνδεσω τα προβληματα που περιγραφεις με το ειδος της συνδεσης.
Ειναι ξεκαθαρα θεμα στησιματος του router και σε καμμια περιπτωση δεν σχετιζεται με το ειδος της γραμμης.

ΟΚ, δέχομαι όσα λες και σ' ευχαριστώ για την παρέμβασή σου, ως συνδρομητής και χρήστης vdsl, αλλά το ερώτημα που έβαλα παραπάνω παραμένει.

Γιατί παρουσιάζεται το πρόβλημα όταν αποσυνδέω το καλώδιο ethernet από το adsl router και το συνδέω στο vdsl router, χωρίς να αλλάξω καμία άλλη συνδεσμολογία;

Για πες πάλι (κάπου τόγραψες αλλά δεν το βρίσκω τώρα..) πιο ρουτερ έχεις?
Μπας και βρούμε settings στο internet.......

Είναι το ZTE ZXHN H168N που δίνει η Wind.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

ΟΚ, δέχομαι όσα λες και σ' ευχαριστώ για την παρέμβασή σου, ως συνδρομητής και χρήστης vdsl, αλλά το ερώτημα που έβαλα παραπάνω παραμένει.

Γιατί παρουσιάζεται το πρόβλημα όταν αποσυνδέω το καλώδιο ethernet από το adsl router και το συνδέω στο vdsl router, χωρίς να αλλάξω καμία άλλη συνδεσμολογία;

Γιατί έχουν διαφορετικά settings . Ποιο ρούτερ vdsl έχεις ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Είναι το ZTE ZXHN H168N που δίνει η Wind.

Η απαντηση ειναι απλη και το ειπε κι ο Νικος παραπανω. Δεν εχεις σεταρει το νεο ρουτερ οπως ειχες το παλιο.

Τωρα αν νομιζετε οτι σε ενα νημα για ενα media player πρεπει να συνεχιστει το θεμα ρυθμισης του ρουτερ , καντε το.
Θεωρω ομως πως στην αντιστοιχη κατηγορια θα βοηθηθεις περισσοτερο, και δεν θα κουραζουμε τους χρηστες του med8er...
IMHO παντα:ernaehrung004:

makfil, τα PC που είναι συνδεδεμένα με του router ενσύρματα, μεταξύ τους επικοινωνούν;
το ένα PC βλέπει το άλλο PC που έχει πάνω το ds;
από το κινητό που συνδέεται ασύρματα, βλέπει το PC που έχει πάνω το ds;

πάντως έχω πετύχει ρουτερ να έχει επιλογή να μην αφήνει την κίνηση μεταξύ των κόμβων που υπάρχουν στο τοπικό δίκτυο (κόμβων πάνω στο switch του router) ή να απομονώνει κάποιες από τις θύρες.

Μάλιστα......Οπως είπε κι ο Browser δεν πάιζει τίποτα περίεργο με το switch του ρούτερ. Ακου τι θα κάνεις με το Med. Θα κάνεις restore default με το καλώδιο ethernet βγαλμένο. Μετά´αφού καρφώσεις το καλώδιο ethernet, όταν σου ζητήσει - μετά την γλώσσα - ρυθμίσεις στο ιντερνετ θα αφήσεις να πάρει αυτόματα ip από τον DHCP server του ρούτερ και θα δώσεις DNS manually ή την διεύθυνση του router ή το 8888 του Google. Τσεκάρισε και πες μας ......:)

Ζητώ συγγνώμη από όσους ενοχλούνται από τη συζήτηση για το πρόβλημά μου, αλλά θέλω να πω ότι ουδέποτε είχα σετάρει το adsl router για να επικοινωνήσει με το med. Το σύνδεσα ενσύρματα και ως προς το θέμα σύνδεσης δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο.

Επειδή το καλώδιο ethernet του med είναι συνδεδεμένο στη θέση LAN1, σκέφτηκα να ανεβάσω τα στοιχεία της θέσης αυτής, μήπως βγει κάποιο συμπέρασμα. Δείχνει, βέβαια, "status up" ενώ στη θέση 2 γράφει "NoLink" αφού είναι κενή.

Attachments

• ZTE1.JPG
    ZTE1.JPG
    72.6 KB · Views: 134
εγω εχω το ιδιο προβλημα με το ρουτερ του VDSL,αλλα στην επικοινωνια του πι σι με το ΝΑΣ.
Μολις συνδεσω το πι σι με καλωδιο,δεν μπορω να ''δω'' το ΝΑΣ.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Ζητώ συγγνώμη από όσους ενοχλούνται από τη συζήτηση για το πρόβλημά μου, αλλά θέλω να πω ότι ουδέποτε είχα σετάρει το adsl router για να επικοινωνήσει με το med. Το σύνδεσα ενσύρματα και ως προς το θέμα σύνδεσης δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο.

Επειδή το καλώδιο ethernet του med είναι συνδεδεμένο στη θέση LAN1, σκέφτηκα να ανεβάσω τα στοιχεία της θέσης αυτής, μήπως βγει κάποιο συμπέρασμα. Δείχνει, βέβαια, "status up" ενώ στη θέση 2 γράφει "NoLink" αφού είναι κενή.

Αυτό που ανέβασες είναι τα στοιχεία του ρούτερ σου η MAC address του και η IP του. Στην καρτέλλα Network ίσως λέει περισσότερα.

εγω εχω το ιδιο προβλημα με το ρουτερ του VDSL,αλλα στην επικοινωνια του πι σι με το ΝΑΣ.
Μολις συνδεσω το πι σι με καλωδιο,δεν μπορω να ''δω'' το ΝΑΣ.
το ίδιο router έχεις με του makfil;

Βρειτε καπου κι ενεργοποιηστε την επιλογη UPNP. Στο δικο μου οταν ηρθε ηταν απενεργοποιημενο χωρις λογο.

δεν είναι προαπαιτούμενο το upnp για να επικοινωνούν οι συσκευές μεταξύ τους.

δεν είναι προαπαιτούμενο το upnp για να επικοινωνούν οι συσκευές μεταξύ τους.

To ξερω, αλλα δεν ξερεις πως εχου στησει το δικτυο τους τα παιδια. Μπορει στο προηγουμενο router τους να το ειχαν και να γινοντουσαν ολα αυτοματα.
Αν εχεις καμμια αλλη ιδεα, ευχαριστως.

To ξερω, αλλα δεν ξερεις πως εχου στησει το δικτυο τους τα παιδια. Μπορει στο προηγουμενο router τους να το ειχαν και να γινοντουσαν ολα αυτοματα.
Αν εχεις καμμια αλλη ιδεα, ευχαριστως.

:nounder:

μία :viking:
και άλλη μία :rip:

Επισης δειτε εαν στα network connections εχει πουθενα επιλογες για lan bridge.
Εαν ναι, πηγαιντε στο bridging κι τικαρετε ολες τις πορτες lan και το το TCP σε καθε πορτα.
Το ιδιο και στο wireless lan.