Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Ετοιμάζω το Tron (σε framestore..- ταινία αναφοράς και για κίνηση)
Να δω εάν υπήρχε δολιοφθορά στην επιλογή ταινίας.....:p

Καλα, αναφορας δεν τη λες με τοσο μαυρο που εχει. Ασε που δεν θα εχει και μεγαλο bitrate αφου λειπει συνεχεια φως απο το υλικο :grinning-smiley-043

Τι δολιοφθορα βρε? Αφου το δικο μου ηταν ηδη στο δρομο οταν το δοκιμασαμε :flipout:

H οποια μιας και την ανεφερες, εχει τα παρακατω στοιχεια στο media info......

H παρουσία και η συμβολή σου ήταν καθοριστική!!
Αυτό με το Netgear πάλι....απέδειξε ότι τα re-encodes δεν είναι του γούστου και του προφίλ του.....:D

VC-1 ήταν; Έχω την εντύπωση ότι μάλλον αυτό πρέπει να φταίει. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα παλαιότερα SDK της Sigma για εκείνη τη γενιά επεξεργαστών, είχαν θεματάκια με VC-1 σε mkv container. Αν το κράτησες το αρχείο Νίκο, δεν κάνεις μια δοκιμή να το remuxάρεις σε m2ts;

VC-1 ήταν; Έχω την εντύπωση ότι μάλλον αυτό πρέπει να φταίει. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα παλαιότερα SDK της Sigma για εκείνη τη γενιά επεξεργαστών, είχαν θεματάκια με VC-1 σε mkv container. Αν το κράτησες το αρχείο Νίκο, δεν κάνεις μια δοκιμή να το remuxάρεις σε m2ts;

Χμμμμ... Λες ?
Δυστυχώς , δεν το κράτησα . Αλλά θα το κάνω copy αυτήν την Παρασκευή και θα το remuxaρω γιατί είμαι περίεργος....

Σήμερα ..οι : JL_? , Χατζη , vas , Dalanik , nectar, Browser , Warewolf, Αλέξης , βρεθήκαμε στο σπίτι του Babis K. τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την άψογη φιλοξενία του . Αμέτρητη λέμε συλλογή ταινίων και μουσικών άλμπουμ...(Πρώτη φορά είδα Avatar σε 15 διαφορετικές εκδόσεις .....:D)
Παίξανε :
Πηγές : Dune base 3d , Med600X3D κι ένα HTPC (i7 με NVidia δεν ξέρω πια ) με LAV, mpc-hc τούμπανο
Μέσα προβολής : Planar Viber :grinning-smiley-043 ... και αυτή ...πως την λένε που δεν έχει καθόλου μαύρο ? Kuro μου φαίνεται...(500a) :grinning-smiley-043

To Dune εντυπωσιακό. Εικόνα top = Sigma φυσικά και κίνηση . Συνιστάται ανεπιφύλακτα παιδιά το μηχάνημα . Εδώ η Dune έχει δώσει βαση. Ποιοτική κατασκευή επίσης.
Για το Med600 τάχουμε πει μην τα ξαναλέμε . Εντοπίσαμε βέβαια ότι οι υπότιτλοι έχουν λίγο περισσότερο από όσο πρέπει μαύρο περίγραμμα κι αυτό στις μεγάλες ίντσες μπορεί να γίνει ενοχλητικό.

To HTPC του Μπάμπη ...είναι ..μεγαλύτερο και ομορφότερο από τον LX83
Με ένα τέτοιο, κάνεις τα πάντα . Βέβαια μόνο το κουτί του κοστίζει όσο 4 MED600X3D .
Αλλά.....δυστυχώς ..( ή ευτυχώς ? ) η ποιότητα κοστίζει .........
Νικητής ...πάλι ήταν η ποιότητα

:SFGSFGSF: Χίλια μπράβο για την καλή παρέα την φιλοξενία και το ποιοτικό set up σου Μπάμπη .

Last edited:
με τι το τεστάρατε το dune;
γιατί στο αντίστοιχο νήμα διαβάζω ότι έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή, κολλήματα

Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

με τι το τεστάρατε το dune;
γιατί στο αντίστοιχο νήμα διαβάζω ότι έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή, κολλήματα
Που θα παει θα τα φτιαξουν ολα, εδω με εντελως beta firmware (που δεν εχουν καν στο site τους) εφτιαξαν τον ηχο σε 2 1/2 εβδομαδες επισημης κυκλοφοριας, ασε που εχει -επιτελους-και εξωτ. υποτιτλους σε .iso, που η dune δεν ειχε.....

καλά ότι θα τα φτιάξουν όλα το περιμένω, απλά μου κάνει εντύπωση η top εικόνα και κίνηση όταν στο άλλο νήμα αναφέρονται προβλήματα ακόμα στην αναπαραγωγή

καλά ότι θα τα φτιάξουν όλα το περιμένω, απλά μου κάνει εντύπωση η top εικόνα και κίνηση όταν στο άλλο νήμα αναφέρονται προβλήματα ακόμα στην αναπαραγωγή

Τα προβλήματα που αναφέρονται είναι για seamless branching τίτλους. Το πρόβλημα αυτό το έχει και το med.

Ολα το εχουν , και μερικοί τέτοιοι τίτλοι δεν παίζουν καλα σε ολα τα pc bd players.Ειναι και αυτο μανούρα της εποχής.

Ολα το εχουν , και μερικοί τέτοιοι τίτλοι δεν παίζουν καλα σε ολα τα pc bd players.Ειναι και αυτο μανούρα της εποχής.
Δεν παιζουν ''καλα'' στο PC;

Τι παει να πει αυτο;

Για πες εναν τιτλο με sb που δεν παιζει ''καλα'' στο TMT please.

(και προσεχε τι θα πεις, μην ακουσω κανα warrior (το μονο που θα τολμουσες να πεις) γιατι εκει προκειται περι κλειδωματος και btw φτιαχνεται με ενα αρχειακι μερικων Kb (και οχι με λιβανια για νεο firm))

Δεν παιζουν ''καλα'' στο PC;

Τι παει να πει αυτο;

Για πες εναν τιτλο με sb που δεν παιζει ''καλα'' στο TMT please.

(και προσεχε τι θα πεις, μην ακουσω κανα warrior (το μονο που θα τολμουσες να πεις) γιατι εκει προκειται περι κλειδωματος και btw φτιαχνεται με ενα αρχειακι μερικων Kb (και οχι με λιβανια για νεο firm))

The warrior.δεν σε είδα να φτιαχνεις τίποτα όταν το βλέπαμε και χάσαμε τα πρώτα είκοσι λεπτά της ταινίας.
Μάντεψε, στο dune έπαιξε κανονικα.

Δεν εμβαθύναμε με συστηματικές δοκιμές παιδιά, ούτε μπορούμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες εντυπώσεις απο τα γενικά που έγραψε ο Online.

Aν έπρεπε να πω κάτι, προσωπικά δεν είδα καλύτερη εικόνα (σε 1080p υλικό) και κίνηση (στα 23,976) από το Dune σε σχέση με το med600.
Επίσης δεν είδα καλύτερη εικόνα στο pc απο τα δύο mps, αλλά είδα ελαφρώς καλύτερη κίνηση. Τόσο ελαφρώς που στις συνηθισμένες ίντσες / απόσταση θέασης αμφιβάλω αν κάποιος θα προβληματιστεί.

Γενικά βάζω στοίχημα ότι το 99,99% του πληθυσμού και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του forum δεν πρόκειται να πάρει πρέφα τις διαφορές αν δεν έχει πάνω απο το κεφάλι του κανα JL, Browser, Xατζ, Papavas και λοιπά κακοποιά στοιχεία να του μεταδίδουν την διεστραμένη αίσθηση θέασης μιας ταινίας (ο καθένας με τον δικό του τρόπο, μάλιστα... και για διαφορετικά θέματα...)

Το σύστημα του Μπάμπη είναι αλλού πραγματικά... αλλά και το κόστος του εξωπραγματικό για τα δικά μου δεδομένα. Θαρρώ όμως ότι θα μπορούσε να πετύχει ανάλογο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα. Προφανώς πλήρωσε στα μηχανάκια του την ασφάλεια και διαχρονικότητα, πράγματα βέβαια καθόλου ευκαταφρόνητα. Μιλάμε για σύστημα HiEnd... και ώς γνωστόν σε τέτοια επίπεδα επιδόσεων το ένα κλικ παραπάνω το πληρώνεις αδρά.

Να ευχαριστήσω και πάλι τον οικοδεσπότη μας και πολυ αγαπητό Μπάμπη, για την ευκαιρία που μας έδωσε να ξαναβρεθούμε και να περάσουμε τόσο ωραία.
Πάντα ανοιχτόκαρδος, χαλαρός και φιλόξενος του εύχομαι και να χαίρεται πρώτα απ'όλα την πολύ ανεκτική φαμίλια του και μετά τα πανέμορφα μηχανάκια του. :grinning-smiley-043

ps. Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν τα αυτιά μου απο τη προηγούμενη συγκέντρωση στου Online και πάμε για δεύτερη σερί εβδομάδα κώφωσης... δεν μπορώ να ξεχωρίσω 24/96 από 24/192 στις μουσικές μου... :BDGBGDB55: στο κοπητηπιτα ξεπαρεού αλλιώς να φέρω ωτοασπίδες ρε papavas. Μας έχεις καταστρέψει το χόμπυ τη τρέλα μου -bye-

Παιδιά το dune δεν το είδατε ιδιαίτερα (για να μην πω καθόλου - εκτός του online που ήρθε νωρίτερα) και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που δεν είχατε την περιέργεια να παίξετε μαζί του από την στιγμή που το med το έχετε λυωσει.
Βέβαια για μένα καλύτερα γιατί ήθελα να δώ το med.
Δεν θα γράψω εντυπώσεις γιατί το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Μόνο ότι επιβεβαιώσαμε όλοι μαζί ότι το med έχει θέμα (μικρό-μεγάλο δεν έχει σημασία) με υλικό 24hz.

Αυτά...

Νεκτάριε όντως 3-4 κλιπακια στο dune είδαμε οι αργοπορημένοι.
Eπαναλαμβάνω την προσωπική μου εντύπωση ότι είναι στο ίδιο επίπεδο σε 1080p και 23,976fps.
Δεδομένου ότι το med600 ´δεν έχει προβλήματα στις μετρήσεις, πιστεύω το ίδιο και για τα νέα dune.

Το κλείδωμα στα 24Ηz, μετά την αποκατασταση του 23,976 στο med είναι γεγονός γνωστό το οποίο το ανέφερε και η ίδια η med, επιβεβαίωσε ο Browser και έχουμε αποδεχτεί όλοι. :a0210:
Το ίδιο φαντάζομαι και οι κάτοχοι της dune για τα προσωρινά (ελπίζω) προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

χάρηκα και απο κοντά man :ernaehrung004:

The warrior.δεν σε είδα να φτιαχνεις τίποτα όταν το βλέπαμε και χάσαμε τα πρώτα είκοσι λεπτά της ταινίας.
Μάντεψε, στο dune έπαιξε κανονικα.
Ναι, γιατι τοτε δεν το ξεραμε (το αρχειακι υπηρχε παντως).

Απολυτως προβλεψιμος as usual (εκανες αυτο που ειπα (warrior) - αποτυχημενα δε - και δεν απαντησες στην ερωτηση μου (προς επιβεβαιωση οσων ειπες (οτι και στα PC δεν παιζουν ολα τα sb)))

Οταν απαφασισεις να απαντησεις, επι της ουσιας και οχι οπαδικα, εδω ειμαστε.

Δεν εμβαθύναμε με συστηματικές δοκιμές παιδιά, ούτε μπορούμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες εντυπώσεις απο τα γενικά που έγραψε ο Online.

Aν έπρεπε να πω κάτι, προσωπικά δεν είδα καλύτερη εικόνα (σε 1080p υλικό) και κίνηση (στα 23,976) από το Dune σε σχέση με το med600.
Επίσης δεν είδα καλύτερη εικόνα στο pc απο τα δύο mps, αλλά είδα ελαφρώς καλύτερη κίνηση. Τόσο ελαφρώς που στις συνηθισμένες ίντσες / απόσταση θέασης αμφιβάλω αν κάποιος θα προβληματιστεί.

Γενικά βάζω στοίχημα ότι το 99,99% του πληθυσμού και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του forum δεν πρόκειται να πάρει πρέφα τις διαφορές αν δεν έχει πάνω απο το κεφάλι του κανα JL, Browser, Xατζ, Papavas και λοιπά κακοποιά στοιχεία να του μεταδίδουν την διεστραμένη αίσθηση θέασης μιας ταινίας (ο καθένας με τον δικό του τρόπο, μάλιστα... και για διαφορετικά θέματα...)

Το σύστημα του Μπάμπη είναι αλλού πραγματικά... αλλά και το κόστος του εξωπραγματικό για τα δικά μου δεδομένα. Θαρρώ όμως ότι θα μπορούσε να πετύχει ανάλογο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα. Προφανώς πλήρωσε στα μηχανάκια του την ασφάλεια και διαχρονικότητα, πράγματα βέβαια καθόλου ευκαταφρόνητα. Μιλάμε για σύστημα HiEnd... και ώς γνωστόν σε τέτοια επίπεδα επιδόσεων το ένα κλικ παραπάνω το πληρώνεις αδρά.

Να ευχαριστήσω και πάλι τον οικοδεσπότη μας και πολυ αγαπητό Μπάμπη, για την ευκαιρία που μας έδωσε να ξαναβρεθούμε και να περάσουμε τόσο ωραία.
Πάντα ανοιχτόκαρδος, χαλαρός και φιλόξενος του εύχομαι και να χαίρεται πρώτα απ'όλα την πολύ ανεκτική φαμίλια του και μετά τα πανέμορφα μηχανάκια του. :grinning-smiley-043

ps. Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν τα αυτιά μου απο τη προηγούμενη συγκέντρωση στου Online και πάμε για δεύτερη σερί εβδομάδα κώφωσης... δεν μπορώ να ξεχωρίσω 24/96 από 24/192 στις μουσικές μου... :BDGBGDB55: στο κοπητηπιτα ξεπαρεού αλλιώς να φέρω ωτοασπίδες ρε papavas. Μας έχεις καταστρέψει το χόμπυ τη τρέλα μου -bye-

να τον αφήσεις ήσυχο τον papavas.

πρωί πρωί κατεβαίνω εξοχικό και φέρνω πίσω

1)
28pw8818_12__ff_.jpg

2)
set1_toshiba_sd-330e.jpg

αν σου τρέχει ακόμα η αμυχή από την χθεσινή κόντρα ξούρα καπνό από τσιγάρο ή αφρό ξυρίσματος. Εγγυημένες λύσεις

Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Νεκτάριε όντως 3-4 κλιπακια στο dune είδαμε οι αργοπορημένοι.
Eπαναλαμβάνω την προσωπική μου εντύπωση ότι είναι στο ίδιο επίπεδο σε 1080p και 23,976fps.
Δεδομένου ότι το med600 ´δεν έχει προβλήματα στις μετρήσεις, πιστεύω το ίδιο και για τα νέα dune.

Το κλείδωμα στα 24Ηz, μετά την αποκατασταση του 23,976 στο med είναι γεγονός γνωστό το οποίο το ανέφερε και η ίδια η med, επιβεβαίωσε ο Browser και έχουμε αποδεχτεί όλοι. :a0210:
Το ίδιο φαντάζομαι και οι κάτοχοι της dune για τα προσωρινά (ελπίζω) προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

χάρηκα και απο κοντά man :ernaehrung004:

πως το επιβεβαιώσατε το 24Hz;

Με αλμοδοβάρ :flipout:

Το μικρό σπασιματάκι στις 110 ίντσες του Mπάμπη ήταν γεγονός, pap.
Προσωπικά το παρατήρησα 2 φορές σε περίπου 3-4 λεπτά θέασης (αν θυμάμαι καλά το χρόνο αυτού που δοκιμάσαμε)
Στη δική μου tv/απόσταση θέασης πιθανόν να έχανα κάποια απο αυτά (όπως χάσαμε άλλωστε μερικά στις 106ίντσες).

Ασήμαντο θέμα για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, τόσο σε θέαση όσο και σε χρησιμότητα μιας και 24 Hz σε ταινία είναι πλέον είναι πλέον το αντίστοιχο μιας ασπρόμαυρης παραγωγής ή με ήχο stereo.
(πριν την συνάντηση σάρωσα δύο απο του δίσκους μου χωρίς να μπορέσω να βρω κάποια.... όλο και κάποια θα βρω όμως και θα γράψω εν καιρό εντυπώσεις)
Παρ'όλα αυτά το πρόβλημα υπάρχει και καλό είναι στη med να ασχοληθούν έστω και σε δεύτερο χρόνο για την επίλυσή του, αν όχι με την κυκλοφορία της V2 Final.

να τον αφήσεις ήσυχο τον papavas.

πρωί πρωί κατεβαίνω εξοχικό και φέρνω πίσω

1)
28pw8818_12__ff_.jpg

2)
set1_toshiba_sd-330e.jpg

αν σου τρέχει ακόμα η αμυχή από την χθεσινή κόντρα ξούρα καπνό από τσιγάρο ή αφρό ξυρίσματος. Εγγυημένες λύσεις

Για καλύτερο contrast? :flipout: