Πολύ σωστή κουβέντα. (τα bold δικά μου) και βεβαίως συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν χρειάζεται νάσαι πυρηνικός για να ξέρεις ότι όσο πιό σκληρή η επαφή (ακίδα-γρανίτης ή πλακάκι τέλος πάντων) τόσο πιό άνετα και καθαρά περνάνε οι κραδασμοί (Coupling)
Εφ' όσον μιλάτε για απόσβεση - απομόνωση (Decoupling) θέλουμε να παρεμβληθεί κάτι ελαστικό (λάστιχο, μαλακό πλαστικό, φελλός ή οτι άλλο)
Ακόμα και οι ρόδες από λάστιχο ή πλαστικό συνήθως προσφέρουν καλύτερη απόσβεση από τις ακίδες!
Μπορεί να το βρήτε ενδιαφέρον αυτό:
http://www.lavardin.com/lavardin-faqE.html
Μεταξύ άλλων διασκεδαστικών στο ερώτημα " My speakers are too bright, what can I do? "
η απάντηση εκτός των άλλων είναι ότι αν το πάτωμα δεν είναι ξύλινο βγάλτε τις ακίδες...
καθώς επίσης και τα Chario Ursa Major (ευγενική χορηγία Σπύρου). Παράλληλα πήρα και καλώδια I/C για δοκιμές κι εκεί
Σου βρήκα ένα test συγκριτικό των Chario Ursa Major,με τι Nautilus N802s,στο Περιοδικό HI-FI NEWS,Ιανουάριος 2006 Volume 51 No 1..,σελ.33.
Το βγάζει αρκετά καλύτερο....αν ενδιαφέρεσαι για λεπτομέρειες θα σου πω παραπάνω,γιατί εκείνη την εποχή ψαχνόμουν για το ηχείο αυτό που εν γένει το χαρακτηρίζει among the finest loundspeakers that i have ever heard ,regardless of cost.Tony Bolton,εξαιρετικά σοβαρός reviewer για μένα ...(από το αρχείο μου)
Επανέρχομαι για να μεταφέρω τις ακροάσεις που κατάφερα να κάνω μέχρι τώρα. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στη σύγκριση των 2 ηχείων μεταξύ τους κρατώντας όλο την υπόλοιπη αλυσίδα κοινή. Το Chario είναι μια άλλη εικόνα στην μουσική, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά (και σς 1-2 φίλους που μοιραστήκαμε τις στιγμές). Μεγαλύτερη εικόνα, πρίμα που δεν ενοχλούν σχεδόν ποτέ, λυρισμός..Τα 801 εκφράζουν τα δυναμικά πιο έντονα αλλά ο ήχος τους είναι πιο σκοτεινός, περισσότερο αυστηρός θα έλεγα.
Δεν θέλω να εκφράσω κάτι άλλο για την σύγκριση που έκανα γιατί ξέρω ότι τα 801 χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε μουσικόφιλους. Για μένα όμως ο ήχος που θέλω είναι ο ήχος των Chario. Τα 801 έφυγαν και τα Chario είναι πλέον στην θέση τους.
Ακολουθούν οι υπόλοιπες συγκρίσεις, όσον αφορά προενισχυτές και dacs..
to be continued.
ursa major δίπλα στο 801???? εκκλησία κλέψατε...
Πέρα από την πλάκα μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά ακούσματα.
Θέλω κάποιος να βάλει alarm μετά απο ενα χρόνο για να μας πεις αν η πιο αληθινή, ανθρώπινη, μεστή άποψη των chario επικράτησε τελικά.
Ως κάτοχος των millenium II θεωρώ ότι δεν θα έχεις...γυρισμό.
Εύχομαι να μην σε επηρέασα αρνητικά,τα άκουσα ,αλλά δεν θυμάμαι τα συνοδά..
Γνωστός τρελαμένος με το σαξόφωνο,που ζει πια στο εξωτερικό,τα ξεχώρισε ,για την απόδοσή τους σ αυτό το όργανο που έπαιζε κιόλας,ακούγοντας διάφορα σετ σε διάφορα μαγαζιά.
Θα ανεβάσω και το σύστημα που τα άκουσε ο reviewer..αργότερα ίσως για τις λεπτομέρειες.
LP12,Origin Live DC MOTOR&PSU,Hanckok 242 integra,Roksan Shiraz,The cartridge Man Music Maker III/Shure M78
Orbe/SME309/VDH T he Frog
Chord Balanced phono stage
Pro-ject Phono Box II
Teak vrds 10 se
Njoe Tjoed 4000 reference
M.Fidelity A5
Nacamichi Dragon
M.Fidelity 500 integrated
Inca designs Talon
Icon Audio LA3 pre/2 X Quad 303 powers
Icon Audio Stereo 40 integrated Ampl
Music first Passive Magnetic pre
Chord SPM 1200c POWER AMPS.
B&w N802 Loudspeakers.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.