Μετά την Nikon 1 J1 τι?

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Alex παραπάνω.. Σκέψου καλά τι θέλεις , ξεκαθάρισε τα μέσα σου, μην βιαστείς να δώσεις χρήματα αν δεν είσαι πεισμένος οτι θα πιάσουν τόπο... Οι εποχές είναι δύσκολες.

Εννοείται ότι θα μελετήσω προσεκτικά αυτήν την αγορά μου από τη μία για να πάρω αυτό που θέλω και μου ταιριάζει και από την άλλη για να μην πετάξω χρήματα άσκοπα.
Αυτή τη στιγμή είμαι πιο πολύ ανάμεσα σε rx100 και nex3n αλλά θα εξετάσω και άλλες λύσεις.
Το ταβάνι μου θα είναι τα 500 ευρώ και αυτά οριακά τρώγοντας για μία εβδομάδα φάβα.

Re: Απάντηση: Μετά την Nikon 1 J1 τι?

Από τον αισχρό 16-50 της Σόνυ καλύτερα μια καλή κόμπακτ.

7,5% παραμόρφωση και 5 στοπ βινιέτα.... τοπ σκόρερ, αλλά από την ανάποδη.

κατι τετοιες βλακειες κανει η σονυ γιαυτο δεν κρατησα καμια μηχανη μεχρι τωρα !!! ουτε φακο !

Μια παράμετρος που αγνοείται συστηματικά τελευταία (κι από μένα) είναι η ποιότητα και ο "χαρακτήρας" των jpeg. Θεωρώ ότι σε μια μηχανή που είναι "δεύτερη" και γενικώς για πιο χαλαρή χρήση, το να έχεις φωτογραφίες έτοιμες από την μηχανή χωρίς να υποχρεώνεσαι να τις περνάς από επεξεργασία είναι αρκετά σημαντικό θέμα. Στην RX100 αυτό μου έχει λείψει, ίσως γιατί η σύγκριση είναι με Olympus...

Εγώ στην θέση σου εάν είχα μια DSLR , για δεύτερη μηχανή θα επέλεγα την "φορητότητα ", δηλ. μια να χωρά σε τσέπη , δηλ μια RX-100...:idea:
ή για πιό οικονομικά μια S95....

Αν υπήρχε η μηχανή στην Ελλάδα και αν είχε καλύτερη τιμή νομίζω ότι η fujifilm X-A1 θα με έβγαζε από κάθε δίλημμα επιλογής.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς τη Δ7000 μετον 17-50 και 55-200 ως "βαρύ" και "σοβαρό" σύστημα. Θεωρώ λάθος την προσέγγιση. Επίσης λάθος την προσέγγιση ότι πρέπει πάντα να έχω μηχανή μαζί να μπορώ ανά πάσα στιγμή να βγάλω ό,τι απαντήσω μπροστά μου. Έτσι μόνο αγχώνεσαι τελικά νομίζω. Η φωτογραφία δεν θέλει άγχος καθόλου.

Με το σκεπτικό σου δεν θα υπήρχαν compact ή μικρότερες μηχανές.
Μία dslr εκτός από τα καλά της έχει και τους περιορισμούς της.
Ένας από αυτούς είναι το βάρος,ο όγκος και αποκλειστική χρήση με τα δύο χέρια.
Είναι ωραίο να έχεις και μια πιο μικρή μηχανή μαζί.
Δεν έχω άγχος αλλά θέλω να μπορώ να συλλάβω τη στιγμή.

Συζητώντας σήμερα με τη γυναίκα που και εκείνη τραβούσε αραιά και που με την nikon 1 μου είπε ότι δε βόλευε γιατί ήταν μεγάλη και δε χωρούσε σε τσάντα.
Οπότε πάμε προς ολοταχώς σε compact.
H sony rx100 δείχνει μια καλή λύση.
Από Ελλάδα θα μου στοιχίσει 470 ευρώ και από mydigitalnd 400 ευρώ.
Τι λέτε με τα νέα δεδομένα?

Είναι τελικά αξιόπιστο το mydigitland?
Βλάση την έχεις και εσύ την canon s110 αν δεν κάνω λάθος?
Η sony νομίζω είναι καλύτερη αν και μιλάμε για διπλά λεφτά.

Εγώ όπως γράφω δίπλα έκανα παραγγελία 13 Οκτωβρίου και μέχρι τώρα δεν πήρα τσάι.

Θα πρότεινα να μην παραγγείλει κανείς μέχρι να παραλάβω, εάν δεν γίνει μέχρι την Παρασκευή (25 ημέρες) θα προχωρήσω σε dispute στο paypal.

Είναι τελικά αξιόπιστο το mydigitland?
Βλάση την έχεις και εσύ την canon s110 αν δεν κάνω λάθος?
Η sony νομίζω είναι καλύτερη αν και μιλάμε για διπλά λεφτά.

Ναι την έχω. Ναι η sony πρέπει να είναι καλύτερη. Αλλά η canon στοιχίζει μόλις 200 ευρώ. Επομένως αν ο φίλος μας παραλάβει, τότε εσύ θα έχεις γλυτώσει τουλάχιστον 200 ευρώ, άρα δεν θα τρώς φακές....:drummer::drummer:

Συζητώντας σήμερα με τη γυναίκα που και εκείνη τραβούσε αραιά και που με την nikon 1 μου είπε ότι δε βόλευε γιατί ήταν μεγάλη και δε χωρούσε σε τσάντα.
Οπότε πάμε προς ολοταχώς σε compact.
H sony rx100 δείχνει μια καλή λύση.
Από Ελλάδα θα μου στοιχίσει 470 ευρώ και από mydigitalnd 400 ευρώ.
Τι λέτε με τα νέα δεδομένα?

ΕΓΩ λεω οτι θα εδινα τα παραπανω 70 , αν ηθελα την RX100... ;)

Κοίτα φίλε Ηλία έχουμε συμφωνήσει και στη συζήτηση μας τηλεφωνικώς ότι στηρίζουμε την τοπική αγορά όσο πιο πολύ μπορούμε.
Ήμουν πριν 5 χρόνια υποστηρικτής της αγοράς από το εξωτερικό για πολλούς και γνωστούς λόγους.(τιμές,εξυπηρέτηση,διαθεσιμότητα).
Τώρα πια αυτές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και γιατί έχει πια μειωθεί η τιμή και στην Ελλάδα σε πολλά αγαθά αλλά κυρίως γιατί η χώρα μας ή μάλλον ο συνάνθρωπος μας έχει ανάγκη.
Όμως σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορές ξεπερνούν τις οικονομικές μου δυνατότητες οπότε εκεί μπαίνω σε σκέψεις.
Από τα 400 στα 470 ευρώ είναι σχεδόν 20% αύξηση και μιλάμε για 70 ευρώ όχι για 10.

Γι αυτό έγραψα το ΕΓΩ με κεφαλαία! Ναι είναι 17,5% ακριβότερη εδώ, αλλά μάλλον θα την έχεις στα ΣΊΓΟΥΡΑ σε 2-3 μέρες στα χέρια σου... Εκτός των άλλων που δε θα επαναλάβω...
Αν θέλεις μπορείς να κάνεις οικονομία, παίρνοντας αυτή που σου είπα σε άλλο νήμα με νυχτερινες... Μπρος πίσω και περα δωθε παμε ...
Αν θες θα σου βγάλω συγκριτικες με αυτήν και την D7000 να μελετησεις.
Απλά στειλε mail...

Προτείνω να ξαναπάρεις την j1 με έναν σταθερό, πχ τον 10άρη. Όσο κι αν σε ξενερώνει ως ιδέα.......

Απάντηση: Re: Μετά την Nikon 1 J1 τι?

Προτείνω να ξαναπάρεις την j1 με έναν σταθερό, πχ τον 10άρη. Όσο κι αν σε ξενερώνει ως ιδέα.......

Η ιδέα του φακού τύπου pancake σε mirrorless δεν είναι κακή, καθώς κόβει 2 (ή και παραπάνω) κρίσιμα εκατοστά στο βάθος, αλλά 1) κοστίζει, καθώς συνήθως δεν βγαίνει σε προσφορά ως κιτ (στη χώρα μας, σίγουρα όχι), 2) θέλει μια κάποια εξοικείωση και φωτογραφική ωριμότητα και 3) δεν έχουν όλα τα συστήματα pancakes σε όλα τα εστιακά μήκη σε προσιτή τιμή. Πχ σε Σόνυ υπάρχει ο 16ρης, ο οποίος δίνει κάδρο 24mm, μάλλον άβολο για μοναδικό φακό. Σίγουρα τα m4/3 προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποικιλία, με 14-17-20mm (28, 35 και 40mm αντίστοιχα).