Χτες το βράδυ κάθισα ώρες και ώρες και διάβασα σε site Ελλάδα και εξωτερικού κυρίως απόψεις και σχόλια αγοραστών και όχι τόσο επίσημα review.
Η 5200 όσο και αν προμοτάρεται σαν εξαιρετική μηχανή στα χρήματα της έχει θέματα υπερέκθεσης και όχι μόνο.
Η nikon d7000 και d7100 αν και εξαιρετικές εμφανίζουν μαύρα στίγματα λόγω προβλήματος στο αισθητήρα από μία κόλλα που υπάρχει δίπλα σε αυτόν, μάλιστα πολλοί γύρισαν τη μηχανή στη nikon διορθώθηκε προσωρινά το πρόβλημα αλλά μετά από χρήση ξαναεμφανίστηκε. Και αν μιλάγαμε για πιο λίγα λεφτά είναι ανεκτό αλλά θεωρώ ασυγχώρητο σε ακριβά προϊόντα τέτοιες αστοχίες.
Στη σκέψη μου αυτή τη στιγμή κάθεται πιο βολική η αγορά μιας d3200 ή μιας d5100 με την επιλογή μου να βαραίνει λίγο προς την πρώτη.
Σε canon δεν κοιτάω καθόλου γιατί με έχει βολέψει η nikon.
Η sony φαίνεται πολύ ανταγωνιστική αλλά θα μπω σε άλλες διαδικασίες πώλησης του tamron και όχι μόνο.
Η D7100 εχει παρουσιάσει τέτοια θέματα μεμονωμένα στά όρια του αποδεκτόυ στατιστικού δείγματος ενώ από όσο ξέρω (μιας και έχω άκρη σε Nikon USA) ακόμα και τα ανάλογα προβλήματα που εμφάνισε η D7000 έχουν πλέον διορθωθεί στις νεες παρτίδες
Καλό ειναι οτι διαβάζουμε στα φόρουμς να τα αξιολογούμε σωστά γιατί μέσα στα πλαίσια της ανωνυμίας που παρέχει ένας τέτοιος τόπος, πολλοί γράφουν οτι τους κατέβει είτε ηθελημένα είτε αθέλητα.
Αν μπορεις να διαθέσεις το χιλιάρικο η D7100 κατά τη γνώμη μου ειναι εξαιρετική μηχανή που πολύ δύσκολα θα την ξεπεράσεις.
Με την D3200 δεν θα έχεις
-- Στιβαρό σώμα από μαγνήσιο
-- 100% κάλυψη viewfinder
-- Το κορυφαία AF συστημα που εχει αυτή τη στιγμη η nikon
-- Δυνατότητα χρήσης παλαιών φακών AF/AFD με αυτόματη εστίαση.
-- Δυνατότητα χρήσης manual φακών AI-AIS με αυτόματη φωτομέτρηση.
-- Πολλαπλά controls από κουμπιά και άμεσες ρυθμισεις και αλλαγές σε WB, ISO, AF, φωτομέτρηση χωρις να χρειάζεται να μπαινεις στα μενου..
-- Γρήγορη ριπή
-- Φλας με commander mode και πλήρη υποστήριξη ολων των λειτουργιών του Συστήματος Φλας της Nikon (CLS)
-- Απουσια low pass filter
Ολα τα παραπάνω θα τα εκτιμήσεις ιδιαίτερα όσο ασχολείσαι και αυξάνεται η εμπειρία σου και οι γνώσεις σου.
Προσωπικά και όντας στην D90 δεν θα κοίταζα καμιά άλλη τωρινή μηχανή Nikon για αναβάθμιση πέρα απο την D7100
ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ή κάτι άλλο (εξάσκηση, διάβασμα ...)