Τώρα είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελιά και εξετάζω αν αξίζει η d7100 τα 300+ ευρώ ή θα είμαι οκ με την d7000,αν και παλαιότερο μοντέλο.
Γεια σου βρε νησιωτη!
Θα αρχισω ως εξης. Ειχα παρει παλαιοτερα την D5000, χωρις πολυ σκεψη να πω την αληθεια, και καπακι πηρα την D7000.
Θελω να πω οτι αν δω ουσιαστικη διαφορα σε ενα εργαλειο, δυστυχως δεν θα κολλησω στα χρηματα προκειμενου να κανω τη δουλεια μου η τα γουστα μου.
Οταν βγηκε η D7100, oπως ειναι φυσικο εφαγα αρκετες ωρες να δω αν τελικα πρεπει να αναβαθμισω την D7000.
Η απαντηση μου ειναι κατηγορηματικα οχι. Δεν αξιζει για το ερασιτεχνικο επιπεδο που βρισκομαστε τετοια αναβαθμιση για να εχουμε HDR μεσα στη μηχανη η 24μβ αντι 16.
Εκει που διστασα λιγακι ηταν τα περισσοτερα focus points που εχει η Δ7100, αλλα με πιο ψυχραιμη ματια, εκρινα οτι δεν θα εκαναν καμμια ουσιαστικη διαφορα.
Αν η διαφορα ηταν το ακομα πιο θωρακισμενο σωμα (και γω απο νησι ειμαι και βγαζω αρκετες φωτο μεσα απο βαρκα..

) ειτε η εμφανως καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιων, τοτε θα τα εσκαγα.
Η D7000 σε σχεση με τις D3xxx και D5xxx ειναι ουσιαστικη.
Και μονο το γεγονος οτι εχει πιο ανθεκτικο σωμα, οτι εχει 2 slots για καρτες και ολα τα controls ειναι πανω στην καμερα (δεν χρειαζεται να μπεις στα μενου), ειναι αρκετα για να κανεις την μεταβαση.
Για να μην πουμε οτι η μπαταρια κραταει σχεδον τη διπλη ωρα.
Καλη τυχη