Μετά την Nikon d3100 τι?

Οι τιμές έχουν ως εξής:
Nikon d7000 σώμα 650 Ευρώ
Nikon D7100 σώμα 970 Ευρώ
Σε αυτά μπορούμε να πάμε και 40 ευρώ κάτω αν τις πάρω με τιμολόγιο!
Νομίζω ότι η τιμή για την d7000 είναι σε λογικά επίπεδα.

Πήγα πρόσφατα από εισαγωγικό σώμα στο τοπ κροπ προηγουμενης γενιάς. Η διαφορά είναι χαώδης στην ευκολία αλλά εννοείται ότι καλύτερες φωτογραφίες δεν βγάζω απλώς είναι λιγότερες αυτές που είναι κακές λόγω "αδυναμίας" της μηχανής σε οριακές καταστάσεις

Ωστε απο κύμα έγινε η ζημια;;;; Δε είχες ακούσει για τα κύματα του Πηλίου;;; Κάθε χρόνο χάνονται ψυχές εκει... Μη βλέπεις που εμείς είμαστε μαθημενοι

Σε pentax βέβαια πήγα από κ-χ (εισαγωγικό σώμα 4 χρόνων) σε K5 το προηγούμενο δηλαδή τοπ σώμα της pentax (ίδιος αισθητήρας με d7000). Απορώ πως μπορούσα να βγάζω φωτογραφίες εστιασμένες με την παλιά :P . Σε ότι έχει να κάνει με δυνατότητες ή ευκολίες χειρισμού δεν υπάρχει σχέση
Από εκεί και πέρα για να βγάλει κάποιος καλυτερες φωτογραφίες η μηχανή δεν φτάνει και αυτό δεν αλλάζει μέσα σε μια εβδομάδα ή ένα μήνα

Ο λόγος που δεν πρότεινα FF είναι οτι αν ο φίλος μας πάει εκεί θα πρέπει να πουλήσει και τους φακους του και να ξεκινήσει από την αρχή.

Και δυστυχώς οι περισσότεροι Full Frame φακοί δεν είναι φτηνοί

Επισης ο φιλος μας ζει στην επαρχία (Τήνος) το οποίο σημαίνει οτι η αγορά προσιτών FF μεταχειρισμενων φακών είναι δύσκολη

FF όπως σωστά είπε ο Geoha απαιτεί και χρήμα και οι προδότες μας το έχουν φάει όλο.
Εδώ μιλάμε να πάμε σε κάτι αμέσως καλύτερο από την d3100.
Με πείσατε ότι 3200,5100 και 5200 δεν αποτελούν σπουδαία αναβάθμιση.
Τώρα είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελιά και εξετάζω αν αξίζει η d7100 τα 300+ ευρώ ή θα είμαι οκ με την d7000,αν και παλαιότερο μοντέλο.

παντως και το θεμα ful frame μαστορια νομιζω οτι δεν ειναι πανακεια..η ειναι ιδεα μου?..τι ενοω.. μιλαω καθαρα για το θεμα focal length.. εγω πχ που δεν χρειαζομαι σουπερ ευρυγωνιο, με τον 15-85 ειμαι υπερκαλυμενος, με μια μικρη ελειψη στο τελε,, γιατι στην ουσια ειναι 24 - 136.. αν ειχα ff θα ειχα τον 24-105 , αρα παλι δε θα μου φτανε στο τελε.. οπως επησεις ο 70-200 που θελω για μετα, θα ναι ουσιαστικα 112-320 ..παλι με βολευει πολυ περισσοτερο.. Αρα ειναι υπερβολη να πω οτι θα χρειαστει ff Ουσιαστικα, μονο για καλυτερες Low light- σκοτεινες ληψεις - ψηλο iso και για ποιο ευρυγωνιες ληψεις?

Η λεω μηπως μπουρδες και μολις πιασω καμια 6D στα χερια μου θα ξεχασω την 60D μου που την λατρευω? :ADFADF1:

Τώρα είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελιά και εξετάζω αν αξίζει η d7100 τα 300+ ευρώ ή θα είμαι οκ με την d7000,αν και παλαιότερο μοντέλο.

Γεια σου βρε νησιωτη!

Θα αρχισω ως εξης. Ειχα παρει παλαιοτερα την D5000, χωρις πολυ σκεψη να πω την αληθεια, και καπακι πηρα την D7000.
Θελω να πω οτι αν δω ουσιαστικη διαφορα σε ενα εργαλειο, δυστυχως δεν θα κολλησω στα χρηματα προκειμενου να κανω τη δουλεια μου η τα γουστα μου.

Οταν βγηκε η D7100, oπως ειναι φυσικο εφαγα αρκετες ωρες να δω αν τελικα πρεπει να αναβαθμισω την D7000.
Η απαντηση μου ειναι κατηγορηματικα οχι. Δεν αξιζει για το ερασιτεχνικο επιπεδο που βρισκομαστε τετοια αναβαθμιση για να εχουμε HDR μεσα στη μηχανη η 24μβ αντι 16.
Εκει που διστασα λιγακι ηταν τα περισσοτερα focus points που εχει η Δ7100, αλλα με πιο ψυχραιμη ματια, εκρινα οτι δεν θα εκαναν καμμια ουσιαστικη διαφορα.

Αν η διαφορα ηταν το ακομα πιο θωρακισμενο σωμα (και γω απο νησι ειμαι και βγαζω αρκετες φωτο μεσα απο βαρκα..:)) ειτε η εμφανως καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιων, τοτε θα τα εσκαγα.

Η D7000 σε σχεση με τις D3xxx και D5xxx ειναι ουσιαστικη.
Και μονο το γεγονος οτι εχει πιο ανθεκτικο σωμα, οτι εχει 2 slots για καρτες και ολα τα controls ειναι πανω στην καμερα (δεν χρειαζεται να μπεις στα μενου), ειναι αρκετα για να κανεις την μεταβαση.
Για να μην πουμε οτι η μπαταρια κραταει σχεδον τη διπλη ωρα.

Καλη τυχη :)

Ευχαριστώ νησιώτη Χιώτη για τις ουσιαστικές σου συμβουλές.
Και εγώ για την d7000 πάω και ελπίζω να μη μου φαίνεται παλιά μετά από λίγο καιρό.
Αυτά τα προβλήματα με τον αισθητήρα και τα μαύρα στίγματα στις φωτογραφίες τα έχεις δει στη δικιά σου?
Μέσα στον Αύγουστο τράβηξα τα βαφτίσια της κόρης μιας ξαδέρφης της γυναίκας μου.
Εκεί μου έλειψαν τα κουμπιά των ρυθμίσεων από το σώμα και δεν είχα τον χρόνο για να μπαίνω μέσα στο μενού και να αλλάζω πράγματα.
Αυτό ήταν που με έβαλε σε σκέψεις για μια αναβάθμιση.

Oχι δεν τα ειχε ποτε τα στιγματα. Και αν η δικη σου τα εχει, αν παρεις την καμερα απο γνωστο καταστημα δεν νομιζω να μην διορθωσουν το θεμα.

Δεν νομιζω να αλλαξεις γνωμη μετα απο λιγο καιρο. Ουτε και σε πολυ :)). Αυτη η καμερα τα εχει ολα τα βασικα που θα μας καλυπτουν για μια 5ετια. Εκτος αν η τεχνολογια φερει το πανω κατω σε κανα διχρονο!
Προσωπικα πιστευω οτι αν θελησω να παω σε καλυτερη καμερα, δεν θα παω σε dx φορμα, αλλα κατευθειαν σε full frame. To oποιο το βλεπω δυσκολο γιατι θες μια μικρη περιουσια για 2-3 καινουριους καλους φακους + σωμα.

Ναι η μικρή γίνεται στις 4 Σεπτέμβρη ενός έτους.
Και έτσι για να βγούμε και λίγο εκτός θέματος πέρσι μία μέρα μετά τη γέννηση της κλείναμε με τη γυναίκα μου 15 χρόνια από τη γνωριμία μας αλλά η Παναγιώτα μας έκανε δώρο επετείου μια μέρα πριν.

15 χρονια! Και εγω λεω στις 19/9 που κλεινω 4 χρονια γαμου να την στειλω πισω στην μανα της. :flipout:

η γνωμη μου ειναι πρωτιστως βεβαια να αξιοποιησιες αυτην που εχεις , βελτιωνοντας τον εαυτο σου κ τις τεχνικες, γνωσεις, κλπ και μετα να πας τουλαχιστον σε 7100 η σε μια FF για να δεις πραγματα ουσιας!