Μετά την Nikon d3100 τι?

Νομίζω ότι η 7000 με βοηθάει να αναβαθμιστώ και να κάνω την υπέρβαση οικονομικά σε ανεκτά όρια.
Ούτως ή αλλιώς από την 5200 η διαφορά είναι στα 50 ευρώ και νομίζω είναι καλύτερη η 7000.
Με τον 35αρη τι να κάνω?
Με βάλατε σε δίλημμα.

Εάν θες να δώσεις κάποιον φακό, αυτός να είναι ο 17-50. Είναι πολύ καλός φακός αλλά όταν συζητάμε για primes vs zooms, οι primes μένουν.

Κάτι ακόμα, τραβάς σε raw ή JPG?

Νομίζω ότι η 7000 με βοηθάει να αναβαθμιστώ και να κάνω την υπέρβαση οικονομικά σε ανεκτά όρια.
Ούτως ή αλλιώς από την 5200 η διαφορά είναι στα 50 ευρώ και νομίζω είναι καλύτερη η 7000.
Με τον 35αρη τι να κάνω?
Με βάλατε σε δίλημμα.

Aν μπορεις να τον δωσεις, δωσ'τον.
Καλος φωτεινος και αγιος ο φακος, αλλα οπως τον πηρα, ετσι τον εχω στο ραφι. Απλα δεν με καλυπτει σε τιποτα.
Προσωπικα δεν βλεπω καμμια διαφορα στην ποιοτητα φωτογραφιας απο τον κιτ 18-55 VR, στα 35, με τον σταθερο 35μμ (χωρις vr..).
Και εχω κανει ουκ ολιγες δοκιμες για να με πεισω οτι αυτος ο 35αρης αξιζει να ειναι στη τσαντα μου.

Εσυ ομως θα κρινεις αν και κατα ποσο συχνα τον χρησιμοποιεις, αν οντως σε βολευει και αν ο καλος ζουμ που εχεις τον καλυπτει επαξια η οχι.

Aν μπορεις να τον δωσεις, δωσ'τον.
Καλος φωτεινος και αγιος ο φακος, αλλα οπως τον πηρα, ετσι τον εχω στο ραφι. Απλα δεν με καλυπτει σε τιποτα.
Προσωπικα δεν βλεπω καμμια διαφορα στην ποιοτητα φωτογραφιας απο τον κιτ 18-55 VR, στα 35, με τον σταθερο 35μμ (χωρις vr..).
Και εχω κανει ουκ ολιγες δοκιμες για να με πεισω οτι αυτος ο 35αρης αξιζει να ειναι στη τσαντα μου.

Εσυ ομως θα κρινεις αν και κατα ποσο συχνα τον χρησιμοποιεις, αν οντως σε βολευει και αν ο καλος ζουμ που εχεις τον καλυπτει επαξια η οχι.

Φιλε Τηνιακε, με βαση αυτο που γραφει ο Χιωτης παραπανω, σκεψουτην περιπτωση μηπως αντιστοιχα δεν δεις καμια διαφορα αν απο την 3100 πας σε καποια αλλη (ειτε 5200, 7000, 7100...)

Για το 35αρη τα έγραψα και παραπάνω δεν τον χρησιμοποιώ πια.
Έχω την αίσθηση ότι ο tamron είναι πιο οξύς.
Σε σχέση με τον kit έχει δίκιο ο Χιώτης στα 35mm μιλάμε για ίδιο αποτέλεσμα.
Εκεί που κερδίζεις είναι στο f1.8 και στις άφλασες λήψεις μέσα στο σπίτι όπου έβγαλα τα παιδιά σε δύσκολες συνθήκες λήψης αλλά σε εκδηλώσεις όποτε τον πήρα το μετάνιωσα.

Φιλε Τηνιακε, με βαση αυτο που γραφει ο Χιωτης παραπανω, σκεψουτην περιπτωση μηπως αντιστοιχα δεν δεις καμια διαφορα αν απο την 3100 πας σε καποια αλλη (ειτε 5200, 7000, 7100...)

Διαφορα στην ποιοτητα φωτογραφιας ισως να μην δει μεγαλη, αλλα η διαφορα στα σωματα και ιδιως στα controls των 7χχχ εναντι ολων των υπολοιπων μικροτερων μοντελων ειναι μεγαλη και εξαιρετικα ουσιωδης.
Για να μην θιξουμε την διπλασια σχεδον διαρκεια της μπαταριας και τα 2 slots για καρτες, τα οποια με εχουν σωσει σε αρκετες περιπτωσεις. Αλλο πραμα η σειρα 7χχχχ.

Αόριστο αυτό που με ρωτάς.
Ανάλογα με τις καταστάσεις.
Μπορεί να τραβήξω 50 αλλά και 500 αυτό εξαρτάται από το τι θα βρω ενδιαφέρον.
Παλιά τράβαγα τα πάντα, αλλά τώρα είμαι πιο μαζεμένος.
Έχω απορία να δω τι συμπέρασμα θα βγάλεις από τις ερωτήσεις?(δε στο λέω με κακό)

Διαφορα στην ποιοτητα φωτογραφιας ισως να μην δει μεγαλη, αλλα η διαφορα στα σωματα και ιδιως στα controls των 7χχχ εναντι ολων των υπολοιπων μικροτερων μοντελων ειναι μεγαλη και εξαιρετικα ουσιωδης.
Για να μην θιξουμε την διπλασια σχεδον διαρκεια της μπαταριας και τα 2 slots για καρτες, τα οποια με εχουν σωσει σε αρκετες περιπτωσεις. Αλλο πραμα η σειρα 7χχχχ.

Μαζι σου, αλλα πρεπει να λαβουμε επισης και το οικονομικο αντικτυπο...

Πχ, το θεμα μπαταριας και καρτας, το "καθαριζεις" με 100-120 ευρω (δευτερη καρτα & 2η μπαταρια)

Τα controls ειναι ουσιωδη για οποιον τα χρησημοποιει ;-)

Έχω απορία να δω τι συμπέρασμα θα βγάλεις από τις ερωτήσεις?(δε στο λέω με κακό)

Η πρώτη ερώτηση σχετικά με το RAW ήταν σχετική με το εάν αξιοποιείς τις δυνατότητες που σου δίνουν τα αρχεία που μπορείς να εξάγεις από την κάμερα. Το JPEG ειδικά στις nikon δεν είναι αντιπροσωπευτικό του τι μπορεί να κάνει η κάμερα.

Ο αριθμός των φωτογραφιών δείχνει μια ένδειξη εάν την χρησιμοποιείς σαν gadget (προσοχή, δεν είναι κακό), ή για να πιάσεις αυτό που λένε "that moment". Γι αυτό ζήτησα έναν μέσο όρο. Επίσης δείχνει εάν χρειάζεσαι τον πιό ανθεκτικό μηχανισμό μιας 7000.. Βλέπω γενικά πως τίνεις προς το gadget, γι'αυτό σου μίλησα να κοιτάξεις προς NEX, που γενικά έχουν χαρακτήρα gadget και είναι και female friendly, ώστε να χάσεις τυχόν γκρίνιες για την ώρα που τρως με την κάμερα από τη γυναίκα σου, αφού είναι πολύ πιθανό να της αρέσει να την χρησιμοποιεί και εκείνη.

Άλλο ένα που είδα είναι ότι σε ενδιαφέρει είναι η ταχύτητα εστίασης. Η ταχύτητα εστίασης είναι αποτέλεσμα εκτός του μηχανισμού εστίασης της κάμερας και του ίδιου του μοτέρ που έχει ο φακός. Ο 17-50 εξ'όσων γνωρίζω δεν είναι ο πιό γρήγορος φακός του κόσμου. Θα πρέπει να το συμπεριλάβεις και αυτό στην εξίσωση..

Τα controls δεν μπορει να τα εχει καποιος μπροστα του λαχταριστα και να μην τα χρησιμοποιει!!
Ακομα και 5-6 βασικα controls μονο να χρησιμοποιει κανεις, αξιζει πραγματικα τον κοπο.

Αν ομως δεν τα χρησιμοποιει καθολου και αν θελει να συμπληρωσει την μεγαλυτερη διαρκειας μπαταριας και το extra slot με εναλλακτικα μεσα, τοτε ενταξει, παω πασο :)

Για το οικονομικο θεμα εχεις δικιο, αλλα νομιζω οτι ειναι μεσα στα πλαισια του budget του Τηνιακου αν καταλαβα καλα.Τουλαχιστον η 7000, καινουρια, η μεταχειρισμενη.
Ιδιως αν πουλησει και τον 35αρη:)))

Εννοείται ότι 2 σώματα με κοντινούς αισθητήρες και ίδιους φακούς θα βγάλουν το ίδιο "καλές" φωτογραφίες.
Η διαφορά είναι ότι το καλύτερο σώμα με καλύτερο συστημα af, καλύτερη απόδοση σε υψηλά iso, περισσότερα control και ευκολίες κ.λ.π. θα έχεις αν μάθεις να εκμεταλεύεσαι την μηχανή λιγότερες αποτυχημένες (για διαφορους λόγους) φωτογραφίες

Την dslr την έχω για τις συγκεκριμένες στιγμές.
Τη γιορτή της κόρης μου στον παιδικό,τα βαφτίσια των παιδιών ενός φίλου,το κρεβάτι του γάμου του κολλητού μου και φυσικά για το κάτι διαφορετικό που δε θέλω περιορισμούς.
Τη μηχανή αν τη χρειάζομαι θα την πάρω παντού στη θάλασσα, στο mountain bike, σε 10 μποφόρ αέρα, στο ψιλόβροχο.
Γενικά τα μηχανήματα μου τα λιώνω σε χρήση και τα αξιοποιώ όσο μπορώ γιατί για αυτό τα αγόρασα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα προσέχω.
Ότι κάθεται πωλείται, το σπίτι μου και οι αποθήκες μου έχουν σιγά σιγά αδειάσει από μη αναγκαία αγαθά, δε δένομαι με τα αντικείμενα σχεδόν ποτέ.

Εάν θες να δώσεις κάποιον φακό, αυτός να είναι ο 17-50. Είναι πολύ καλός φακός αλλά όταν συζητάμε για primes vs zooms, οι primes μένουν.

Κάτι ακόμα, τραβάς σε raw ή JPG?

προσωπικά δεν έχω την ίδια άποψη. Από τότε που μπήκα στο σύστημα της NIKON απέκτησα τους NIKON 17-35, 28-70, 80-200, 18-55, 55-200. Τους έχω όλους και πήρα και τον TAMRON 24-70. Από primes πήρα τους NIKON 60 MACRO, 50 1.8, 24 2.8, 28 2.8 AIS, 28 PC, 105 AIS, 200 4.0 Από αυτούς έχω πλέον μόνο 3. Και δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα πουλήσω κάποιον από τους καλούς ζουμ.

Άρα αν έμενα στο σύστημα dx θα κρατούσα τον tamron 17-50 2.8. Πολύ καλός φακός. Και επίσης καλός φακός ο 16-85 αλλά πλέον δεν είναι μόνος του. Ο sigma 17-70 2.8-4.0 os δείχνει να του ρίχνει στα αυτιά. Καθαρά...

Για το θέμα της υπερέκθεσης.... Δεν έχω προσωπική άποψη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γνωρίζω τον Δελέγκο που υπογράφει το κείμενο. Τόσο αυτός, όσο κι άλλοι προέρχονται από την εποχή των slides όπου η έκθεση έπρεπε να ήταν απολύτως σωστή διότι το δυναμικό εύρος των slides ήταν εξαιρετικά μικρό. Δεν ισχύει όμως στις μέρες μας ειδικά γι αυτούς που τραβούν σε raw.

Για το θέμα της επιλογής. Από τις μικρές εναλλακτικές λύσεις (3200, 5100, 5200) μόνο οι δυο τελευταίες έχουν να του προσφέρουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει κι αυτό είναι η σπαστή οθόνη και οι λήψεις μέσω αυτής σε Lv. Οι 7000/7100 είναι άλλη περίπτωση, ειδικά η δεύτερη.

Για τον 35άρη. Ναι να φύγει... Αν τον χρειαστείς μπορείς να τον ξαναγοράσεις.

Το ξαναλέω ότι η Nikon d7000 μάλλον μου ταιριάζει.
Κρατάω τον tamron 17-50 και πιθανόν αγοράζω και έναν nikon 55-200mm που μου λείπει και είμαι οκ.
Ο 35αρης πήρε το δρόμο του για νέο κηδεμόνα.

Και εγώ με τον Βλάσση είμαι σε αυτό. Καλοί κ άγιοι οι σταθεροί αλλά δεν είναι πανάκεια, ούτε βολεύουν όλους. Κράτα τον Ταμρον. Φωτεινός είναι, οξύς είναι, μια χαρά είναι. Αν ζορίζεσαι, δώσε τον 35αρη κ μην το σκεφτεσαι. Τον βρίσκεις όποτε θέλεις μτχ σε καλή τιμή.

Απο σώμα, παρε την 7000 μτχ. Καλό σώμα, ανθεκτικο. Και η ποιότητα εικόνας υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου (οχι μόνο εσένα δλδ, γενικά) για τα επενα χρόνια.
Αφιερώσου να βελτιώσεις λίγο την τεχνική σου κ στην λήψη κ στην επεξεργασία.
Κ μην τρελένεσαι απο όσα διαβάζεις στα φόρα για προβλήματα.

Τα ξανασκέφτηκα όλα καλά και καταλήγω στην d7000.
Τον 35αρη θα το δώσω για οικονομικούς λόγους κυρίως.
Για τον 55-200mm τον nikon το γνώμη έχετε?

Τα ξανασκέφτηκα όλα καλά και καταλήγω στην d7000.
Τον 35αρη θα το δώσω για οικονομικούς λόγους κυρίως.
Για τον 55-200mm τον nikon το γνώμη έχετε?
Παιζει προσφορα στο Γιαννατο με 130
Τον πηρα στα μεσα του μηνα.Ολοι οι αλλοι τον εχουν γυρω στα 200 .
Για 130 ειναι καλος, if you know what i mean...