Μετά την Nikon d3100 τι?

Αν υπαρχει ο Νικον 55-200 VR στα 130 ευρω, δεν το συζηταμε, δεν ειναι μονο μια χαρα τιμη, αλλα ειναι η τιμη που βρισκεις στην πιατσα τους αντιστοιχους μεταχειρισμενους!!

Ειναι ενας πολυ καλος φακος, παρ'οτι ανηκει στους κιτ φακους της Νικον, και με ενα χρησιμο range (55-200) που και σου λειπει αλλα και που σιγουρα θα το χρειαστεις!!

55-200 100% crop @200mm

_DSC1865.jpg

40mm 100% crop
_DSC1790.jpg

ΥΓ. Και τα δύο crop εμπίπτουν στο κέντρο των φακών.

Υπάρχει και ο Sigma 70-300 για Nikon που βρίσκεται στα 70-80 μτχ. και είναι αξιοπρεπέστατος...

δυστυχώς Αλέξη δεν είναι πια αξιοπρεπής. Δες τις επιδόσεις του σε canon http://www.photozone.de/canon-eos/3...4-56-apo-dg-macro-test-report--review?start=1 μόλις 8 μέγα στα 200. Σε σύγκριση ο 55-200 της ΝΙΚΟΝ έχει πολύ πολύ καλύτερη συμπεριφορά. Δες http://www.photozone.de/nikon--nikk...4-56g-if-ed-dx-vr-review--test-report?start=1 στα μόλις 10 μέγα.

Κι αν θέλεις μπορώ να πω ότι ακόμη κι ο 55-200, σε εμένα προσωπικά, στα 200 στο 6.3-8.0 δεν δίνει αποδεκτά αποτελέσματα με εστίαση στο άπειρο ακόμη και σε καλό φως. Προσωπικά θεωρώ τον 55-200 οριακά αποδεκτό, ειδικά για κάποιον που έχει ήδη τον tamron 17-50 με σαφώς καλύτερη συμπεριφορά. Οι 70-300 της ΝΙΚΟΝ/ΤΑΜΡΟΝ είναι σίγουρα προτιμότεροι.

Μιας που το ανέφερες φίλε Τηνιακέ, έχω ήδη στείλει την D7000 μου στη Nikon για καθαρισμό μιας και νόμιζα πως οι μαυρίλες που έβγαζα στις φωτογραφίες ήταν βρωμιές στον αισθητήρα....Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό...
Λοιπόόόόν....Εγώ είμαι πρώην κάτοχος D3000!!! Νομίζω την είχα εξαντλήσει μιας και δεν ήταν και για πολλά-πολλά...Έπειτα από 3 χρόνια συνεχούς χρήσης και απόλαυσης μπορώ να πω, πέρασα σε μια μεταχειρισμένη D5100! Δυστυχώς για μένα όμως, αγόρασε κάποιος φίλος την D7000 και μέσα σε μια μια εβδομάδα από την ημέρα απόκτησης της 5100 αγόρασα μεταχειρισμένη την 7000!!!
Τα σχόλια για αυτήν λίγα και καλά:
1)Το σημαντικότερο για εμένα είναι τα χειριστήρια στο τιμόνι, όπως λένε και οι δημοσιογράφοι των αυτοκινήτων!!! Τέρμα πια η είσοδος στο μενού για τις ρυθμίσεις!!! Όλα γρήγορα και εύχρηστα!
2)Σώμα και ΠΙΑΣΙΜΟ καλύτερο και από γυναίκα!!! Μπαίνει όλη η χούφτα σου και περισσεύει κι'όλας!!!
3)Όλα τα υπόλοιπα θετικά (που είναι πάρα πολλά) θα τα δεις στη χρήση!
4)Καλορίζικη!!!
...............Αν και με έβαλες σε σκέψη με τις μαυρίλες.................

Άρα οι φώτο μπήκαν για να δείξουν τις αρετές του φακού.
Σε αναμονή της d7000 έπεσα πάνω στο όνειρο το τρελό.
http://www.dpreview.com/lensreviews..._source=mainmenu&utm_medium=text&ref=mainmenu
Τι να σχολιάσω?
Καταραμένη φτώχεια.

να σχολιάσω εγώ ότι δεν πας καλά... πολύ ψηλά βάζεις την μπάρα. Επίσης είδες τα σχόλια για την ακρίβεια εστίασης του AF ; Είδες την πρόταση ότι συστήνεται για τους περισσότερους η χρήση ζουμ 17-50 2.8;

Last edited:
Ναι τα είδα.
Λες ότι πρέπει να με δει γιατρός ή επαγγελματίας φωτογράφος?
Πάω να πάρω 3 κούτες γάλατα για το μωρό γιατί σε λίγο δε θα μου μείνει ούτε ευρώ.
Τι κακό που κάνουν τα forum.

Ναι τα είδα.
Λες ότι πρέπει να με δει γιατρός ή επαγγελματίας φωτογράφος?
Πάω να πάρω 3 κούτες γάλατα για το μωρό γιατί σε λίγο δε θα μου μείνει ούτε ευρώ.
Τι κακό που κάνουν τα forum.

δεν γνωρίζω. Αλλά με βάση αυτάα που ανέφερες ότι θέλεις να φωτογραφίζεις, τέτοιος ειδικός φακός δεν δικαιολογείται.

Εκτος απο τα γαλατα παρε καιμια βαλιτσα γιατι βλεπω να σε διωχνει η γυναικα! :flipout:

Είναι οριστικό αύριο η d7000 περνάει καβο ντόρο και έρχεται στα χέρια μου.
Κουτάτη και σε σούπερ τιμή από Καλεβρέντζο.

Παρέλαβα σήμερα την d7000.
Ούτε την είχα πιάσει ούτε την είχα δει ποτέ και ομολογώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα.
Δεν την έχω επεξεργαστεί πάνω από 15 λεπτά λόγω γεμάτου προγράμματος αλλά η αίσθηση που έχω είναι μη αναμενόμενη.
Νιώθω τον ενθουσιασμό του καινούργιου όπως όταν πήρα την πρώτη μου dslr, σαν να κάνω μετάβαση από compact σε dslr.
Στην αρχή χωρίς να βάλω φακό μου φάνηκε άβολο το πιάσιμο αλλά είχα και καιρό να πιάσω dslr.
Είναι από τις λίγες φορές που θέλω να διαβάσω άμεσα το manual και για εμένα τον άσχετο η μηχανή δεν είναι plug & play.
Το επιπλέον βάρος από την d3100 δε με ενοχλεί αν και είναι 200+γρ.
Ο tamron φαίνεται να κάθεται καλύτερα πάνω στο σώμα της d7100.
Οι ρυθμίσεις είναι χαοτικές και είναι κρίμα και πάλι να μην υπάρχει ελληνικό μενού.
Τώρα διάβασμα και πειραματισμός γιατί τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους.
Τελειώνοντας να πω για την άψογη εξυπηρέτηση του Καλεβρέντζου όπου σε μία μέρα ήταν η μηχανή στην Τήνο με courier.
Θα επανέλθω.....