Μετά την Nikon d3100 τι?

Σε pentax βέβαια πήγα από κ-χ (εισαγωγικό σώμα 4 χρόνων) σε K5 το προηγούμενο δηλαδή τοπ σώμα της pentax (ίδιος αισθητήρας με d7000). Απορώ πως μπορούσα να βγάζω φωτογραφίες εστιασμένες με την παλιά :P . Σε ότι έχει να κάνει με δυνατότητες ή ευκολίες χειρισμού δεν υπάρχει σχέση
Από εκεί και πέρα για να βγάλει κάποιος καλυτερες φωτογραφίες η μηχανή δεν φτάνει και αυτό δεν αλλάζει μέσα σε μια εβδομάδα ή ένα μήνα

Και εγώ που έχω την K-X ο μόνος λόγος που θέλω να αλλάξω σώμα είναι το led εστιάσης.Άξιζε κατά την γνώμη σου η αλλαγή σε Κ-5?Το σώμα σαν αίσθηση και δυνατότητες είναι ανώτερο?Δυστυχώς δεν μπορώ να την βρώ κάπου να την περιεργαστώ και έχω επενδύσει σε φακούς και επιπλέον την συμπαθώ πολύ την εταρεία.

Το φωτάκι εστίασης σε κάποιες περιπτώσεις είναι σωτήριο σε κάποιες άλλες αδιάφορο. Σαν σώματα και δυνατότητες δεν έχουν σχέση είναι η μέρα με την νύχτα. Η αλλαγή είναι σχετικά εύκολη καθώς τις δυνατότητες που σου λείπουν θα τις βρεις ευκολα τα υπόλοιπα εν καιρώ με διαβασμα.
Αν είσαι Αθήνα ευχαρίστως να βρεθούμε να την δεις και να τη δοκιμάσεις. Στην τιμή που είναι πια στο Αμαζον 590 είναι δώρο αν πουλήσεις την κ-χ (η αγορά για Πενταξ δεν είναι μεγάλη στο εσωτερικό). Για μένα στις δυσκολες οικονομικές συνθήκες που είμαστε οι περισσότεροι η αναβάθμιση ήταν δεσμευση για τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια μια και η μηχανή με καλύπτει πλήρως ενώ και λεφτά δεν υπάρχουν. Γενικά πάντως εχω αμφιβολίες στο πόσο αξίζει να επενδύσει κάποιος αρκετά λεφτά σε pentax καθώς το πλάνο της εταιρείας δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο

Last edited:
Aντε, καλοριζικη!!!

Την μηχανη αυτη δεν την χορταινεις, πραγματι, καμμια σχεση με τις υπολοιπες.
Ολο και κατι καινουριο βρισκεις αμα ψαξεις..και την εχω απο τοτε που βγηκε! :))

Το φωτάκι εστίασης σε κάποιες περιπτώσεις είναι σωτήριο σε κάποιες άλλες αδιάφορο. Σαν σώματα και δυνατότητες δεν έχουν σχέση είναι η μέρα με την νύχτα. Η αλλαγή είναι σχετικά εύκολη καθώς τις δυνατότητες που σου λείπουν θα τις βρεις ευκολα τα υπόλοιπα εν καιρώ με διαβασμα.
Αν είσαι Αθήνα ευχαρίστως να βρεθούμε να την δεις και να τη δοκιμάσεις. Στην τιμή που είναι πια στο Αμαζον 590 είναι δώρο αν πουλήσεις την κ-χ (η αγορά για Πενταξ δεν είναι μεγάλη στο εσωτερικό). Για μένα στις δυσκολες οικονομικές συνθήκες που είμαστε οι περισσότεροι η αναβάθμιση ήταν δεσμευση για τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια μια και η μηχανή με καλύπτει πλήρως ενώ και λεφτά δεν υπάρχουν. Γενικά πάντως εχω αμφιβολίες στο πόσο αξίζει να επενδύσει κάποιος αρκετά λεφτά σε pentax καθώς το πλάνο της εταιρείας δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο

Αθήνα είμαι και γω.Πάντως και γω αν θα κάνω το βήμα παραπάνω δεν θα σκεφτώ να την αλλάξω σε λιγότερο από τρία χρόνια ήδη την δικιά μου την έχω 3 χρόνια τωρα.Η αλήθεια είναι ότι η pentax μετα την αλλαγή της επωνυμίας ,που αν το δείς απλα θα πεις σιγά το πράγμα , πιστεύω ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές προς το χειρότερο.Αλλά επειδή έχω δοκιμάσει και Canon αρκετές και Nikon την ευκολία της pentax δεν την εχω βρει ...

Πρώτες εντυπώσεις.
Χτες τράβηξα τα πρώτα γενέθλια της μικρής μου κόρης αλλά στο auto γιατί έβαλα άλλον να τραβάει και γιατί δεν έχω βρει ακόμη πως εστιάζει σε μονό σημείο με manual καθορισμό του σημείου αλλά με αυτόματη εστίαση σε αυτό,αν το γράφω σωστά.
Η διάρκεια της μπαταρίας είναι εντυπωσιακή αλλά το πιο βολικό είναι που στο μενού έχει ποσοστό φόρτισης αλλά και και διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κάτι που η sony έχει σε όλες τις συσκευές της χρόνια τώρα και μου άρεσε πολύ.
Τα επιπλέον κουμπιά είναι βολικά πάρα πολύ αλλά σε κάποιες περιπτώσεις όχι και απαραίτητα όπως π.χ. αυτό που καθορίζει την ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας.
Η κατασκευή του σώματος είναι στιβαρή και το βάρος δεν κουράζει, τα κουμπιά είναι βολικά και στη σωστή θέση αν και για κάποια πρέπει να στραμπουλήξεις τα δάχτυλα σου για να τα πατήσεις αλλά είναι αναπόφευκτο.
Προχωράω σιγά σιγά γιατί κάτι bracketing και όχι μόνο δεν τα κατέχω ακόμη.

Αθήνα είμαι και γω.Πάντως και γω αν θα κάνω το βήμα παραπάνω δεν θα σκεφτώ να την αλλάξω σε λιγότερο από τρία χρόνια ήδη την δικιά μου την έχω 3 χρόνια τωρα.Η αλήθεια είναι ότι η pentax μετα την αλλαγή της επωνυμίας ,που αν το δείς απλα θα πεις σιγά το πράγμα , πιστεύω ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές προς το χειρότερο.Αλλά επειδή έχω δοκιμάσει και Canon αρκετές και Nikon την ευκολία της pentax δεν την εχω βρει ...
Οταν θες να την δοκιμάσεις στείλε μου ένα pm να βρεθούμε. Τι φακούς χρησιμοποιείς?

Kαι η εστιαση απο εξωτερικα κουμπια αλλαζει :))

Oπως κοιτας την μηχανη απο μπροστα, κατω δεξια εχει ενα μοχλουδακι με ενα κουμπι στη μεση. Πατας το κουμπι και ταυτοχρονα γυριζεις τη μπροστινη ροδελα και επιλεγεις τον τυπο της εστιασης.

Kαι δωρεαν μαθημα της D7000 απο την Nikon http://www.nikondigitutor.com/eng/d7000/index.html

Το σύστημα καθαρισμού του αισθητήρα από την σκόνη είναι ρυθμισμένο να ενεργοποιείτε στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της μηχανής.
Να το αλλάξω?

Γιατί υπάρχει λόγος;

Εσύ ειδικά που ζεις μέσα στα πολλά μποφώρ έχεις ένα λόγο παραπάνω να κάνεις συχνά έλεγχο για περιορισμό της σκόνης στον αισθητήρα της μηχανής.

Κρεβάτι γάμου με d7000 και tamron.
Λίγο έκθεση προς τα πάνω και λίγο κοντραστ έχω πειράξει.
10056677766_66d745899d_b.jpg

Τεχνικά ωραία εικόνα. Προσωπικά θα έκανα ένα γενναίο κροπ. Θα έκοβα στη μέση τους βραχιόνες, έτσι ώστε να επικεντρωθώ περισσότερο στο θέμα που είναι τα κουφέτα κλπ. πάνω στην κουβέρτα του κρεβατιού.

Θα πρότεινα λίιιιιγο πιο θερμό white balance για να δείχνει όσο πιο φυσιολογικό το δέρμα :)

Ναι πολύ καλύτερα αλλά διάλεξε άλλα σημεία για κροπ, έτσι ώστε να μην κόβονται λουλούδια και κουφέτα μέσα στο κάδρο.

disc αναφέρομαι στην πρώτη εκδοχή κροπαρίσματος.

Αυτό που μου λείπει είναι ένας φακός με μεγαλύτερη εστιακή απόσταση.
Εδώ υπάρχει ένα δίλημμα.
Να πάρω τον nikkor 30-110mm για την nikon 1(ο οποίος στα 200+ ευρώ είναι ακριβός) ή
να πάρω ένα 55-200mm ή κάτι παρόμοιο για τη d7000?