Μετά την Nikon d3100 τι?

Γνώμη μου ότι ο καλύτερος φακός που μπορείς να αγοράσεις είναι σε μτχ. ο sigma 50-150 2.8. Θα πρέπει όμως να βρεις φακό με δικό του μοτέρ (δεν είμαι σίγουρος αν έχουν όλοι) και να μπορείς να τον δοκιμάσεις.

Ο 55-200 είναι φθηνός φακός αλλά ικανός. Τον έχω και τον χρησιμοποιώ. Είμαι ευχαριστημένος; Όχι απόλυτα. Είναι πολύ καλός στις εστιακές αποστάσεις 50-170. Μετά η απόδοση πέφτει πολύ τόσο που αρκετές φωτο για μένα είναι unacceptable. Άλλοτε πάλι μπορώ να τις κρατήσω. Φυσικά τραβώ με διάφραγμα 6.3 ή πιο κλειστό (7.1-8.0) κι όχι στο 5.6. Βέβαια εγώ τραβώ κυρίως τοπία και τουριστικά. Θέλω κάτι καλύτερο από αυτό το φακό; ναι βέβαια.... και ψάχνω να αγοράσω κάτι καλύτερο αλλά ελαφρύ.

Πώς συγκρίνεται σε σχέση με τον 80-200 2.8; Δεν συγκρίνεται εύκολα. Η διαφορά είναι μεγάλη. Στο 3.5 ο μεγάλος είναι συνολικά καλύτερος σε σχέση με το 6.3 του μικρού σε όλες τις εστιακές αποστάσεις. Όχι μόνο στην οξύτητα αλλά και στο μικροκοντράστ.

και μάλιστα ο 80-200 2.8 δεν είναι η οροφή, καθώς ο 70-200 4.0 που πήρα για λίγο από τον Λεωνίδα ήταν εξωφρενικά καλύτερος σε οξύτητα, κοντράστ και κυρίως μικροκοντράστ από τον μικρό. Ειδικά στο μικροκοντράστ η διαφορά είναι ορατή από τον οποιαδήποτε σε κάθε περίπτωση.

O 70-200 f4 ειναι εκπληκτικος φακος.
Με εχω "συλλαβει" να μην το ξεκουμπωνω καθολου σε ολοκληρη φωτογραφικη βολτα...

Πάνο αφού λογικά την θέλεις ως συμπληρωματική/ελαφριά εναλλακτική της 7000 εγώ θα πρότεινα mirrorless με viewfinder. το ζορι είναι "με τι φακό?"