Εάν θέλεις ουσιαστική αναβάθμιση όντως θα πρέπει να πας αλλού και εκτός budget.
Εάν θέλεις απλά να πάρεις κάτι άλλο μέσα στο budget, πάρε την D5100, όσο υπάρχει ακόμα.
Την έχω με τον 40mm Macro φακό και είμαι χαρούμενος με τις φωτό που βγάζω. Ο φακός είναι οξύς, έχει ωραίο μποκέ όταν το ζητήσω και δεν έχει εκτροπές που να με ενοχλούν, out of the box (οκ, κάποιες φορές ζητάω έναν ευρυγώνιο, αλλά είμαι σε no-budget περίοδο συν ότι τις πιό πολλές φορές μπορώ να μετακινηθώ και να φέρω το θέμα μου εκεί που θέλω). Δεν ξέρω εάν τελικά υπάρχει κάποια διαφορά στον αισθητήρα σε σχέση με τις D7000, αλλά ένα moire το χω δει, κάτι που με κάνει να είμαι επιφυλακτικός για την ουσιαστική διαφορά του "low pass filter" μεταξύ D5100 και D7000. Οκ, η D5100 δεν έχει κάποια που ώρες ώρες τα ζητάω, όπως το 100% coverage του VF και το pentaprism, αλλά δεν πέθανα κιόλας. Άσε που με την πτυσσόμενη οθόνη μπορώ να κρατάω τον αισθητήρα μακρυά από μια πηγή θερμότητας σε περιπτώσεις παρατεταμένης λειτουργίας. Checkpoint.
Εάν θες τραβάς βίντεο, ξέχνα τις Nikon. Πάρε καλύτερα μια NEX. Θα την αγαπήσει και η γυναίκα σου και δε θα χεις γκρίνια για τα έξοδα..