Μετά την Nikon d3100 τι?

Καλημέρα,

Εχω την d7000 σαν κυρια φωτογραφική μηχανή και μια d3200 που πρόσφατα απέκτησα αντικαθιστώντας την d3000 (ειναι για ειδικές αποστολές η μικρή μη με ρωτάτε γιατι εχω 2 dslr)
Η διαφορά της 3200 με την 3000 ειναι πολυ μεγάλη, σε βαθμό που πολλές φορές παιρνω αυτην αντι για την 7000.

η μεγάλη ειναι άλλη κλάση σίγουρα, στιβαρότητα´, ταχύτητα, ευκολίες εργονομίας κλπ κλπ η 3200 όμως σαν φρέσκια σε τραβάει ενω όντως ειναι καλή.
ο πήχυς στις entry level εχει ανέβει πολυ, δε βρισκω καν το λογο υπαρξης 3ΧΧΧ 5ΧΧΧ 7ΧΧΧ θα μπορουσαν απλα να αναλωθουν σε 2 σειρές.

Που καταλήγω?
7000 μετ/μένη να μάθεις τα κόλπα της μεγάλης και αργότερα του κουτιού 7200.
Έτσι θα δώσεις σταδιακά το "μεγάλο ποσόν" δίχως να κάνεις πειράματα σε μια μηχανή που μέχρι για να την αξιοποιήσεις πλήρως θα έχει ήδη παλιώσει.

Αν υπάρχει ρευστό... 7100

Μη ξεχνάς οτι διχως σοβαρό φακο δε κάνεις δουλειά με μεγαλο σωμα οπότε υπολογισε το κι αυτό στο budget σου.

ΥΣ. κράτα τον 35mm...

Όπως μου τα λες καλύπτομαι και με την 3200.
Μεταχειρισμένη η d7000 έχει 450 ευρώ και με τη βρίσκω με τιμολόγιο καινούργια 615 ευρώ.
Από όταν πήρα τον tamron 17-50 f2.8 σταμάτησα να δουλεύω τον 35αρη.
Δε με βολεύει πολύ το σταθερό ίσως είμαι τεμπέλης και δεν μπορώ να μετακινούμαι.
Όπως έγραψα και παραπάνω ο sigma 18-35 που έχει 600 ευρώ από Αμερική ίσως με βόλευε καλύτερα στο μέλλον.(έχω ξεφύγει νομίζω - με την κακά έννοια)

Έχεις γνωστό στην Αμερική να στον φέρει ; αν όχι ξέχνα το, έχουν σφίξει τα πράγματα στο τελωνείο, ειδικά σε σχέση με τα εισερχόμενα από Αμερική.
Εγώ επιμένω οτι αν μιλάμε για αναβάθμιση τότε πρέπει να δεις D7000 η D7100 έστω και μεταχειρισμένες.. Το να πας από 3100 σε 3200 ΔΕΝ ειναι αναβάθμιση

Και μην πουλήσεις τον 35άρη..

Παρε μια μεταχειρισμενη D7000 και κρατα τον 35αρη

Και αφου οπως λες για τα οικονομικα (οτι εχουν ζορισει), πουλα και τον ταμρον που εχεις.

Επανεξεταση του θεματος το Πασχα του '14 με το καλο.

Κοιταζοντας τον ευατο μου (για να μην φανω προκλητικος και παρεξηγηθω), στην φωτογραφια, "τα εργαλεια δεν κανουν τον μαστορα". Απλα βοηθανε....

Μιλάω με πραγματικά δεδομένα και μόνο.
Είπα να πάρω κάτι καλύτερο από την d3100 που είχα.
Αρχικά σκέφτηκα για την d3200 ή την 5100.
Η επιχειρηματολογία σας με ώθησε να σκεφτώ κάτι καλύτερο όπως η d7000.
Το κόστος για αυτή την κίνηση είναι στα 650 ευρώ.
Αν δώσω και τον 35αρη με 250 ευρώ θα έχω το καινούργιο σώμα.
Τον 35αρη από όταν πήρα τον tamron τον έβαλα στην άκρη, ίσως και να μην είμαι σοβαρός λάτρης της φωτογραφίας αλλά της ευκολίας.
Η nikon d3200 είναι για το πορτοφόλι μου και η d7000 αποτελεί υπέρβαση.
Δόξα τω Θεώ ακόμα δουλεύω και εγώ και η σύζυγος αλλά δεν περισσεύει ούτε ευρώ με δάνεια,χαράτσια κτλ με την διαφορά ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν κάρτα,φίλο ή τράπεζα.
Όλα ωραία στα λόγια και τα ακριβά ακόμη καλύτερα αλλά έχουν αλλάξει οι ανάγκες.

Εάν θέλεις ουσιαστική αναβάθμιση όντως θα πρέπει να πας αλλού και εκτός budget.

Εάν θέλεις απλά να πάρεις κάτι άλλο μέσα στο budget, πάρε την D5100, όσο υπάρχει ακόμα.

Την έχω με τον 40mm Macro φακό και είμαι χαρούμενος με τις φωτό που βγάζω. Ο φακός είναι οξύς, έχει ωραίο μποκέ όταν το ζητήσω και δεν έχει εκτροπές που να με ενοχλούν, out of the box (οκ, κάποιες φορές ζητάω έναν ευρυγώνιο, αλλά είμαι σε no-budget περίοδο συν ότι τις πιό πολλές φορές μπορώ να μετακινηθώ και να φέρω το θέμα μου εκεί που θέλω). Δεν ξέρω εάν τελικά υπάρχει κάποια διαφορά στον αισθητήρα σε σχέση με τις D7000, αλλά ένα moire το χω δει, κάτι που με κάνει να είμαι επιφυλακτικός για την ουσιαστική διαφορά του "low pass filter" μεταξύ D5100 και D7000. Οκ, η D5100 δεν έχει κάποια που ώρες ώρες τα ζητάω, όπως το 100% coverage του VF και το pentaprism, αλλά δεν πέθανα κιόλας. Άσε που με την πτυσσόμενη οθόνη μπορώ να κρατάω τον αισθητήρα μακρυά από μια πηγή θερμότητας σε περιπτώσεις παρατεταμένης λειτουργίας. Checkpoint.

Εάν θες τραβάς βίντεο, ξέχνα τις Nikon. Πάρε καλύτερα μια NEX. Θα την αγαπήσει και η γυναίκα σου και δε θα χεις γκρίνια για τα έξοδα..

Η nex δεν είναι slr,δεν παίρνει μεγάλο εξωτερικό φλας και στις φωτο νομίζω οτι είναι κατώτερη απο Nikon-canon slr!
Κάνω λάθος?

Αν θέλεις πραγματικά γρήγορο AF για να τραβάς σκηνές με δράση (αγώνες, παιδικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, ακόμα και τα παιδιά σου ταν τρέχουν ή αθλούνται ) τότε οι DSLR είναι μονόδρομος (προς το παρόν).

Αυτό σκέφτομαι και εγώ και θέλω πάλι να πάω σε dslr.
Και χαίρομαι που πολλοί εδώ μέσα με τη γνώμη σας με βάλατε σε προβληματισμό τι να πάρω αλλά και για τον 35αρη.
Περιμένω και άλλα σχόλια θα βάλω κάτω και τα λεφτά και από δευτέρα θα αποφασίσω και θα παραγγείλω κάτι.

πάντως παραμένωντας σε dslr + 'αν θέλεις video η 5200 είναι η καλύτερη λύση, ακόμα κ απο την 7000/7100.

Βίντεο δεν θέλω απόλυτα γιατί έχω την panasonic v700 και η nikon 1 j1 τραβάει ανεκτό βίντεο για ώρα ανάγκης.
Φωτογραφικά πρέπει να κοιτάξω.
Η 5200 έχει θέματα το διαβάζω παντού.

Θεματά με τί;
Ο αισθητήρας της τα πάει πολύ καλά στα ψηλά ISO, κ έχει κ σπαστη οθόνη, πολύ πρακτική για βίντεο κ φωτό.( βέβαια κ πολύ μικρό σκόπευτρο...)
http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5200/17
Αλλιώς κοιτάς προς nex5-6 μεριά η ανώτερα μοντέλα εργονομίας κ μετα FF...

Αφου ειχες την 3100, ολα τα αλλα θα ειναι μια απο τα ιδια.
Μονο με την σειρα 7χχχ θα δεις πραγματικη διαφορα και στο σωμα και σε ολα. Το επομενο καλυτερο ειναι οι full frame που μαλλον δεν ειναι για τα κυβικα μας, για αρκετους λογους:))
Aν εχεις βρει και μεταχειρισμενη 7000 απο πρωτο χερι, ακομα καλυτερα. Τα λεφτα της διαφορας με την 7100 δεν αξιζουν οπως ειπα παραπανω, ιδιως τωρα που λογικα θα βγει και η 7200.

Αλλα αν παρ'αυτα, θελεις το "καλυτερο", μπορεις να περιμενεις την 7200, αν εχει κατι ουσιαστικα καλυτερο για μας απο την 7000 -που δεν το βλεπω κρινοντας απο την 7100.
Το ζητημα ομως ειναι αν θα θελεις να δωσεις τα 1000+ ευρω που θα κανει! Η 7000 δεν ειναι καμερα που θα βγει off σε λιγα χρονια. Εΐναι καμερα αστερι που την κρατας οσο αντεξει.

Παρεπιπτοντως, ο καλυτερος φακος κατα τη γνωμη μου για την 7000 ειναι ο ευρυγωνιος Νικον 16-85 vr. Μπορεις να παρεις μονο αυτο τον φακο σε ολα σου τα ταξιδια.
Αρκετα τα χρηματα, αλλα τον πηρα μεταχειρισμενο. Με αυτον (ειναι weather sealed οπως και η 7000) δεν φοβαμαι να τον παρω ακομα και στην βαρκα και να τραβαω μεσ'το κυμα :))

http://www.authority.gr/photo/reviews/21081-nikon-d5200-camera-review.html
Κόλλησα με τον τύπο που λέει για υπερέκθεση και όχι μόνο.

Αυτά είναι τα προβλήματα που διαβάζεις "παντού" για την 5200 ;
Ένα παράπονο σε ένα τυχαίο site αμφιβόλου αξιοπιστίας ;

Υπάρχουν σοβαρά ξένα εξειδικευμένα φωτογραφικά sites για να ενημερωθείς .
Όπως βέβαια και Ελληνικά εξειδικευμένα fora.

...μπερδεμένο και με αρκετά λάθη άρθρο...
Αν τραβάς Raw, το φτιάχνεις αμέσως, η τραβάς manual..

Για τη περίθλαση... απλά διαβασε τον οδηγό για την D800+E (οτιδήποτε πάνω απο F8 συμβιβάζει τη ποιότητα)
H Μπαταρία κατα τη γνωμη μου χειρότερη απο ότι τη παρουσιάζει πάντως...