Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Νομίζω ότι δεν τη γλιτώνω αυτή τη φορά:
Παραγγέλνω προϊόντα αξίας 100 ευρώ από Κίνα και έχει δωρεάν EMS.
Δεν ασχολούμαι καθόλου με το να δώσω ιδιαίτερες οδηγίες αφού με το EMS είναι ασφαλής διαδικασία στο τελωνείο.
Μου στέλνει ο πωλητής tracking number της Fedex και φρικάρω.
Σε επικοινωνία μου λέει ότι έχει βάλει αξία 60$ (λίγο πάνω από τα 45 ευρώ?) και ότι λυπάται.
Λέτε να φάω ξύλο; Αν δεν αποδεχθώ τον εκτελωνισμό γυρίζει πίσω και τι κάνω με τον πωλητή;
 
Οχι δεν γυριζει πισω. Για να γυρισει πισω πρεπει να δεχτει ο πωλητης να πληρωσει τα μεταφορικα επιστροφης. Μπορει και να εισαι τυχερος.
Συντομα θα ξερεις.
 
οατν μιλησα με το τελωνειο στο τηλεφωνο συζητηθηκε και το θεμα της αξιας (δηλωμενης)
Αποψη τυο υπαλληλου ηταν οτι αφου το δεμ αειναι μικρο και με 70 δολλαρια το δικο μου δεν προκειται να περασει απο τελωνειο.
Και ηταν χαλαρος στο θεμα. μιλουσε μονο για μαγαλα δεματα.
προφανως αυτο που εχουν χρονο να κυνηγησουν ειναι οταν καποιος παιρνει πολλα γα να τα εμπορευτει....
 
Κάπου διάβασα ότι οι εταιρείες κούριερ προσφέρουν μεταφορικά σε γελοίες τιμές σε πωλητές από την Κίνα, ώστε να επωφελούνται από τους εκτελωνισμούς.
Νομίζω ότι επιβεβαιώνεται με μία βόλτα στα γνωστά μέρη.
 
Εχεις δωσει τηλεφωνο στο κινεζο? Αν ναι, θα χτυπησει. Αν οχι θα σου ερθει..... τηλεγραφημα.
 
Εχεις δωσει τηλεφωνο στο κινεζο? Αν ναι, θα χτυπησει. Αν οχι θα σου ερθει..... τηλεγραφημα.
Δέχθηκα τηλεφώνημα αλλά δεν το πρόλαβα.
Τι τους λέω;
 
Ε ακους τη λυπητερη, και αποφασιζεις. Απο τη στιγμη που υπαρχει δηλωμενη αξια βασει αυτης θα γινουν ολα.
Ρωτα να σου πουν ποσο θα κοστισει η επιστροφη, και πες τους οτι θα επικοινωνησεις με τον αποστολεα και θα τους ξαναπαρεις.
Και μετα διαπραγματεψου με τον κινεζο, να πληρωσει και αυτος κατι....
 
Ορατότης 0...
Περιμένω το κόστος.
Παιδιά τι θα κάνω με τον πωλητή, είχα επιλέξει EMS και το έστειλε με Fedex.
Η αγορά έγινε από Aliexpress.
 
Επειδη ομως συνηθως ο πωλητης εχει ηδη πει οτι τυχον τελη εκτελωνισμου βαρυνουν τον παραληπτη, και επειδη δεν τονισες οτι θες οπωσδηποτε EMS, ειναι προτιμοτερο να τον φερεις στο φιλοτιμο. Μαθε ποσο ειναι το κοστος της επιστροφης. Αν ειναι μικρο, θα το δεχτει, και θα στο ξαναστειλει με ems.
 
Επειδη ομως συνηθως ο πωλητης εχει ηδη πει οτι τυχον τελη εκτελωνισμου βαρυνουν τον παραληπτη, και επειδη δεν τονισες οτι θες οπωσδηποτε EMS, ειναι προτιμοτερο να τον φερεις στο φιλοτιμο. Μαθε ποσο ειναι το κοστος της επιστροφης. Αν ειναι μικρο, θα το δεχτει, και θα στο ξαναστειλει με ems.
Γιατί λες ότι δεν τόνισα, σαν τρόπο αποστολής επέλεξα το EMS, πόσο πιο ξεκάθαρο και συγκεκριμένο είναι αυτό.
Άντε τώρα να κάνεις παζάρια με Κίνα.
 
Εσυ ειπες παραπανω οτι δεν ασχοληθηκες. Εν πασει περιπτωσει, το τι λεω εγω δεν εχει σημασια. Το τι θα πει ο κινεζος εχει.
Το να ζητησεις κατι ευγενικα μπορει να εχει καλυτερο αποτελεσμα απο το να το απαιτησεις. Ο κινεζος δεν θελει δυσαρεστημενους πελατες.
Με ενα μαιλ θα καθαρισεις.
 
Καλησπέρα σε δέμα που πήρα με dhl απο κίνα πριν 15 μέρες με δηλωμένη αξία 60 $ δέ πλήρωσα τίποτα ήρθε κανονικά στο σπίτι.
 
Αλλο DHL αλλο Fedex. H DHL κανει κατι κολπα και τα περναει μεσω γερμανιας οπου εχει αγορασει τα γερμανικα ταχυδρομεια, και μετα εκει τα μετατρεπει σε EMS.
Εχω παρει και γω DHL απο κινα με 100$ δηλωμενη χωρις θεμα.
Το καταλαβαινω απο το ποιος courier το φερνει.
 
Τον ιουλίο για δέμα 113 $ με dhl απο κίνα πλήρωσα 36 e για δασμους και εκτελωνισμό (πήγα ο ίδιος φυσικά)
Πάντος αυτό που αναφέρεις έχει βάση το έχω ακούσει και εγώ απο εργαζόμενο στην εταιρία αλλα δεν ξέρω σε ποιές περιπτώσεις γίνεται !
Πιθανολογώ στη δική μου περίπτωση να έπαιξε ρόλο που το ασφάλισε επιπρόσθέτα ο κινέζος και το έβαλε πρώτη προτεραιότητα... να τους κίνησε αυτο το ενδιαφέρον...
 
για 45eu ποσο θα πληρωσεις φορο εισαγωγης?
Δευτέρα θα μου στείλουν το invoice με το τελικό ποσό.
Μαζί με την αμοιβή του εκτελωνιστή το υπολογίζω στα 100 .
 
Περιμενω ακομα 2 παραγγελιες απο DX (shipped 17/9) και DD (shipped 14/9).

Ελαβα ομως σημερα απο Thrunite (Σινγκαπουρη) ενα ανταλακτικο σωμα για τον Τ10 (το αρχικο ηταν ελλατωματικο/στενο) που εφυγε απο κει στις 21/9

Σημερα ηρθε παραγγελια απο DinoDirect που εφυγε απο Κινα στις 14/9. 40 μερουλες εκανε αλλα ηρθε, αυτο ειναι το σημαντικο.
Τωρα μενει η παραγγελια απο DX.

Παντως οι 2 συγκεκριμενες παραγγελιες ειναι οι πιο αργοπορημενες που ελαβα, ever. Συνηθως οι παραγγελιες απο Κινα δεν ξεπερνουσαν ποτε τις 30 μερες και ενιοτε ερχοντουσαν σε 3 βδομαδες.
 
Να αναφερω κατι που μου εκανε εντυπωση πριν απο καποιους μηνες που μιλουσα με τον Αrjan απο την ΝΚΟΝ Ολλανδιας.
Μου ειπε λοιπον οτι τα πακετα, αναλογα με την μεταφορικη, μπορει να σταλλουν ακομα και στην Ρωσσια και Ουκρανια για να ερθουν Ελλαδα. Πακετα για Ισπανια πανε μεσω Σουηδιας!!

"We ship with a local company called skynet, they give the parcels to other post companies, for Example Russian and Ukraine packages goes via PostNL (Former TNT Post), Spanish parcels via Sweden (yes, that is a detour) and parcels to Norway and Austria via the German DHL Post. Most parcels to France, Italy and Spain comes by courier.

If your parcel comes via the post system (All parcels to Russia and Ukraine), you can find your tracking number here in a few days"


Με την ιδια λογικη, πακετα για την Ελλαδα απο Κινα μπορει καποιες φορες να ερχονται μεσω ασχετης γεωγραφικα χωρας (η και χωρων) γιαυτο και η μεγαλη καθυστερηση πιστευω.

Παντως το Free Delivery ειναι μεγαλο πραγμα, αν το σκεφτει κανεις, και η μεγαλη καθυστερηση αναγκαιο κακο, το οποιο και το αποδεχομαι αδιαμαρτυρητα.