Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Τα δέματα από ΚΙνα έχουν θέμα τον τελευταίο μήνα...
http://www.exduct.com/Shipping-Question/What-s-the-China-Post-Problem-start-from-Sep2012.html

Due to upcoming "The 18th National Congress of the Communist Party of China" (CPC) from China.Beijing now improving security level,More than 300,000 China post'packages returned from Beijing in last September.because of this problem,we have disabled the China post shipping method of the countires which need transport goods to Beijing.

Κατι τρεχει με την κινεζια. Εχω διο πακετα κολλημενα εντος κινας απο αρχες Σεπτεμβρη.. Και ο κινεζος κανει τον κινεζο..
Στελνει λεει mail στο τελωνειο του, και να περιμενω.

Προχθες το αποφασισα κια εστειλα καταγγελια για τις καθυστερησεις/ανεπαρκη διαχειριση της αλληλογραφιας Απο τα ΕΛΤΑ, στην Εθνικη Επιτροπη Επικοινωνιων και ταχυδρομειων, και στον Συνηγορο του Καταναλωτη.

(εχω 3 δεματα εξαφανισμενα, τα δυο με tracking number που η θεση τους εξαφανιζεται εμ την αποχωρηση απο την χωρα προελευσης)

Αν και οι δυο υπηρεσιες εχουν ειδικη φορμα καταγγελιας, προτιμησα μαζι με αυτη να στειλω και επιστολη που σου επιτρπεπει αν ανπτυξεις καλυτερα το θεμα. Φυσικα και δεν τα εστειλα εμ μειλ αλλα ταχυδρομικα και συστημενα ωστε να περαστουν αναγκασικα στο βιβλιο εισερχομενων.

Αιντε να δουεμ, θα σας ενημερωσω σχετικα

Νομιζω οτι αδικως τους κατηγορεις, ειδικα αμα μιλαμε για την ευρυτερη Κι(νεζι)α Το συνεδριο για την αναδειξη νεου ηγετη στη κινα, ουσιαστικα διελυσε τα ταχυδρομεια.
Τα tracking τα εχουν παιξει με αυτα που λενε, γιατι ΟΛΟΙ ψαχνουν τις παραλαβες τους.
Πρακτικα τα ταχυδρομεια τα γυρισαν πισω στους αποστολεις.
Ειχα 4 χαμενες. Οι τρεις μου ειπαν οι κινεζοι οτι τους επιστραφηκαν και πιστωσαν τα λεφτα. Την τεταρτη την ξαναστειλε( και δεν διευκρινησε αν την πηρε πισω..)
Μονο DHL,Fedex, UPS επεζε, με τα γνωστα θεματα.
Αντιθετα, απο ολες τις αλλες χωρες ολα ερχονται στην ωρα τους. Τυχαιο?
Μεχρι να στρωσει το πραγμα, θα αρχισει το peak των χριστουγεννων, μετα οι κινεζικες αργιες, απο Μαρτη θα ξαναδουμε λογικους χρονους

Οτι πρεπει να φτιαξουν λιγακι το τρακινγκ τους παντως οι εδω, ειναι αληθεια. Επιεικως απαραδεκτο.

Last edited:
παιδια διαβαστε αυτο που εγραψα παραπανω...Υπαρχουν χαμενοι σακοι ξεχασμενοι σε διαφορα αεροδρομια.

Αναμεσα σε αυτα που περιμενω ειναι και ενα απο Αμερικη με tracking number. Και δεν ειμαι μονος, και συγγενης εχει χασει 2 απο Αμερικη....

Last edited:
περιμενω usb φορτιστη και ΑΑ φακο του 1$ πανω απο 1,5μηνα.τον φορτηστη μαλιστα ειναι η 2η φορα που μου τον στελνει.

Το προβλημα των κινεζων ειναι συγκεκριμενο, των ΕΛΤΑ μαλλον γενικο :fahne90: Προβλεπω να παιρνεις καποια απαντηση-κονσερβα. Θα εκπλαγω ευχαριστα αν γινει κατι πιο ουσιαστικο.

Παντως εγω εχω αριστες εντυπωσεις, διαχρονικα, για τα ΕΛΤΑ και στη Αθηνα και στο νησι.
Οσο για το τις συνθηκες που δουλευουν τους τελευταιους μηνες, με τις περικοπες προσωπικου, και τα καταφερνουν οπως πριν, μονο συγχαρητηρια μπορω να τους πω.

Απο αμερικη το προβλημα υπαρχει με τις καταστροφες που ειχαν. Πιθανως καποια πακετα να γιναν "βαρκες" με τις πλημμυρες.

μιλαμε για δεματα που εφυγαν απο τις ΗΠΑ αρχες ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

και οχι δεν περιμενω μαγικη λυση στο προβλημα μου. Αλλα καποτε θα πρεπει να αντιδρασουμε ακομα και στα μικρα....Δεν γινεται να αδιαφορει η διοικηση των ΕΛΤΑ (2 μηνες για να βρεθει γενικη λυση?). Η ο διεθυντης του υποκαταστηματος να το παιζει εργαζομενος-θυμα.(δηλαδη ουτε καταλαβε οτι αντιπροσωπευει πια την διοικηση? και οτι με την θεση ερχονται οι ευθυνες?) Αν δεν κανει για την θεση να αλλαχθει

Εχω ηδη εμπειρια με ταχυμεταφορικη που οχι μονο δεν με ενημερωσε για την κατασταση του δεματος (ετοιμο για εκτελωνισμο) αλλα ξεκινησε αυθαιρετα την διαδικασια επιστροφης του. Οταν μιλησα με την ΕΕΤΤ σχεδον με παρακαλουσαν να κανω καταγγελια τοτε. Εκ των υστερον εμαθα το προβλημα ηταν γενικο και παιζοταν η αδεια της. Η ΕΕΤΤ ειχε ηδη ζητησει απο την εταιρα να δηλωσει αδυναμια δικτυου.
Καταλαβατε τωρα οτι δεν παιζεται μονο η τυχη των δεματων μου?

Δεν βλεπω φως.. Δεν εχει ερθει τιποτε. Η εκφραση κινεζικο δυστυχημα τωρα και σε ταχυδρομικη εκδοση.
Αμα δεν εξαφανιστουν μερικα εκατομυρρια πακετα δεν ειναι καν δυστυχημα. :argh:

καλησπερα,

να ενημερω οτι μετα απο λιγο ψαξιμο, μιας και σε αλλο φορουμ που συμμετεχω εχουν προβλημα. ανακαλυψαμε το παρακατω site

http://www.quantiumaspac.com/qtracker/track.aspx

σχετιζονται με την singapore post.
ενω στο singpost.com το tracking δεν βγαζει τιποτα.
στο παραπανω site μου βγαζει κανονικα πληροφοριες.

και αυτο γιατι, τα δεματα πανε μεσω hong kong στην singapore. οταν το παραλαβει η singapore τοτε θα εμφανιστει στο site τους.

Last edited:
Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

καλησπερα,

να ενημερω οτι μετα απο λιγο ψαξιμο, μιας και σε αλλο φορουμ που συμμετεχω εχουν προβλημα. ανακαλυψαμε το παρακατω site

http://www.quantiumaspac.com/qtracker/track.aspx

σχετιζονται με την singapore post.
ενω στο singpost.com το tracking δεν βγαζει τιποτα.
στο παραπανω site μου βγαζει κανονικα πληροφοριες.

και αυτο γιατι, τα δεματα πανε μεσω hong kong στην singapore. οταν το παραλαβει η singapore τοτε θα εμφανιστει στο site τους.

ΜΟΥ βγαζει - δεν βρεθηκε. πριν 12 μερες στειλανε.

εαν το παρελαβε η singpost λογικα σβιστηκε απο το συστημα. μετα το trace γινεται Μονο signpost.com.

Η σινγκαπουρη λιγη σχεση εχει με την Κινα...
Εβαλα 2 δοκιμαστικες παραγγελιες, κατι χαζοπραματα, στις 8 και 10 νοεμβριου. Απο το ποτε θα ερθουν θα βγουν μαλλον πιο σιγουρα συμπερασματα...

ηρθε σημερα η κοινοποιηση απο την ΕΕΤΤ

ett2.jpg

για να δουμε.....