Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Τα στέλνουν ως απλή αποστολή (δική μας επιλογή) δλδ σαν γράμμα το έχω πάθει πολλές φορές.Παίζει και ένας φακός που ψάχνω να έχει φύγει έτσι..

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Τα στέλνουν ως απλή αποστολή (δική μας επιλογή) δλδ σαν γράμμα το έχω πάθει πολλές φορές.Παίζει και ένας φακός που ψάχνω να έχει φύγει έτσι..

To κακο ειναι οτι ο 4s εγραφε και τιμη εξω απο το φακελο...

Έχω τρεις απορίες-ερωτήσεις και θα ήθελα την άποψη σας.

Θέλω να πάρω από το ebay κατι μπαταρίες, ο τύπος που τις πουλάει από Κίνα γράφει If you want a tracking number for your purchase, please pay for the insurance to my PAYPAL account, meanwhile it makes your items safety during the delivery.

1. Πόσο παραπάνω θα στοιχίσει η ''ασφάλεια''; Αυτό θα το δω κάπου στο pay pal και θα το επιλέξω αν θέλω ή πρέπει να μιλήσω με τον πωλητή;

2. Διάβασα ότι μέσω ebay και pay pal ποτέ να μην πληρώνεις παραπάνω για ''ασφάλεια'' διότι αν δεν σου έρθει τίποτα και δεν υπάρχει tracking number το pay pal δικαιώνει τον αγοραστή και του επιστρέφει τα χρήματα.

3. Επίσης για δέματα από Κίνα μέχρι πόσα χρήματα (σε ευρώ) είμαστε ήσυχοι για να μην περάσει από τελωνείο;

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η ασφάλεια δεν ισχύει για την Ελλάδα και ότι στην πορεία θα σου το στείλουν και με email και θα επιστραφούν τα παραπάνω χρήματα στον λογαριασμό σου στο paypal.Νομίζω μου είχε συμβεί και επειδή ρώταγα κάποιος μου το είχε γράψει από εδώ.
Η ασφάλειες αυτές στοιχίζουν κάπου 5 ντόλλαρς.

βλεπω πανω στα γραμματοκιβωτια της πολυκατοικιας 2 φακελους, λεω δεν κοιταω, τι να δω ακουμπησμενος ο φακος και το led σαν να μην ετρεχε τιποτα, τα παρατησε ο ταχυδρομος και οποιος το βρηκε το βρηκε... Αντε τωρα να τα επαιρναν και να ψαχνω και δωστου μαιλ και που πηγε,και στο τελος να λεω μας φαγανε τα λεφτα οι κινεζοι και τα αμερικανακια...

Αυτο συμβαινει και εδω με unregistered mail. Πολλες φορες γυριζω βραδυ σπιτι και βλεπω εξω απο την πορτα μου κουτια και δεματα. Αν κατι δεν ειναι αντικαταβολη η συστημενο απλα θα αφεθει εξω και ειναι νορμαλ αυτο. Αλλα εδω δεν εχουμε προβλημα του να τα "δανειστει" καποιος επ απειρο.

Δεν ξερω βεβαια τι συμβαινει με δεματα απο εξωτερικο προς ελλαδα (τι πρακτικη χρησιμοποιειται δηλαδη) μιας και εχω πολυ καιρο να στειλω κατι. Απλα οποτε κατεβαινω τα φερνω μαζι. :)

Αυτο συμβαινει και εδω με unregistered mail. Πολλες φορες γυριζω βραδυ σπιτι και βλεπω εξω απο την πορτα μου κουτια και δεματα. Αν κατι δεν ειναι αντικαταβολη η συστημενο απλα θα αφεθει εξω και ειναι νορμαλ αυτο. Αλλα εδω δεν εχουμε προβλημα του να τα "δανειστει" καποιος επ απειρο.

Δεν ξερω βεβαια τι συμβαινει με δεματα απο εξωτερικο προς ελλαδα (τι πρακτικη χρησιμοποιειται δηλαδη) μιας και εχω πολυ καιρο να στειλω κατι. Απλα οποτε κατεβαινω τα φερνω μαζι. :)

Ειμαστε τυχεροι που τα φακουδακια δεν τα ξερουν αρκετοι (ταχυδρομοι και μη), γιατι αν ηταν στη θεση τους κινητα ουτε το γραμματοσημο δε θα βρισκαμε :flipout:

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Ειμαστε τυχεροι που τα φακουδακια δεν τα ξερουν αρκετοι (ταχυδρομοι και μη), γιατι αν ηταν στη θεση τους κινητα ουτε το γραμματοσημο δε θα βρισκαμε :flipout:
+...

Παιδες περιμενω ενα δεμα απο αμερικη με usps,στο track and confirm ομως λεει οτι παρελαβαν το δεμα στι 7 Απριλιου απο τοτε τιποτε αλλο,δεν επρεπε να ειχε φυγει για Ελλαδα?

δεν είναι τράκινγκ πλήρες αλλά ειδοποίηση ότι απλά εστάλη, έτσι το κάνουν στα απλά από ΗΠΑ. Λογικά δεν είναι registered έτσι; Έχει φύγει λογικά.

Aυτος μου εστειλε usps number ομως που τον τσεκαρω στο σαιτ της usps.Γιατι να μην γινεται και ενημερωση?

Στα LNxxxxxxxxxUS μπορείς να παρακολουθήσεις μονο μέχρι να "αναχωρήσει" από USA και δυστυχώς δεν καταγράφεται καθόλου στην Ελλάδα...
Αντιστοιχα ομως, αν στείλεις εσυ κάτι συστημένο προς USA, το βλέπεις ΚΑΙ στο USPS (μολις μπει στην usa) και έχεις και επιβεβαίωση παράδοσης!

Από zebralight (από το επίσημο site της), το πακέτο έρχεται συστημένο ή το πετάνε στην πόρτα και όποιος το βρει;

Ρωτάω γιατί η παραγγελία εστάλει από αυτούς στις 30/03 και απ' ότι είδα εδώ στο forum χρειάζεται περίπου 20 μέρες για να φτάσει. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει έρθει αλλιώς..... έχω τρέξιμο.

κοιτα το συστημενο ειναι συστημενο. αλλα οχι παντα στην ελλαδα....

τα ταχυδρομεια εχουν παθει τετοιο ταρακουλο που ο δικος μου ταχυδρομος χτυπα το κουδουνι, το αφηνει στην θυριδα και παει για αλλο σπιτι....

Aπο προσωπικη πειρα μιας και παντα εστελνα unregistered mail με usps, ανασφαλιστο και με ενδειξη σαν δωρο, παντα ο αριθμος αποδειξης (μιας και σε υποχρεωνουν να συμπληρωσεις customs form - ασχετα αν δεν θα περασει απο τελωνειο -) ειναι trackable στο site της usps μεχρι και την παραδοση. Δεν θυμαμαι αν ελεγε λεπτομερειες αλλα οποτε το τσεκαρα ηξερα οτι μπηκε ελλαδα και που βρισκεται μεχρι την παραδοση. Τωρα αν καποιος στελνει με αλλες ρυθμισεις και επιλογες ισως να "χανεται" η ενημερωση οταν περασει απο διαδικασια τελωνειου η κατι τετοιο. Ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα παντως στην αναζητηση και τσεκαρισμα δεματος, και δεν εχω χασει το παραμικρο απο οτι εχω στειλει.

Από zebralight (από το επίσημο site της), το πακέτο έρχεται συστημένο ή το πετάνε στην πόρτα και όποιος το βρει;

Ρωτάω γιατί η παραγγελία εστάλει από αυτούς στις 30/03 και απ' ότι είδα εδώ στο forum χρειάζεται περίπου 20 μέρες για να φτάσει. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει έρθει αλλιώς..... έχω τρέξιμο.

Εντυπωσιακή ακρίβεια. Σήμερα μου ήρθε το χαρτί του συστημένου. Αύριο παραλαμβάνω, επιτέλους. :music-smiley-005:

θα τρελαθω! το μεσημερι εκανα παραγγελια απο DX τωρα μολις ειδα οτι την εστειλαν! αιντε να με πιστεψει κανεις!