Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

το βαζω εδω για να μην ανοιγω αλλο τοπικ. Εχετε παρει μυρωδια αν στο cpfmarketplace σβηνουν επιλεκτικα jeers?
Το δικο μου για την efest/bestvapping το εσβησαν 2 φορες!

Προφανως ειναι/ηταν σπονσορας η εχουν καποια σχεση με το CPF, αλλιως δεν εξηγειται. Εχω καταλαβει οτι κανουν ban καποια μελη, αλλα να σβηνουν posts δεν μου εχει τυχει να δω.

To είναι πολύ "αυστηρό" στο τι θα ποστάρεις. Το "αυστηρό" μεταφράστε το όπως θέλετε. Εγώ είμαι πολύ προσεκτικός στο τι θα ποστάρω, με ενδιαφέρει μόνο πλέον να έχω πρόσβαση στο φόρουμ και στα μέλη του που είναι αξιόλογα, και τίποτα άλλο.

Έχω κάνει μια παραγγελία απο DealExtreme πριν την πρωτοχρονια. 2 Ιανουαρίου μου έστειλαν mail πως το πακέτο έφυγε, μετά από λίγες μέρες ήρθε και το tracking number. Το θέμα έιναι πως εδώ και 12 μέρες έχει μείνει κολλημένο στο εξής:

******** 2013 Departure from outward office of exchange 10010200 GR 2013.01.11 0949
********* 2013 Opening 10010200 GR 2013.01.11 1621

Τι να έχει γίνει εκεί πέρα; Για κάποιο λόγο το πακέτο ανοίχτηκε και έχει μείνει εκει.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; Προσπαθώ να επικοινωνήσω με το DX αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μέχρι και Livechat υποτίθεται πως έχουν αλλα δεν υπάρχει ποτέ κανένας ελεύθερος στην αλλή ακρη της γραμμης να συννενοηθω. Στο μεταξύ ακόμα προσπαθώ να βρω το mail επικοινωνίας...

Ώχ...και εγώ έκανα παραγγελία εδώ και 2 μέρες περίπου και δεν έχει φύγει ακόμα απο εκεί. Ευτυχώς είναι μόνο 10 και δεν πολυ αγχώνομαι

Φαινεται καθαρα οτι εχει φτασει στην Ελλαδα. Τι μπορει να σου κανει το DX τωρα. Ειναι ευθυνη των ΕΛΤΑ.
Opening..δεν εχω ξαναδει, πιθανως να πηγε στην δειγματοληπτικο ελεγχο. Αλλα και παλι επρεπε να σε ειδοποιησουν η να στο εχουν στειλει.
Τα Ελτα πρεπει να παρεις και να αναφερεις το τελευταιο statement του tracking.. "2013 Οpening etc....". Σιγουρα θα σε κατευθυνουν.
Ολα θα πανε καλα.

Μαλλον θα τον ανοιγει τον φακελο το ταχυδρομειο, τον τσεκαρει και βαζει τιμη κατ'εκτιμηση αφου ο φακελος λεει gift :))

Αυτο ομως ειναι λιγο επικινδυνο, να αναγραφεται η τιμη και ιδιαιτερα μεγαλυτερη της κανονικης.
Ξερω οτι η Γαλλια εχει υποχρεωσει τα κινεζικα ταχυδρομεια/τον αποστολεα να αναγραφουν τιμη οταν προκειται για εμπορευμα. Εχουν παρει πρεφα το θεμα με τα gifts και αντιδρασαν ως σοβαρο κρατος.

Δεν τους στέλνεις ένα μειλ να ρωτήσεις;

Εσένα σε συμπαθούν έτσι και αλλιώς...

Ναι, θα τους ρωτησω. Μου εκανε εντυπωση και μενα. Θα βγαλω μια φωτο απο το φακελο και θα τους την στειλω γιατι μπορει να μην το ξερουν ουτε οι ιδιοι.

Αυτοι γραφουν gift και ερχεται το ταχυδρομειο και κοτσαρει στικερακι με αυθαιρετη τιμη!

Μολις τσεκαρα τους φακελους μου και οι τιμες ειναι αυξημενες απο την αξια του εμπορευματος κατα 50% στο στικερακι!!

Ρώτησες χιώτη, σου απάντησαν;

Φαινεται καθαρα οτι εχει φτασει στην Ελλαδα. Τι μπορει να σου κανει το DX τωρα. Ειναι ευθυνη των ΕΛΤΑ.
Opening..δεν εχω ξαναδει, πιθανως να πηγε στην δειγματοληπτικο ελεγχο. Αλλα και παλι επρεπε να σε ειδοποιησουν η να στο εχουν στειλει.
Τα Ελτα πρεπει να παρεις και να αναφερεις το τελευταιο statement του tracking.. "2013 Οpening etc....". Σιγουρα θα σε κατευθυνουν.
Ολα θα πανε καλα.

Μακάρι να ήταν έτσι... Δυστυχώς το GR σε κάθε στήλη αναφέρεται στον προορισμό του πακέτου και όχι στο σημείο ελέγχου (Destination Country).
Επίσης αυτό το "10010200" είναι το Location που έγινε το track και μέσω του AIR MAIL διαπιστώνω ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο BEIJING και μάλλον από τα λίγο που έχω βρει στο Internet σημαίνει πως το έχουν ανοίξει οι τελωνειακές αρχές τις ΚΙΝΑΣ.
Περιμένω μια ταμπλέτα με ~160 ευρω και ελπιζω να μην γινει καμια λαλακία

Επεσες σε περιπτωση και εσυ ρε παιδι μου,δεν μου εχει ξανασυμβει να μου ανοιξουν κανα δεμα στο παρελθον.
Ελπιζω να πανε ολα καλα παντως και να μην ταλαιπωρηθεις πολυ ακομα,κριμα ειναι!!

Μακάρι να ήταν έτσι... Δυστυχώς το GR σε κάθε στήλη αναφέρεται στον προορισμό του πακέτου και όχι στο σημείο ελέγχου (Destination Country).
Επίσης αυτό το "10010200" είναι το Location που έγινε το track και μέσω του AIR MAIL διαπιστώνω ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο BEIJING και μάλλον από τα λίγο που έχω βρει στο Internet σημαίνει πως το έχουν ανοίξει οι τελωνειακές αρχές τις ΚΙΝΑΣ.

Αν ειναι ετσι, το DX πρεπει να μπορει να επικοινωνησει με αυτους και δωσει μια απαντηση. Και εγω περιμενω tablet απο 12Ιαν., και το tracking to dinodirect δεν δουλευει καθολου..

Τελικα, μονο απο DX και DinoDirect εχω προβληματα στις αποστολες. Φοβερες καθυστερησεις τους τελευταιους 3-4 μηνες. Δεν εχουν στοκ τις περισσοτερες φορες και ειτε στελλουν τμηματικα ειτε καθολου μεχρι να τους ενοχλησεις.
Μου φαινεται οτι θα αποτελεσουν πια ιστορια..

Ολοι οι αλλοι, ΗΚe, manafont, fastteck, συγκεκριμενοι ebay suppliers κλπ. ειναι ενταξει διαχρονικα.

τα μετρα ασφαλειας στην Κιαν εχουν αυξηθει....σε 2 περιπτωσεις το δεμα μου γυρισε στον αποστολεα.
ποιος μου ειπε οτι πτιν το τελος του 2012 ειχαν 12 συνεδρια του Κομματος το ενα μετα το αλλο?

Εχω ΠΕΝΤΕ δέματα "κολλημένα" στο Hong Kong (από 23-24/1)
και αλλα ΔΥΟ στην USA... (αντιστοιχα)

Συμβαίνει και σε άλλους?

Δεν θα τα ελεγα κολλημενα.
Εαν ο χρονος παραλαβης απο HongKong ειναι περιπου 3 βδομαδες, η μεγαλυτερη καθυστερηση προφανως οφειλεται στο γεγονος οτι μπορει να περιμενουν την καταλληλη πτηση προς ευρωπη.
Μπορει να φαινεται κολλημενος για 2+ βδομαδες αλλα οταν μπει στο αεροπλανο θα να ειναι Ελλαδα σε 3-4 μερες αναλογα αν υπαρχει ενδιαμεσος σταθμος διανομης. Το ιδιο απο Αμερικη.

Θελω να πω οτι το 3-4 βδομαδες που λενε, δεν σημαινει οτι ταξιδευει ο φακος ολη αυτη την περιοδο. Ο μεγαλυτερος χρονος 'σπαταλαται' περιμενοντας καπου για να φυγει.

Εμένα ένας φάκελος έφυγε από HK 23 Ιανουαρίου για Ελλάδα αλλά εδώ δεν έφτασε ποτέ...

Το ψάχνω μέσω του fasttech.

Το άλλο που έφυγε 24 από HK ήρθε!