METALLICA: M72 WORLD TOUR - ΟΑΚΑ 2026

Πλάκα σας κάνω ρε παιδιά... μη περιμένετε ποιότητα ήχου σε γήπεδο.

ΥΣ.
Γιατί νομίζετε δεν πάει κανείς από μας του 2κάναλου ;;;; :LOL:
Σε τέτοιες συναυλίες δεν πας για την ποιότητα ήχου, αλλά για την εμπειρία, την τρομερή ατμόσφαιρα, να απολαύσεις το θέαμα, το Stage, τα φώτα, να χτυπηθείς, να ουρλιάξεις κλπ.

Αρκεί να μπώ!!! χαχαχαχαχαχαχαχα ΟΚ ας μην είμαι αρνητικός και ήδη αρχίζω να λέω ότι όλα θα πάνε καλά!
Και εγώ από χρήστη τα πήρα σε αγγελία, ελπίζω να μην τα έχει πουλήσει και σε άλλον και πάω και δω ότι τα εισιτήρια έχουν ενεργοποιηθεί….χαχα

Σκονάκι

Aπο το soundscheck:
"For Whom The Bell Tolls", "Fuel," "One," "Sad But True", "The Unforgiven", "Lux Æterna", "Wherever I May Roam", "King Nothing"

Και κυκλοφορεί αυτό το πιθανό σετλιστ

Intro:
  • It’s a Long Way to the Top – AC/DC
  • The Ecstasy of Gold
Main:
  • Creeping Death
  • For Whom the Bell Tolls
  • Lux Æterna ή If Darkness Had a Son
  • The Unforgiven
  • Wherever I May Roam
  • Kirk & Rob doodle (instrumental)
  • The Day That Never Comes
  • Moth Into Flame
  • Sad but True
  • Nothing Else Matters
  • One
Κλείσιμο:
  • Seek & Destroy
  • Master of Puppets ή Enter Sandman
Master of Puppets και Enter Sandman θα παιχτούν και τα 2 νομίζω, δύσκολα να αφήσεις ένα από αυτά έξω…

Σε τέτοιες συναυλίες δεν πας για την ποιότητα ήχου, αλλά για την εμπειρία, την τρομερή ατμόσφαιρα, να απολαύσεις το θέαμα, το Stage, τα φώτα, να χτυπηθείς, να ουρλιάξεις κλπ.

Τι έκανε λέει ;;;;

Και με την ομάδα σου τι κάνεις ;;;; ευχέλαια μόνο ;;;; :LOL:

Να ξέρεις ότι ο ήχος θα είναι αρκετά καλός, ο πιτσιρικάς μου ο μικρός 18χρονος άκουσε το soundcheck και έπαθε πλάκα, εδώ το 93 στον Πανιωνιο, στην Νέα Σμύρνη, όταν είχαν πρωτοέρθει κουρδίζαν 45 λεπτά..

Last edited:
Να ξέρεις ότι ο ήχος θα είναι αρκετά καλός, ο πιτσιρικάς μου ο μικρός 18χρονος άκουσε το soundcheck και έπαθε πλάκα, εδώ το 91 στον Πανιωνιο, όταν είχαν πρωτοέρθει κουρδίζαν 45 λεπτά..
Το φαντάζομαι, άλλα το ξαναλέω, για μένα δεν πάω σε τέτοιες συναυλίες για τον ήχο, αν έχουμε καλό ήχο είναι στα + άλλα δεν είναι αυτοσκοπός, για μένα τουλάχιστον.

• Like
Reactions: Simos.I
Τι έκανε λέει ;;;;

Και με την ομάδα σου τι κάνεις ;;;; ευχέλαια μόνο ;;;; :LOL:
Το έχω ψιλοκόψει να πάω συχνά στο γήπεδο ειδικά σε ντέρμπι, καθώς έφτασα σε μια ηλικία που δεν μπορώ το πολύ βρισίδι και καντήλι.....ενώ και αγχώνομαι, ε μην πάθω και καμιά καρδιακή προσβολή και μείνω στον τόπο...

• Haha
Reactions: Simos.I and vlad66
Το φαντάζομαι, άλλα το ξαναλέω, για μένα δεν πάω σε τέτοιες συναυλίες για τον ήχο, αν έχουμε καλό ήχο είναι στα + άλλα δεν είναι αυτοσκοπός, για μένα τουλάχιστον.
ειδικα σ αυτες τις συναυλιες ο ηχος ειναι το μεγαλο εφε καλος η κακος για να καλυψει αλλες αδυναμιες
καλα να περασετε

Καλά να περάσετε 🍻
Βγάλτε βρε μπαγασες καμμιά κοντινή απο τους πύργους με τις συστοιχίες array ,να περάσουμε και μεις ωραία,μετρώντας ηχεία 😄😄

• Haha
Reactions: Simos.I
Καλά να περάσετε 🍻
Βγάλτε βρε μπαγασες καμμιά κοντινή απο τους πύργους με τις συστοιχίες array ,να περάσουμε και μεις ωραία,μετρώντας ηχεία 😄😄
Ε αφού είμαστε (και) aυdio κοινότητα

Attachments

• 20260509_191137.jpg
    20260509_191137.jpg
    1.8 MB · Views: 54
  • 20260509_190619.jpg
    20260509_190619.jpg
    1.3 MB · Views: 55
  • 20260509_190640.jpg
    20260509_190640.jpg
    1.6 MB · Views: 52
  • Like
Reactions: mdvq
Αν οι συστοιχίες 7 ηχεία συν 1 σαμπ είναι 6 ,τότε έχουμε 48 γύρω από την σκηνή.
Οι πύργοι,αν τους μέτρησα καλά έχουν από 2χ16 (εκτός και αν έχουν και πίσω που δεν φαίνονται) 32, επί 6 πύργους 192 ηχεία.
Σύνολο 240 μίνιμουμ.
Ρε φουστη μου ,ένα δεν μπορεί να τους πέσει στο δρόμο,να το μαζέψω 😀
Αλήθεια, τι μάρκα να ειναι άραγε?
Και απαντά η ΑΙ
"'"""""
Οι Metallica έχουν μια από τις πιο μακροχρόνιες και στενές συνεργασίες στη βιομηχανία του ήχου με την αμερικανική εταιρεία Meyer Sound.
Για δεκαετίες, η μπάντα χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά συστήματα αυτής της εταιρείας, η οποία μάλιστα έχει αναπτύξει ειδικά προϊόντα βασισμένα στις απαιτήσεις τους.
Τι χρησιμοποιούν στις τρέχουσες περιοδείες (π.χ. M72 World Tour):
Στην πρόσφατη περιοδεία τους, το ηχητικό τους σύστημα είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο:
PANTHER Line Arrays: Είναι τα κύρια ηχεία που κρέμονται πάνω από τη σκηνή. Οι Metallica ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο μοντέλο σε τόσο μεγάλη κλίμακα (πάνω από 280 ηχεία σε κάποιες συναυλίες).
2100-LFC & 1100-LFC: Αυτά είναι τα subwoofers που αναλαμβάνουν τις χαμηλές συχνότητες (το μπάσο και την κάσα των τυμπάνων).
VLFC (Very Low Frequency Control): Πρόκειται για ειδικά ηχεία που παράγουν συχνότητες κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής (μέχρι 13 Hz). Χρησιμοποιούνται κυρίως για να "νιώθει" το κοινό τις εκρήξεις και τα εφέ (π.χ. στο τραγούδι One).
MJF-210 & MJF-212A: Αυτά είναι τα ηχεία δαπέδου (monitors) που βλέπεις μπροστά στα μέλη της μπάντας για να ακούνε τον εαυτό τους. Μάλιστα, το μοντέλο MJF-210 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα των Metallica για να είναι πιο ελαφρύ και δυνατό.
Γιατί Meyer Sound;
Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Οι Metallica παίζουν συνήθως "in-the-round" (με τη σκηνή στη μέση του σταδίου), κάτι που δημιουργεί τεράστιες ηχητικές προκλήσεις. Η Meyer Sound τους παρέχει την τεχνολογία να έχουν καθαρό, στερεοφωνικό ήχο σε κάθε γωνία του σταδίου, χωρίς να "μπουκώνει" ο χώρος από την ένταση.
Fun Fact: Ο ηχολήπτης τους για πολλά χρόνια, ο θρυλικός "Big Mick" Hughes, είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε αυτή τη συνεργασία, αναζητώντας πάντα την απόλυτη πιστότητα στον ήχο της κιθάρας του James Hetfield.
"""""""'
Ελπίζω τώρα να σας έφυγε η αγωνία και να απολαύσετε με την ησυχία σας την συναυλία.
Όχι για να μην νομίζετε ότι δεν σας νοιαζόμαστε 🍻

Last edited:
Μετρήστε και κάνα dB για μας που'χουμε περιέργεια.
Χαχααχα μέτρησα ήδη 87db απ την θέση μου χαμηλά στις κερκίδες. Αν φτασει 90 τώρα που θα βγουν, έχω ωτασπιδες συναυλίας έτοιμες...

• Like
Reactions: mdvq
Πάντως νομίζω ότι ο ήχος πρέπει να σκοτώνει και σε εντάσεις και σε ποιότητα.
Και αυτό γιατί έχουν "κυκλώσει" τον ακροατή.
Ενώ στις συναυλίες που είναι σε σκηνή στην μια πλευρά του σταδίου,μόνο οι απέναντι ακούνε καλά.
Στους Floyd που καθόμαστε στο πλάι,ο ήχος ήταν τραγικός.
Ένας φίλος που καθόταν σε σωστό σημείο,μου είχε πει ότι ήταν "κάτσε καλά".
Και πάντα μιλώντας για συναυλίες 🍻

• Like
Reactions: Φρα.Πε.