METALLICA: M72 WORLD TOUR - ΟΑΚΑ 2026

Ένα διάστημα είχα φαει κόλλημα με τους Dreamtheater, ε τώρα έχει σχέση π.χ. Ο Ντράμερ τους με τον ντράμερ των Metallica…μέρα με την νύχτα είναι…

Συμφωνώ. Έλα που όμως αν μου πεις σκεψου πόσα κομμάτια από τους dream theater σου ε4χονται στο μυαλό θα σου πω 1-2 , ενώ από τους Metallica 10.
Η ομάδα μετράει και το αποτέλεσμα. Ας είναι επιστήμονας ο κάθε μουσικός μόνος του, δεν λέει τίποτα.

ΥΓ. Κάπου είδα τη Βούλτεψη στη συναυλία με μπλούζα Master Of Puppets. Κλειδώστε το νήμα. 🥹

Πλάκα κάνεις..... Είναι ο λόγος που ο μισός εαυτός μου δεν ήθελε να πάει. Διότι το μισό στάδιο είναι αυτό που θα παει στην μπουζουκοσυναυλια τον Σεπτέμβριο.😡

• Haha
Reactions: vlad66 and klamia71
Πλάκα κάνεις..... Είναι ο λόγος που ο μισός εαυτός μου δεν ήθελε να πάει. Διότι το μισό στάδιο είναι αυτό που θα παει στην μπουζουκοσυναυλια τον Σεπτέμβριο.😡
Έχω και φωτογραφία. Δεν την ανεβάζω για να μην προκαλέσω.

Συμφωνώ. Έλα που όμως αν μου πεις σκεψου πόσα κομμάτια από τους dream theater σου ε4χονται στο μυαλό θα σου πω 1-2 , ενώ από τους Metallica 10.
Η ομάδα μετράει και το αποτέλεσμα. Ας είναι επιστήμονας ο κάθε μουσικός μόνος του, δεν λέει τίποτα.
Οι Metallica είναι mainstream συγκρότημα με κομμάτια που θα τα ακούσει ο κάθε ένας….τους ακούνε πιο πολύ ο απλός κόσμος παρά οι μεταλαδες…..για αυτό γεμίσαμε και το στάδιο σήμερα….

Γιατί τι έχει το Σεπτέμβριο?

Οι Metallica είναι mainstream αλλά κάποτε ήταν πρωτοπόροι. Πλέον δεν είναι απλά mainstream , είναι πολυεθνική.
Κάποιοι πήγαν επειδή τους αγάπησαν από τα πρώτα τους βήματα και κάποιοι για το hype.

Μόνο η πρώτη κατηγορία βέβαια νιώθει το φτερούγισμα στη καρδιά.

Συμφωνώ με τα περί μελωδίας / τεχνικής. Η πρώτη, το τραγούδι, η σύνθεση είναι αυτά που μένουν (και απαιτούν έμπνευση). Τα άλλα τα έχει ένας σκασμός κόσμος (Βλ. YouTubers που παίζουν απίστευτα πράγματα).

Οι Gojira είναι εξαιρετικοί (όχι τόσο του γούστου μου) αλλά η μουσική τους δεν είναι «εύκολη» (και σίγουρα δεν θα τους «ανακαλύψεις» από συναυλία).

Κατά τα άλλα, ήταν πανέμορφη βραδιά. Δεν είμαι φαν των Metallica και βασικά από σπόντα πήγα σήμερα (κυρίως λόγω της ανάμνησης της προηγούμενης φοράς με τη βροχή στη Μαλακάσα) αλλά τέτοια μεγέθη μπαντών, που φέρνουν κοντά τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο κλίμα σύνδεσης ανάμεσα στο κοινο (πρώτη φορά το είχα ζήσει με Sabbath στη Μαλακάσα (των οποίων επίσης δεν είμαι τρελός φαν της Ozzy περιόδου)).

Όλα τα βιντεάκια που έχω δει , δείχνουν το Ζορμπά!!
Τι διάολο... ούτε τις Τρύπες δεν ξέρουν??😵‍💫

Άσχετο. Πήρε το μάτι σας κάναν αστυνομικό; Μόνο κάτι τροχονόμοι ήταν στην λεωφόρο στην λήξη.
ΜΗΔΕΝ ελεγχος. Θυμάστε παλιά που ήταν αστυνομία στην είσοδο και μάζευαν βουνό ζώνες με καρφια , σιδερογροθιές κλπ;
Μου λέει ο γιος στο Wembley περσι , ορδές από αστυνομία και ελέγχους.

Αυτό ήταν το setlist. Κάθε φορά που γράφει drum kit 1,2,3,4 είναι που άλλαζε θεση η ντραμς στα 4 σημεία του κύκλου.
Είναι αυτό που σας λέω ότι το συγκρότημα το έβλεπες για κάνα εικοσάλεπτο.

Attachments

• 695355944_10239095428938564_3924398054179793141_n.jpg
    695355944_10239095428938564_3924398054179793141_n.jpg
    93 KB · Views: 42
Εγώ μόνο εξέδρα πάω εδώ και πολλά χρόνια, αράζω στην καρεκλιτσα μου, τα βλέπω όλα από ψηλά με την μπιριτσα μου και απολαμβάνω. Μου άρεσε η κυκλική σκηνή, έβλεπα τα πάντα μια χαρά, σπάνια κοιτούσα τις οθόνες και μια χαρά και ο ήχος δυνατός, καλύτερος από ότι περίμενα και με αρκετό μπάσο…προσωπικά πέρασα τέλεια και δεν υπήρχε τίποτα που να μην μου άρεσε! Χαλάλι τα λεφτά που έδωσα…
ζηλευω τα αετισια ματια σου
ΥΓ. Κάπου είδα τη Βούλτεψη στη συναυλία με μπλούζα Master Of Puppets. Κλειδώστε το νήμα. 🥹
το 60% των θεατων ηταν Βουλτεψη style

Τελικά μόνο εγώ ήμουν στα κάγκελα, να μας πει κάποιος άλλος εντυπώσεις για τον ήχο;
Όλοι οι παπούδες πήγατε στις καρεκλιτσες ;; 😁
εγω ειμαι υπερπαπους ουτε σε καρεκλιτσες δεν μπορω
αλλα εμπιστος νεοτερος φιλος που ηταν εκει μου τα περιεγραψε οπως εσυ
αληθεια ποση ωρα επαιξαν περασαν την ΜΙΑ ? εννοω πραγματικα εκτος απο τις ασκησεις στον διαδρομο

Συγχαρητήρια στο marketing των Metallica που κατάφερε με επιτυχία να μετατρέψει την μουσική των λίγων, περιθωριακών και πορωμενων σε μουσική των πολλών και πανηγυρτζήδων. Πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια.

εγω ειμαι υπερπαπους ουτε σε καρεκλιτσες δεν μπορω
αλλα εμπιστος νεωτερος φιλος που ηταν εκει μου τα περιεγραψε οπως εσυ
αληθεια ποση ωρα επαιξαν περασαν την ΜΙΑ ? εννοω πραγματικα εκτος απο τις ασκησεις στον διαδρομο
Άντε μιάμιση. Σαν ταινία. Είπαμε ειναι επάγγελμα (εδώ και δεκαετίες). Όπως βλέπεις παραπάνω στην λίστα έπαιξαν 15 τραγούδια. Υπολόγισε.

το 60% των θεατων ηταν Βουλτεψη style
Για την (κάθε) Βούλτεψη, είναι ένα κοσμικό γεγονός στο οποίο "πρέπει" να εμφανιστεί. Αν όντως πήγε βέβαια, διότι κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της με τον Πέτσα και ο τελευταίος διέψευσε την παρουσία του λέγοντας ότι η φωτογραφία είναι fake. Η (κάθε) Βούλτεψη την επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι στην Βίσση και πάει λέγοντας.
Όπως και η Σκορδά, η οποία αύριο στο πρωινάδικο, θα λικνίζεται ακκιζόμενη, υπό τους ήχους του Αργυρού.

Βγήκαν 20.46 και η τελευτίια νότα έπεσε 22.55. Οι κάποιες παύσεις που έγιναν, συνολικά, δε ξεπέρασαν βαριά τα 15 λεπτά.