Λευτέρη απ´όσα έχω γράψει πού έχω υποστηρίξει την επίσημη Εκκλησια??Moνον εναντίον τής δήμευσης τής περιουσίας της τάχθηκα εκτός πιά εάν έχει κηρυχτεί ´προλεταριακή επανάσταση ´και δεν το ξέρω.Τότε όμως θά είχαμε πολλές δημεύσεις και εμείς δεν θα συζητούσαμε τώρα.
Οπως λές πολύ σωστά το πρόβλημα είναι το pet hate.
Για ορισμένους αποτελεί εύσημο η γενικευμένη επίθεση στην Εκκλησία.
Εμένα με ενοχλεί,που πίσω απο την επίθεση στην εκκλησια υπάρχει επι τής ουσίας μιά επίθεση σε αυτούς πού πιστεύουν.Αυτούς τούς σέβομαι εκτός εάν οδηγούνται σε ακραίες εκδηλώσεις ,που φτάνουν τα όρια τής γραφικότητας.
Αλλά για μέν η κυρία Λουκά και ο κύριος Κουναλάκης επί παραδείγματι αποτελούν τήν άλλη όψη τού ιδίου νομιματος.
Το ότι η εκκλησία έχει αποκλίνει απο τις βασικές της αρχές και έχει μετατραπεί σε οργανισμό είναι γνωστό εδώ και χρόνια και ουδεμίαν σχέση έχει με την ορθόδοξη παράδοση.Αλλά όποιος ασχολείται με την εκκλησία επιτιθέμενος ας αναφέρει και την δράση τού Βατικανού που μπροστά του η εκκλησία τής ελλάδος είναι Παναγία.Εκεί υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα όλων τών Καθολικών.Υποστηρίξεις σε χούντες τής Λατινικής Αμερικής,επιθέσεις εναντίον φωτισμένων κληρικών που στέκονται στο πλάϊ τών λαων τους,πλήρης αδράνεια και ανοχή στον Χίτλερ ,υποστήριξη τής Κροατίας στον εμφύλιο τής Γιουγκοσλαυίας και πάει λέγοντας.Και εκεί μιλάμε για πραγματικά αμύθητες περιουσίες .
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη την πίστη και εξακολουθεί να συγκινείται με το δράμα τής Σταύρωσης.Και έχει ανάγκη απο υποδείγματα ήθους και αξιών.Είτε αυτά προέρχονται απο ιερείς είτε απο ´λαϊκούς ´για μένα είναι χρήσιμο.
Αλλά όταν ο Ανδριανόπουλος πανηγυρίζει για τίς μπόμπες που σκοτώνουν λαούς και ταυτόχρονα επιτίθεται στην πίστη τών ανθρώπων,κάτι άλλο συμβαίνει.
Σκοπός είναι η διάλυση τών εθνικών κρατών,αυτό πουέχει αρχίσει εδώ και 15 χρόνια να γίνεται στα Βαλκανια και τώρα συνεχίζεται με το Κόσσοβο και που στα επόμενα χρόνια θα το υποστούμε όλοι μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Και οι Κοσσοβάροι,επι παραδείγματι είναι φανατικοί Μουσουλμάνοι,αλλά αυτό δεν εμποδίζει τούς πάτρωνές τους να τούς χαϊδεύουν και να υμνούν τήν θρησκεία τους ή να μιλάνε για καταπιεσμένο λαό:blink: Αντίθετα οι Παλαιστίνιοι είναι πάντα κακοί Μουσουλμάνοι που βάζουν την θρησκεία τους πάνω απ´όλα.Δυό μέτρα και δυό σταθμά.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τούς ´πεφωτισμένους´...........