Μια βραδιά με Wolfson

από εκεί που πουλάνε ηλεκτρονικά...
Στοά Φέξη ...? δεν ξέρω από Αθήνα.

Ουπς εισαι Θεσσαλονίκη... δεν το πρόσεξα!

Κάποιος που ξέρει να μου πει για Αθηνα παιδια;

Μηπως να πάρω και τα σχετικά υλικά και να του φτιάξω και ενω καλώδιο ρευματος; Αυτό που έχει τωρα είναι ... αστο καλυτερα!!!

Εδώ τι πρέπει να πάρω; Belden ας πουμε; Ξερουμε απο που;

γιά καλώδιο ρεύματος μιά καλή λύση δοκιμασμένη είναι supra lo-rad.

γιά καλώδιο ρεύματος μιά καλή λύση δοκιμασμένη είναι supra lo-rad.

OK... αυτό πωλειται ετοιμο ή το φτιάχνεις;

Ο αντιπρόσωπος της Supra στην Ελλάδα είναι ο Σαραβέλος ναι;

...και απο οτι βλέπω εχει 1.5 και 2.5... ποιο να προτιμήσω;

Last edited:
το φτιάχνεις όπως αντίστοιχα δείχνει το λινκ.
Το καλώδιο κοστίζει γύρω στα 9 ευρώ το μέτρο.
Νομίζω Σαραβέλος.

Τελικά πήρα το Lo-Rad της Supra.
Να ρωτήσω όμως κάτι... η θωράκισή του δεν είναι όπως της παραπάνω παρουσίασης είναι κάτι σαν αλουμινόχαρτο το οποίο μάλιστα μου μοιάζει να είναι σαν πλαστικοποιημένο ... μήπως δεν πρέπει να το πιάσω μαζι με την γείωση στο σουκο;;;

Τελικά οκ... το δοκίμασα με το πολύμετρο και περνάει σημα κανονικά!
Η δοκιμή εγινε με ένα beeper που εχει το πολύμετρο... μηπως πρέπει να το τσεκάρω και κάπως αλλιώς;

Sorry για τις απλοϊκες ερωτησεις αλλά εννω στα "μηχανολογικά" πιάνουν τα χέρια μου, στα ηλεκτρο/νικο-λογικά δεν το έχω και πολύ...

Last edited:
Εν αναμονή του dac να κάνω και μιά ερωτησούλα στους επαϊοντες. Το μηχανηματάκι θα τοποθετηθεί δίπλα στον ενισχυτή ώστε να μπορεί να συνδεθεί και το DVD-Player. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστώ ένα σχετικά μεγάλο καλώδιο, 7-8 μέτρα για τη σύνδεση με το πισί. Το pc είναι ένα macmini 4ετίας, με θύρα firewire και usb. Πως προτείνετε να το συνδέσω; Με usb ή με firewire και κάποιον αντάπτορα;

Εν αναμονή του dac να κάνω και μιά ερωτησούλα στους επαϊοντες. Το μηχανηματάκι θα τοποθετηθεί δίπλα στον ενισχυτή ώστε να μπορεί να συνδεθεί και το DVD-Player. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστώ ένα σχετικά μεγάλο καλώδιο, 7-8 μέτρα για τη σύνδεση με το πισί. Το pc είναι ένα macmini 4ετίας, με θύρα firewire και usb. Πως προτείνετε να το συνδέσω; Με usb ή με firewire και κάποιον αντάπτορα;

Μαλλον για usb θα πας φιλε Κωστα. Το firewire εχει περιπου 4-5 μετρα maximum range.

Μαλλον για usb θα πας φιλε Κωστα. Το firewire εχει περιπου 4-5 μετρα maximum range.

thnx.Κάποια άλλη γνώμη; έχει δοκιμάσει κανείς την άλλη εκδοχή, δηλ. από firewire σε spdif; Πόσο μακρύ μπορεί να είναι ένα καλώδιο spdif;

Γιατι να βαλεις μια ακομα διαταξη στην αλυσιδα?

Επειδή το Firewire είναι ταχύτερο(ίσως, δεν ξέρω, ρωτάω για να μάθω). Επίσης γιατί στη μοναδική θύρα usb του πισί μου έχω ήδη ένα hub, ενώ η Firewire είναι σχεδόν ελεύθερη.

Στο ebay υπάρχουν και δεκάμετρα καλώδια firewire.

Μα το DAC δεν εχει είσοδο firewire και επίσης η usb είσοδος του δεν είναι 24/96 αλλά χαμηλότερης ανάλυσης οπότε θα πρέπει να σε απασχολεί τι μετατροπή θα κάνεις: απο firewire ή usb σε optical ή coaxial (απο usb γινονται και τα δυο, απο firewire δεν ξέρω) σε σχέση βεβαια με το τι αποδίδει καλυτερα σε μεγάλα μηκη...
Εκτός αν κάνεις την μετατροπή "κοντά" στο DAC....

Last edited: