Μια βραδιά με Wolfson

Καλοάκουστο να είναι !

.
.
.

Υ.Γ Είδατε ρε, σας έφερα και νέο μέλος.... :BDGBGDB55:

Καλησπερα στην εκλεκτη παρεα του avclub σημερα εφτασε και το δικο μου dac απο την κινα διαβαζοντας τα ενθουσιωδη σχολια σας με πεισατε για την καλη ποιοτητα του,ειχα και μια τηλεφωνικη επικοινωνια με το μελος analyze_it και μου ειπε παρτο με κλειστα ματια.
Μαντεψτε τι πληρωσα στα ΕΛΤΑ.......6 ευρω ασ αναφωνησουμε ΖΗΤΩ τα ΕΛΤΑ φτου φτου φτου την γλητωσα.
Και μια και την γλητωσα ασ τα χωσουμε σε βελτιωσεις βρηκα απο ebay αυτο το καλωδιο τροφοδωσιας http://cgi.ebay.de/Cavo-alimentazio...&otn=3&po=LVI&ps=63&clkid=5018176693790058693
η να παω σε λυση που προταθηκε πριν με supra....αλλα αν σκεφθει κανεις και το κοστος μιας καλης σουκο και του αλλου φις στο τελος...μαλλον η διαφορα κοστους ειναι μικρη.
Τωρα ενα αλλο προβληματακι εχω αγορασει τα dynaudio BM5A τα οποια εχουν μονο balanced εισοδους οπωτε θα χρειαστει να βαλω XLR εξοδους στον κινεζο...ποια ειναι ποιοτικα τις NEUTRIK αυτα http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120635837172&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
που ο γερμανος λεει οτι ειναι και επιχρυσα η αυτα http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380287529936&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
ο αμερικανος λεει οτι ειναι επαργυρα.....προφανος τα επιχρυσα η υπαρχει επιλογη για κατι καλητερο;
Και κατι τελευταιο κολλητηρι εχω να πιασω κατι χρονια 10 η 15 δεν εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου μην κανω καμια ζημια αφηστε που δεν ξερω ποια απο τις 3 επαφες τις πλακετας που ειναι εξοδος για ισοροπημενη συνδεση σε ποιες επαφες του XLR αντιστοιχουν οσοι εχουν παρει εξοδο απο την πλακετα για ισοροπημενη συνδεση ας δημοσιευσουν αναλυτικη φωτο...υπαρχει κανεις απο θεσσαλονικη να με βοηθησει να την κανουμε μαζι θερμη παρακληση κολητηρι χαμηλης ισχυος εχω ενα anthex αν μπορει καποιος ας στηλει PM:worshippy: αρκει βεβαια να ξερει τι κανουμε μην κανουμε καμια ζημια γιατι ζημια μπορω να κανω και μονος:bang::laugh:Ευχαρηστω εκ των προτερων αααα και κατι αλλο καλα XLR καλωδια που θα βρω 1 με 1,5 μετρα......βοηθηστε να ακουσουμε τα dynaudio και το νεο πολλα υποσχομενο DAC και θα κερασω πολλες πολλες μπυρες κατα την κατασκευη και μετεπειτα ακρωαση

Κοίτα τη πατέντα με τα XLR στο Wolfson την ξεκίνησα εγώ αφού πρώτα είχα διαβάσει την πλακέτα του.
Ο Κινέζος τότε έκανε τον...Κινέζο και δεν παραδεχόταν ότι γινόταν ούτε έδινε οδηγίες.
Στο τέλος όμως αναγκάστηκε να το παραδεχθεί αφού όμως πρώτα το είχαμε φτιάξει εμείς και είχαμε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στο ίντερνετ.
Λοιπόν τα καλύτερα βύσματα είναι τα επίχρυσα της NEUTRIK.
Το καλώδιο ρεύματος που βρήκες δεν είναι καλό καλύτερο μπορείς να φτιάξεις μόνος σου με SUPRA ή ακόμα καλύτερα με VDH.
Το πρόβλημα με την μετατροπή δεν είναι στο κόλλημα όπως νομίζεις αλλά στη πίσω όψη του κουτιού. Γιατί εκεί θέλει δουλιά...
Αξίζει όμως τον κόπο αφού έχει καλύτερη απόδοση από τη νέα έξοδό του.
Υπάρχει μια σκέψη αφού υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι στη Ελλάδα να παραγγελθεί μαζικά η πίσω όψη τρυπημένη και για XLR.

Ευχαρηστω για τις γρηγορες απαντησεις πανω στην πλακετα εχω δει ποια ειναι τα σημεια,επαφες του τυπομενου κυκλωματος που περνω για να δωσω στα chassis XLR αλλα δεν ξερω πανω στο XLR πιες επαφες απο τις 3 αντιστοιχουν σε πια απο τα 3 σημεια της πλακετας. Δωσε μου σε παρακαλω περισσοτερες πληροφοριες με φωτο αν γινετε.....αν δεν μπορεσω τελικα να παρω ισοροπημενη συνδεση απο την πλακετα πρακτικα μου ειναι αχρηστο το DAC γιατι τα dynaudio BM5A εχουν μονο XLR εισοδο θερμη παρακληση αναλυτικες φωτο

Αν καταφέρεις να φτιάξεις έτσι την πίσω όψη του κουτιού τότε στείλε το να στο κολλήσουμε.

attachment.php

attachment.php

Μέχρι τότε μπορείς να ακούς μέ ένα αντάπτορα από RCA σε XLR...

Last edited:
Ευχαρηστω για την προταση Musicalicius......μια αλλη σκεψη ειναι να το πουλησω και να αγορασω απο τον κινεζο ενα νεο με XLR εχω ρωτησει τον κινεζο και μπορει να το κανει λεει αυξανοντας το κοστος κατα 30 δολαρια...αν υπαρχει καποιος που να ενδιαφερεται ασ στηλει προσωπικο μηνυμα η email στο [email protected]....δεν θα εχει και τον φοβο του να πληρωσει τελωνειο.
Musicalicius σου ειναι ευκολο να το ανοιξεις και να βγαλεις φωτο;οπου θα φαινονται οι αντιστοιχιες των επαφων τις πλακετας προς τις επαφες του XLR?

Για 30 δολάρια ούτε να το συζητάς πάρτο.
Πές στο Κινέζο να σου βάλει και 627 με 25 δολάρια επιπλέον.
Το δικό σου θα πουληθεί δεν υπάρχει περίπτωση.
Στη παρέα μας έχει γίνει το εξής.
Όποιος το άκουσε το αγόρασε είχε δεν είχε Dac !

Last edited:
Ευχαρηστω για την προταση Musicalicius......μια αλλη σκεψη ειναι να το πουλησω και να αγορασω απο τον κινεζο ενα νεο με XLR εχω ρωτησει τον κινεζο και μπορει να το κανει λεει αυξανοντας το κοστος κατα 30 δολαρια...αν υπαρχει καποιος που να ενδιαφερεται ασ στηλει προσωπικο μηνυμα η email στο [email protected]....δεν θα εχει και τον φοβο του να πληρωσει τελωνειο.
Musicalicius σου ειναι ευκολο να το ανοιξεις και να βγαλεις φωτο;οπου θα φαινονται οι αντιστοιχιες των επαφων τις πλακετας προς τις επαφες του XLR?

αν πληρωσεις τα μεταφορικα πηγαινε ελα(ειμαι ηρακλεο) στειλε μου το

να στο φτιαξω δωρεαν μια και εχω εργαλεια για τις τρυπες

ειμαι και περιεργος να το ακουσω.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν τον τρόπο σύνδεσης για τις εξόδους xlr
sdc12607.jpg

Last edited:
εισαι υπεροχος 1000 ευχαρηστω μου ελυσες τα χερια για αλλη μια φορα 2 ωρες μετα την στιγμη που το παρελαβα το εβαλα στην πριζα να στρωσει....σ ευχαρηστω και παλι

εισαι υπεροχος 1000 ευχαρηστω μου ελυσες τα χερια για αλλη μια φορα 2 ωρες μετα την στιγμη που το παρελαβα το εβαλα στην πριζα να στρωσει....σ ευχαρηστω και παλι

τα βλέπετε ρε? είμαι υπέροχος.... :BDGBGDB55:

.
.
.
καλορίζικο entropia... -bye-

Για 30 δολάρια ούτε να το συζητάς πάρτο.
Πές στο Κινέζο να σου βάλει και 627 με 25 δολάρια επιπλέον.
Το δικό σου θα πουληθεί δεν υπάρχει περίπτωση.
Στη παρέα μας έχει γίνει το εξής.
Όποιος το άκουσε το αγόρασε είχε δεν είχε Dac !

Το συγκεκριμένο Dac μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον και ήμουν έτοιμος να το αγοράσω αλλά σταμάτησα λόγω της ανωτέρω παρότρυνσης.

Επειδή είμαι άσχετος από DIY ήθελα να ρωτήσω αν με το 627 αναφέρεστε στο Burr-Brown OPA627; Αν ναι, του στέλνουμε μήνυμα και του ζητάμε να φτιάξει ένα και να χρησιμοποιεί τους 627 στη θέση των 6 opa134 ή κάτι άλλο;

Η πρότασή σας σχετίζεται με την παρατήρηση που έκανε ο φίλος;

Λοιπόν, πριν από καμιά βδομάδα πέρασε από το σπίτι μου ο Βαγγέλης Κυρίτσης και ακούσαμε διεξοδικά το dac. Το αποτέλεσμα: το dac είναι όντως πολύ καλό. Έχει πολύ καλή ανάλυση και λεπτομέρεια χωρίς να γίνεται υπεραναλυτικό και κουραστικό. Το μπάσο του είναι κάπως υποτονισμένο (όχι υποτονικό) σε σύγκριση με την ψηφιακή πηγή αναφοράς μου, το Marantz SA 7001. To ίδιο ισχύει και για τα σώματα, τα οποία είναι κάπως πιό λεπτά από του Marantz. η κατάσταση άλλαξε κάπως όταν σύνδεσα το Wolfson με τα interconnect που έχω στο marantz. Το μπάσο βελτιώθηκε αρκετά, άρα με λίγο πειραματισμό με τα καλώδια μπορεί να αλλάξει η απόδοση του dac προς το (ακόμη) καλύτερο. Λίγες μέρες αργότερα Ο Βαγγέλης μου δάνεισε το "μανταλάκι" της M2tech Hiface και ένα ψηφιακό ομοαξονικό καλώδιο Belden για να ακούσω το μηχάνημα με πηγή τον υπολογιστή. Πολύ καλό αποτέλεσμα με αέρα ανάμεσα στα όργανα, χώρο, ανάλυση και καλές δυναμικές. Ξανά άκουσα αυτή την αδυναμία στο μπάσο (θέλω interconnect τελικά) και το τελικό αποτέλεσμα σε αναπαραγωγή cd ήταν ένα κλικ κατώτερο από το Marantz. Aυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει με την κατάλληλη περιποίηση του dac με καλώδια -ψηφιακά ή interconnect, ότι και να άλλαξα άκουσα διαφορά, προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Αναφέρομαι κυρίως στην αδυναμία στο μπάσο που παρατήρησε ο κος Ζαγγογιάννης καθώς ψάχνοντας για το 627 βρήκα αυτό:
http://tangentsoft.net/audio/opamps.html όπου όπως αναφέρει για το 627:

"... There does seem to be a bit of extra low bass impactfulness with the 627. This seems less to be "extra power" than a removal of some heavier thumpiness in the 132/134 — the 627 seems to have a truer, more refined kind of bass."

Οπότε η χρήση του 627 προτείνεται για βελτίωση του μπάσου ή και για κάποιους επιπλέον λόγους;

Ενδιαφέρομαι να το χρησιμοποιήσω σε συνδυασμό με το m2tech καθώς η πηγή μου είναι το htpc. Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης ολοκληρωμένου οπότε και η σύνδεση θα γίνει εκεί καθώς τώρα γίνεται με hdmi (του htpc) στον av. To Dac φαίνεται εξαιρετικό για τα χρήματα που ζητάει.

Αυτό μπορεί να μπει και εκ των υστέρων;
Θέλει κολλητήρι ή είναι κουμπωτό οπως στην Cube??

Ναι μπορείς να βάλεις κσι μόνος σου 6 opa627 γιατί είναι σε βάση αλλά εμείς από δοκιμές προτιμάμε τους opa637.
Απλά ο Κινέζος αρνείται να βάλει 637 αλλά βάζει μετά από παραγγελία 627 με έξτρα κόστος 25 δολάρια.
Από την άλλη έχω mail του που μας λέει ο Κινέζος ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο 637 !
Άβυσσος το μυαλό του Κινέζου :grinning-smiley-043

..και απο που τους αγοράζουμε;
Μόνο ιντερνετ να υποθεσω;

Φαίνονται καθαρά στην τελευταία φωτο που ανεβασε ο Ηλίας ναι;
Τώρα τι φοράει το DAC;

Last edited:
Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που δεν μπορώ να αναφέρω εδώ.
Μίλα για αυτό με το Kpais που έχει και αυτός το ίδιο.

Πάντως διαφορά μόλις 25$ για αλλαγή των 4 OPA134 σε 627 ακούγεται εξαιρετικά οικονομικό.. θα περίμενα να ακούσω τουλάχιστον 100$.. Το φοβάμαι αρκετά να πω την αλήθεια.. κυκλοφορούν πάρα πολλές μαϊμούδες 627 εκεί έξω.