Μια βραδιά με Wolfson

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Τι ετοιμάζεστε ρε παλικάρια να βάλετε μέσα στο ντακ; κιροζίνη; :flipout:

Special thanks to mr analyze it! Απίστευτη βραδιά χθες, χάσαμε κυριολεκτικά την ώρα με τις ακροάσεις (και όλες τις πρωινές μας δουλειές γμτ!).
Πολύ εντυπωσιακό επίσης το σύστημά του, φτιαγμένο με αστείρευτο μεράκι και πολύ πολύ "μυαλό"!

(Αν ξαναγράψει κανείς ότι τα ATC θέλουν 5000Watt για να παίξουν, θα βάλω τη γαργαλιέρα στο φουλ!)

Ευχαριστώ πολύ, και η συστηματάρα σου Μάνο δεν πάει πίσω..... :drummer:

δεν υπάρχει χόμπυ, μόνο οι φίλοι μας...... για πότε πέρασε χθες η ώρα !!

...για υγρές μεσαίες και εκρηκτικά δυναμικά... :flipout::flipout:

-bye-

:flipout::flipout::flipout:

Για να δούμε... ποιός καλός "αεροναυπηγός" θα προθυμοποιηθεί (με το αζημίωτο εννοείται) να βάλει πυκνωτές τροφοδοσίας σε μια Ζαολού...;

Για να δούμε... ποιός καλός "αεροναυπηγός" θα προθυμοποιηθεί (με το αζημίωτο εννοείται) να βάλει πυκνωτές τροφοδοσίας σε μια Ζαολού...;

To Zhaolu δεν σηκώνει χέριασμα για στα δίνει πολύ εύκολα...στο χέρι.
Και αν καεί η Rom του δεν υπάρχει άλλη λύση από την...ανακύκλωση.

Οπως ολα ετσι και το ζαολου εχει αρκετα περιθωρια για βελτιωση
Προτεινω να ανοιξουμε ενα καινουργιο νημα και να μελετησουμε
λιγο τις πιθανες μοντιφιες
1. Αφαιρεση του τελευταιου αναλογικου σταδιου
2. Καθολικη αφαιρεση του αναλογικου σταδιου
3. Βελτιωση τρφοδοσιας
4. Προσθηκη λαμπας στην εξοδο
κτλ
κτλ...:smash:

Εναλακτικη λυση για αλλαγη των OPA υπαρχει και εδω
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110579826507&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
ειναι ακριβη λυση αλλα πρεπει να ειναι ποιοτικα καλητερη απο την κινεζικη επιλογη για αλλαγη των OPA με διακρητα εξαρτηματα εδω και το μητρικο site της εταιριας
http://www.bursonaudio.com/burson_opamp.htm
και το πιο καλο υπαρχει κιτ με μεγαλους ακροδεκτες ετσι ωστε να μην χρειαζετε αλλαγη κουτιου λογο υψους
http://bursonaudioblog.blogspot.com/2010/08/new-burson-hd-opamp-smd-connection-with.html

Παιδιά μια ερώτηση επειδή έχω σκαλώσει...
Δοκιμάζω σαν transport ένα media player το mede8er 400 συνδεδεμένο με optical στο wolfson (μαμα) και δε κλειδώνει με τίποτα κάποια δείγματα 24/192...
Δεν πιστεύω ότι ευθύνεται το mede8er, γιατί τα ίδια δείγματα αναπαράγονται μέσω hdmi στον ΑV Receiver μου, αλλά ούτε τα καλώδια αφού ήδη έχω δοκιμάσει και τα 3 διαφορετικά spdif που διαθέτω!

Να σημειώσω ότι όλα τα άλλα είδη που έχω δοκιμάσει (16-24 bit 96 KHz) κλειδώνουν άνετα και έχω ήχο (μάλιστα πολύ καλό!)

Τι μπορεί να φταίει? Καμιά ιδέα???

Αν μπορεί να δοκιμάσει κάποιος που διαθέτει mp και μου πεί το αποτέλεσμα θα το εκτιμούσα.

Τhanx!

(τα δείγματα βρίσκονται εδώ - νόμιμο και free download...)

Ναι Δημήτρη αυτή χρησιμοποιώ στο mede8er αφού δεν διαθέτει coaxial...
Aπό την hdmi κλειδώνει κανονικά.

Είχα σκοπό να δοκιμάσω την οπτική πάνω στον rxv1900 αλλά δεν πρόλαβα σήμερα... Θα το κάνω αύριο οπότε... θα το δω και αυτό, αν και στην ουσία είναι άχρηστη η αναπαραγωγή από AV Receiver για ευνόητους λόγους...

thanx! -bye-

Ναι Δημήτρη αυτή χρησιμοποιώ στο mede8er αφού δεν διαθέτει coaxial...
Aπό την hdmi κλειδώνει κανονικά.

Είχα σκοπό να δοκιμάσω την οπτική πάνω στον rxv1900 αλλά δεν πρόλαβα σήμερα... Θα το κάνω αύριο οπότε... θα το δω και αυτό, αν και στην ουσία είναι άχρηστη η αναπαραγωγή από AV Receiver για ευνόητους λόγους...

thanx! -bye-

Νίκο, double-check στο σύστημά μου για τα κομμάτια όποτε θες.... -bye-

Λοιπόν, η τρελοπαρέα frag, musicalicious, kontr, wahrheit, modright (στην προηγούμενη σελίδα) απορώ πως τα κατάφερε να γράψει για το zhaolu στο thread του wolfson και αντίστροφα.....

:smash::HTEHETH63:

(μην δω να με κατηγορήσει κανένας εμένα και για αυτό.......) :damnyou:

Last edited:
Παιδιά μια ερώτηση επειδή έχω σκαλώσει...
Δοκιμάζω σαν transport ένα media player το mede8er 400 συνδεδεμένο με optical στο wolfson (μαμα) και δε κλειδώνει με τίποτα κάποια δείγματα 24/192...
Δεν πιστεύω ότι ευθύνεται το mede8er, γιατί τα ίδια δείγματα αναπαράγονται μέσω hdmi στον ΑV Receiver μου, αλλά ούτε τα καλώδια αφού ήδη έχω δοκιμάσει και τα 3 διαφορετικά spdif που διαθέτω!

Να σημειώσω ότι όλα τα άλλα είδη που έχω δοκιμάσει (16-24 bit 96 KHz) κλειδώνουν άνετα και έχω ήχο (μάλιστα πολύ καλό!)

Τι μπορεί να φταίει? Καμιά ιδέα???

Αν μπορεί να δοκιμάσει κάποιος που διαθέτει mp και μου πεί το αποτέλεσμα θα το εκτιμούσα.

Τhanx!

(τα δείγματα βρίσκονται εδώ - νόμιμο και free download...)

Εχει receiver το τσιπάκι DIR 9001 το οποίο είναι πολύ ποιοτικό αλλά δεν κλειδώνει πάνω από 24 bit 96 KHz.
Είναι ένας συμβιβασμός που έκανε ο κατασκευαστής.
Αν αλλαχθεί το παραπάνω τσιπάκι θα κλειδώσει και παραπάνω.

Last edited:
Αμα τό χεις φίλε μου όλα τα μπορείς...... :flipout:

Επίσης ετοιμάσου σήμερα αν όλα πάνε καλά να αυξηθούν τα λυκόπουλα κατα ένα... :afro:

Εδώ μιλάμε για αγέλη ασυγκράτητε :music-smiley-005:

Εχει receiver το τσιπάκι DIR 9001 το οποίο είναι πολύ ποιοτικό αλλά δεν κλειδώνει πάνω από 24 bit 96 KHz.
Είναι ένας συμβιβασμός που έκανε ο κατασκευαστής.
Αν αλλαχθεί το παραπάνω τσιπάκι θα κλειδώσει και παραπάνω.

Oυπς.... Μας δούλεψε ο Χιούη? :chinese:

Στη σελίδα του στο ebay, μεταξύ άλλων, έγραφε τα εξής
FEATURES
120dB SNR (’A’ weighted, mono @ 48kHz)
117dB SNR (’A’ weighted, stereo @ 48kHz)
104dB THD (’A’ weighted @ 48kHz)
Sampling frequency : 8kHz - 192kHz
Input data word : 16 to 24-bit
Selectable digital low pass filter
Optional interface to industry standard external filters
Hardware or 3-wire SPI control
Fully dfferential voltage outputs

Αυτό δεν σημαίνει αναπαραγωγή 24/192???
Βέβαια αν κάποιος έψαχνε το τσιπάκι θα ήξερε...

Anyway, μικρό το κακό... αφού προς το παρόν μου είναι αδιάφορη η αναπαραγωγή 24/192 :D

Ευχαριστώ πολύ φίλε musicalicius! Με γλίτωσες από ώρες δοκιμών (βάλε βγάλε καλώδια, ανοιγμα με κάθε πιθανή σειρά των μηχανημάτων κοκ... για επίτευξη της "χειραψίας"...

Ευχαριστώ πολύ!

:grinning-smiley-043-bye-

Σωστά τα λέει ο Κινέζος γιατί αυτά που αναφέρεις είναι οι προδιαγραφές του 8740 και όχι του DIR9001.
Ο Ταιβανέζος που έχω αναφέρει πρίν έκανε αλλαγή και του DIR9001.

ΟΚ, αλλά είναι ολίγον παραπλανητικό για όσους μη γνώστες...

Εννοώ ότι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι περισσότεροι που αγoράσαμε το DAC μέχρι τώρα είχαμε την εντύπωσε ότι κλείδωνε και 24/192... Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος... :nounder:

Για αλλαγή του DIR9001 δεν το βλέπω γιατί όπως προείπα δεν καίγομαι προς το παρόν για 24/192... μια χαρά είναι και τα 24/96...

-bye-

.... έρχονται οι νεαροί λύκοι! (είναι στον δρόμο τώρα) -bye-

Θα είναι η πρώτη ακρόαση στην ελλάδα με 4x8741... ζεσταίνω το σύστημα...

:creep: