Μια βραδιά με Wolfson

Το site της element ίσως να πήρε αποθέματα. Οταν έβαλα την παραγγελία στην αρχή μου είπε ότι τα chips ήταν out of stock και ότι θα μου στείλουν μόλις παραλάβουν. ΠΑρέλαβαν μετά από τρείς μέρες και θέλει δυο μέρες να έρθει στην πόρτα σου. Για το κόστος διαβάστε παραπάνω.

Σύμφωνα με τον τεχνικό που μου τα πέρασε, το μόνο επιπρόσθετο που μπορώ να κάνω είναι :

1.) Να αλλάξω τις καλωδιώσεις στα XLR με καλύτερες.
2.) Να αλλάξω τους δύο τελεστικούς κάτω από τα XLR με 627 για ένα κέρδος της τάξης του 3%....

Το dac έτσι όπως είναι δεν παίρνει τίποτα άλλο.

Musicalicius, ο νέος receiver είναι πλήρως εναλλάξιμος με τον παλιό? Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω γιατί η μουσική που ακούω δεν υπάρχει σε τίποτα άλλο παρά μόνον 16/44.1, οπότε με τα 24/96 είμαι μια χαρά.

Τα credits πάνε , στον Musicalicius που πρότεινε τα 8741 και πάλι στον Ηλία που με έπεισε να προχωρήσω στην μόντα.

Εννοείτει ότι όποιος θέλει να το ακούσει κανονίζουμε μια μέρα και κατεβαίνω Αθήνα για να το στήσουμε.

Ενδεικτικα να αναφέρω ότι μέχρι τώρα το κόστος έχει πάει γύρω στα 500Ε όλα μαζί (αγορά dac, 637,8741, εργατικά,νέοι πυκνωτές)

Επανέρχομαι!!
:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Ψήνομαι κι εγώ για 8741 (με 24/96 είμαι εντάξει προς το παρόν) αλλά και 627...
Πρέπει όμως να το ακούσω στο σύστημά μου πρώτα, γιατί κάθε σύστημα έχει τις ιδιοτροπίες του αλλά και διαφορετικές δυνατότητες...

Να δω ρε Frag πότε θα ξελασκάρω (από τη δουλειά γράφω και τώρα...)
Καλοάκουστο, επί την ευκαιρία...

-bye-

Καλοάκουστο κ απο 'μένα... αποράδεκτος πιο πάνω ... μόνο πως να κάνω την "δουλειά" μου είδα!!! χε χε!!

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Ψήνομαι κι εγώ για 8741 (με 24/96 είμαι εντάξει προς το παρόν) αλλά και 627...
Πρέπει όμως να το ακούσω στο σύστημά μου πρώτα, γιατί κάθε σύστημα έχει τις ιδιοτροπίες του αλλά και διαφορετικές δυνατότητες...

Να δω ρε Frag πότε θα ξελασκάρω (από τη δουλειά γράφω και τώρα...)
Καλοάκουστο, επί την ευκαιρία...

-bye-

Νίκο όποτε θές εδώ είμαστε! Βρές εσύ το χρόνο και όλα θα γίνουν.

Λοιπόν μέχρι τώρα αυτά που λαμβάνω είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η μετατροπή ήταν επιτυχημένη και το αποτέλεσμα που ακούω στο σύστημά μου με την μουσική μου είναι αρκετά καλό. Αυτό που ακούω μου αρέσει και πιστεύω ότι η μετατροπή αξίζει τα λεφτά και τον κόπο.

Δεν μπορώ να σας πώ για σώματα, χροιές,χαμηλά κλπ διότι δεν είμαι καλός με αυτά. Εξάλου όταν ακούς In Flames/Clouds connected, δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να πείς! :flipout:

Τώρα θα μου πείτε "ωραία ρε φίλε, και εσύ πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι η μετατροπή βγήκε σε καλό και δεν τα μάμησε όλα?"

Οταν ένα τραγούσι το έχεις ακούσει πολλές φορές στο σύστημά σου, και άλλες τόσες σε live τότε μέσα σου ξέρεις ότι κάτι έχει αλλάξει σε αυτό που ακούς. Απλά το ξέρεις. Αυτό το καινούργιο είτε σου αρέσει είτε όχι. Και εμένα μου αρέσει......

-bye-

Μην έχεις ενοχές ούτε αμφιβολίες "αρρώστησες" αλλά το έφτιαξες.
Μπράβο γιατί το κυνήγησες, εμείς (με τον Ηλία) μήνες το σχεδιάζαμε αλλά δεν κάναμε τίποτα γιατί περιμέναμε τον βαρεμένο τον Κινέζο να το κάνει.
Γενικά έχω να πω ότι το 8741 είναι πολύ καλύτερο από το 8740 οπότε είναι μονόδρομος να το αλλάξεις ακόμα και σε cd player που φοράνε το 8740 όπως για παράδειγμα το Rega Apollo.
Το receiver CS8416 το ψάχνουμε αλλά όλα δείχνουν ότι ταιριάζει.
Ο βασικός λόγος για αυτή την αλλαγή είναι ότι το δυνατό σημείο του 8741 είναι η λειτουργία του σε υψηλή ανάλυση και για αυτό είναι κρίμα να δουλεύει μέχρι 24/96 μόνο.

Μην έχεις ενοχές ούτε αμφιβολίες "αρρώστησες" αλλά το έφτιαξες.
Μπράβο γιατί το κυνήγησες, εμείς (με τον Ηλία) μήνες το σχεδιάζαμε αλλά δεν κάναμε τίποτα γιατί περιμέναμε τον βαρεμένο τον Κινέζο να το κάνει.
Γενικά έχω να πω ότι το 8741 είναι πολύ καλύτερο από το 8740 οπότε είναι μονόδρομος να το αλλάξεις ακόμα και σε cd player που φοράνε το 8740 όπως για παράδειγμα το Rega Apollo.
Το receiver CS8416 το ψάχνουμε αλλά όλα δείχνουν ότι ταιριάζει.
Ο βασικός λόγος για αυτή την αλλαγή είναι ότι το δυνατό σημείο του 8741 είναι η λειτουργία του σε υψηλή ανάλυση και για αυτό είναι κρίμα να δουλεύει μέχρι 24/96 μόνο.

Αλλά και να μην αλλάξεις το receiver η διαφορά είναι σημαντική υπέρ το 8741. Δεν ξέρω αν θα αλλάξω τους δύο τελευταίους τελεστικούς. Για την ώρα ίδωμεν.....

Μην τους αλλάξεις καλύτεροι είναι οι 637.
Η αλλαγή του receiver δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα βελτιώσει και τον ήχο (μπορεί και να γίνει) σε όλη την λειτουργία του αλλά θα του δώσει μια επιπλέον δυνατότητα σίγουρα.

Last edited:
Μην τους αλλάξεις καλύτεροι είναι οι 637.

Οι δύο τελευταίοι τελεστικοί (αυτοί που βρήσκονται σχεδόν κάτω από τα XLR) είναι οι μαμίσιοι. Αυτούς θα αλλάξω, αν τους αλλάξω. Αλλά μου είπε ότι το κέρδος σε σχέση με το κόστος της μόντας δεν δικαιολογεί την αλλαγή τους. Ξέρω γω τί να πώ....:nounder:

Οι δύο τελευταίοι τελεστικοί (αυτοί που βρήσκονται σχεδόν κάτω από τα XLR) είναι οι μαμίσιοι. Αυτούς θα αλλάξω, αν τους αλλάξω. Αλλά μου είπε ότι το κέρδος σε σχέση με το κόστος της μόντας δεν δικαιολογεί την αλλαγή τους. Ξέρω γω τί να πώ....:nounder:

Σε λιγες μερες θα εχω ενα σετ ( 6 κομματια ) opa627 και μπορω να σου
τους δωσω για δοκιμη
Αν σου αρεσει κατι τοτε αξιολογεις τα εξοδα

Εχεις ακόμα 134 είπες ότι τους έχεις αλλάξει όλους.
Αν δουλεύεις την RCA έξοδο και δεν τους έχεις αλλάξει όλους τότε έπρεπε να πάρεις όσους σου λείπουν από Farnell μαζί με τα τσιπάκια.
Μάλλον πρέπει να σου κάνει εντατικά ο...Ηλίας:flipout:

Εχεις ακόμα 134 είπες ότι τους έχεις αλλάξει όλους.
Αν δουλεύεις την RCA έξοδο και δεν τους έχεις αλλάξει όλους τότε έπρεπε να πάρεις όσους σου λείπουν από Farnell μαζί με τα τσιπάκια.
Μάλλον πρέπει να σου κάνει εντατικά ο...Ηλίας:flipout:

Επειδή δεν κατέχω και πολύ από αυτά, επάνω στο dac έχουν μπεί 4 637. Το ότι υπάρχουν ακόμα δύο μου το είπε αυτός που μου τους πέρασε. Οι στον πράσινο κύκλο έχουν αλλαχθεί με 637. Οι στον μαύρο κύκλο είναι οι ίδιοι.

Η φψτό δεν είναι από την δική μου πλακέτα αλλά την βρήκα στο νήμα και την πήρα. Ακόμα δεν έχω αξιωθεί να τραβήξω μια από το εσωτερικό του...:damnyou:

Attachments

• IMG_4443-1DesktopResolution.jpg
    IMG_4443-1DesktopResolution.jpg
    87.2 KB · Views: 36
Αν το συνδέεις με XLR είσαι ΟΚ.

Δεν είμαι ΟΚ γιατί παίζω με RCA. O Pulse δεν έχει XLR εισόδους. Οπότε καλό θα ήταν να τους αλλάξω ναι? Βέβαια ο νέος ενισχυτής που λιμπίζομαι θα έχει XLR.

Παλι μπλέχτηκα μου φαίνεται.....:2thumb22sup:

Τα πράγματα τότε είναι πολύ απλά πουλάς τον Pulse φτιάχνεις έναν Balanced F5 (το όνειρο του Kpaiss) και στο τέλος γλυτώνεις δύο τελεστικούς !

P1160003.jpg

Last edited:
Τα πράγματα τότε είναι πολύ απλά πουλάς τον Pulse φτιάχνεις έναν Balanced F5 (το όνειρο του Kpaiss) και στο τέλος γλυτώνεις δύο τελεστικούς !

Δεν ξέρω αν θα είναι ο F5. Για την ώρα με έχουν κερδίσει ιταλικές υλοποιήσεις ενισχυτών. Μεχρι να έρθει αυτή η ώρα ίδωμεν.... Για την ώρα οικονομία να μαζέψουμε τα λεφτά πρώτα

Πάντως το νήμα για τον F5 εδώ το παρακολουθώ με ενδιαφέρον γιατί ποτέ δεν ξέρεις!!

Κάνε οικονομίες και δώσε παραγγελία στον Αυστριακό καλλιτέχνη για έναν τέτοιο !

Μεταξύ μας τέτοια κατασκευή την ζηλεύει και ο Ηλίας.

Κάνε οικονομίες και δώσε παραγγελία στον Αυστριακό καλλιτέχνη για έναν τέτοιο !

Μεταξύ μας τέτοια κατασκευή την ζηλεύει και ο Ηλίας.

Θα μας κλείσεις το σπίτι εσύ μου φαίνεται.....:award:
Το παλικάρι κάνει απίστευτη δουλειά.....Τώρα βρήκε να έρθει η κρίση το κέρατό μου μέσα?????:rifle:

Και πού θα βρούμε τα στοιχεία εικοινωνίας του???

Πάλι λουλί το κάναμε το νήμα....

Last edited: