Μια βραδιά με Wolfson

Λοιπόν, πριν από καμιά βδομάδα πέρασε από το σπίτι μου ο Βαγγέλης Κυρίτσης και ακούσαμε διεξοδικά το dac. Το αποτέλεσμα: το dac είναι όντως πολύ καλό. Έχει πολύ καλή ανάλυση και λεπτομέρεια χωρίς να γίνεται υπεραναλυτικό και κουραστικό. Το μπάσο του είναι κάπως υποτονισμένο (όχι υποτονικό) σε σύγκριση με την ψηφιακή πηγή αναφοράς μου, το Marantz SA 7001. To ίδιο ισχύει και για τα σώματα, τα οποία είναι κάπως πιό λεπτά από του Marantz. η κατάσταση άλλαξε κάπως όταν σύνδεσα το Wolfson με τα interconnect που έχω στο marantz. Το μπάσο βελτιώθηκε αρκετά, άρα με λίγο πειραματισμό με τα καλώδια μπορεί να αλλάξει η απόδοση του dac προς το (ακόμη) καλύτερο. Λίγες μέρες αργότερα Ο Βαγγέλης μου δάνεισε το "μανταλάκι" της M2tech Hiface και ένα ψηφιακό ομοαξονικό καλώδιο Belden για να ακούσω το μηχάνημα με πηγή τον υπολογιστή. Πολύ καλό αποτέλεσμα με αέρα ανάμεσα στα όργανα, χώρο, ανάλυση και καλές δυναμικές. Ξανά άκουσα αυτή την αδυναμία στο μπάσο (θέλω interconnect τελικά) και το τελικό αποτέλεσμα σε αναπαραγωγή cd ήταν ένα κλικ κατώτερο από το Marantz. Aυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει με την κατάλληλη περιποίηση του dac με καλώδια -ψηφιακά ή interconnect, ότι και να άλλαξα άκουσα διαφορά, προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Τώρα σκέφτομαι σχετικά με την σύνδεση του dac με τον υπολογιστή. Η μιά λύση είναι ένα USB interface, κάτι σαν το Hiface. Η άλλη είναι να στείλω ήχο από τη Firewire -έχω mac mini. Σκέφτομαι να πάρω μιά μεταχειρισμένη κάρτα ήχου της Creative με firewire ή κάποιο firewire interface για να μετατρέψω το σήμα σε spdif και να το στείλω έτσι στο dac. Τι προτείνουν οι ειδήμονες;

Υ.Γ. Το πικάπ μου εξακολουθεί να ακούγεται καλύτερα.

και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.... -bye-

καλά, πάλι τα ίδια .... πόσο στοιχίζει το πικάπ του Κώστα ; (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιό έχει ) ... από την άλλη το ντακάκι αυτό κοστίζει κάτι ελάχιστα ευρώ ....

Κώστα γιατί δεν ασχολείσαι μόνο με τον Μπραμς μας, για να μην έχεις και άγχη ;

εγώ όμως ξέρω τι αναλογικό έχει και επιμένω ότι θα περάσει καιρός.... :grinning-smiley-043

ΥΓ το ψηφιακό μου και το αναλογικό μου βρίσκονται στην ίδια κατηγορία τιμής και όντως η απόδοσή τους είναι πολύ κοντά με το καθένα να υπερέχει σε κάποιους τομείς και να υστερεί σε κάποιους άλλους, γιαυτό και σε άλλους αρέσει περισσότερο το αναλογικό μου και σε άλλους το ψηφιακό -bye-

εγώ όμως ξέρω τι αναλογικό έχει και επιμένω ότι θα περάσει καιρός.... :grinning-smiley-043

ΥΓ το ψηφιακό μου και το αναλογικό μου βρίσκονται στην ίδια κατηγορία τιμής και όντως η απόδοσή τους είναι πολύ κοντά με το καθένα να υπερέχει σε κάποιους τομείς και να υστερεί σε κάποιους άλλους, γιαυτό και σε άλλους αρέσει περισσότερο το αναλογικό μου και σε άλλους το ψηφιακό -bye-

το ΥΓ σου με κάλυψε ... δεν αντέχω άλλο τους μονομανείς .... πάνω απ' όλα η μουσική !

καλά, πάλι τα ίδια .... πόσο στοιχίζει το πικάπ του Κώστα ; (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιό έχει ) ... από την άλλη το ντακάκι αυτό κοστίζει κάτι ελάχιστα ευρώ ....

Κώστα γιατί δεν ασχολείσαι μόνο με τον Μπραμς μας, για να μην έχεις και άγχη ;

το ΥΓ σου με κάλυψε ... δεν αντέχω άλλο τους μονομανείς .... πάνω απ' όλα η μουσική !

Ειρήνη Υμίν! Πλάκα έκανα με το ΥΓ, αλλά επειδή το έγραψα κάνοντας edit στο αρχικό ποστ δε μπορούσα να βάλω φατσούλες. Εννοείται ότι ένα ντακάκι των 200κάτι ευρώ δε μπορεί να συγκριθεί με ένα πλατώ με τιμή τετραψήφια.

@Δημοκηδής. Ποιός είπε ότι αγχώνομαι; Αλλοίμονο αν αγχωνόμασταν για μηχανές! Όσο για το Μπραμς, οι μηχανές κάθε είδους είναι για να απολαμβάνουμε τη μουσική του, όχι το αντίστροφο.

Το φοβόμουνα αυτό. Τι λές για τα interface της M-Audio;

Εγω θα σου προτεινα να ξεχασεις εντελως το pc.
Μετα απο 2 χρονια (βαλε βγαλε καρτες) κατεληξα με βαρια καρδια οτι δεν θα ακουσω μουσικη απο το pc.
Αφου εχεις mac mini η λυση βρισκεται στο amarra , που στα αληθεια δεν ξερω τι κανει αλλα παιζει εξαιρετικα.
Δεν ξερω τι κανει εννοω οτι καθε καινουργια εκδοση του amarra παιζει και καλυτερα , πραγμα που δεν νοειται σε bit perfect.
Τουλαχιστον παιζει πολυ καλα και μου φτανει κατι που οσο και αν προσπαθησα με pc στο δικο μου setup , δεν καταφερα.

Μετα απο 2 χρονια (βαλε βγαλε καρτες) κατεληξα με βαρια καρδια οτι δεν θα ακουσω μουσικη απο το pc.
Αφου εχεις mac mini η λυση βρισκεται στο amarra , που στα αληθεια δεν ξερω τι κανει αλλα παιζει εξαιρετικα.
Δεν ξερω τι κανει εννοω οτι καθε καινουργια εκδοση του amarra παιζει και καλυτερα , πραγμα που δεν νοειται σε bit perfect.
Τουλαχιστον παιζει πολυ καλα και μου φτανει κατι που οσο και αν προσπαθησα με pc στο δικο μου setup , δεν καταφερα.

+1000

παιζεις απευθειας απο το Mac με την οπτικη της Wireworld ?

+1000

παιζεις απευθειας απο το Mac με την οπτικη της Wireworld ?

Την περιμενω την οπτικη.
Παιζω με m2tech και ενα απλο καλωδιο μεχρι στιγμης.

Ποιός μίλησε για pc; Ψάχνω ένα τρόπο για να στείλω σήμα από τη firewire του mac mini στο dac. επειδή το dac *δεν έχει είσοδο firewire σκέφτομαι να παρεμβάλω ένα interface της M-Audio όπως αυτό. Θα μπαίνει firewire, θα βγαίνει spdif (ή οπτική, θα δείξει). Για το Amarra θα δούμε στην πορεία. Γι αυτό ρωτάω, έχει κανείς εμπειρία από τέτοια μετατροπή;

Ναι αυτό...
Για τα λεφτά που ζητάει αξιζει!!
Αν το πάρεις πρόσεξε μονο πως θα στο στείλει για να γλυτωσεις το τελωνειο...

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Πολύ θα ήθελα να το ακουσω σε συγκριση με το Compass Dac μου που εχει το AD1852..

Αν μενεις Αθηνα κανονιζεται σχετικα ευκολα.

Καλησπερα στην εκλεκτη παρεα του avclub σημερα εφτασε και το δικο μου dac απο την κινα διαβαζοντας τα ενθουσιωδη σχολια σας με πεισατε για την καλη ποιοτητα του,ειχα και μια τηλεφωνικη επικοινωνια με το μελος analyze_it και μου ειπε παρτο με κλειστα ματια.
Μαντεψτε τι πληρωσα στα ΕΛΤΑ.......6 ευρω ασ αναφωνησουμε ΖΗΤΩ τα ΕΛΤΑ φτου φτου φτου την γλητωσα.
Και μια και την γλητωσα ασ τα χωσουμε σε βελτιωσεις βρηκα απο ebay αυτο το καλωδιο τροφοδωσιας http://cgi.ebay.de/Cavo-alimentazio...&otn=3&po=LVI&ps=63&clkid=5018176693790058693
η να παω σε λυση που προταθηκε πριν με supra....αλλα αν σκεφθει κανεις και το κοστος μιας καλης σουκο και του αλλου φις στο τελος...μαλλον η διαφορα κοστους ειναι μικρη.
Τωρα ενα αλλο προβληματακι εχω αγορασει τα dynaudio BM5A τα οποια εχουν μονο balanced εισοδους οπωτε θα χρειαστει να βαλω XLR εξοδους στον κινεζο...ποια ειναι ποιοτικα τις NEUTRIK αυτα http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120635837172&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
που ο γερμανος λεει οτι ειναι και επιχρυσα η αυτα http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380287529936&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
ο αμερικανος λεει οτι ειναι επαργυρα.....προφανος τα επιχρυσα η υπαρχει επιλογη για κατι καλητερο;
Και κατι τελευταιο κολλητηρι εχω να πιασω κατι χρονια 10 η 15 δεν εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου μην κανω καμια ζημια αφηστε που δεν ξερω ποια απο τις 3 επαφες τις πλακετας που ειναι εξοδος για ισοροπημενη συνδεση σε ποιες επαφες του XLR αντιστοιχουν οσοι εχουν παρει εξοδο απο την πλακετα για ισοροπημενη συνδεση ας δημοσιευσουν αναλυτικη φωτο...υπαρχει κανεις απο θεσσαλονικη να με βοηθησει να την κανουμε μαζι θερμη παρακληση κολητηρι χαμηλης ισχυος εχω ενα anthex αν μπορει καποιος ας στηλει PM:worshippy: αρκει βεβαια να ξερει τι κανουμε μην κανουμε καμια ζημια γιατι ζημια μπορω να κανω και μονος:bang::laugh:Ευχαρηστω εκ των προτερων αααα και κατι αλλο καλα XLR καλωδια που θα βρω 1 με 1,5 μετρα......βοηθηστε να ακουσουμε τα dynaudio και το νεο πολλα υποσχομενο DAC και θα κερασω πολλες πολλες μπυρες κατα την κατασκευη και μετεπειτα ακρωαση

Καλωσόρισες και καλορίζικο το μηχανάκι!
Για τα λεφτά του πολύ καλό θα το διαπιστώσεις και μόνος σου!

Για τα υπόλοιπα είμαι άσχετος...:D

:ernaehrung004: