Μια βραδιά με Wolfson

Φίλε μου δεν ξέρω πόσα θες να διαθέσεις για ψηφιακό καλώδιο αλλα με τα φτηνά ψηφιακά που έχω δοκιμάσει εγώ (της τάξης των 20-30 . Ενα coax της Ixos και οπτικό της Ultralink) το ομοαξονικό μου παίζει καλύτερα!
Ισως μια καλή γυάλινη οπτική να ακούγεται καλύτερα απλά αν δεν θες να δωσεις πολλά χρήματα τσέκαρε και το ομοαξονικό... ΙΜΗΟ ετσι;;;

να ρωτησω κατι την παρεα αν παρω απο την SPDIF εξοδο της μητρικης και τροφοδοτησω το DAC επειδη τα ηχεια μου ειναι ενεργα και δεν εχουν ρυθμηση της εντασης θα μπορω να ρυθμησω την ενταση απο τον υπολογιστη;απο το εικονιδιο με το μεγαφωνακι στην γραμμη εργασιων;η θα χρειαστω εναν παθητικο προενυσχητη;
Νομιζω οτι ειναι κατανοητο αυτο που θελω να κανω

δηλαδη δεν χρειαζομαι παθητικο προενισχητη;που δυτυχος ειναιθ πανακριβοι;
supersonic στειλε μου PM με το τηλεφωνο σου να το συζητησουμε σε παρακαλω!!

να ρωτησω κατι την παρεα αν παρω απο την SPDIF εξοδο της μητρικης και τροφοδοτησω το DAC επειδη τα ηχεια μου ειναι ενεργα και δεν εχουν ρυθμηση της εντασης θα μπορω να ρυθμησω την ενταση απο τον υπολογιστη;απο το εικονιδιο με το μεγαφωνακι στην γραμμη εργασιων;η θα χρειαστω εναν παθητικο προενυσχητη;
Νομιζω οτι ειναι κατανοητο αυτο που θελω να κανω

Πρέπει να ξέρεις πρώτα την αντίσταση είσόδου που έχουν τα ηχεία σου και μετά θέλεις ένα XLR Step Attenuator σαν αυτό.

4ohm ειναι με 86db ευαισθησια...μηλας για ακρηβη λυση..θελει και ενα σωρο αντιστασεις ακριβειας ξερω ομως οτι πιθανοτατα να ειναι μια εξαιρετικη λυση...

Επιτελους αρχησα να ακουω μουσικη απο χθες βεβαια εγω δεν μπορω να εκφερω γνωμη για το DAC και αυτο επειδη δεν ειχα ποτε DAC...αλλωστε το set up υστερει σε καλοδια XLR εχω καποια no name και οπτικη ινα μια των 6 ευρω:slapface:
περιμενω μια ινα απο αμερικη αυτην εδω αγορασα SILFLEX GLASS TOSLINK TO TOSLINK
http://www.lifatec.com/toslink2.html
καποιοι λενε οτι παιζει καλητερα απο wireworld supernova?
Οσο για τα balance καλοδια περιμενω απο αγγλια αυτα http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200456402503&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
Για να δουμε τι διαφορες θα εχω.....

Παίδες υπάρχει κανένα wolfson διαθέσιμο για ακρόαση (θέλω να αναβαθμίσω το vdac από το σύστημα του εξοχικου!)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=70451

Ιδανικά θα ήταν να το ακούγαμε στο σύστημα του εξοχικού - Θεολόγος, οπότε θα το συνδυάζαμε με μονοήμερη εκδρομή!! (μία ώρα από Αθήνα)

Musicalicius, DomieMic έχουμε τίποτε ? :gossip:

Μέσα της ερχόμενης εβδομάδας μάλλον θα κατέβω στη Λαμία για λίγες μέρες. Πολύ πιθανό να με πάρει μέχρι Σάββατο με τις δουλειές που έχω. Αν είσαι το ΣΚ στο Θεολόγο πες το και θα πάρω και το Wolfson υπό μάλης (δεν πιάνει και πολύ χώρο), για να το ακούσουμε.

Παίδες υπάρχει κανένα wolfson διαθέσιμο για ακρόαση (θέλω να αναβαθμίσω το vdac από το σύστημα του εξοχικου!)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=70451

Ιδανικά θα ήταν να το ακούγαμε στο σύστημα του εξοχικού - Θεολόγος, οπότε θα το συνδυάζαμε με μονοήμερη εκδρομή!! (μία ώρα από Αθήνα)

Musicalicius, DomieMic έχουμε τίποτε ? :gossip:

Υπάρχει Αντρέα και αναβαθμισμένο με 637.
Αν θέλεις και XLR έχει ο Ηλίας.

Ανδρέα, δεν χρειάζεται να πάρεις το wolfson στον Θεολόγο, φέρε το vdac από εκεί και βάλε και τα δύο στο σύστημά σου στην Αθήνα για να δεις τυχόν διαφορές- και το δικό μου wolfson διαθέσιμο anytime.

Υ.Γ Φέρε αν θες το vdac και στο σύστημά μου - να ακούσεις και τα εκπληκτικά Analysis στο τελευταίο set-up (σε διενίσχυση).

Last edited:
Oι τελεστικοί του δικού μου wolfson πρέπει να είναι οι 637. Καλύτερα να σου πει ο Musicalicious ποιοι είναι (από αυτόν τους αγόρασα, του είχαν περισσέψει, τους βάλαμε στο Dac και έπαιξαν καλύτερα).

Θα ήθελα να προσκαλέσω όποιον θέλει να ακουσει το Dac, να μου στείλει πμ για να κανονίσουμε ακρόαση. Νομίζω θα είναι και ωραία εμπειρία η ακρόαση του συστήματος στο τελευταίο set-up.

Καλημέρα σε όλους

Last edited:
Γιώργο, Κώστα ευχαριστώ πολύ είστε φοβεροί !!!

Θα μιλήσουμε να κανονίσουμε -bye-

Αντρέα τεστ με το V-Dac έχει γίνει παλιά στο σπίτι του Ηλία με ένα από τα πρώτα V-Dac που είχαν έρθει στη Ελλάδα και το είχε ο Χαντζάκος.
Το ίδιο έγινε πρόσφατα και στο σπίτι του Σωτήρη που έχει ηλεκτροστατικά ηχεία και ASR με τον απόγονο του V-Dac το MF M1
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο δεν μπόρεσαν τα MF Dac να σταθούν δίπλα στο Wolfson Dac.

Αντρέα τεστ με το V-Dac έχει γίνει παλιά στο σπίτι του Ηλία με ένα από τα πρώτα V-Dac που είχαν έρθει στη Ελλάδα και το είχε ο Χαντζάκος.
Το ίδιο έγινε πρόσφατα και στο σπίτι του Σωτήρη που έχει ηλεκτροστατικά ηχεία και ASR με τον απόγονο του V-Dac το MF M1
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο δεν μπόρεσαν τα MF Dac να σταθούν δίπλα στο Wolfson Dac.

Εννοεις με αναβαθμισμενο wolfson η κανονικο?

Ανδρέα, δεν χρειάζεται να πάρεις το wolfson στον Θεολόγο, φέρε το vdac από εκεί και βάλε και τα δύο στο σύστημά σου στην Αθήνα για να δεις τυχόν διαφορές- και το δικό μου wolfson διαθέσιμο anytime.

Υ.Γ Φέρε αν θες το vdac και στο σύστημά μου - να ακούσεις και τα εκπληκτικά Analysis στο τελευταίο set-up (σε διενίσχυση).

οκ Ηλία θα το κανονίσουμε, πρέπει πρώτα να πάω Θεολόγο να φέρω το Vdac.
Για να δούμε και τα Analysis με διενίσχυση !!

ΥΓ Μου αρέσει ότι σε τεχνικές ερωτήσεις παραπέμπεις στον Τεχνικό σου Σύμβουλο !! (Γειά σου ρε Γιώργο...) :flipout:

Εννοεις με αναβαθμισμενο wolfson η κανονικο?

Στη δεύτερη ακρόαση στο Σωτήρη φόραγε τους 627 του Κινέζου γιατί έτσι είχε παραγγελθεί.
Αντρέα αν το παραγγείλεις ζήτα από τον Κινέζο να έχει 627 και XLR η διαφορά είναι μικρή και σίγουρα το αξίζει.
Για το αν στέλνει XLR με δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν δεχόταν παλιά ο Κινέζος αλλά εδώ ανέφεραν ότι κάνει την μετατροπή για 30 δολάρια.

BTW στη δεύτερη ακρόαση είχαμε και ένα άλλο Dac του ίδιου Κινέζου που φόραγε AD1955.
Αλλά και σε αυτό τον "εμφύλιο" έχασε από το Wolson Dac.