Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Γιατι στο ον θα κάνει σοφτ κλιπινγκ....

οκ! αλλα αυτο τι πρακτικα σημαινει;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλ ακους διαφορά 1db στους 16000.....

δεν αναφερεται σε db, απλα εχει μια αριθμηση.

Γιατι στο ον θα κάνει σοφτ κλιπινγκ....

παντως η ενδειξη σοφτ κλιπινγκ μπροστα ειναι σβηστη

πριν μας είπες για το soft clipping "γιατί να το βάλω στο off"
ξεκαθάρισέ μας που είναι....

πριν μας είπες για το soft clipping "γιατί να το βάλω στο off"
ξεκαθάρισέ μας που είναι....

ειναι οφφ! Ρωτησα για να μαθω τι κανει γαια υτο ειπα γιατι να μπει οφφ - ειναι οφφ παντως!

Βαλτο στο off μπας και οταν σηκωνεις εντασεις σου κοβει ισχυ και "τυραννας" τα ηχεια.
Εxω και γω ενα Nad 3020 και οταν τον δουλευα παντα το ειχα στο off (ετσι ηταν και η μοδα τοτε για τους Nad...ολοι προσπαθουσαν να καταλαβουν τι κανει αυτο το διαολεμενο κουμπι....η Nad ελεγε οτι με αυτο τον τροπο προστατευε απο παραμορφωσεις στις υψηλες εντασεις αρα προστασια και στα τουϊτερ).
Εχεις καμμια φωτο απο το συστημα και την συνδεσμολογια του.

Υποψην ο 3020 ειχε βαρια βαρια καμμια 35αρια βατ και τον επαιζα με κατι tdl που ηταν τερατα αναισθησιας....με τα ιδια ηχεια καταφεραμε και καψαμε 1 Audiolab...τοσο αναισθητα ηντουσαν!!!

ειναι οφφ! Ρωτησα για να μαθω τι κανει γαια υτο ειπα γιατι να μπει οφφ - ειναι οφφ παντως!

spice.png

το google πάντα βοηθάει...

τα τουιτερ ειναι μια χαρα. Θα το πω ακομη μια φορα: Με το εκουαλαιζερ το ηχειο παιζει αψογα - αρα είναι αψογο με τον ενα ή τον αλλο τροπο.

Δεν ειναι καμενο, πολυ πιθανον ειναι καλα συνδεμενο (διοτι οποως ειπα είναι καταπληκτικό με υποβοηθηση). Ο κοσμος που το ακουει εντυπωσιαζεται και οταν το βγαλω το εκουαλαιζ λεει τι συνεβη; Ειδικά σε συμφωνική μουσική, εκεί ειναι για κλαματα ανευ υποβοηθησης.

Δεν εχει ομως απαντησει κανεις αν χρειαζεται κατι ισχυροτερο που ρωταω συνεχως - ή βλακεια λεω ή δεν ξερω...

πάντως.....

μας λες ότι δίνεις από 1 στα 8 και 16 khz και αυτό διορθώνει τα ηχεία και όλα.

Εν ολίγοις (ανάλογα με την ηλικία σου και με την φυσική ικανότητα ακοής σου που δεν γνωρίζω) επεμβαίνεις με το eq ουσιαστικά μηδενικά. Διότι το 1 στα 16 το θεωρώ αδύνατον να το διακρίνει άνθρωπος άνω των 20). Και αυτή η μηδενική επέμβαση τα διορθώνει όλα......

κάτι δεν μπορώ να καταλάβω :huh2:

(και άντε να μην είμαι υπερβολικός, 1 στα 8....κομματάκι γίνεται αντιληπτό....κομματάκι όμως)
όχι όμως ότι υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικό που λύνεται. 1 και 2 και 3 db διαφορές έχεις στρίβοντας το κεφάλι κατά 10 μοίρες.

πάντως.....

μας λες ότι δίνεις από 1 στα 8 και 16 khz και αυτό διορθώνει τα ηχεία και όλα.

Εν ολίγοις (ανάλογα με την ηλικία σου και με την φυσική ικανότητα ακοής σου που δεν γνωρίζω) επεμβαίνεις με το eq ουσιαστικά μηδενικά. Διότι το 1 στα 16 το θεωρώ αδύνατον να το διακρίνει άνθρωπος άνω των 20). Και αυτή η μηδενική επέμβαση τα διορθώνει όλα......

κάτι δεν μπορώ να καταλάβω :huh2:

(και άντε να μην είμαι υπερβολικός, 1 στα 8....κομματάκι γίνεται αντιληπτό....κομματάκι όμως)
όχι όμως ότι υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικό που λύνεται. 1 και 2 και 3 db διαφορές έχεις στρίβοντας το κεφάλι κατά 10 μοίρες.

το αυτι μου ειναι ειδικη περιπτωση (διχως πλακα). Εχει ακουστικο πορο τοσο μεγαλο σε σχέση με τον υπολοιπο πληθυσμο ώστε ο ωριλας ηθελε ειδικο εργαλειο για να το εξετασει!!

δεν είναι μονα τα πριμα, εχω και στα μπασα +1 και σταδιακά μειωνω μερικες μεσαιες εώς -1 καταληγοντας σε μια κοιλη καμπυλη πολυ ελαφριας κλισης.

πριν μας είπες ότι δίνεις 1 στα 8 και 16 khz.
τώρα μας λες και στα μπάσα και σταδιακά μειώνεις....
τελικά πόσες επεμβάσεις κάνεις?

επίσης μας λές ότι με τις επεμβάσεις ακούγεται χάρμα ενώ χωρίς αυτές σαν ραδιοφωνάκι. Υπάρχει δόση υπερβολής σ αυτό? Αν δεν υπάρχει, τότε κάπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα (απροσδιόριστο ακόμα).

Επίσης: μπορείς να μας πεις την ηλικία σου (αν δεν είναι προσωπικό δεδομένο) ? 20-30, 30-40, 40-50....γενικά.
Τέλος στον ωριλα έκανες ακουόγραμμα? Χωρίς πάλι να θέλω να μπω σε προσωπικά δεδομενα (αν και ήδη μας είπες κάποια πράγματα) πως σχολίασε ο ωριλα το ακουόγραμμά σου?
Συγνώμη για τις αδιάκριτες ερωτήσεις.

Δεν εχει ομως απαντησει κανεις αν χρειαζεται κατι ισχυροτερο που ρωταω συνεχως - ή βλακεια λεω ή δεν ξερω...
Την ισχυν ουδεις εμισησεν.
Απλα θεωρουμε επαρκη ΚΑΙ τον Nad ,ωστε να σου προσφερει ενα καλο αποτελεσμα.
Απο κει και περα παθαινεις και μαθαινεις.
Ολοι σχεδον εδω μεσα εχουμε πιει το πικρο αυτο ποτηρι.

Σειρα σου:flipout:

δινω +1 στην ρυθμιση του eq-70 στα 8κ και στα 16κ

Δηλαδή τώρα προσπαθείς να μας πείσεις πεις ότι με μόνο 1 db στα 8hz και ακόμα ένα στα 16 από το χάος έρχεται η μαγεία??? Sorry αλλά θα το πω πολύ κομψά.

Εγώ δεν σε πιστεύω!

επίσης μας λές ότι με τις επεμβάσεις ακούγεται χάρμα ενώ χωρίς αυτές σαν ραδιοφωνάκι. Υπάρχει δόση υπερβολής σ αυτό? Αν δεν υπάρχει, τότε κάπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα (απροσδιόριστο ακόμα).

Επίσης: μπορείς να μας πεις την ηλικία σου (αν δεν είναι προσωπικό δεδομένο) ? 20-30, 30-40, 40-50....γενικά.
Τέλος στον ωριλα έκανες ακουόγραμμα? Χωρίς πάλι να θέλω να μπω σε προσωπικά δεδομενα (αν και ήδη μας είπες κάποια πράγματα) πως σχολίασε ο ωριλα το ακουόγραμμά σου?

Ειμαι 45 και δειχνω 30! χαχαχαχα

λοιπόν, οι επεμβασεις ειναι αυτες που ειπα σε ολο το ευρος των συχνοτητων απο +1 εως -1 κατα περιπτωση. "Ραδιοφωνάκι" δεν είναι , τρόπος του λέγειν! Αυτό που είναι οτι χάνω σε καθαρότητα ήχου σημαντικά. Τουτ' έστιν όπως ειπα και προηγουμένως, το πιατινι δεν είναι πιατινι, χάνει!

Να πω ενα ακομη παράδειγμα; εχετε ακουσει πιανο σε αναλυση απο 400 εως 700 kbps; Καλό δεν είναι; Ε, ακόυσατε πιάνο σε 2000 ή 3000 kbps;;; ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ! Ακουγονται όλα "μουντα" οχι ραδιοφωνακι, όχι αδυναμα, οχι τενεκεδενια αλλα μουντα - πως αλλιως να το πω δεν ξερω ο αμοιρος!!

Να πω και κατι ακόμη: Εχετε ακουσει σιντι κανονικό και ρεμαστερ εκδοση του ιδιου; Καθαρότερο; Σίγουρα; Ευκρινέστερο; Σίγουρα.

Τέτοιες διαφορές παίρνω

το εκουαλαιζερ το χρησιμοποιω με σχημα κοιλης καμπυλης όχι κυρτης δηλαδή ελαφρως ενισχυμενα μπασα πριμα και χαμηλωμενα μεσαια.

Δεν είναι μόνο πόσα db αυξάνεις τις ψιλές αλλά και πόσα ρίχνεις τις πιο κάτω συχνότητες. .

Αυτή η καμπύλη πολύ πιθανόν να έχει απόκλιση μέχρι και 10db από την flat..

Την ισχυν ουδεις εμισησεν.
Απλα θεωρουμε επαρκη ΚΑΙ τον Nad ,ωστε να σου προσφερει ενα καλο αποτελεσμα.
Απο κει και περα παθαινεις και μαθαινεις.
Ολοι σχεδον εδω μεσα εχουμε πιει το πικρο αυτο ποτηρι.

Σειρα σου:flipout:

Εδω μου θυμησες τον Βισμαρκ: Εξυπνος δεν είναι αυτός που μαθαίνει από τα λάθη του αλλά από τα λάθη των άλλων!!

Δεν είναι μόνο πόσα db αυξάνεις τις ψιλές αλλά και πόσα ρίχνεις τις πιο κάτω συχνότητες. .

Αυτή η καμπύλη πολύ πιθανόν να έχει απόκλιση μέχρι και 10db από την flat..

αυτο οντως ειναι πιθανο διοτι η μετρηση δεν αναφερει db

Με τα remaster που αναφέρεις τώρα... άνοιξες ασκούς... :Banane0:

οχι τιποτα αλλο γιατι εγινε συζητηση προηγουμενως για το πως αλλοιωνεται η αυθεντικη εγγραφη...

Και ποια ειναι η αυθεντική εγγαφή κύριοι;;;

Το θέμα "ήχος" όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πολύ βιωματικό μικρόβιο...
Όσο και να σου λέν οι "γκουρου", αν δεν την φάς μονάχος σου την φόλα, δεν... :-)

Και ποια ειναι η αυθεντική εγγαφή κύριοι;;;

Και το χειροτερεύεις... :flipout:

ακουόγραμμα δεν τα καταφερε να κανει γιατι έχασε το εργαλειο μέσα στο αυτι...lol

Το θέμα "ήχος" όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πολύ βιωματικό μικρόβιο...
Όσο και να σου λέν οι "γκουρου", αν δεν την φάς μονάχος σου την φόλα, δεν... :-)

Και το χειροτερεύεις... :flipout:

"βιωματικο μικροβιο" : ακριβές και εύηχο!!!

Ειμαι 45 και δειχνω 30! χαχαχαχα

λοιπόν, οι επεμβασεις ειναι αυτες που ειπα σε ολο το ευρος των συχνοτητων απο +1 εως -1 κατα περιπτωση. "Ραδιοφωνάκι" δεν είναι , τρόπος του λέγειν! Αυτό που είναι οτι χάνω σε καθαρότητα ήχου σημαντικά. Τουτ' έστιν όπως ειπα και προηγουμένως, το πιατινι δεν είναι πιατινι, χάνει!

Να πω ενα ακομη παράδειγμα; εχετε ακουσει πιανο σε αναλυση απο 400 εως 700 kbps; Καλό δεν είναι; Ε, ακόυσατε πιάνο σε 2000 ή 3000 kbps;;; ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ! Ακουγονται όλα "μουντα" οχι ραδιοφωνακι, όχι αδυναμα, οχι τενεκεδενια αλλα μουντα - πως αλλιως να το πω δεν ξερω ο αμοιρος!!

Να πω και κατι ακόμη: Εχετε ακουσει σιντι κανονικό και ρεμαστερ εκδοση του ιδιου; Καθαρότερο; Σίγουρα; Ευκρινέστερο; Σίγουρα.

Τέτοιες διαφορές παίρνω

Καμία σχέση.. η μειωμένη ανάλυση δεν κάνει το σύστημα να ακούγετε μουντό αλλά λαμπρό και με πολλή φαινομενικά ανάλυση, και μειωμένη έκταση στις χαμηλές και τις ψιλές!

το θέμα είναι άβυσσος....

α.ο ενισχυτής σου σίγουρα είναι λίγος για τρίδρομο δαπέδου στα 6Ω και για 100 τμ
β.το eq έχει ΚΑΙ προ (με ένταση).
γ.τα sliders άγνωστο τι δίνουν. Ακόμα και το site της yamaha τα μασάει.

τώρα πως μεταμορφώνεται με το eq ?
γνωμη μου: η επέμβαση που δίνεις δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Απλά μπαίνει ένα επι πλέον στάδιο προενίσχυσης που πιθανότατα ματσάρει καλύτερα τον τελικό με τα ηχεία.