Καμία σχέση.. η μειωμένη ανάλυση δεν κάνει το σύστημα να ακούγετε μουντό αλλά λαμπρό και με πολλή φαινομενικά ανάλυση, και μειωμένη έκταση στις χαμηλές και τις ψιλές!
το θέμα είναι άβυσσος....
α.ο ενισχυτής σου σίγουρα είναι λίγος για τρίδρομο δαπέδου στα 6Ω και για 100 τμ
β.το eq έχει ΚΑΙ προ (με ένταση).
γ.τα sliders άγνωστο τι δίνουν. Ακόμα και το site της yamaha τα μασάει.
τώρα πως μεταμορφώνεται με το eq ?
γνωμη μου: η επέμβαση που δίνεις δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Απλά μπαίνει ένα επι πλέον στάδιο προενίσχυσης που πιθανότατα ματσάρει καλύτερα τον τελικό με τα ηχεία.
το θέμα είναι άβυσσος....
α.ο ενισχυτής σου σίγουρα είναι λίγος για τρίδρομο δαπέδου στα 6Ω και για 100 τμ
β.το eq έχει ΚΑΙ προ (με ένταση).
γ.τα sliders άγνωστο τι δίνουν. Ακόμα και το site της yamaha τα μασάει.
τώρα πως μεταμορφώνεται με το eq ?
γνωμη μου: η επέμβαση που δίνεις δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Απλά μπαίνει ένα επι πλέον στάδιο προενίσχυσης που πιθανότατα ματσάρει καλύτερα τον τελικό με τα ηχεία.
Και κάτι άλλο, έμενα ακόμα δεν με έπεισες ότι το σύστημα σου με το equalizer ακούγεται εξαιρετικά. Τουλάχιστον όχι με τα δικά μου κριτήρια περί ποιότητας.
stelvo, νομίζω ότι είσαι ήδη αποφασισμένος να χαλάσεις χρήματα σε ενισχυτή και απλώς ψάχνεις τρόπο να το δικαιολογήσεις μέσω τρίτων...
Με κάθε ειλικρίνεια... :ernaehrung004:
ζητω συγγνωμη απο την υπολοιπη παρεα αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι το νοημα: το επιπλεον σταδιο προενισχυσης.
Αρα τι κανω; Συνεχιζω οπως ειμαι και το αλλαζω συντομως. Ειμαι ολος αυτια για προτασεις!!
Πριν εκταμιεύσεις,ας πω κι εγω την εμπειρία μου.
Σε λίγο μικρότερο χώρο,ο διπλασιασμός ισχύος,ρευμάτων,κλπ,δεν έκανε τίποτα.
Μόνο ο διπλασιασμός λίτρων,επιφάνειας μεγαφώνων και ευαισθησίας έφερε αποτέλεσμα.
Ας έχεις κι αυτο στην άκρη του μυαλού σου...
Πριν εκταμιεύσεις,ας πω κι εγω την εμπειρία μου.
Σε λίγο μικρότερο χώρο,ο διπλασιασμός ισχύος,ρευμάτων,κλπ,δεν έκανε τίποτα.
Μόνο ο διπλασιασμός λίτρων,επιφάνειας μεγαφώνων και ευαισθησίας έφερε αποτέλεσμα.
Ας έχεις κι αυτο στην άκρη του μυαλού σου...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Επιπλέον,για καθαρή λύση χωρίς αμφιβολίες κι εφ´ οσον υπάρχουν κάποια χρήματα,μια μέτρηση του χώρου θα ήταν ότι καλύτερο.
Ειδικά τόσο μεγάλου και -υποψιάζομαι- απρόβλεπτου χώρου.
Αλλιώς, η οποία πορεία ειναι στο άγνωστο.
Aπο την στιγμη που αποφασισες να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα ,επρεπε να το περιμενες και αν οχι, επρεπε να ρωταγεςμα στο τελος θα μου πειτε οτι θελω ψυχιατρο!! χαχαχααχα
Aπο την στιγμη που αποφασισες να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα ,επρεπε να το περιμενες και αν οχι, επρεπε να ρωταγες
Απο δε την στιγμη που γραφτηκες εδω μεσα και αρχισες τις ερωτησεις, επρεπε να το ειχες σιγουρο
Φαντασου τι εχεις να τραβηξεις,αν αρχισεις τις ερωτησεις για ενισχυτες και ηχεια....κλεισε ραντεβου απο τωρα![]()
Ξερεις τι έγινε; Εδινα 50-60 ευρω την εβδομαδα για 2-3 χρονια για σι ντι και εμεινα πισω στα μηχανηματα!! Το μετανοιωνω.......
Ωπα φιλε μου....ΛΑΘΟΣ!!!
Αριστα επραξες.....μουσικη ακουμε οχι μηχανηματα.....ειδες και συ....με λιγο τσιμπιμα στα πριμα του eq απολαμβανεις την μουσικη σου, που ΗΔΗ εχεις.
Ο Nad τι θα επαιζε χωρις υλικο???
Θεωρείς ότι το yamaha crx β 330 έχει καλύτερη η χειρότερη απόδοση από τον συνδυασμό Wharfedale β NAD με η και με δίχως equalizer?
Το ακουόγραμμα δεν γίνεται με εργαλείο που μπαίνει στο αυτι αλλα με ακουστικά κλειστού τυπου (μεγαλα) σε ανηχοικη αίθουσα. Και στην ηλικια σου φιλε stelvo πάνω απο τους 10-12 ΚΗζ εχεις χασει πολυ περισσότερο απ οσο νομίζεις, ποσο μάλλον στους 16ΚΗζ που λες οτι με 1db ακούς διαφορά.
Για να δώσω μια ιδεα, τα τυπικά μηχανήματα μέτρησης της ακοης δεν ανεβαίνουν πανω απο 10ΚΗζ γιατι η πληροφορία ειναι τόσο λιγη που δεν εχει νόημα. Καποια ερευνητικού τυπου φτάνουν στους 12.
Αν εχεις όρεξη, γιατι δεν φωνάζεις κανα 2 παιδια απο εδω να ακούσουν το σύστημα σου και να δώσουν μια πιο κοντινη στην πραγματικότητα γνωμη. Ολο και κάποιος έμπειρος θα βρεθει και ως γνωστόν η κατ οικον εξέταση ειναι ανώτερη της τηλειατρικης.
Είναι και πάλαια μηχανήματα και δύσκολα βρίσκεις ένα αξιόπιστο review, πάντως θα προσπαθήσω να κάνω μια διάγνωση από αέρος όπως λένε και στα ράδια.![]()
Τα 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι πολύ μεγάλη απόσταση, αυτό που εισπράττεις με αυτή την τοποθέτηση τώρα είναι ένα φλύαρο και έντονο μπάσο που επισκιάζει τις μέσες και υψηλές συχνότητες, και μια ανύπαρκτη εικόνα όταν είσαι στη σωστή θέση ακρόασης.
Άλλα ο κύριος ένοχος για το όλο χάλι είναι πιστεύω μάλλον ο ενισχυτής, αδύναμος, πλαδαρός σε μεγάλο φάσμα, και δίχως ικανοποιητικό έλεγχο σε μπάσα και χαμηλές συχνότητες. Θα συνεργαζόταν πολύ καλύτερα με ένα μικρότερο και με λιγότερες δυνατότητες σε χαμηλές συχνότητες ηχείο.
Θεωρώ ότι η αντικατάσταση του πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες σου με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να συνεργαστείς και να τηρήσεις ορισμένους στοιχειώδεις κανόνες σωστής τοποθέτησης στον χώρο..
Και φυσικά μια καλή πηγή. Και αντίθετα με αυτά που πιστεύεις καμία σχέση ποιότητας ανάμεσα στο κομπρεσαρισμένο mp3 με το απλό καλό cd.
Είναι και πάλαια μηχανήματα και δύσκολα βρίσκεις ένα αξιόπιστο review, πάντως θα προσπαθήσω να κάνω μια διάγνωση από αέρος όπως λένε και στα ράδια.![]()
Τα 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι πολύ μεγάλη απόσταση, αυτό που εισπράττεις με αυτή την τοποθέτηση τώρα είναι ένα φλύαρο και έντονο μπάσο που επισκιάζει τις μέσες και υψηλές συχνότητες, και μια ανύπαρκτη εικόνα όταν είσαι στη σωστή θέση ακρόασης.
Άλλα ο κύριος ένοχος για το όλο χάλι είναι πιστεύω μάλλον ο ενισχυτής, αδύναμος, πλαδαρός σε μεγάλο φάσμα, και δίχως ικανοποιητικό έλεγχο σε μπάσα και χαμηλές συχνότητες. Θα συνεργαζόταν πολύ καλύτερα με ένα μικρότερο και με λιγότερες δυνατότητες σε χαμηλές συχνότητες ηχείο.
Θεωρώ ότι η αντικατάσταση του πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες σου με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να συνεργαστείς και να τηρήσεις ορισμένους στοιχειώδεις κανόνες σωστής τοποθέτησης στον χώρο..
Και φυσικά μια καλή πηγή. Και αντίθετα με αυτά που πιστεύεις καμία σχέση ποιότητας ανάμεσα στο κομπρεσαρισμένο mp3 με το απλό καλό cd.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.