Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Και κάτι άλλο, μην συγκρίνεις την ανάλυση με το equalizer είναι κάτι που απλά δεν συγκρίνεται. Όπως λέμε βούρτσες με μουστάκια.

Καμία σχέση.. η μειωμένη ανάλυση δεν κάνει το σύστημα να ακούγετε μουντό αλλά λαμπρό και με πολλή φαινομενικά ανάλυση, και μειωμένη έκταση στις χαμηλές και τις ψιλές!

αρα τι την θελουμε την αυξημένη αναλυση; Κατι λειπει για να υπάρχει επερχομενη αυξηση και ομολογουμενως καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα

Επιμενω: η συζητηση γινεται για μεγαλα μουσικα συνολα και οχι για κατι αλλο.

ΑΛΛΑ υπαρχει και αλλά: ακομη και ο πρωτος δισκος των MOTORHEAD (ομωνυμος, 1977) ο οποιος αποτελει μνημειο της κακης μηχανικής ήχου (διαφωνει κανεις;;;;;) σε ρεμαστερ ακουγεται νορμαλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το θέμα είναι άβυσσος....

α.ο ενισχυτής σου σίγουρα είναι λίγος για τρίδρομο δαπέδου στα 6Ω και για 100 τμ
β.το eq έχει ΚΑΙ προ (με ένταση).
γ.τα sliders άγνωστο τι δίνουν. Ακόμα και το site της yamaha τα μασάει.

τώρα πως μεταμορφώνεται με το eq ?
γνωμη μου: η επέμβαση που δίνεις δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Απλά μπαίνει ένα επι πλέον στάδιο προενίσχυσης που πιθανότατα ματσάρει καλύτερα τον τελικό με τα ηχεία.

"α.ο ενισχυτής σου σίγουρα είναι λίγος για τρίδρομο δαπέδου στα 6Ω και για 100 τμ" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Και κάτι άλλο, έμενα ακόμα δεν με έπεισες ότι το σύστημα σου με το equalizer ακούγεται εξαιρετικά. Τουλάχιστον όχι με τα δικά μου κριτήρια περί ποιότητας.

το θέμα είναι άβυσσος....

α.ο ενισχυτής σου σίγουρα είναι λίγος για τρίδρομο δαπέδου στα 6Ω και για 100 τμ
β.το eq έχει ΚΑΙ προ (με ένταση).
γ.τα sliders άγνωστο τι δίνουν. Ακόμα και το site της yamaha τα μασάει.

τώρα πως μεταμορφώνεται με το eq ?
γνωμη μου: η επέμβαση που δίνεις δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Απλά μπαίνει ένα επι πλέον στάδιο προενίσχυσης που πιθανότατα ματσάρει καλύτερα τον τελικό με τα ηχεία.

ζητω συγγνωμη απο την υπολοιπη παρεα αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι το νοημα: το επιπλεον σταδιο προενισχυσης.

Αρα τι κανω; Συνεχιζω οπως ειμαι και το αλλαζω συντομως. Ειμαι ολος αυτια για προτασεις!!

stelvo, νομίζω ότι είσαι ήδη αποφασισμένος να χαλάσεις χρήματα σε ενισχυτή και απλώς ψάχνεις τρόπο να το δικαιολογήσεις μέσω τρίτων...
Με κάθε ειλικρίνεια... :ernaehrung004:

Και κάτι άλλο, έμενα ακόμα δεν με έπεισες ότι το σύστημα σου με το equalizer ακούγεται εξαιρετικά. Τουλάχιστον όχι με τα δικά μου κριτήρια περί ποιότητας.

το εξαιρετικα αφορα συγκριση με το πως παιζζει χωρις εκουαλαζιερ. Δεν θα μπορουσα να πω "εξαιρετικα" σε σχεση με έαν αλλο συστημα, γενικά.

stelvo, νομίζω ότι είσαι ήδη αποφασισμένος να χαλάσεις χρήματα σε ενισχυτή και απλώς ψάχνεις τρόπο να το δικαιολογήσεις μέσω τρίτων...
Με κάθε ειλικρίνεια... :ernaehrung004:

μα στο τελος θα μου πειτε οτι θελω ψυχιατρο!! χαχαχααχα

Ευχαριστω πάντως για το αγνο ενδιαφερον και οσο για τισ οποιες αγορες, ε ναι τωρα πια θελω κατι βαρβατο - σκεφτομουν AS 1000

και μεταξυ μας, θα ηθελα να εχω κανει αυτη την κουβεντα με αυτον που πουλουσε τον ενισχυτη...

ζητω συγγνωμη απο την υπολοιπη παρεα αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι το νοημα: το επιπλεον σταδιο προενισχυσης.

Αρα τι κανω; Συνεχιζω οπως ειμαι και το αλλαζω συντομως. Ειμαι ολος αυτια για προτασεις!!

το ότι στρώνει με αυτή τη σαβούρα το γιαμάχα σημαίνει πολλά.
κυρίως matching.
Το τι θα πετάξεις....δικό σου θέμα.
Αρχίζεις με το γιαμάχα.
Φυσικά το ότι λες ότι βάζοντας ένα κονσουμεράδικο "βρωμερό" στάδιο στην αλυσίδα και στρώνει και ακούς σαν να ακούς remaster εμένα με προβληματιζει ιδιαίτερα για το πως ακούς.
Επίσης για ακουόγραμμα, ο ωριλά δεν βάζει τίποτα στο αυτί. Σού δίνει απλώς ένα ζευγάρι ακουστικά και σου βάζει να ακούς ....μπιπ.
Εύχομαι καλύ επίλυση

Πριν εκταμιεύσεις,ας πω κι εγω την εμπειρία μου.
Σε λίγο μικρότερο χώρο,ο διπλασιασμός ισχύος,ρευμάτων,κλπ,δεν έκανε τίποτα.
Μόνο ο διπλασιασμός λίτρων,επιφάνειας μεγαφώνων και ευαισθησίας έφερε αποτέλεσμα.
Ας έχεις κι αυτο στην άκρη του μυαλού σου...

Επιπλέον,για καθαρή λύση χωρίς αμφιβολίες κι εφ´ οσον υπάρχουν κάποια χρήματα,μια μέτρηση του χώρου θα ήταν ότι καλύτερο.
Ειδικά τόσο μεγάλου και -υποψιάζομαι- απρόβλεπτου χώρου.
Αλλιώς, η οποία πορεία ειναι στο άγνωστο.

Re: Απάντηση: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Μόνο ο διπλασιασμός λίτρων,επιφάνειας μεγαφώνων και ευαισθησίας έφερε αποτέλεσμα.

το κραταω

Επιπλέον,για καθαρή λύση χωρίς αμφιβολίες κι εφ´ οσον υπάρχουν κάποια χρήματα,μια μέτρηση του χώρου θα ήταν ότι καλύτερο.
Ειδικά τόσο μεγάλου και -υποψιάζομαι- απρόβλεπτου χώρου.
Αλλιώς, η οποία πορεία ειναι στο άγνωστο.

οντως, διοτι τα 100 μ2 τα διαχωριζει θαλαμος εσωτερικου ασανσερ που στις 2 ακρες του ακολουθει κουζινα 40μ2. Αρα τελικα εχω περι τα 160μ2 open space στον οροφο με αρκετα εμποδια. Αλλα η θεση ακροασης τοποθετειται στα 3 μετρα απο τα ηχεια.

κυτταγα τα μηχανηματα στα αλλα θρεντς στου σαιτ και βλεπω κατι γομαρια! Το θεμα για μενα ειναι με μια καπως πιο εμπορικη λυση να παρει κανεις καλο ηχο. ετσι πηγα σε nad wharfedale (τα τελευταια τα γνωριζα ηδη).

μα στο τελος θα μου πειτε οτι θελω ψυχιατρο!! χαχαχααχα
Aπο την στιγμη που αποφασισες να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα ,επρεπε να το περιμενες και αν οχι, επρεπε να ρωταγες:flipout:
Απο δε την στιγμη που γραφτηκες εδω μεσα και αρχισες τις ερωτησεις, επρεπε να το ειχες σιγουρο:flipout::flipout:

Φαντασου τι εχεις να τραβηξεις,αν αρχισεις τις ερωτησεις για ενισχυτες και ηχεια....κλεισε ραντεβου απο τωρα:flipout::flipout::flipout:

Aπο την στιγμη που αποφασισες να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα ,επρεπε να το περιμενες και αν οχι, επρεπε να ρωταγες:flipout:
Απο δε την στιγμη που γραφτηκες εδω μεσα και αρχισες τις ερωτησεις, επρεπε να το ειχες σιγουρο:flipout::flipout:

Φαντασου τι εχεις να τραβηξεις,αν αρχισεις τις ερωτησεις για ενισχυτες και ηχεια....κλεισε ραντεβου απο τωρα:flipout::flipout::flipout:

Ξερεις τι έγινε; Εδινα 50-60 ευρω την εβδομαδα για 2-3 χρονια για σι ντι και εμεινα πισω στα μηχανηματα!! Το μετανοιωνω, επρεπε να κανω κρατει. Και ημουν και τελειως αδιαβαστςο. Σήμερα διαβαζω περισσότερο αλλα τα κενα, κενα...

Τα μόνα λ7 που δεν πρέπει να μετανοιώνουμε είναι αυτά της μουσικής (cd, lp, αϋλα, ότι...) :ADFADF1:

Ξερεις τι έγινε; Εδινα 50-60 ευρω την εβδομαδα για 2-3 χρονια για σι ντι και εμεινα πισω στα μηχανηματα!! Το μετανοιωνω.......

Ωπα φιλε μου....ΛΑΘΟΣ!!!
Αριστα επραξες.....μουσικη ακουμε οχι μηχανηματα.....ειδες και συ....με λιγο τσιμπιμα στα πριμα του eq απολαμβανεις την μουσικη σου, που ΗΔΗ εχεις.
Ο Nad τι θα επαιζε χωρις υλικο???

Ωπα φιλε μου....ΛΑΘΟΣ!!!
Αριστα επραξες.....μουσικη ακουμε οχι μηχανηματα.....ειδες και συ....με λιγο τσιμπιμα στα πριμα του eq απολαμβανεις την μουσικη σου, που ΗΔΗ εχεις.
Ο Nad τι θα επαιζε χωρις υλικο???

Ναι, αυτο που εννοω ειναι οτι σε παιρνει μια μανια καταναλωσης που αν την μετριαζα θα ειχα ανετα ενα καλο μπατζετ για μηχανηματα και ξανα προς τη δοξα θα τραβαγα!

ακουω μουσική συνεχεαι και στον υπνο μου που λεει ο λογος - εχω ενα yamaha crx - 330 στην κρεβατοκαμαρα για υπνο με Brian Eno και Harold Budd το καλοκαιρι και το χειμωνα πολυφωνικη μουσική έως το έτος 1300 - 1400. Τα υπόλοιπα τα θεωρω μοντερνα!!:Banane0:

Θεωρείς ότι το yamaha crx – 330 έχει καλύτερη η χειρότερη απόδοση από τον συνδυασμό Wharfedale – NAD με η και με δίχως equalizer?

Το ακουόγραμμα δεν γίνεται με εργαλείο που μπαίνει στο αυτι αλλα με ακουστικά κλειστού τυπου (μεγαλα) σε ανηχοικη αίθουσα. Και στην ηλικια σου φιλε stelvo πάνω απο τους 10-12 ΚΗζ εχεις χασει πολυ περισσότερο απ οσο νομίζεις, ποσο μάλλον στους 16ΚΗζ που λες οτι με 1db ακούς διαφορά.

Για να δώσω μια ιδεα, τα τυπικά μηχανήματα μέτρησης της ακοης δεν ανεβαίνουν πανω απο 10ΚΗζ γιατι η πληροφορία ειναι τόσο λιγη που δεν εχει νόημα. Καποια ερευνητικού τυπου φτάνουν στους 12.

Αν εχεις όρεξη, γιατι δεν φωνάζεις κανα 2 παιδια απο εδω να ακούσουν το σύστημα σου και να δώσουν μια πιο κοντινη στην πραγματικότητα γνωμη. Ολο και κάποιος έμπειρος θα βρεθει και ως γνωστόν η κατ οικον εξέταση ειναι ανώτερη της τηλειατρικης.

Θεωρείς ότι το yamaha crx – 330 έχει καλύτερη η χειρότερη απόδοση από τον συνδυασμό Wharfedale – NAD με η και με δίχως equalizer?

καλη ερωτηση! Κυττα, ειναι - προφανως!- τελειως αλλο πραμα. Ειναι αρκετα ικανοποιητικο. Το ακουω πιο ακριβες απο τον ναντ χωρις εκουαλ.

Το ακουόγραμμα δεν γίνεται με εργαλείο που μπαίνει στο αυτι αλλα με ακουστικά κλειστού τυπου (μεγαλα) σε ανηχοικη αίθουσα. Και στην ηλικια σου φιλε stelvo πάνω απο τους 10-12 ΚΗζ εχεις χασει πολυ περισσότερο απ οσο νομίζεις, ποσο μάλλον στους 16ΚΗζ που λες οτι με 1db ακούς διαφορά.

Για να δώσω μια ιδεα, τα τυπικά μηχανήματα μέτρησης της ακοης δεν ανεβαίνουν πανω απο 10ΚΗζ γιατι η πληροφορία ειναι τόσο λιγη που δεν εχει νόημα. Καποια ερευνητικού τυπου φτάνουν στους 12.

Αν εχεις όρεξη, γιατι δεν φωνάζεις κανα 2 παιδια απο εδω να ακούσουν το σύστημα σου και να δώσουν μια πιο κοντινη στην πραγματικότητα γνωμη. Ολο και κάποιος έμπειρος θα βρεθει και ως γνωστόν η κατ οικον εξέταση ειναι ανώτερη της τηλειατρικης.

προφανως εκανα πλάκα με το ακουογραμμα! Βασικά ειμαι στο σπιτι περιεργες ωρες με την οικογενεια οταν δεν ειμαι σε Αριζονα, Τοκυο ή πιο "τρεχα γυρευε" προορισμούς. Ευχαριστως ομως όταν εχω χρονο στο σπιτι και χρόνο περισευούμενο. Ειμαι πολυτελεια να ασχολουμαι με το θεμα εκτενως. Για υτο θελω να παρω κατι να ξενοιασω και να εμφανιστω μετα απο καμια 10ετια...

Εχουμε και δουλιές!! (δυστυχώς!!!!!)

Είναι και πάλαια μηχανήματα και δύσκολα βρίσκεις ένα αξιόπιστο review, πάντως θα προσπαθήσω να κάνω μια διάγνωση από αέρος όπως λένε και στα ράδια. :P
Τα 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι πολύ μεγάλη απόσταση, αυτό που εισπράττεις με αυτή την τοποθέτηση τώρα είναι ένα φλύαρο και έντονο μπάσο που επισκιάζει τις μέσες και υψηλές συχνότητες, και μια ανύπαρκτη εικόνα όταν είσαι στη σωστή θέση ακρόασης.

Άλλα ο κύριος ένοχος για το όλο χάλι είναι πιστεύω μάλλον ο ενισχυτής, αδύναμος, πλαδαρός σε μεγάλο φάσμα, και δίχως ικανοποιητικό έλεγχο σε μπάσα και χαμηλές συχνότητες. Θα συνεργαζόταν πολύ καλύτερα με ένα μικρότερο και με λιγότερες δυνατότητες σε χαμηλές συχνότητες ηχείο.
Θεωρώ ότι η αντικατάσταση του πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες σου με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να συνεργαστείς και να τηρήσεις ορισμένους στοιχειώδεις κανόνες σωστής τοποθέτησης στον χώρο..

Και φυσικά μια καλή πηγή. Και αντίθετα με αυτά που πιστεύεις καμία σχέση ποιότητας ανάμεσα στο κομπρεσαρισμένο mp3 με το απλό καλό cd.

Είναι και πάλαια μηχανήματα και δύσκολα βρίσκεις ένα αξιόπιστο review, πάντως θα προσπαθήσω να κάνω μια διάγνωση από αέρος όπως λένε και στα ράδια. :P
Τα 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι πολύ μεγάλη απόσταση, αυτό που εισπράττεις με αυτή την τοποθέτηση τώρα είναι ένα φλύαρο και έντονο μπάσο που επισκιάζει τις μέσες και υψηλές συχνότητες, και μια ανύπαρκτη εικόνα όταν είσαι στη σωστή θέση ακρόασης.

Άλλα ο κύριος ένοχος για το όλο χάλι είναι πιστεύω μάλλον ο ενισχυτής, αδύναμος, πλαδαρός σε μεγάλο φάσμα, και δίχως ικανοποιητικό έλεγχο σε μπάσα και χαμηλές συχνότητες. Θα συνεργαζόταν πολύ καλύτερα με ένα μικρότερο και με λιγότερες δυνατότητες σε χαμηλές συχνότητες ηχείο.
Θεωρώ ότι η αντικατάσταση του πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες σου με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να συνεργαστείς και να τηρήσεις ορισμένους στοιχειώδεις κανόνες σωστής τοποθέτησης στον χώρο..

Και φυσικά μια καλή πηγή. Και αντίθετα με αυτά που πιστεύεις καμία σχέση ποιότητας ανάμεσα στο κομπρεσαρισμένο mp3 με το απλό καλό cd.

Συμφωνω απολύτως! "ενισχυτής, αδύναμος, πλαδαρός σε μεγάλο φάσμα, και δίχως ικανοποιητικό έλεγχο σε μπάσα και χαμηλές συχνότητες"

οσο για το mp3 με παρεξηγησες δεν ακουω mp3 αλλα hd FLAC δεν συγκρινα το σι ντι με mp3 αλλα με 24/88 ή 24/96

τελικα ο γραπτος λογος όλο παρεξηγησεις ειναι!!

προς το παρν ακουω αυτο http://www.hdtracks.com/johann-sebastian-bach-six-sonatas-for-violin-and-piano

Καλή συνέχεια!

επειγουσα ερωτηση: μπορω να μαθω που βρεθηκε αυτη η κριτική του ενισχυτη με αυτη τη φρασεολογία; Ειναι εντυπωσιακό πως ερμηνευει την πραγματικότητα