Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

Η DP'x' Merrill είναι για δευτερο-τρίτη μηχανή, με τη ζυγαριά να γέρνει προς το "τρίτη". :smile:

Πολύ θα ήθελα να δω δημιουργίες still-life του Ηλία με μια DP3M στα χέρια του.

Η sigma dp και αν είναι ειδική μηχανή ή κάνω λάθος?

Υπερβολικά Ειδική μηχανή είναι. Έχει χάλια εργονομία και είναι μόνο για ελεγχόμενες συνθήκες τύπου στούντιο όπου ελέγχεις πλήρως το φωτισμό.
Τραβάει καλές φωτογραφίες μόνο στο ISO 100.
Απλά αυτές που τραβάει είναι άλλης κλάσης...
Την πρότεινε ο tzo για τέτοιες συνθήκες γιατί όντως είναι κάτι ξεχωριστό. Απλά λίγοι το τολμούν.

Υ.Γ. μπορεί και εγώ κάποια στιγμή...χεχεχε...η τιμή της είναι πολύ καλή.

Απάντηση: Re: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

Ειπαμε τα ορια τα βαζει ο καθενας για παρτι του, αν εχει οθονη σινεμα σπιτι του με αναλυση 50Κ μπορει να εχει ειδικη σημασια γιαυτον και ο παραμικρος θορυβος (δεν μιλω για χρωμα γιατι θα ανοιξουμε αλλο θεμα), το ιδιο και ο επαγγελματιας που πρεπει να παραδωσει δουλεια σε συγκεκριμενα αρχεια, αλλα οπως και να το κανουμε σημερα η φωτογραφια κινειται ευρεως και διαδιδεται στο διαδικτυο, αν εξαιρεσεις ειδικα review με full αρχεια που αλλου βλεπει κανεις αναλυσεις μεγαλες ? εκει βλεπουμε ως επι το πλειστον και κρινουμε τις φωτογραφιες ή σε εκτυπωσεις που τετοια επιπεδα θορυβου που συζηταμε απλα δεν υπαρχουν εκτος και αν καλυπτουν τοιχο.

εγω επαιξα λιγο με την σιγμα μεριλ2 με τον 30/2.8. η πιοτητα εικονας ειναι φοβερη, αλλα η εστιαση ειναι τραγικη οταν δεν εχει αρκετο φως, και μεχρι να γραψει την φωτο στη καρτα για να την δεις θελει 5-10 δευτερολεπτα (αν και μπορεις να κανεις αλλα πραγματα παραληλα)
Στον Ηλια θα ελεγα να δει και το συστημα της σαμσουνγκ, εχει πολυ καλους και φτηνους φακους ,και τα σωματα ειναι πολυ καλα ειδικα η νχ30 και η νχ300.
Ενταξη η κομπανια ειναι λιγο ασχετη , αλλα το προιον ΙΜΗΟ ειναι πολυ καλο.
Η ΡΙΚΟΧ ειναι φοβερη μηχανη, αν ψαχνεις κατι για street χωρις να αλαζεις φακους, ειναι η καλυτερη λυση, και απο αποψη φορητοτητας, και απο ολες τις αλλες αποψεις:)
Η fuji ειναι φοβερο συστημα με πολυ ωραιοθς φακους, αλλα ΙΜΗΟ ζητανε πολλα λεφτα, και τα σωματα οσα εχω δοκιμασει μου φανηκαν αβολα λιγο, και η πιοτητα κατασκευης δεν με εντυπωσιασε (χπρο1 , x100 , xe1, xm1)

Re: Απάντηση: Re: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

... αν εχει οθονη σινεμα σπιτι του με αναλυση 50Κ...

Υπερβάλλεις τώρα. iMac Retina 27'' είπαμε. Ο Βλάσης ανέφερε 24'' IPS.

εγω επαιξα λιγο με την σιγμα μεριλ2 με τον 30/2.8. η πιοτητα εικονας ειναι φοβερη, αλλα η εστιαση ειναι τραγικη οταν δεν εχει αρκετο φως, και μεχρι να γραψει την φωτο στη καρτα για να την δεις θελει 5-10 δευτερολεπτα (αν και μπορεις να κανεις αλλα πραγματα παραληλα)

Πάνω από 10'' για raw+jpeg.

Την DP3M (με τον 75mm equiv. μάκρο φακό της) πρότεινα στον Ηλία, και όχι τυχαία, αλλά με βάση τα ωραία του δείγματα sill-life και σχεδόν μάκρο που έχω δει.
Ως πιθανό αντικαταστάτη του Tamron SP AF 90/2.8 Di macro μάκρο φακού του, αν τελικά προχωρήσει σε πώληση του Nikon εξοπλισμού του.

Last edited:
Και τωρα Ηλια που "εμεινες" απο μηχανη (dslr εννοω), τι καταλαβες ???

Προς τα που κλινει η ζυγαρια ?

Και τωρα Ηλια που "εμεινες" απο μηχανη (dslr εννοω), τι καταλαβες ???

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι. ..
:flipout:
Ακόμα δεν ξέρω τίποτα.
Μένει ακόμα να φύγουν κι οι φακοί. Τελικά μόνο τις τσάντες θα κρατήσω. Βλέπω να δίνω στο τέλος και τη μικρή και να ξεκινήσω από την ΑΡΧΗ. ..
Το 7 παντως είναι το τυχερό μου νούμερο ;)

Δώστα όλα και μετά έλα πες μας πως είναι η ζωή χωρίς φωτογραφική μηχανή και με λεφτά στις τσέπες :-)

Ηλια, θα παρεις μια X100S (or T)

Δεν έχει το "7" στην ονομασία της ... ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δώστα όλα και μετά έλα πες μας πως είναι η ζωή χωρίς φωτογραφική μηχανή και με λεφτά στις τσέπες :-)

Αν κάτσεις και υπολογίσεις πόσα χάνω με την πώληση θα δεις ότι δεν είναι έτσι. .. :(

Μπορεί να ήταν και από το σοκ της απότομης μετάβασης από dslr σε σύγχρονη mirrorless.

Απ' ό,τι φάνηκε δεν είχε ιδέα από τις εξελίξεις στις mirrorless, από EVF, wifi κτλ., μπήκε σε μαγαζί να πάρει μια πόκετ που να προσφέρει στοιχειώδη έλεγχο της λήψης και ξαφνικά βρέθηκε με μια α6000 στα χέρια.
Δεν θα ήταν και μικρό το σοκ, αν όντως έγινε έτσι.

ειναι κανας γνωστος φωτογραφος αυτος?
ειδα το σιτε του παντως και δεν εντυπωσιαστικα....αν ηταν κανας mcnelly , η τουλαχιστον κανας rockwell:)

Τελικά η αρρώστια του FF είναι χρόνια. .. Ο κύβος ερρίφθη σήμερα. Το βράδυ θα ενημερώσω την υπογραφή μου. Ntinos P αν ενδιαφέρεσαι, ρίξε pm .Σου έχω νέα για κοινο μας γνωστό μαγαζί, αν δεν τα ξέρεις ήδη ;)